Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Mην ξεχάσετε ν'αλλάξετε την ώρα σήμερα.



Μία ώρα ύπνου θα κερδίσουμε την Κυριακή, λόγω της αλλαγής της ώρας.
Συγκεκριμένα, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, 25 Οκτωβρίου 2015, θα γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω, ώστε να δείξουν 3.
Η ώρα για το χειμώνα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Γιαννιτσά: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή κάνναβης και αρχαίου αντικειμένου



Στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης πάνω από 600 γραμμάρια, καθώς και ένα αρχαίο κεραμικό
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, οδήγησαν στη σύλληψη 57χρονου ημεδαπού σε χωριό της Πέλλας, που κατείχε ποσότητες κάνναβης, αλλά και ένα αρχαίο αντικείμενο.

Στο CERN θα κάνουν ένα πείραμα που ή θα σώσει τον πλανήτη ή θα διαλύσει το σύμπαν.



Ενα πείραμα που είτε θα αλλάξει το σύμπαν, είτε σύμφωνα με ορισμένα σενάρια κινδυνολογίας, θα σημάνει το τέλος του, ετοιμάζονται να κάνουν οι επιστήμονες του CERN.Στην περίπτωση που πετύχει το πείραμα, μπορεί να δώσει ενδείξεις διαστάσεων πέρα από το μήκος, το πλάτος, το βάθος και τον χρόνο και να ξαναγράψει όχι μόνο τα βιβλία της Φυσικής αλλά και της Φιλοσοφίας.Οι επιστήμονες στη Γενεύη, όπου βρίσκεται ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν τα επίπεδα ενέργειας σε μια

"Μαγικό" ρόφημα που θα σας απαλλάξει μια και καλή από την γρίπη.



Η προετοιμασία αυτού του μαγικού ροφήματος, που θα κάνει θαύματα για τη γενική υγεία σας, είναι πολύ απλή και εύκολη. Μετά την κατανάλωση αυτού του φίλτρου δεν θα χρειάζεστε φάρμακα. Είναι 100% αλήθεια.
Συστατικά:
500 γρ βιολογικό μέλι
Μεσαίου μεγέθους ρίζα τζίντζερ2 λεμόνια

Πώς μπορείτε να ελέγξετε τις ηλεκτρονικές συσκευές από το smartphone σας



Πώς μπορεί κάποιος να ελέγξει, αν ξέχασε τα φώτα στο σπίτι ανοιχτά χωρίς να γυρίσει πίσω; Πώς μπορεί να συνδυάσει διακοπές με μια φυσιοθεραπεία για το αυχενικό του σύνδρομο; Πώς μπορεί να ελέγξει τη διαθεσιμότητα σε ένα ξενοδοχείο για το χρονικό διάστημα που παίρνει άδεια;Η απάντηση είναι: με το κινητό του τηλέφωνο, εφόσον είναι "έξυπνο" και εφόσον έχει προμηθευτεί τις απαραίτητες εφαρμογές που βασίστηκαν σε πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες και αναπτύχθηκαν για να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας.Τέτοιες ιδέες βραβεύτηκαν σε εκδήλωση επιχειρηματικότητας που

Ο φιλελληνισμός του Ολάντ δεν είναι τζάμπα.Τι ήρθε να πάρει από Ελλάδα.



Καλός ο φιλελληνισμός αλλά πλέον δεν τρώμε κουτόχορτο. Στην Ελλάδα όλα πληρώνονται ακριβά και ο φίλος Ολάντ δεν θα ερχόταν ποτέ τζάμπα, αν δεν είχε κάτι να κερδίσει η χώρα του.Όπως και η Μερκελ στο παρελθόν, ο Γάλλος πρόεδρος ήρθε στην Ελλάδα να κάνει μια δήλωση συμπάθειας και στήριξης για την απομείωση του χρέους Ηνωμένων οποία θα την πληρώσουμε χρυσάφι.  
Ποιες είναι όμως οι μπίζνες των Γάλλων στην Ελλάδα;

Δεν έχει τέλος η εισροή προσφύγων στην Ελλάδα.Ρεκόρ με 48.000 αφίξεις σε πέντε μέρες.



Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή προσφύγων για το 2015 βιώνει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ), ο οποίος κατέγραψε 48.000 αφίξεις σε πέντε ημέρες, έως τις 21 Οκτωβρίου.
«Παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, περίπου 48.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά. Δηλαδή στο χρονικό διάστημα 17 με 21 Οκτωβρίου περίπου 9.600 μετανάστες και πρόσφυγες εισήλθαν την ημέρα στην Ελλάδα» ανακοίνωσε ο ΙΟΜ. 

Στη Βέροια το φαινόμενο της πεταλούδας: Έχασε τα κλειδιά του κι άφησε την πόλη χωρίς ρεύμα!



Ήταν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν μεγάλο μέρος του κέντρου της Βέροιας, έμεινε ξαφνικά χωρίς ρεύμα για περίπου μία ώρα. Εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και εκατοντάδες σπίτια στις πιο κεντρικές οδούς της πόλης βυθίστηκαν στο σκοτάδι.
Η βλάβη εντοπίστηκε τελικά στην οδό Αγίου Παταπίου, έξω από τη στοά των ΚΤΕΛ, όταν ένας πολίτης, τα κλειδιά του οποίου έπεσαν μέσα στη σχάρα που υπάρχει στο πεζοδρόμιο,

Τι θα γίνει τελικά με το επίδομα θέρμανσης;



Και κατάργηση της δυνατότητας να εισπράξουν προκαταβολή του επιδόματος και ψαλίδισμα των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων αλλά και -πιθανώς- μείωση του ποσού της επιδότησης από τα 35 λεπτά ανά λίτρο που είναι σήμερα, θα προβλέπει τελικώς η απόφαση για το πετρέλαιο θέρμανσης η οποία οριστικοποιείται είτε σήμερα, είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.Προκειμένου να μεταθέσει για το 2016 ολόκληρη τη δαπάνη του επιδόματος –δηλαδή και τα 105 εκατομμύρια ευρώ που θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του

Ονοματοδοσία οδού στον αστυνομικό από την Πέλλα που "έπεσε" εν ώρα υπηρεσίας



Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στο Νομό Θεσσαλονίκης, ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, για την σημαντική εκδήλωση ονοματοδοσίας ανώνυμης οδού, σε οδό «Υπαρχιφύλακα Αντωνίου Κακαμανούδη». Η συγκεκριμένη οδός βρίσκεται πλησίον της γωνίας Αγίου Νεκταρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου στο συνοικισμό Αγίου Νεκταρίου της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης.

Αγωνία για 320.000 με "κόκκινα" στεγαστικά.Οι κατασχέσεις Α κατοικίας προ των πυλών.



Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται 320.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, παρακολουθώντας με αγωνία τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικας για το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό. Πρόκειται για δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που είτε προσπαθούν να μπουν στον νόμο Κατσέλη, ως χρεοκοπημένοι, είτε επιχειρούν να ρυθμίσουν το δάνειό τους με την τράπεζα.
Ο συνολικός αριθμός των στεγαστικών «κόκκινων» δανείων, με καθυστέρηση τριών μηνών

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.



Με τη φράση: "Να το κάνουμε πιο δίκαια", ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, προανήγγειλε αλλαγές από εφέτος στα τέλη κυκλοφορίας.Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΥΠΟΙΚ, στόχος είναι να πληρώνουν τέλη άπαντες, ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκινήτων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων.
Μιλώντας στον ρ/σ "Παραπολιτικά", ο κ. Αλεξιάδης είπε: "Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το μηδέν ή το λίγο που είχανε".

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 24/10



Τίποτε δεν είναι πραγματικά σπατάλη χρόνου,
όταν  το απολαμβάνεις.
Καλό Σαββατοκύριακο!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 24 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Σκασμένα χείλη: Πώς θα τα αποφύγετε



Οι θερμοκρασίες σιγά-σιγά πέφτουν και τα χείλη, όπως και το δέρμα, γίνονται πιο ξηρά απ' ό,τι τους καλοκαιρινούς μήνες και αρχίζουν να ξεφλουδίζουν. Δείτε ποιες είναι οι τρεις απλές στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσετε για να παραμένουν τα χείλη απαλά και ενυδατωμένα.
1. Αποφύγετε την επαφή με το σάλιο
Όταν σκάνε τα χείλη, μια αυθόρμητη κίνηση που κάνουμε είναι να τα ακουμπάμε με τη

Λύσεις στα προβλήματά τα οποία αντιμετωπίζουν ζητάνε τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών


Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα αλλά και με υπόμνημα προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων επιχειρούν να τους ενημερώσουν για θέματα σχετικά με το Δημογραφικό πρόβλημα καθώς και σειρά άλλων σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες:

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδεσσης



Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 9.00 μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης η καθιερωμένη μηνιαία Αγρυπνία. 

OAEΔ: 12.700 άτομα και επιχειρήσεις εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»



Ανακοινώθηκε η προδημοσίευση για το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελούμενων 12.700 άτομα και επιχειρήσεις – και με ποσό επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα, κατ” ανώτατο όριο, τα 10.000 ευρώ.
Η προδημοσίευση έχει ήδη αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ και το σύστημα αναμένεται να ανοίξει το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί μαζί με τη δημόσια πρόσκληση η οποία θα εξειδικεύει τους τελικούς όρους και τις προϋποθέσεις

Γιάννης Σηφάκης : Υπογράφεται η σύμβαση και ξεκινά το έργο αποχέτευσης της Αριδαίας εντός του Νοεμβρίου



Μέσα στη γενικευμένη κατήφεια και μια ευχάριστη μέρα για την Αριδαία. Χθές έφτασε στον Δήμο από την Αθήνα το έγγραφο για την άμεση υπογραφή της σύμβασης με την εργολήπτρια εταιρία και έναρξης των εργασιών του αποχετευτικού έργου της Αριδαίας, ενός μεγάλου και σοβαρού αναπτυξιακού έργου για την πόλη και την περιοχή.
Τώρα κατάλαβαν, ορισμένοι, το τι εννούσα πριν λίγες μέρες όταν, πραγματικά την τελευταία στιγμή, κατάφερα την ανατροπή της κατάστασης ( της ουσιαστικής απένταξης του από την χρηματοδότηση) και την επαναφορά του στα έργα του εθνικού σκέλους.

Le Monde: Το ειδύλλιο συμφέροντος μεταξύ Τσίπρα- Ολάντ



Στο «ειδύλλιο» μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, επικεντρώνει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.«Τσίπρας και Ολάντ, η ιστορία ενός γάμου συμφέροντος» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Πέμπτης της εφημερίδας «Λε Μοντ», που εξιστορεί το πώς από εντελώς αρνητική που ήταν αρχικά η σχέση των δύο ανδρών, μετατράπηκε τελευταία σε ειδύλλιο.
Ένα ειδύλλιο- συμφέροντος, όπως αναφέρεται, που «έδεσε με τη διακριτική ευχέρεια των Βρυξελλιώτικων διανυκτερεύσεων που συνηθίζει η ευρωπαϊκή διπλωματία».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Με τα παρακάτω είκοσι τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη, πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 26/10/2015, κι ώρα 18:30΄, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:
1)Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Επέκταση αρδευτικού δικτύου στην Τ.Κ. Μαυροβουνίου».
2)Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Εγκατάσταση πυροπροστασίας και αλλαγή ηλεκτρικού πίνακα στο Γυμνάσιο Σκύδρας».

Στο σκαμνί 5 γιατροί για τον άδικο χαμό της Αγγελικής.



Η ιατροδικαστική έκθεση απέδιδε τον θάνατό της σε κακώσεις (ρήξεις) που είχαν δημιουργηθεί από τροχαίο που είχε εμπλακεί έναν μήνα νωρίτερα. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε», είχε πει το ιατρικό προσωπικό στους γονείς της, Νίκο και Καλλιόπη, που στέκονταν απαρηγόρητοι στους διαδρόμους του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Δεν είχαν καν προλάβει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα ξαναδούν τον «ξανθό άγγελό» τους και οι γιατροί τούς ζητούσαν να υπογράψουν «δηλώσεις συγκατάθεσης» αναφορικά με τα

Τι μπορούν να κάνουν όσοι έχασαν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ



Οσοι φορολογούμενοι με κλειστά και μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα που δεν είδαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ την έκπτωση του 20% που δικαιούνται βάσει νόμου, θα πρέπει να σπεύσουν στην εφορία! Τι μπορούν να κάνουν, όμως, και όσοι έχουν κάνει λάθη στην ηλεκτρονική συμπλήρωση του εντύπου Ε9.
Οι φορολογούμενοι που παρουσίασαν κάποια μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους το 2014, έκλεισαν το διαμέρισμά τους και έκοψαν το ρεύμα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που έχουν αναρτηθεί στο Taxis από χθες

Η κρίση βλάπτει την υγεία των Ελλήνων



Μόνο 4 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι έχουν πολύ καλή υγεία ενώ συνεχίζουν να καπνίζουν σαν φουγάρα παντού ή σχεδόν παντού.
Οι προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους στη χώρα μας δεν είναι προτεραιότητα και ίσως πολυτέλεια σε περίοδο κρίσης, ενώ φαίνεται οτι και η διατροφή μας έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια που γινόμαστε όλο και πιο υπέρβαροι.
Όλα αυτά σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας Hellas Health VΙ που

Και το Πάικο στο "μάτι" των Κινέζων;Ενδιαφέρον για σπάνιες γαίες



Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται εκ νέου από την Κίνα, όσον αφορά τις σπάνιες γαίες στην Ελλάδα.Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε την Τετάρτη κινεζική αντιπροσωπεία αντιπροσώπων κινεζικών εταιρειών και κρατικών φορέων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των σπανίων γαιών, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο πεδίο των σπανίων γαιών. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται

Πανήγυρις Αγίων Αναργύρων στα Γιαννιτσά



Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού της ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών. Τα ιερά λείψανα των Αγίων Αναργύρων, τα οποία φυλάσσονται σε αυτό, θα τεθούν σε προσκύνηση κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών.

Τα ΕΛ.ΤΑ θα πωλούν και ...ρεύμα.



Στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εισέρχονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα «Τα ΕΛΤΑ στη νέα εποχή», ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός.Σύμφωνα με τον κ. Μελαχροινό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναμένεται να πωλούν ρεύμα μέσα στον Δεκέμβριο. «Τα ΕΛΤΑ θα είναι παρόντα στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως πωλητές ηλεκτρικού ρεύματος. Θα αγοράζουν και θα πουλάνε στους καταναλωτές σε όλη

Με δεύτερη φορά Αριστερά στο σφυρί η Α κατοικία!8 στους 10 θα χάσουν τα σπίτια τους.



Λίγο πριν τη ρήξη βρίσκονται κυβέρνηση και δανειστές αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, καθώς το κουαρτέτο επιμένει σε τόσο σκληρά κριτήρια για την προστασία της Α΄κατοικίας από τους πλειστηριασμούς που εάν υιοθετηθούν τότε, 8 στους 10 δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη θα χάσουν τα σπίτια τους!
Κατά την μαραθώνια 4ωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών με το κουαρτέτο των δανειστών, οι τελευταίοι επέμειναν στην προϋπόθεση για να ενταχθεί ο οφειλέτης στις διατάξεις προστασίας του νόμου Κατσέλη, η αντικειμενική αξία του

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 23/10



Μόνο αυτός που κατανοεί τις βαθύτερες ανάγκες του,
χωρίς να τις χορταίνει ή να τις υποστηρίζει,
είναι κύριος του εαυτού του.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ο πρώτος διωγμός των Ελλήνων στην Ανατολική Θράκη



Μια ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα 19-10-2015 στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου στο Δημαρχείο Πέλλας.  Στα πλαίσια   της 20ης περιόδου 2015-16  του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών επήλθε συνεργασία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών«Ο Φίλιππος», της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Πέλλας, του Σύλλογου Φίλων Βιβλίου Πέλλας και του ΣύλλογουΑνατολικοθρακιωτών νομού Πέλλας που  έφερε γόνιμο αποτέλεσμα και πλούσιους πνευματικούς καρπούς.

Πόνοι περιόδου; 13 έξυπνοι τρόποι να τους περάσετε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα


Οι περισσότερες γυναίκες έχουν έντονους πόνους στην κοιλιά, τη μέση, κακή διάθεση και λιγούρα για γλυκό κατά τη διάρκεια της περιόδου. Η δυσμηνόρροια , όπως λέγεται, επηρεάζει περίπου το 60 % των γυναικών και την ποιότητα της ζωής τους.
Πολλές μάλιστα αναγκάζονται λόγω του πόνου να απέχουν από τις καθημερινές δραστηριότητές τους, ακόμη και την εργασία τους.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 13 έξυπνα κόλπα για την περίοδό σας που θα σας αποτρέψουν να την περάσετε αγκαλιά στον καναπέ με μία κουβέρτα:

Πώς να μην παίρνετε κιλά αν τρώτε συνέχεια έξω



Ερευνες έχουν καταδείξει πως όσοι δειπνούν συχνά σε κάποιο εστιατόριο προσλαμβάνουν περισσότερη ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι από όσους μαγειρεύουν σπίτι τους.
 Αν μιλήσουμε με θερμίδες, τότε ένα κανονικό γεύμα έξω έχει περίπου 200 θερμίδες περισσότερες από το ίδιο γεύμα στο σπίτι. Ο λόγος; Ο τρόπος παρασκευής.
Αν, λοιπόν, προτιμάτε να τρώτε έξω με φίλους και συναδέλφους σας, αλλά το αποφεύγετε από φόβο μήπως πάρετε κιλά και ξοδέψετε υπερβολικά λεφτά, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα της «Τάφρου 66» στο Δήμο Σκύδρας



Την Κυριακή, 11.10.2015 οι αγρότες και γενικότερα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σκύδρας, που γειτνιάζουν με την Τάφρο 66, αντιμετώπισαν τον εφιάλτη μιας ακόμα καταστροφικής πλημμύρας. Οι βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την μακροχρόνια έλλειψη οποιασδήποτε παρέμβασης, για καθαρισμό της κοίτης, της παγγίνας και των αναχωμάτων της Τάφρου, είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το ανάχωμα, ανάμεσα στις Δ.Κ Μαυροβουνίου και Καλής του Δήμου Σκύδρας και να προκληθούν μεγάλες ζημιές, τόσο στον παρακείμενο αγροτικό δρόμο, όσο και στις καλλιέργειες, που κατακλείστηκαν από νερά σε ύψος 2 περίπου μέτρων.

Η τρομακτική πρόβλεψη για το μέλλον της Ελλάδας




Στο χείλος της δημογραφικής κατάρρευσης η Ελλάδα - Αποκαρδιωτικά στοιχεία.
Συγκλονίζουν οι αριθμοί στην πρόβλεψη της Eurostat, για τον πληθυσμό της Ελλάδας μέχρι το 2080.
Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, μέχρι το 2080, με μια τρομακτική μείωση πληθυσμού. Υπολογίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ότι ο πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί

ΚΚΕ: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει άγρια φοροληστεία της αγροτιάς»



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ταχύτατους ρυθμούς ετοιμάζει την άγρια φοροληστεία της αγροτιάς και την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης, που είχε απομείνει, με συνέπεια ν’ αυξηθούν ραγδαία οι ανασφάλιστοι στον ΟΓΑ, από το 40% που είναι σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να στερηθούν στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Στόχος αυτής της σκληρότητας και βαναυσότητας είναι οι αγρότες να πληρώσουν, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, το κόστος της κάλυψης των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών για τη δημιουργία των πλεονασμάτων, που είναι απαραίτητα για την στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Εώς το τέλος του μήνα η “λυπητερή” για χιλιάδες αγρότες



«Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και προσπαθούμε να απαλύνουμε τις επιπτώσεις για τους αγρότες», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις με τους εταίρους για το φορολογικό των αγροτών θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Αποστόλου, βασικό εργαλείο στη διαπραγμάτευση θα αποτελέσει και το γεγονός ότι κάποια από τα προαπαιτούμενα των δανειστών προσκρούουν στην

Πότε θα αλλάξει η ώρα για τον χειμώνα



Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε το πρωινό της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα.
Η ώρα για το χειμώνα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Φέτος η ώρα θα αλλάξει στις 25 Οκτωβρίου και ώρα 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρνώντας τα ρολόγια μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 3:00.

Δίωξη για φοροδιαφυγή ακόμα κι αν έχεις πληρώσει



Οποιος συλλαμβάνεται για φοροδιαφυγή μετά την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα διώκεται ποινικά, ανεξαρτήτως αν πλήρωσε ή όχι. 
Αυτό προβλέπει νέα συμπληρωματική εγκύκλιος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσω της οποίας καταργείται η ασυλία μέσω συμβιβασμού μόνο όμως μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Η νέα γνωμοδότηση της εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου συμπληρώνει παλαιότερη

Οι επιστροφές φόρων εξανεμίζονται



«Μαύρα μάτια» θα κάνουν για να δουν (αν τις δουν τελικά) τις επιστροφές φόρου που δικαιούνται οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα! Το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί ένα παλιό αλλά γνωστό κόλπο για να κρατήσει τα χρήματα αυτά στα κρατικά ταμεία! Θα συμψηφίσει, όπου μπορεί, τις επιστροφές φόρου με χρέη ή και με βεβαιωμένους φόρους (όπως ο ΕΝΦΙΑ). Αντί δηλαδή να περιμένει πότε θα πληρώσουν τους φόρους και τα χρέη τους οι φορολογούμενοι, η Εφορία θα «κρατάει» τα χρήματα αυτά από τις επιστροφές φόρου.

Ρόδος.Θα ανατίναζε ολόκληρο αστυνομικό τμήμα επειδή του έκοψαν μια κλήση.



Πρωτοφανή επίθεση εξαπέλυσε, ανοίγοντας δέκα φιάλες υγραερίου και ρίχνοντάς τες μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, ένας 35χρονος Ροδίτης, ο οποίος βγήκε εκτός εαυτού επειδή λίγο νωρίτερα οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για να τον ελέγξουν και σε βάρος του βεβαίωσαν τροχονομική παράβαση.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τετάρτης.

Γιάννης Σηφάκης: Συναντήσεις σε Υπουργεία για ζητήματα Έδεσσας μαζί με τον Δήμαρχο Τάκη Γιάννου και εργαζόμενους



Στην συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης ( Πέλλα) και Φρόσω Καρασαρλίδου ( Ημαθία), ο δήμαρχος Έδεσσας Τάκης Γιάννου και εκπρόσωποι εργαζομένων στους Καταρράκτες Έδεσσας και Βέρμιο Αγ. Νικολάου Νάουσας.
Παρουσιάστηκε πρόταση τροπολογίας που υποβλήθηκε από την ΚΕΔΕ για την επίλυση του προβλήματος των εργαζόμενων στις «Δημοτικές» ΑΕ που τίθενται σε εκκαθάριση καθόσον η προγενέστερη τροπολογία που ψηφίστηκε είχε προβλήματα νομικά και με το Γενικό Λογιστήριο.