Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ορκωμοσία χθες στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά»



Στρατό μπορεί να μην έχουν πλέον τα Γιαννιτσά, πεζικό όμως με την ονομασία «Γιαννιτσά» υπάρχει και μάλιστα στην Καλαμάτα.

"Όρκο πως θα φυλάττουν πίστη στην πατρίδα, θα υπακούουν στους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους, έδωσαν, μεταξύ άλλων, το πρωί της περασμένης Παρασκευής 600 νεοσύλλεκτοι οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά», κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Παπαφλέσσα».
Του θρησκευτικού τυπικού προέστη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος απήγγειλε και τον όρκο του Έλληνα στρατιώτη ορκίζοντας τους νεοσύλλεκτους.

Ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Διοικητή του Συντάγματος, συνταγματάρχη Δημ. Αρβανίτη, ενώ χαιρετισμό προς τους στρατιώτες και τους συγγενείς τους απηύθυνε εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Με το πέρας της τελετής, την οποία παρακολούθησαν, ανάμεσα σε άλλους, πολλοί συγγενείς των νεοσυλλέκτων, ακολούθησε παρέλαση.
Παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ ταξίαρχος Θ. Λάγιος και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου