Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση Β’ΕΛΜΕ Πέλλας για την αθώωση των 40 καθηγητών



Σε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση των 40 καθηγητών που καταδικάστηκαν πρωτοβάθμια σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για παράβαση καθήκοντος αναφορικά με δικαιολόγηση απουσιών παιδιών με ειδικά προβλήματα και κινητικές δυσκολίες προχώρησε η Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας με αφορμή την αθώωσή τους από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Ακολουθεί η ανακοίνωση:


“Τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη τους σε 12 μήνες φυλάκιση από το τριμελές Πλημμελιοδικείο Γιαννιτσών για την αποδοχή εκπρόθεσμων δικαιολογητικών απουσιών ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τους σαράντα συναδέλφους μας από το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών. Με απόφασή του Εφετείου Θεσ/νίκης κρίθηκαν αθώοι ως προς την  κατηγορία της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, ενώ εκκρεμεί ακόμη η απόφαση για τον τότε προϊστάμενο γραφείου β/θμιας εκπαίδευσης, τους γονείς και τους γιατρούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Με την ελπίδα να έχει αίσια έκβαση και η δική τους περιπέτεια, εκφράζουμε τη χαρά μας για την αθώωση των συναδέλφων μας, που αποκαθιστά το διαταραγμένο αίσθημα δικαίου και στέλνει ένα μήνυμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας στον εκπαιδευτικό κόσμο όλης της χώρας. Ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία της ΟΛΜΕ, τοπικούς και όχι μόνο πολιτικούς παράγοντες, την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, που σε όλη αυτή τη μάχη στάθηκαν δίπλα στους συναδέλφους μας”. 


Το Δ.Σ. της
Β’  ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ 


1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους πρυτανευσε ή λογική και ή δικαιοσύνη. Οι καθηγητές να συνεχισουν το έργο τους απερίσπαστοι και να βλέπουν πάντα τα παιδιά μας ως σύνολο και ως ανθρώπους, όχι ως νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή