Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Πού ψηφίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί



Σε εκλογικά τμήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι, ή σε τμήματα των περιφερειών, στις οποίες θέτουν υποψηφιότητα θα ασκήσουν την Κυριακή το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στα Ιωάννινα.

Στην Πύλο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, θα ψηφίσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις αυριανές εκλογές:876 δημοσιογράφοι απο 45 χώρες στο Ζάππειο



Δημοσιογράφοι από 45 χώρες βρίσκονται στην Ελλάδα για να καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές, από το γραφείο Τύπου που άνοιξε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο.
Το Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου από τις 9:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου από τις 9:00, έως την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων των

Η Π.Ε. Πέλλας δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες



Ευρεία σύσκεψη με σκοπό τη διαμόρφωση μίας κοινωνικής σύμπραξης, σε τοπικό επίπεδο, με Επικεφαλής Οργάνωση - Εταίρο την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και μέλη την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, τους Δήμους και κοινωνικούς φορείς και συλλόγους πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Δραγασάκη – Χαρδούβελη και η συνάντηση που δεν έγινε…



Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο Γιάννης Δραγασάκης, εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.
Η  επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του σκιώδη υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θέλησε να ενημερωθεί.

Πρώτες και αήττητες η κορασίδες του Πανεδεσσαϊκού



Με ακόμη μια νίκη ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση του πρωταθλήματος των κορασίδων οι αθλήτριες του ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ.
Κάνοντας το 8 στα 8 προκρίθηκαν στην τελική φάση εκεί όπου θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή.
Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ παρουσιάστηκε αρκετά νευρικός χωρίς ηρεμία και καθαρό μυαλό στην επίθεση δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους να βρίσκονται κοντά στο σκορ χωρίς όμως ποτέ να γίνουν απειλητικοί.

Στυγνός εκβιαστής ο Σόιμπλε."Δεν παίρνετε νέα βοήθεια χωρίς νέο μνημόνιο"



Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ωφεληθεί από το QE αν αρνηθεί τα προγράμματα βοήθειας ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Από το Νταβός της Ελβετίας όπου διεξάγεται το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε πάνελ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος, τον υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν, τον κεντρικό τραπεζίτη της Ιταλίας Ιγκνάτσιο Βίσκο και τον επενδυτή Τζορτζ Σόρος, υπογράμμισε πως η Γερμανία δεν

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 24/1



Μπορείς να ορίσεις τη δική σου ζωή. Μην αφήνεις τους άλλους να γράψουν για σένα την ιστορία της ζωής σου.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 24 Ιανουαρίου

Γεγονότα
1827: Δύναμη από 2.000 έλληνες ατάκτους και 400 τακτικούς, υπό τους Ιωάννη Νοταρά, Δημήτριο Καλλέργη, Ιωάννη Μακρυγιάννη και με τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα άγγλο φιλέλληνα Θωμά Γκόρντον, μεταφέρεται με πλοία από τη Σαλαμίνα στην Καστέλα του Πειραιά, την οποία και οχυρώνει, και αρχίζει να πολιορκεί την ισχυρή τουρκική φρουρά που βρίσκεται στο μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνος. Από τη θάλασσα ενισχύουν το ατμοκίνητο πλοίο Καρτερία, 3 μπρίκια, 5 κανονιοφόροι και άλλα μικρότερα πλοία...

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Στις 6,7 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στη τελευταία δημοσκόπηση της GPO για το Mega



Προβάδισμα 6,7 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το MEGA στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4%, αυξημένο κατά 3 μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση στις 19 Ιανουαρίου, έναντι 26,7% της ΝΔ η οποία αυξάνει το ποσοστό της οριακά κατά 0,3 μονάδες σε σχέση με πριν από πέντε ημέρες.

Το Internet θα εξαφανιστεί στο μέλλον σύμφωνα με τον πρόεδρο της Google



«Το Ίντερνετ θα εξαφανιστεί» στο μέλλον δήλωσε ο πρόεδρος της Google Έρικ Σμιντ κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα "In Tech We Trust and The Future of the Digital Economy" στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό θα συμβεί, καθώς θα αποτελεί μέρος της παρουσίας μας συνεχώς, αναφερόμενος στην ταχύτητα με την οποία υιοθετείται η χρήση smartphone ανά τον κόσμο , διαβάζοθμε στον ιστότοπο sofokleousin.gr.

Ύπουλο ανθελληνικό χτύπημα από την Colgate



Aνακαλύψαμε κάτι το ανατριχιαστικό μέσα στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετ.

Η γνώστη οδοντόκρεμα Colgate που μπαίνει σε περισσότερα σπίτια, έκανε μια απίστευτα προκλητική κίνηση απέναντι στο ανυποψίαστο Ελληνικό καταναλωτικό κοινό.
Πάνω στην συσκευασία, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες αναφέρεται σε περίοπτη θέση το λογότυπο ενός Σκοπιανού Οδοντιατρικό Συλλόγου, με την κατάπτυση επωνυμία: "Macedonia Dental Society"

Τι θα γίνει από Δευτέρα: Πώς σχηματίζεται κυβέρνηση, πότε θα εκλεγεί Πρόεδρος



Μπορεί τη Δευτέρα το πρωί οι εκλογές να αποτελούν παρελθόν, αλλά τα χρονοδιαγράμματα θα είναι ασφυκτικά. Πέραν του ότι το χρονικό περιθώριο που υπάρχει για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ελάχιστο, εκκρεμεί και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να γίνουν, όμως, και τα δύο αυτά, πρέπει πρώτα να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. Στην περίπτωση που υπάρχει αυτοδυναμία, τα πράγματα είναι πιο απλά.

6 πράγματα που δεν πρέπει να ποστάρεις με τίποτα στο Facebook!



Ας το παραδεχτούμε! Από τότε που τα social media, με πρώτο και καλύτερο το Facebook, έδωσαν στους κατοίκους του πολιτισμένου κόσμου περισσότερο δημόσιο βήμα, κοινώς τη δυνατότητα να ποστάρουν στους λογαριασμούς κυριολεκτικά ό,τι τους κατέβει στο μυαλό, τα μάτια μας πονάνε κάθε μέρα και περισσότερο. Πέρα όμως από την πλάκα, επειδή η κοινωνία, και στην προκειμένη περίπτωση οι φίλοι και οι followers στέκονται στη γωνία,

Φτιάξτε απορρυπαντικό πλυντηρίου μέσα σε λίγα λεπτά





Φτιάξτε απορρυπαντικό πλυντηρίου μέσα σε λίγα λεπτά, δεν είναι μόνο οικονομικό ( τα 5 λίτρα έχουν κόστος από 1,20 έως 1,90 € !!!) αλλά είναι και χωρίς καρκινογόνα χημικά
 Δείτε πως...

Μουσικό Κωμικό Ρεμπετόδραμα από την ομάδα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου



Σε λίγες μέρες το «Εδεσσαϊκό Θέατρο» θα  ζωντανέψει στο σανίδι, την  εποχή του ρεμπέτικου τραγουδιού. 
            Εκείνη η γοητευτική εποχή, που χωρίς περιττά φτιασίδια, γέννησε γνήσια λαϊκά τραγούδια που μιλούσαν για τον έρωτα, τη φτώχεια, τον καημό και την απελπισία.
            Πρόκειται για ένα μουσικό κωμικό ρεμπετόδραμα. Η ιστορία εκτυλίσσεται   σε μια φτωχογειτονιά του Πειραιά το 1935.         

Σπιρουλίνα: Τα 3 θαύματα που κάνει στην υγεία



Η σπιρουλίνα προέρχεται από τα τα μικροφύκι των γλυκών νερών και θεωρείται ότι βοηθά τον οργανισμό μας επειδή διαθέτει μερικές φαρμακολογικές δράσεις όπως αντιμικροβιακές (περιλαμβανομένων βακτηρίων και ιών), αντικαρκινικές, μεταλλοπροστατευτικές (προστασία από βαρέα μέταλλα) αντιοξειδωτικές και ανοσοδιεγερτικές που οφείλονται  σο πλούσιο περιεχόμενό του σε βασικά και απαραίτητα αμινοξέα και πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, λιπίδια,

Τα κορίτσια "κολλάνε" στην ΤV περισσότερο



Από όλες τις οθόνες που διεκδικούν την προσοχή των παιδιών (τηλεόραση, υπολογιστής, κινητό κ.α.), τα παιδιά συνεχίζουν να προτιμούν -και μάλιστα με διαφορά- την τηλεόραση, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, ότι τα κορίτσια «κολλάνε» περισσότερες ώρες, σε σχέση με τα αγόρια, μπροστά σε κάποια οθόνη.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το μέγιστο των δύο ωρών τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη, που εδώ

Τραγική η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ λένε κορυφαία στελέχη της.



Αποστάσεις και εντάσεις για την ακολουθούμενη τακτική των υψηλών τόνων και του φόβου διατυπώνουν, πλέον, δημοσίως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής. Η επικοινωνιακή στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, που ακολουθήθηκε με μικρές προσαρμογές καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αναμένεται προφανώς να κριθεί εκ του αποτελέσματος, το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο, ήδη υπήρξαν οι πρώτες διαφοροποιήσεις, και μάλιστα ηχηρές από στελέχη όπως οι Ευ.

Ενημέρωση των πολιτών της Πέλλας για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών



Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ενημερώνει τους πολίτες ότι τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών θα είναι διαθέσιμα στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://ekloges.pkm.gov.gr/ καθώς επίσης στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας www.pkm.gov.gr Οι πολίτες θα μπορούν να περιηγούνται στους παραπάνω ιστοτόπους και να πληροφορούνται συνεχώς για τη ροή των αποτελεσμάτων των εκλογών στην περιοχή τους.

Hλικωμένος πήρε στον τάφο του 300.000 ευρώ



 Όλα ξεκίνησαν όταν ο άντρας που πλησίαζε τα 90 έτη και πιθανόν κατάλαβε ότι πλησιάζει το τέλος του, πήγε σε τράπεζα και έκανε ανάληψη ολόκληρου του ποσού που είχε με τη σύζυγό του, το οποίο ανερχόταν σε περίπου 300.000 ευρώ!
Να ταφεί με το μαξιλάρι του ζήτησε ένας υπερήλικας σε χωριό του... δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, εντός του έκρυβε έναν ολόκληρο «θησαυρό»!

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου "Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ"


Σε...στάβλο θα μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης



Σε πραγματικό στάβλο θα μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της 9ης Διεθνούς Έκθεσης για την Πτηνοτροφία και την Κτηνοτροφία «ΖΟΟΤΕΧΝΙΑ 2015».

Η ημερίδα, με τίτλο: «Εστιάζουμε στην ελληνική αιγοτροφία - αναδεικνύουμε την ονοτροφία» πραγματοποιείται σε μία περίοδο που, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, «αναβιώνεται το ενδιαφέρον για την αιγοτροφία ενώ ένας σημαντικός αριθμός εκτροφών με γαϊδούρια έχει εδραιωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η παραγωγή γαϊδουρινού γάλακτος και η μεταποίησή του από εγχώριες επιχειρήσεις για παραγωγή προϊόντων είναι γεγονός».

Αλλαγή ημερομηνίας της εκδήλωσης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών λόγω εκλογών



Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Πέλλας,
για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά με:

Αγιασμός και κοπή πίτας από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας



Αγιασμό και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας, στην αίθουσα διδασκαλίας της Φιλαρμονικής, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο οποίος έκοψε την πίτα και στον χαιρετισμό του ευχήθηκε στους αρχιμουσικούς Ολυμπία Ξανθοπούλου και Συμεών Κετίκογλου, αλλά και σε όλα τα μέλη της Ορχήστρας και στις οικογένειές τους «καλή χρονιά με υγεία και δύναμη».

819 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν στα σχολεία



Συνολικά 819 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής προσλαμβάνονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, για την κάλυψη κενών στα σχολεία.
Ειδικότερα, για την ειδική αγωγή προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 46 εκπαιδευτικοί για το Πρόγραμμα εξατομικευμένων μέτρων υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επίσης, 67 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας

Καμμένος: Τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας



Αναφερόμενος στις εκλογές ο κ. Καμμένος δήλωσε:
«Έχουν μείνει πλέον μόνο τρία 24ωρα, μέχρι την απόφαση του ελληνικού λαού να επανακτήσει την εθνική του κυριαρχία, την

αξιοπρέπεια στην οικογένεια. Έχουν μείνει ακόμα τρία 24ωρα, μέχρι ο ελληνικός λαός να επαναφέρει τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, να κυβερνάται η χώρα από μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και όχι μέσω e-mail. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν φοβήθηκαν την

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ από 4,4 έως 10% σε τέσσερις δημοσκοπήσεις



Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από 4,4 έως σχεδόν 10 μονάδες δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Metron Analysis, Rass, Palmos Analysis και GPO, για τις εφημερίδες Παραπολιτικά και Επένδυση, το ενημερωτικό site TVXS και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αντίστοιχα. Ειδικότερα, σύμφωνα δημοσκόπηση της Metron Analysis  που δημοσιεύεται την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 στην εφημερίδα Παραπολιτικά η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανέρχεται στις 4,4 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,3 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

Σήμερα οι αποζημιώσεις σε ροδακινοπαραγωγούς για το ρωσικό εμπάργκο



Πιστώνονται σήμερα Παρασκευή 23/1 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγώνεπιτραπέζιων ροδακίνων και νεκταρινιών ενισχύσεις συνολικού ύψους έως 33 εκ. ευρώ, μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,Γιώργο Καρασμάνη, των σχετικών αποφάσεων.  Με τις εν λόγω αποφάσεις ικανοποιείται πλήρως το δίκαιο αίτημα των παραγωγώνροδακίνων και νεκταρινιών για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος που είχανεξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η οποία

Ο συμβιβασμός Ντράγκι-Μέρκελ και η ευκαιρία της Ελλάδας



Μεγάλο μέρος του Τύπου κάνει λόγο για μετωπική σύγκρουση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι με την Γερμανίδα καγκελάριο κα. Άνγκελα Μέρκελ, φέρουν δε νικητή τον πρώτο, με την κυρία Μέρκελ να είναι δυσαρεστημένη από την απόφαση του κ. Ντράγκι να «ξεσφίξει λίγο τα λουριά» της λιτότητας.
Σ’ αυτό συνέβαλε η μάλλον άκομψη δημόσια παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου,

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 23/1



Όταν αρχίσεις και συμβιβάζεις τον εαυτό σου και το ήθος σου για τους ανθρώπους γύρω σου, είναι καιρός να αλλάξεις τους ανθρώπους γύρω σου.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Αγαθάγγελος.
Γεγονότα
1480: Η Βενετία συμμαχεί με τους Τούρκους και επικηρύσσει τον αρχηγό των Μανιατών Κροκόδειλο Κλαδά, τον οποίον προηγουμένως έχει ανακηρύξει ιππότη του Αγίου Μάρκου, και ορίζει υπέρογκο για την εποχή ποσό για τη σύλληψη ή εξόντωσή του.
1556: O καταστροφικότερος σεισμός στην ανθρώπινη ιστορία πλήττει την επαρχία Σαντζί της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 830.000 άνθρωποι...

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Λαϊκό προσκύνημα στα Γιαννιτσά εις τιμήν και μνήμην του Οσίου Παϊσίου



Με πρωτοφανή προσέλευση πιστών και σε αναστάσιμο κλίμα τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες εις τιμήν και μνήμην του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2015. 

Από την έναρξη και μέχρι το πέρας των ιερών ακολουθιών πλήθος πιστών προσκύνησε τα τίμια ενδύματα του Οσίου (ζωστικό και κολόβιο), τα οποία ο ίδιος είχε παραχωρήσει σε οικογένειες της πόλεως και της ενορίας.

Σε απατά; Ορίστε πως θα το καταλάβεις!



Οι πέντε περίεργοι λόγοι που θα τον "καρφώσουν..

Η μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να τερματίσει μια σχέση είναι η απιστία. Στην περίπτωση δε που αυτή γίνει γνωστή τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Ακόμη όμως και αν δεν γίνει γνωστή τότε προκαλεί τύψεις και ενοχές σε όποιον από τους δύο συντρόφους το διέπραξε.

Γιατί, όμως, απιστούμε;
Οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να σηκώσουν ψηλά τα χέρια για αυτό έβαλαν στο μικροσκόπιο την απιστία προκειμένου να αποκαλύψουν τους λόγους οι οποίοι οδηγούν στην απιστία.

Wall Street Journal: Oταν ο Σαμαράς πρόβαρε έξι ώρες τι θα πει στη Μέρκελ



Ήταν πέρυσι την άνοιξη όταν ο Αντώνης Σαμαράς, ευρισκόμενος σε κατάσταση πίεσης στην Ελλάδα για να σταματήσει το καθεστώς της Τρόικα, ζήτησε τη βοήθεια της Άνγκελα Μέρκελ να προχωρήσει σε μια μερική διαγραφή χρέους.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν κατάλαβε ακριβώς τι της ζητούσε και απευθύνθηκε στον μεταφραστή που βρισκόταν στη συνάντηση να της εξηγήσει επακριβώς

Financial Times."Τα 'τζάκια' που θα επιβιώσουν μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ"



Ρεπορτάζ για τα "γνώριμα ονόματα και πρόσωπα" που θα εξακολουθήσουν να παίζουν ρόλο στην ελληνική πολιτική ζωή και μετά την διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - την πιο αριστερής κατεύθυνσης κυβέρνησης στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, αν επαληθευτούν τα προγνωστικά - δημοσιεύουν οι Financial Times.
Παρά τα έξι χρόνια της ύφεσης και την επανεμφάνιση ανησυχιών για την παραμονή της

Ταχύτερα η μετάδοση των αποτελεσμάτων την Κυριακή



Η διαδικασία μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Yπουργείο Εσωτερικών και την Singular Logic θα είναι, σε γενικές γραμμές, η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Καριώτογλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Έντουαρντ Σνόουντεν: Τα iPhone περιέχουν κρυφό λογισμικό κατασκοπείας!



Ο δικηγόρος του Αμερικανού, πρώην μυστικού πράκτορα της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ότι ο πελάτης του δεν χρησιμοποιεί ποτέ iPhone, παρά μόνο απλά κινητά τηλέφωνα. Ο Ρώσος δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα υποστήριξε ότι, σύμφωνα με τον Σνόουντεν, τα iPhone περιέχουν ένα κρυφό λογισμικό που ενεργοποιείται, χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης και καταγράφει πληροφορίες γι' αυτόν.

4 τρόποι για να βελτιώσετε την ψυχολογία σας



Τι μας κάνει ευτυχισμένους; Σύμφωνα με τους ειδικούς η ενασχόληση με μια δουλειά που αγαπάμε, η επικοινωνία με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα αλλά και η αποφυγή τοξικών σχέσεων και συμπεριφορών μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αναπάντεχα γεγονότα χαλάνε την ψυχολογία μας ή όταν δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε μια ισορροπημένη καθημερινότητα;

Πέντε αρχαίες εφευρέσεις που δεν έχουν εξηγηθεί μέχρι σήμερα [εικόνες]



Μπορεί η επιστήμη να προχωρά και σιγά-σιγά να βρίσκονται απαντήσεις στα ερωτήματα που βασάνιζαν την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες, ωστόσο υπάρχουν κάποιες αρχαίες εφευρέσεις που είναι σπαζοκεφαλιά για τους ειδικούς οι οποίοι δεν βρίσκουν ακόμα καμία απάντηση για την δημιουργία και τις δυνατότητες τους.
Μπορεί εμείς να έχουμε προχωρήσει αλλά οι πρόγονοι μας συνεχίζουν να μας προκαλούν

Πώς να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας σε τρεις μέρες...



Μερικοί άνθρωποι έχουν προβλήματα στους πνεύμονες, ακόμη κι αν δεν έχουν ανάψει ένα τσιγάρο ποτέ στη ζωή τους, ενώ άλλοι καπνίζουν για 40 χρόνια και τους πνεύμονες λειτουργούν τέλεια. Όλα αυτά εξαρτώνται από τον οργανισμό του ατόμου. Επιπλέον, εμείς θα σας παρουσιάσουμε  κάποιες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε τους πνεύμονές σας σε τρεις ημέρες.

Η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην Τοπική της ΝΔ."Χάσατε κάθε μέτρο.Καταρρέετε."



Δεν μας εκπλήσει το γεγονός ότι η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Πέλλας μας απευθύνει το λόγο με ένα παραλήρημα κινδυνολογίας,  το οποίο μάλιστα περιέχει στοχευμένες ανακρίβειες σε θέματα ιδιαίτερης ευαισθησίας για την περιοχή μας.  Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια από ένα φθαρμένο πολιτικά και απαξιωμένο κοινωνικά σύστημα που καταρέει.
 Αγαπητοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Τις

Γιαννιτσά.69χρονη βρήκε τραγικό θάνατο στη διασταύρωση Παραλίμνης.



Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια 69χρονης συντοπίτισσάς μας, να περάσει κάθετα την εθνική οδό θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών.Συγκεκριμένα η άτυχη γυναίκα επιχείρησε να περάσει τη διασταύρωση στο ύψος της Παραλίμνης τη στιγμή που διερχόμενο όχημα με οδηγό 23χρονο οδηγό περνούσε με ταχύτητα.Η άτυχη παρασύρθηκε και βρήκε τραγικό θάνατο.Ο 23χρονος οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της

Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα: «Το Οιδιπόδειο στην λογοτεχνία και την καθημερινή ζωή»



Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 ώρα 18:00 - 20:00 στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Το Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα στη λογοτεχνία και στην καθημερινή ζωή» με εισηγητή τον Λάζαρο Σιάντση, Κλινικό Ψυχολόγο – Επιστημονικά Υπεύθυνο Κ.Π «Όραμα».

Μια τρύπα... στην ΑΟΖ.Η ΤOTAL δεν βρήκε τίποτα για εξόρυξη και αποχωρεί!!



«Χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε προς εξόρυξη» ολοκληρώθηκε η γεωλογική, γεωχημική και γεωφυσική έρευνα εξερεύνησης των τεμαχίων 10 και 11 στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική εταιρεία ΤOTAL.
Απογοήτευση και σοβαρό προβληματισμό δημιουργεί η μη εξεύρεση, καταρχήν, γεωτρήσιμων γεωλογικών δομών στα οικόπεδα 10 και 11Η εταιρεία προσθέτει ότι έχει αρχίσει συζητήσεις με τις κυπριακές Aρχές για πιθανό πρόγραμμα επιπλέον εξερευνήσεων

Στην Αλβανία εκπαιδεύονται οι Τζιχαντιστές των Βαλκανίων.



Το γύρο του κόσμου κάνει από χθες η είδηση πως οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει βάση Αλβανών τζιχαντιστών στη Ρώμη, και έχουν αρχίσει έρευνες για τη σύλληψη των φανατικών ισλαμιστών.Πρόκειται για ένα «Δίκτυο των Βαλκανίων», που δραστηριοποιείται στην Ιταλία, μεταξύ των Αλβανών μεταναστών, προβαίνοντας σε προσλήψεις, και αποστέλλοντας τους τζιχαντιστές από την Ιταλία στην Ελλάδα, από εδώ στην Τουρκία και μετά στην Συρία.

Προεκλογική Αντιπαράθεση με Οσμή Εμφύλιου



Η ταύτιση της προεκλογικής σύγκρουσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεταπολεμική εμφύλια σύρραξη, από ηγετικά στελέχη της ΝΔ, μπορεί να ερμηνευθεί από δύο οπτικές γωνίες- που η μια δεν αποκλείει την άλλη. Η πρώτη έχει να κάνει με την αδυναμία της ΝΔ να προκαλέσει την συσπείρωση των οπαδών της, ενώ η δεύτερη, με τους ταξικούς συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία μετά την υπαγωγή της χώρας υπό καθεστώς μνημονίου.

Χαλάει από το βράδυ ο καιρός – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία



Από το βράδυ και από τα δυτικά προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενω οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη

Κοπή Βασιλόπιτας από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πέλλας


Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πέλλας, ενημερώνει τα μέλη του και τους φίλους του ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στη Λέσχη Αξιωματικών II Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Πέτρος κ. Μαγκούτης

"Μία χώρα που αιμορραγεί αργά επί 5 χρόνια"



"Σας παρακαλώ να γράψετε πως εγώ, ο Αντώνης, μισώ αυτή τη χώρα" λέει στη δημοσιογράφο του Guardian ένας απολυμένος φωτογράφος, καθώς την ξεναγεί στην πληγωμένη Αθήνα. "Αυτό που συνέβη σε εδώ είναι καταστροφή" αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει πως "οι πολιτικοί, η Ευρώπη, το ΔΝΤ, μας στέρησαν τα όνειρα".
Ο Αντώνης ήταν φωτογράφος που έμεινε χωρίς δουλειά όταν έκλεισε η εταιρεία που

Ένταξη νέων έργων Δήμου Σκύδρας



Σε συνέχεια των εντάξεων που είχαν προηγηθεί, και διαψεύδοντας τις «κασσάνδρες» οι οποίες έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο Δήμος δεν θα καταφέρει να εντάξει όλα τα έργα που έχει καταθέσει με αφορμή τις μελέτες οι οποίες ανατέθηκαν το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Σκύδρας ενέταξε δύο ακόμη πολύ σημαντικά έργα στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000,00 €.
Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά είναι :