Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Είναι τελικό.Ένα ταμείο κύριας και επικουρικής για όλους.



Ένα Ταμείο κύριας και ένα επικουρικής ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους, είναι το βασικό σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση με το κουαρτέτο των Θεσμών, για τη "σωτηρία" του Ασφαλιστικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 που επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες – που δεν έχουν διασταυρωθεί, ενώ η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και τα δεδομένα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή - στο ένα ταμείο θα ασφαλίζονται μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες μαζί, ενώ και επικουρικές συντάξεις θα δίνονται από ένα Ταμείο.


Επίσης ρεπορτάζ του Euro2day, που δεν επιβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας, αναφέρει πως στο τραπέζι βρίσκεται και η περαιτέρω μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αλλά και αλλαγή υπολογισμού του ποσού των συντάξεων ώστε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν από την ηλικία των 65 ετών να λαμβάνουν το 60% της σύνταξης, μέχρι να συμπληρώσουν την ηλικία των 65 ετών.

Μετά τα 65 οι συνταξιούχοι θα μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.
Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το κουαρτέτο θα μείνει πάνω από τρεις ημέρες στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τα άλλα εκκρεμή ζητήματα (κόκκινα δάνεια, 100 δόσεις, ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τιμές γενοσήμων) θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί ως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου