Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Έρχεται το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο αυτοκίνητο!



Η αμερικανική εταιρεία Local Motors ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει εντός του 2015 την παραγωγή τρισδιάστατα εκτυπωμένων οχημάτων. Το όνομα του αυτοκινήτου θα είναι Strati, ένα διθέσιο όχημα, το οποίο θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 40 χιλιομέτρων την ώρα.

Όπως γνωστοποίησαν οι κατασκευαστές του οχήματος, θα είναι το πρώτο τρισδιάστατο αυτοκίνητο παγκοσμίως. Το όχημα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ.

Οι παιδικοί έρωτες στην προσχολική ηλικία



Τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να ερωτευτεί κανείς τις έχει όταν μπαίνει σ’ ένα καινούργιο περιβάλλον.  Έτσι και τα μικρά παιδιά έχουν πολλές πιθανότητες να ερωτευτούν από τα 3 τους χρόνια όταν πηγαίνουν για πρώτη φορά στο σχολείο, στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο.

Το  παιδί που βιώνει τον πρώτο του έρωτα, έρχεται αντιμέτωπο με πολύ έντονα συναισθήματα, όπως τρυφερότητα, αφοσίωση και αγνότητα.

Ο Γιώργος Μητσικώστας πρωταγωνιστεί στο προεκλογικό σποτ της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Ένα συγκινητικό βίντεο χωρίς σάτιρα και «κατάρες»



Η προεκλογική εκστρατεία που διανύουμε έχει ως τώρα να επιδείξει πολλά και συνήθως κωμικοτραγικά. Σκηνοθετημένα σποτ σαν από ταινία ή reality τηλεπαιχνίδι, τρενάκια και παιδάκια, προεκλογικές μαντινάδες υπό τους ήχους κρητικής λίρας, λαϊκά άσματα και βουτιές στο νερό. Αυτό όμως το βίντεο που κυκλοφόρησε ο γνωστός κωμικός στο διαδίκτυο είναι σίγουρα διαφορετικό και αναμφισβήτητα εξαιρετικά συγκινητικό.

Γιατί οι εκλογές στην Ελλάδα είναι ένα αθεράπευτο τσίρκο



 Γιατί οι Έλληνες ψηφίζουν αντιδραστικά και συμφεροντολογικά, με στόχο να εκδικηθούν τον προηγούμενο για να εκτονωθούν, και να καλοπιάσουν τον επόμενο για να ανταμειφθούν. Ο πολιτικός στοχασμός απουσιάζει απ’ το νοητικό τους – ψηφίζουν με την ίδια λογική που τσακώνονται και τα ξαναφτιάχνουν με τη γειτόνισσά τους.
Γιατί αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως πελάτες του κράτους και του πολιτικού του μηχανισμού. Ψηφίζουν για να λάβουν συγκεκριμένο αντάλλαγμα, αποβλέποντας ο καθένας

Μας σκοτώνει σταδιακά το Wi-Fi;



Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IRIC) ο οποίος αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας των Ηνωμένων Εθνών (WHO) τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπονται από συσκευές Wi-Fi, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, φούρνους μικροκυμάτων και κινητά τηλέφωνα κατατάσσονται ανάμεσα στους πιθανούς παράγοντες πρόκλησης καρκίνου στον άνθρωπο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Microscopy and

Προσοχή σε ψεύτικο διαγωνισμό του Google Chrome



Εάν σας ζητηθεί να λάβετε μέρος σε ένα διαγωνισμό του Google Chrome σε μορφή κουίζ ή σε μία έρευνα, ώστε να έχετε ευκαιρία να κερδίσετε ένα Apple Iphone 6, ή Nexus, ή Sony Play Station, απλά αγνοήστε το.
Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορεί ένας νέος ψεύτικος διαγωνισμός από απατεώνες του διαδικτύου, με σκοπό τι άλλο, από το να υποκλέψουν πληροφορίες, προσωπικά στοιχεία και διαπιστευτήρια λογαριασμών από ανυποψίαστους χρήστες.

Τα superfoods των Αρχαίων Ελλήνων -Σκόρδο, κρεμμύδι και άλλα τρόφιμα που θεραπεύουν



Μια νέα έρευνα βασισμένη στην μελέτη των κειμένων των αρχαίων Ελλήνων γιατρών υποστηρίζει ότι η μεσογειακή διατροφή εφευρέθηκε ως μέσο θεραπείας από τους αρχαίους Eλληνες θεραπευτές.
 Ο Τζον Γουίλκινς, ειδικευμένος στο αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, και επικεφαλής της έρευνας τονίζει:«Ο Γαληνός και άλλοι γιατροί πίστευαν ότι η γεύση είναι μέτρο της διατροφικής ισχύς και η κατανάλωση τροφίμων που βοηθούν την εύκολη κυκλοφορία των υγρών του

Κήρυγμα από τον Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο στον Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης



Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στις 6.00 μ.μ., στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων που πραγματοποιούνται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Παπαδόπουλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μαρίνας), με θέμα:
«Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»

Θα, θα, θα... για ά-φραγκους δανειολήπτες



Να μην κάνουν σπασμωδικές κινήσεις όσοι έχουν πάρει δάνειο σε ελβετικό φράγκο συνιστούν οι ειδικοί τους 65.000-70.000 δανειολήπτες που, από χθες, βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Μεγάλα δικηγορικά γραφεία έχουν αναλάβει σημαντικές υποθέσεις δανειοληπτών ελβετικού φράγκουΑς υπενθυμίσουμε ότι η χθεσινή απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας (Swiss National Bank - SNB) για διακοπή της ελάχιστης συναλλαγματικής

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στο Γιούνκερ για τους Έλληνες δανειολήπτες στεγαστικών σε ελβετικό φράγκο



Επιστολή απέστειλε σήμερα ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ANTIMNHMONIAKOI ΠΟΛΙΤΕΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ με αντικείμενο την προστασία των Ελλήνων δανειοληπτών στεγαστικών σε ελβετικό φράγκο. Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς στην επιστολή του επισημαίνει ότι ήδη από τις 12/09/2014 είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ζητούσε τη λήψη μέτρων προστασίας των Ελλήνων δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μάλιστα, στην ερώτησή του είχε επισημάνει τα εξής:

Γίνεται το ELA να δεις ! – Επικίνδυνο κοκτέιλ στην οικονομία -



Η αγορά έχει στεγνώσει, τα αποθέματα των τραπεζών έχουν εξαντληθεί καθώς μικροκαταθέτες αλλά και μεγάλοι αποταμιευτές έχουν αποσύρει τεράστια ποσά τον τελευταίο καιρό.Μόνο την Παρασκευή λένε οι ίδιες πηγές, η απόσυρση κεφαλαίων μπορεί να έχει φτάσει το 1 δισ. ευρώ.Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις προκαλούν σεισμό, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και αποτελούν ηχηρό καμπανάκι για πολύ μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η

Πώς κατανέμεται στους δήμους της Πέλλας ΣΑΤΑ ύψους 165.180 ευρώ



Σε κατανομή ΣΑΤΑ ύψους 11.728.344,00ευρώ προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών από το λογαριασμό του, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», το οποίο αποδίδεται ως τακτική επιχορήγηση σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών.
Στο νομό Πέλλας θα δοθεί συνολική επιχορήγηση 165.180 ευρώ. Συγκεκριμένα

Η φτώχεια, ο πλούτος και στη μέση οι εκλογές




Πριν από δύο ημέρες ο Πύρρος Δήμας, ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης στην άρση βαρών, που είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη β΄ Αθηνών, ρωτήθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη για τη φτώχεια. Απάντησε ότι επειδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλβανία ξέρει καλά τι είναι φτώχεια. Είπε, επίσης, ότι παρά το ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες έχουν κάνει πολλές θυσίες, έχουν χάσει σημαντικό κομμάτι από τον πλούτο τους και η καθημερινότητα

Ποινική δίωξη για Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια



Αντιμέτωποι με μία ακόμη κατηγορία, αυτήν της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, βρίσκονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, οι οποίοι εκτίουν ήδη στις φυλακές Διαβατών ποινές πολυετούς κάθειρξης για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Εκτός φοιτητικής εστίας 210 σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης



Να εγκαταλείψουν -μέχρι την 1η Μαρτίου 2015- τη φοιτητική εστία, που βρίσκεται μέσα στο campus του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), καλούνται οι 210 σπουδαστές που διαμένουν εκεί.

Σε συνεδρίασή του, χθες, το 15μελές Συμβούλιο του Ιδρύματος, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της φοιτητικής εστίας, εξαιτίας άμεσης ανάγκης να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης, ηλεκτροδότησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων υγρομόνωσης, ύδρευσης και αποχέτευσης.

Financial Times: Έχει και η Γερμανία χρέος προς την Ελλάδα



Μπορεί η Ελλάδα να είναι αυτή που χρωστάει χρήματα στη Γερμανία, όμως για ορισμένους είναι και η Γερμανία που έχει ένα χρέος προς την Ελλάδα – ηθικό χρέος.
Σε άρθρο της στους Financial Times, η Γκίλιαν Τετ περιγράφει μία ομιλία του Αμερικανού ιστορικού της οικονομίας Μπέντζαμιν Φρίντμαν το καλοκαίρι στην Ελβετία, στην οποία ήταν παρούσα, με τον Φρίντμαν να αφηγείται μεταξύ άλλων πόσο επωφελήθηκε η Γερμανία στη

Σε έξαρση η γρίπη - 16 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ



Τη θωράκιση του πληθυσμού έναντι της γρίπης επιχειρούν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ενώ η νόσος επελαύνει στη χώρα μας με ταχύ ρυθμό. Με επείγουσα εγκύκλιό της η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου ζητεί από το ΙΦΕΤ να διαθέτει δωρεάν τα αντιϊκά φάρμακα σε νοσοκομεία και ιδιωτικά φαρμακεία προκειμένου να καλύπτονται οι ασθενείς. Την ίδια στιγμή, οι επιδημιολόγοι συνιστούν έστω και τώρα, που η επιδημία έχει ενσκήψει, τον εμβολιασμό με αντιγριπικό εμβόλιο.

Αγρυπνία στην Μητρόπολη Γιαννιτσών στην μνήμη του Οσίου Παΐσιου του Αγιορείτου



Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, από τις 9.00 μ.μ. έως τις 1.00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ θα τελέσει ΑΓΡΥΠΝΙΑ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών εις τιμήν και μνήμην του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στις 5.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό θα τελεσθούν ο Μικρός Εσπερινός και η Παράκλησις του Οσίου Παϊσίου.

Προβάδισμα 4,6 μονάδων του σε δημοσκόπηση της Metron



Προβάδισμα 4,6 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας METRON ANALYSIS για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 35,4% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30,8%. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Νέο «όχι» Σόιμπλε σε «κούρεμα» χρέους



Το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απορρίπτει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλώντας μάλιστα τους Έλληνες πολιτικούς να μην υπόσχονται προεκλογικά περισσότερα από όσα μπορούν να τηρήσουν.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel», επαναλαμβάνει ότι οι συναφθείσες συμφωνίες είναι δεσμευτικές.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 17/1



Αν δεν είναι στο χέρι σου να αλλάξεις μια κατάσταση που σου προκαλεί πόνο, μπορεί να επιλέξεις την στάση με την οποία θα αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 17 Ιανουαρίου



1817
Ο Ιωάννης Καποδίστριας γίνεται ελβετός πολίτης, σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας.
1893
Οι αμερικανοί καλλιεργητές ζάχαρης καταλύουν τη μοναρχία στη Χαβάη, όταν εξαναγκάζουν σε παραίτηση τη βασίλισσα Λιλιουοαλάνι.
1904
Ο Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το Σαββατοκύριακο μην ανάβετε τα τζάκια



Αύριο και μεθαύριο μην ανάβετε άσκοπα τα τζάκια, συνιστούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος προειδοποιώντας ότι λόγω των κλιματολογικών συνθηκών το επόμενο διήμερο ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για αύριο 17.1.2015 και μεθαύριο Κυριακή 18.1.2015 ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

700 εκατομμύρια ευρώ "έφυγαν" σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες



- Η αύξηση των αναλήψεων έγιναν κυρίως από λογαριασμούς ταμιευτηρίου, δηλαδή από μικροκαταθέτες
- Κατά 10% αυξήθηκαν οι αναλήψεις από μεγαλοκαταθέτες και κατά 15% από λογαριασμούς ταμιευτηρίου
- Eurobank και Alpha Bank οι τράπεζες που ζήτησαν έκτακτη ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
- Ανακοίνωση από την Εθνική Τράπεζα ότι δεν θα προσφύγει στον μηχανισμό ούτε τώρα ούτε στο μέλλον

Όταν τα κόμματα επιστρατεύουν παιδιά για προεκλογικά σποτ



Από τη Δευτέρα και μετά, μάθαμε τα πάντα για τον «μικρό Νικόλα». Ή, αν προτιμάτε, για τον 14χρονο Κωνσταντίνο από το Περιστέρι. Που το τηλέφωνό του στον Αγιο Ιερόθεο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει. Που παίζει μπάλα πολύ καλύτερα απ’ τον πρωθυπουργό, αφού έχει δελτίο στα «τσικό» του Ατρόμητου. Που έχει κάνει τα αδελφάκια του να ζηλεύουν με την ξαφνική δημοσιότητα. Και που αυτό δεν ήταν το πρώτο του κάστινγκ – ήταν, όμως, το πιο επιτυχημένο.

Παιδιά και νηστεία



του Άγιου Παΐσιου του Αγιορείτου

Γέροντα , παιδάκια πέντε-έξι ετών πρέπει να νηστεύουν πριν από την θεία κοινωνία;

Τουλάχιστον το βράδυ να έχουν φάει λαδερό φαγητό. Αλλά αυτό είναι και θέμα Πνευματικού. Καλύτερα η μητέρα να ρωτήσει τον Πνευματικό, γιατί μπορεί το παιδάκι να έχει πρόβλημα με την υγεία του και να πρέπει λ.χ. να πιει γάλα.

Έφυγε από τη ζωή ο «Marlboro Man»



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Ντάρελ Ουίνφιλντ ή αλλιώς «Marlboro Man», όπως έμεινε γνωστός ο άνδρας που έγινε το πρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας καπνού.

Ο Ουίνφιλντ εργαζόταν σε ένα ράντσο στο Pinedale, όταν το 1968 τον ανακάλυψαν από τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett για τη Philip Morris. Ο Ουίνφιλντ παρέμεινε ως το «πρόσωπο» της Marlboro μέχρι το 1989.

Σαμαράς: Αμέσως μετά τις εκλογές καταθέτουμε νόμο για τα δάνεια με ελβετικό φράγκο



Aπό τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι το ζήτημα που προέκυψε από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες σε βάρος 70.000 δανειοληπτών, μετά τις εξελίξεις με το ελβετικό φράγκο, τονίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού.

«Ένας από τους πρώτους νόμους που θα κατατεθεί στη Βουλή, αμέσως μετά τις εκλογές, θα είναι αυτός που θα ρυθμίζει το ζήτημα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Παραχώρησης αίθουσας για πολιτικές εκδηλώσεις από την ΔΗΚΕΠΑΠ



Μετά από σχετική απόφαση της ΔΗΚΕΠΑΠ για τον καθορισμό τρόπου χρήσης των αιθουσών και χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα για την προεκλογική προβολή τους,
γνωστοποιούμε ότι
παραχωρείται για χρήση όπου ζητηθεί και εφόσον δεν υπάρχει προγραμματισμένη εκδήλωση, ΜΟΝΟ η αίθουσα Πληροφόρησης Νέων, που βρίσκεται στην βόρεια πτέρυγα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά.

Κοπή πίτας από την ΥΠΕΡκαρναβαλική Ομάδα Αλμωπίας



Η ΥΠΕΡκαρναβαλικη  Ομάδα Αλμωπίας
προσκαλεί τα Εκλεκτά μέλη της στην μία και μοναδική κοπή
βασιλόπιτας στην κεντρική αίθουσα της  ομάδος
μας (συρέυς)
Επίσης θα συζητηθούν και τα θέματα ημερήσιας διάταξης!
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 και ΩΡΑ 19:30

Τραγωδία- Ανεργος με 4 παιδιά ξεψύχησε μόλις έλαβε το κατασχετήριο του σπιτιού του



Πατέρας τεσσάρων παιδιών έπαθε έμφραγμα και ξεψύχησε μόλις έφθασε στα χέρια του το ειδοποιητήριο πλειστηριασμού του σπιτιού του στην Πάτρα, λόγω χρεών προς την τράπεζα...

Σε σχετικές δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα ο πρόεδρος του Σωματείου Ανέργων Ανασφάλιστων του Νομού Αχαϊας Γιώργος Μητράκης σνέφερε ότι:

ΣΥΡΙΖΑ: Σεισάχθεια και για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο – Επίθεση στις αγορές



Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται και στις αγορές, κάνοντας λόγο για «άλλη μια απόδειξη της ανεξέλεγκτης δράσης των αγορών, της αδυναμίας της οικονομίας των χωρών της ευρωζώνης, καθώς και του αδυσώπητου ανταγωνισμού μέσα στην Ευρώπη».

Πηγή:
Νομοθετική ρύθμιση ειδικά για όσους πολίτες έχουν δανειστεί σε ελβετικό φράγκο, πέραν της νέας σεισάχθειας που θα περιλαμβάνει και τα δάνεια σε ελβετικά φράγκα, εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη ραγδαία υποτίμηση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου λόγω της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας να διακόψει τη συναλλαγματική ισοτιμία του 1,20 φράγκου ανά ευρώ.

3η Ομιλία στην Έδεσσα: «Μαθησιακές δυσκολίες και ο ρόλος των γονέων»



Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:00 - 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες και ο Ρόλος των Γονέων» με εισηγήτριες την Σαμσάκη Δόμνα, Ειδική Παιδαγωγό, Δημοτικό Σχολείο Ε.Α.Ε Έδεσσας και Πρόϊου Ειρήνη, Ειδική Παιδαγωγό, Τμήμα Ένταξης 8ου Δημοτικού Σχολείου.

Δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης για 100.000 εργαζομένους



Τη δυνατότητα να βγουν στη σύνταξη μέχρι και πέντε χρόνια νωρίτερα σε όσους εργαζομένους το επιθυμούν αναμένεται να δώσουν ορισμένες ευνοϊκές διατάξεις της νομοθεσίας.

Πρόκειται για 100.000 περίπου ασφαλισμένους οι οποίοι και θα επιλέξουν τη λύση της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή με τον περιφερειάρχη Κεντ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα



Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είχε σήμερα το πρωί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε τον κ. Τζιτζικώστα στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε περίπου μία ώρα και διεξήχθη σε θερμό κλίμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για θέματα της Περιφέρειας και αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα.

Η βασιλόπιτα της ανδρικής ομάδας του ΓΑΣ Έδεσσας



Την Δευτέρα 12/1 η διοίκηση του ΓΑΣ Έδεσσας παρέθεσε δείπνο στην ανδρική ομάδα του συλλόγου και πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του τμήματος. Η εκδήλωση έγινε στο φιλόξενο μαγαζί «Καρβουνοπενιές», του αθλητή της ομάδας Παντελή Σταυρόπουλου. Παραβρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση οι προπονητές και οι παίκτες της ομάδας.

Το Σάββατο 17/1 τα εγκαίνια του γραφείου της Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ στην Κρύα Βρύση



Το Σάββατο 17/01/2015 στην Κρύα Βρύση και ώρα 19:00 θα γίνουν τα εγκαίνια του γραφείου της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ.
Θα παρευρεθούν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Καλείστε με την παρουσία σας να συμμετέχετε στον αγώνα που δίνει η κοινωνία για την Ανατροπή.

Γιάννης Σόντρας: "Με συνέπεια και υπευθυνότητα"



Φίλες και φίλοι
Είναι μεγάλη η οργή, η αγανάκτηση και η σύγχυση όλων μας και πολύ λίγος ο χρόνος που απομένει, ώστε ψύχραιμα να αποφασίσουμε για την τύχη της χώρας, στις 25 Ιανουαρίου.
Μισθοφόροι, σαλτιμπάγκοι, κόμματα και κομματάκια, μας τάζουν αλλά και εκβιάζουν την ψήφο μας, ώστε την επόμενη μέρα να τη διαχειριστούν ερήμην μας.
Μάταια προσπαθούμε να διακρίνουμε την αλήθεια των λόγων τους.

Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Έδεσσα &Γιαννιτσά



Το ΚΚΕ συνεχίζει την προεκλογική δραστηριότητα στην Πέλλα με κεντρικό σύνθημα : Την επόμενη μέρα χρειάζεσαι δυνατό ΚΚΕ ! Δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, συμμαχία και πάλη για την ανατροπή !
Πραγματοποιεί, εκτός από τις περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών του που συνεχίζονται σε όλο το Νομό, δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις :

Τον 21χρονο Καρασσαβίδη απέκτησε η Αναγέννηση Γιαννιτσών



Ακόμα μια μεταγραφή την 2η στην χειμερινή περίοδο ανακοίνωσε η ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών , που απόκτησε τον  21χρονο μεσοεπιθετικό Γιώργου-Μάριου Καρασαββίδη .
Ο Καρασαββίδης είναι 21 ετών μεσοεπιθετικός έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στην Γερμανία όπου και μεγάλωσε και έχει αγωνιστεί στην Καλαμαριά  σε Επισκοπή και στην κ-20 του Ηρακλή.

Εξαλλοι στο ΣΥΡΙΖΑ με την Ραχήλ Μακρή - Πώς δικαιολόγησε την γκάφα της για τα 100 δις



Σαν κεραυνός έπεσε στην Κουμουνδούρου η είδηση της δήλωσης της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή με την οποία υποστήριζε ότι αν η ΕΕ κόψει την ρευστότητα θα «κόψουμε» 100 δις ευρώ.
Αμέσως επικοινώνησαν μαζί της ζητώντας εξηγήσεις για την δήλωση αυτή και απαιτώντας να αποσαφήνισε τι ακριβώς εννοούσε.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Πέλλας


Ανακοίνωση για το πρόγραμμα λύσσας και τον κτηνίατρο εκτροφής



Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Πέλλας ανακοινώνεται ότι κατά το επόμενο διάστημα και σε βάθος 10 ημερών (αναλόγως των καιρικών συνθηκών) θα πραγματοποιηθούν εναέριες ρίψεις δολωμάτων στα πλαίσια του προγράμματος επιτήρησης-αντιμετώπισης της λύσσας . Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να μην αγγίζουν-συλλέγουν-μεταφέρουν τα παραπάνω δολώματα αν εκ παραδρομής ριχθούν σε κατοικημένη περιοχή.

«Ο έρωτας στην Αρχαία Μακεδονία» το θέμα της εκδήλωσης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών



 Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την έκτη εκδήλωση της 19ης περιόδου 2014 – 2015 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.  του Δήμου Πέλλας:
   
  Tην Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.

Η αγάπη μεταμόρφωσε τον Λούκα των Γιαννιτσών (εικόνες)



Πριν από τέσσερις μήνες ο σκυλάκος που βλέπετε στις φωτογραφίες περιφερόταν σαν φάντασμα στην πόλη των Γιαννιτσών. Ήταν μια μάζα από κόκκαλα και δέρμα, ενώ η ψώρα είχε σημαδέψει παντού το κορμί του. Οι περαστικοί τον προσπερνούσαν γιατί τον σιχαινόντουσαν. Ο αδέσποτος σκυλάκος ήταν γι’ αυτούς απλά ένας φορέας ασθενειών και τίποτα παραπάνω. Η ιστορία του Λούκα αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα το πώς καταντούν τ’ αδέσποτα ζώα εξαιτίας της αδιαφορίας των Νεοελλήνων που τείνει να κτηνοποιήσει την σύγχρονη κοινωνία σε πολλά επίπεδα.

Η Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ με την μεγαλύτερη αύξηση φτώχειας



Σοκ προκαλεί η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατατάσσει την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ουγγαρία στην λίστα με τις χώρες της ΕΕ που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού κατά την διάρκεια της κρίσης.

Ειδικότερα, στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις το 2014 (δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες), επισημαίνεται ότι στις χώρες αυτές τα ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν ήδη υψηλά πριν από την κρίση.

Ελβετικό «τσουνάμι» ενέσκηψε στις αγορές συναλλάγματος



Ως... βόμβα πολλών μεγατόνων έσκασε στις διεθνείς αγορές η χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας (SNB) να «ξεκλειδώσει» την ισοτιμία του φράγκου έναντι του ευρώ, εγκαταλείποντας τον κεντρικό άξονα της νομισματικής της πολιτικής που είχε υιοθετήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2011, όταν είχε δεσμευθεί ότι θα πράξει οτιδήποτε χρειαστεί για να αποτρέψει την ανατίμηση του νομίσματος πάνω από την κόκκινη γραμμή του 1,20 φράγκου/ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή αποζημιώσεων 33 εκατ. € στους παραγωγούς εν μέσω προεκλογικής περιόδου



Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ρυθμίσεων και καταβολής χρημάτων στον αγροτικό χώρο για την άμβλυνση του αρνητικού κλήματος προς τα κόμματα της συγκυβέρνησης, καταπατώντας κάθε έννοια της χρηστής διοίκησης.

Εκδήλωση-Συζήτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 20/1 στην Έδεσσα


Ελεγχόμενες προς το παρόν οι εκροές κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες



Το περασμένο μήνα οι εκροές κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν καθώς η πολιτική αβεβαιότητα ενισχύθηκε έπειτα από την κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης που αναβίωσε τους φόβους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όπως υποστηρίζει το Reuters.

Ωστόσο, η φυγή κεφαλαίων δεν ήταν μεγάλη σπεύδει να σχολιάσει ο αρθρογράφος του κειμένου υποστηρίζοντας πως δεν θυμίζει σε τίποτα την προεκλογική περίοδο του 2012.