Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Λευκός Οίκος: «Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στην Ευρωζώνη»



Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη τάχθηκε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζο Ερνεστ.
Ερωτηθείς για τη γνώμη του Λευκού Οίκου σχετικά με το δημοψήφισμα απάντησε τα εξής:
"Το δημοψήφισμα είναι τελικά μια απόφαση που θα πάρουν οι ηγέτες και οι πολίτες της Ελλάδας όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη. Αλλά και πάλι, έχουμε ήδη κάνει αρκετά σαφές αυτό που νομίζουμε. Οτι το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι αυτό που ελπίζουμε ότι θα είναι".



Εξηγώντας τι είναι αυτό που ελπίζουν οι Αμερικανοί ότι πρέπει να γίνει ο κ. Έρνεστ ανέφερε: “Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης, είναι το μήνυμα του εκπροσώπου του Μπάρακ Ομπάμα”.


"Τόσο οι ηγέτες της Ελλάδας, όσο και οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης έχουν όλοι δείξει την ισχυρή προτίμηση τους για την Ελλάδα να παραμείνει μέρος της νομισματικής ένωσής τους. Υπάρχουν πολλά στοιχεία της κοινής γνώμης που δείχνουν επίσης ότι Έλληνες συμμερίζονται αυτήν την άποψη, πάρα πολύ. Έτσι, υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι όλα τα μέρη που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις αυτές αναζητούν ένα αποτέλεσμα που πιστεύουν ότι είναι εντός του αμοιβαίου συμφέροντος τους και που τελειώνει με την Ελλάδα να είναι μέρος της νομισματικής ένωσης", επισήμανε ο ίδιος.


Κληθείς επίσης να απαντήσει σε ερώτηση για τις πιθανές γεωπολιτικές επιπτώσεις σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη λόγω και των σχέσεων της με τη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε:


"Όσον αφορά τη σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία, προφανώς η Ελλάδα είναι ελεύθερη να ακολουθήσει το είδος των διεθνών σχέσεων που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας. Αλλά νομίζω ότι, όπως έχω πει και την περασμένη εβδομάδα ή την εβδομάδα πριν, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα, μιλάμε για δύο χώρες και τους ηγέτες τους που ηγούνται χωρών με όχι πολύ ισχυρές οικονομίες. Γι `αυτό και, προφανώς, πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να παραμείνει η Ελλάδας μέρος της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης. Το πιο σημαντικό, είναι ότι οι Έλληνες ηγέτες, ο ελληνικός λαός και άλλοι ηγέτες της ευρωζώνης πιστεύουν ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου