Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αναποφάσιστοι βγάζουν νικητή.Απόλυτη ισοπαλία δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.



Σε απόλυτο ρυθμιστή της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου ανάγουν τους αναποφάσιστους τα ευρήματα της πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης, που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1, όπως επεσήμανε και κατά την παρουσίασή της, στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Ρίτσα Μπιζόγλη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Στράτος Φαναράς. Η αποκάλυψη, λίγη ώρα πριν από την τηλεμαχία των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, των αποτελεσμάτων της έρευνας,
που δείχνουν απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου, κάνουν ακόμη πιο κρίσιμο για τα κομματικά επιτελεία της Κουμουνδούρου και της Συγγρού το αποτέλεσμα του ντιμπέιτ και τον απόηχο του στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

«Ισοπαλία» σε πρόθεση-εκτίμηση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έχουν ίδιο ποσοστό, συγκεντρώνοντας από 24,6%. Έπονται: Χρυσή Αυγή με 5,6%, ΚΚΕ με 4,8%, Το Ποτάμι με 4,6%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,2%, ενώ Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων "πιάνουν" 3% έκαστη. Εκτός Βουλής βάσει της πρόθεσης ψήφου, με 2,3% μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,1% (7,7% αναποφάσιστοι και 1,4% «δεν απαντώ»).

Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προκύπτει και στην εκτίμηση ψήφου, με τα δύο κόμματα να "πιάνουν" από 31,6%, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο ανάδειξης απο την κάλπη αυτοδύναμης κυβέρνησης. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7,2%, ΚΚΕ με 6,2%, Ποτάμι με 5,9%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 5,3%, Ένωση Κεντρώων με 3,9% και Λαϊκή Ενότητα με 3,8%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται «οριακά» στο 3% που οδηγεί εντός Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου