Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Το Tetris θα σας κάνει να… κόψετε το τσιγάρο!



Κι όμως, υπάρχει ένα βιντεοπαιχνίδι που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το κάπνισμα, μειώνοντας την επιθυμία σας για τσιγάρο, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.
Αυτό δεν είναι άλλο από το… Tetris!
Ερευνητές από τα πανεπιστήμια των τμημάτων τεχνολογίας του Κουίνσλαντ και του Πλίμουθ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Τζάκι Ανρέιντ, ανακάλυψαν ότι το κλασικό αυτό παιχνίδι συμβάλλει στη μείωση της επιθυμίας για την ικανοποίηση κάποιας εθιστικής
συνήθειας, όπως για παράδειγμα είναι το κάπνισμα και το αλκοόλ, αρκεί το άτομο να παίξει για τουλάχιστον 3 λεπτά.
Ανέλυσαν στοιχεία από 31 φοιτητές, ηλικίας 18 έως 27 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν επί μία εβδομάδα να αναφέρουν μέσω sms από το κινητό τους τηλέφωνο το επίπεδο της επιθυμίας τους να ικανοποιήσουν κάποια εξάρτησή τους. Οι περισσότεροι ήταν καπνιστές.
Να σημειωθεί ότι μόνο οι 15 συμμετέχοντες είχαν στη διάθεση τους το Tetris. Η οδηγία για αυτούς ήταν να παίξουν ένα παιχνίδι και εν συνεχεία να στείλουν sms στους ερευνητές.
Όπως διαπιστώθηκε, εκείνοι που έπαιζαν Tetris μείωναν την επιθυμία τους για τσιγάρο από 56 έως 70%.
«Παίζοντας ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, το άτομο απασχολεί τις νοητικές διεργασίες του εγκεφάλου του με αυτό, με αποτέλεσμα να του είναι αδύνατον να φανταστεί να καπνίζει για παράδειγμα και να παίζει Tetris, ταυτοχρόνως», εξήγησε η Δρ. Ανρέιντ, τονίζοντας ότι απαιτείτε περαιτέρω έρευνα προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα συμπεράσματα της δικής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου