Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος του κόσμου - Είχε ύψος 54,6 εκατοστά



Από τη ζωή «έφυγε» ο Chandra Bahadur Dangi, ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο με ύψος μόλις 54,6 εκατ.Ο Νεπαλέζος είχε ανακηρυχθεί ως ο πιο κοντός άνθρωπος του πλανήτη, παίρνοντας τον τίτλο το 2012 από έναν Φιλιππινέζο με ύψος 59,7 εκατ.Ο μικρόσωμος κύριος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, με την πνευμονία τελικά να τον οδηγεί στον θάνατο σε νοσοκομείο του Κατμαντού.Οι υπεύθυνοι του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στην οικογένεια, τονίζοντας πως τον θεωρούσαν ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα του βιβλίου.


Η αγκαλιά φάρμακο κατά του στρες και της κούρασης



Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το ιδανικό φάρμακο ενάντια στο στρες και την κούραση δεν είναι άλλο από την…αγκαλιά.
Όπως υποστηρίζουν Σουηδοί μελετητές η αγκαλιά είναι φάρμακο ακόμα και για τις καρδιοπάθειες. «Η θετική συναισθηματική εμπειρία της αγκαλιάς ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές και ψυχολογικές αντιδράσεις»,
επισημαίνει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γιαν Άστρεμ, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στο

Πληρωμές για τους αγρότες, μέχρι 18 Σεπτεμβρίου ύψους 230 εκατ. ευρώ



Πληρωμές προς αγρότες και ιδιώτες επενδυτές, συνολικού ύψους 229.338.400 ευρώ, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Οργανισμού, από αυτό το ποσό, 78.479.000 ευρώ αφορούν σε άμεσες ενισχύσεις (εκκρεμότητες πληρωμής ενιαίας

Εκδρομή στην Μηχανιώνα διοργανώνει ο Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Γιαννιτσών



Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Μηχανιώνας και στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής όπου βρίσκεται ο τάφος του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Οι εγγραφές γίνονται στο Γραφείο του Ιερού Ναού και στο τηλ. 23820 22714
Ώρα αναχώρησης : 7:00 π.μ.

Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ με 24% - 23,4% ο ΣΥΡΙΖΑ



Προβάδισμα 0,6% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από 11% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στην ετήσια Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενκού Θρόνου



Στην ετήσια Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενκού Θρόνου και την εορτή της Ινδίκτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
 Η Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου συνήλθε από 
τις 29 έως τις 2 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα με ανακοινωθέν που εξέδωσε πραγματοποίησε παρέμβαση στο φλέγον μεταναστευτικό ζήτημα απευθύνοντας προς όλους έκκληση σεβασμού στο ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο πραγματικός λόγος που η Γερμανία δέχεται Σύριους μετανάστες.Όχι δεν είναι από συμπόνοια.



Ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ θεωρεί ευλογία τους μετανάστες που φτάνουν στη Γερμανία, η οποία έχει άμεση ανάγκη από εργατικό δυναμικό. Την άποψή του συμμερίζονται και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι.Ο Κράμερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επεσήμανε ότι η παροχή βοήθειας στους μετανάστες είναι πρωτίστως ηθικό ζήτημα, όμως τόνισε ότι μπορούν να βοηθήσουν τη Γερμανία και οικονομικά.

Την Κυριακή ξεκινά η Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός."Η Ελλάδα "πνίγει" την Ευρώπη στους μετανάστες"



Ευθύνες στην Ελλάδα για τα προβλήματα στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας επιρρίπτει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ενώ αίσθηση προκαλεί σημερινή τοποθέτησή του, σύμφωνα με την οποία «μπορεί να καταλήξουμε να είμαστε μειονότητα στην ήπειρό μας».
Οι μετανάστες που φθάνουν στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, δήλωσε χθες ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πέλλας.



Το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη ανακοίνωσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πέλλας το οποίο συγκροτείται από αγωνιστές του εργατικού, αγροτικού και νεολαιΐστικου κινήματος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε ο φαρμακοποιός Νίκος Λουσιώτης.
Αναλυτικά:

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου 2015 στο Δήμο Πέλλας




Oι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Πέλλα.



Η ψήφος που θα εκφραστεί υπέρ των κομμάτων που στήριξαν το 3ο μνημόνιο θα ερμηνευτεί από τα κόμματα αυτά σαν αποδοχή των μέτρων του μνημονίου, αλλά και όλων των εφαρμοστικών νόμων των δυο προηγούμενων μνημονίων. Είναι κοροϊδία τα όσα λένε προεκλογικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θα φορολογήσουν τους αγρότες ή θα αμβλύνουν δήθεν τα μέτρα, δεν υπάρχουν ισοδύναμα, ούτε αντισταθμιστικά μέτρα. Πρόκειται για κοροϊδία

Στήριξη στη Ν.Δ. από έξι στελέχη του Ποταμιού



Τη στήριξή τους στη Νέα Δημοκρατία εν όψει των εκλογών ανακοίνωσαν μετά από συνάντηση με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, στελέχη του κόμματος «Το Ποτάμι».
Σε δήλωσή τους οι, Φιλιππίδης Αλέξανδρος, Πανελλήνια Επιτροπή Ποταμιού, Κεχαγιόγλου Ελευθέριος, Εμπειρογνώμονας Τομέα Νησιωτικής πολιτικής Ποταμιού, Βλάχος Πασχάλης, Συντονιστής Τομέα Οικονομικών Ποταμιού, Παπακωνσταντίνου Σωτήριος, Συντονιστής Α΄ Πειραιώς Ποταμιού, Λυμπερόπουλος Βασίλειος-Παναγιώτης, Συντονιστής Τομέα Ασφάλισης

Πότε και πώς θα χαλαρώσουν τα capital controls.



Κίνητρα για να αντιστραφεί η αποστράγγιση του τραπεζικού συστήματος και να χαλαρώσουν τα capital controls, προανήγγειλε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά την ομιλία του στο γεύμα που παραθέτει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
"Θέλουμε να διαμορφώσουμε δυο νέα προϊόντα. Πρώτον, να διευκολύνουμε την εξόφληση

37 δις Ευρώ χάθηκαν από φοροδιαφυγή την τελευταία 5ετία.



Η αιμορραγία των κρατικών ταμείων από τη φοροδιαφυγή δεν περιορίστηκε ούτε καν στην καρδιά των Μνημονίων, φτάνοντας στα 37 δισ ευρώ μέσα στην πενταετία .
Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής ΦΠΑ παραμένει υπαρκτό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση κι αυτό είναι σαφές δείγμα ότι οι πολιτικές που αναπτύσσουν τα κράτη- μέλη αποδεικνύονται αναποτελεσματικές. Ωστόσο, στην Ελλάδα- και σε κάποιες ακόμα χώρες- το πρόβλημα ξεπερνά ακόμα και την πιο αρρωστημένη

Το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα.



Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τους υποψήφιους –ες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας για τις εκλογές τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Όπως είναι γνωστό αυτή η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ως προς την εκλογή των βουλευτών, με τη σειρά που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο τα ονόματα των υποψηφίων, δηλαδή η γνωστή «λίστα» και η σειρά καταρτίζεται ανάλογα με τη σειρά εκλογής στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Συνεπώς στην πρώτη τριάδα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα, συναντάμε τους ήδη

Κύμα φόρων και μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις



Προ των πυλών είναι οι αλλαγές στην φορολόγηση οι οποίες θα έρθουν άσχετα με το ποια κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές, ενώ παράλληλα δανειστές και εταίροι αναμένουν να ψηφιστούν μία σειρά από νέα μέτρα ώστε να δώσουν την έγκρισηγια την επόμενη δόση.
Νέοι φορολογικοί συντελεστές στο εισόδημα και η έκτακτη εισφορά που θα συμπεριληφθεί στη φορολόγηση, αυξάνουν αυτόματα την αύξηση των φόρων και άρα τη μείωση των μισθών και των συντάξεων.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 5/9



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο Άρης σημαίνει συναγερμό και σε καλεί να δράσεις, ώστε να δοθεί άμεση λύση σε ένα θέμα που σχετίζεται με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Εδώ «παίζουν» τόσο προβλήματα τεχνικής φύσεως, όσο και ζητήματα υγείας που δεν παίρνουν αναβολή. Με δεδομένο μάλιστα ότι η Σελήνη στους Διδύμους ενισχύει την κινητικότητα και τις επαφές σου, η ημέρα αναμένεται εξαιρετικά πλούσια και ζωηρή σε γεγονότα.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 5 Σεπτεμβρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 5 χόμπι που θα σας κάνουν πιο έξυπνους.



Για καιρό, υπήρχε η πεποίθηση πως είμαστε γεννημένοι με ένα συγκεκριμένο επίπεδο ευφυΐας και το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε ήταν να ζούμε με βάση τις δυνατότητες μας.Πλεόν, όμως, οι επιστήμονες απέδειξαν πως μπορούμε να αυξήσουμε την ευφυΐα μας διασκεδάζοντας παράλληλα.Ακολουθεί μια λίστα με 5 χόμπι που θα σας κάνουν εξυπνότερους:

Τσουχτερά πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων



Αλλαγές στον νόμο για τα κατοικίδια και «τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας.
Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» είναι οι εξής:
Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς θα πρέπει να ενημερώνει τον κτηνίατρο του για την

Το 80% των νέων κοιμάται λιγότερο από το φυσιολογικό



Οι ειδικοί συνιστούν στους εφήβους να κοιμούνται 8-9 ώρες κάθε βράδυ για να έχουν καλή υγεία και ανάπτυξη, αλλά μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως μετά βίας τη σύστασή τους ακολουθούν δύο στους δέκα νεαρούς ηλικίας 12-17 ετών.
Όπως γράφουν Aμερικανοί επιστήμονες στην Eπιθεώρηση «Pediatrics», κατέγραψαν τις συνήθειες ύπνου ομάδας εφήβων και τους πήραν συνεντεύξεις για τη διατροφή και τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Συνταξιούχος στην Ισπανία πληρώνει τον εργοδότη που θα προσλάβει τον γιο του



Ένας Ισπανός συνταξιούχος αποφάσισε να προσφέρει αμοιβή ύψους 5.000 ευρώ σε όποιον εργοδότη προσλάβει τον 39χρονο γιο του, έναν «απελπισμένο» άνεργο, πατέρα ενός μικρού παιδιού.
«Συνταξιούχος προσφέρει 5.000 ευρώ στην εταιρεία που θα προσλάβει τον άνεργο γιο του ο οποίος είναι προσοντούχος, υπεύθυνος και σκληρά εργαζόμενος, με καλές συστάσεις. Μισθός διαπραγματεύσιμος ανάλογα με τη σύμβαση, απόλυτη εχεμύθεια» γράφει η μικρή

Τακτοποίηση των αυθαιρέτων το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016



Σε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών στα ακίνητά τους το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 καλεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ τους ενδιαφερόμενους πολίτες
Σε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών στα ακίνητά τους το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 καλεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ τους ενδιαφερόμενους πολίτες, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων εφαρμογής του νόμου 4178 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Σε καταυλισμό Ρομά βρέθηκε ο 11χρονος Διονύσης που είχε εξαφανιστεί από τις 29 Αυγούστου



Σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο εντοπίστηκε ο 11χρονος Διονύσης που είχε εξαφανιστεί στις 29 Αυγούστου από το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».Ο μικρός Διονύσης μεταφέρθηκε στο τμήμα Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ από άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ο 11χρονος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς είχε σκοτώσει κατά λάθος το μόλις 11 μηνών ξαδερφάκι του.Τις τελευταίες μέρες οι έρευνες των Αρχών είχαν επικεντρωθεί σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο καθώς εκεί φερόταν να

Απεργία στον «Αγγελιοφόρο»-Εφτά μήνες έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι



Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» οι οποίοι μένουν απλήρωτοι εδώ και εφτά μήνες, λόγω της «ανυποχώρητης και αδιάλλακτης» στάσης της εργοδοσίας της εφημερίδας, η οποία «επιμένει να απορρίπτει προτάσεις των εργαζομένων για την αποπληρωμή δεδουλευμένων και άλλων αμοιβών που τους οφείλει».
Οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό της ΕΒΕ ΑΕ προχώρησαν με ανακοίνωσή τους

ΣτΕ: Εξαίρεση εκπαιδευτικών από την απαγόρευση προσλήψεων λόγω εκλογών



Εγκρίθηκαν απο την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις οποίες υπήρξαν σχετικά αιτήματα για εξαίρεση απο την απαγόρευση των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο.
Το αίτημα του αρμοδίου Υπουργείου , κατά την επιτροπή στου ΣτΕ, «χρήζει άμεσης προτεραιότητας για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενόψει, μάλιστα, των κενών θέσεων που υπάρχουν και οι οποίες πολλαπλασιάσθηκαν από την

Παραίτηση Μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας



ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ & ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που με ευθύνη της ηγεσίας κετέστησαν το ΣΥΡΙΖΑ οργανισμό εφαρμογής πολιτικής μνημονίων, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ζητήσω την παραίτησή μου από τη συντονιστική επιτροπή και τη διαγραφή μου από την οργάνωση. Γιατί, πώς να το κάνουμε ρε σύντροφοι, κατάπιαμε την Τζάκρη, κατάπιαμε τον Ταγματάρχη, κατάπιαμε τον Πάκη για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παγκόσμια συγκίνηση για το νεκρό προσφυγόπουλο.



Θυμός, οργή και θλίψη κυριάρχησε στα social media μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών του μικρού Αϊλάν Κουρντί, που πνίγηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από την Αλικαρνασσό για την Κω.
«Η ανθρωπιά ξεβράστηκε» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων.
Οι αναρτήσεις στο Twitter για την τραγική

Παραιτήσεις μελών από τον ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας



Οι τραγικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, με αποκορύφωμα την ψήφιση του τρίτου και χειρότερου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιβεβαίωσαν, με τον πιο εμφατικό και δυσάρεστο τρόπο, τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ ένα μνημονιακό κόμμα.
Η σύμπλευση της κυβέρνησης με τα χρεοκοπημένα και απαξιωμένα συστημικά κόμματα, οι αντιδημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό, με την απαξίωση όλων των οργάνων του και την αντικατάστασή τους από μια μικρή ομάδα

Με σκληρή ανακοίνωση αποχωρούν απο το ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας.Δείτε ποιοι τα βρόντηξαν.

Οι τραγικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, με αποκορύφωμα την ψήφιση του τρίτου και χειρότερου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιβεβαίωσαν, με τον πιο εμφατικό και δυσάρεστο τρόπο, τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ ένα μνημονιακό κόμμα.
Η σύμπλευση της κυβέρνησης με τα χρεοκοπημένα και απαξιωμένα συστημικά κόμματα, οι αντιδημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ

Αστυνομικοί με ποδήλατα και στη χώρα μας



Θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη ΔΕΘ Αστυνομικοί με ποδήλατα θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρομους ενώ οι στολές και τα ποδήλατα τους θα παρουσιαστούν και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος τα ποδήλατα θα είναι ηλεκτροκίνητα ενώ η στολή θα είναι προς το παρόν μόνο καλοκαιρινή.
Περιλαμβάνει κοντομάνικη μπλούζα και βερμούδα αλλά και κράνος ποδηλάτου και γάντια,