Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Στη φυλακή πατέρας από την Έδεσσα για ασέλγεια σε βάρος των παιδιών του



Προκλητικός για όσα κατηγορήθηκε ότι έκανε στα δύο του παιδιά, ηλικίας 6 και 7 χρόνων, ήταν στο δικαστήριο αγρότης από την Πέλλα, ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε κάθειρξη 13 χρόνων. «Δεν έκανα εγώ το σημάδι στο παιδί, στον ύπνο του έπεσε με... δύναμη πάνω μου», ισχυρίστηκε, εξοργίζοντας το ακροατήριο του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.Ο 44χρονος συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Έδεσσας, όταν καταγγέλθηκε από τη μητέρα των παιδιών, με την οποία είχαν χωρίσει και ρύθμιζαν το
διαζύγιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε μια τριήμερη επίσκεψή τους στον πατέρα τους το μικρότερο παιδί επέστρεψε με «σημάδια» που παρέπεμπαν σε ασέλγεια, όπως εκτίμησε ότι ήταν πιθανό και ο ιατροδικαστής. Ωστόσο και ο ίδιος ο κατηγορούμενος φαίνεται πως δεν ήθελε να αφήσει καμία αμφιβολία για την εμπλοκή του, όπως φάνηκε από τις δικαιολογίες που επιχείρησε να προβάλει, αρνούμενος τις κατηγορίες.
Στην αρχή είπε πως το βασικό σημάδι της ανήλικης προκλήθηκε από την πτώση της επάνω του όταν κοιμόταν δίπλα του, ενώ έφτασε να πει πως άλλες πράξεις τις... απαιτούσε το ίδιο το παιδί του! Το δικαστήριο τον καταδίκασε για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 χρόνων και ο ίδιος παρέμεινε στις φυλακές, όπου είχε προφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο του 2014.
Η αποκάλυψη
Τότε ήταν που κατήγγειλε η μητέρα των δύο παιδιών το περιστατικό. Συγκεκριμένα, όταν είδε τα σημάδια ρώτησε την κορούλα της τι συνέβη και εκείνη αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για τον κοινό ύπνο με τον πατέρα τους, προσθέτοντας ότι το ίδιο είχε συμβεί και άλλες φορές. Το παιδί εξετάστηκε αμέσως από ιατροδικαστή και στη συνέχεια από τους αστυνομικούς του τμήματος προστασίας ανηλίκων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσία παιδοψυχολόγου. Κρίθηκε ότι όλα όσα περιέγραψε είναι αληθινά. Άλλωστε και στην απολογία του ο 44χρονος πατέρας του δεν φάνηκε να αρνείται επί μέρους πράξεις, απλώς επιχείρησε να τις απενοχοποιήσει. Αυτό που προκάλεσε επιμέρους αρνητική εντύπωση μεταξύ των περιγραφών της μικρής ήταν ότι ο πατέρας στράφηκε και στον ανήλικο γιο του, την ώρα που κοιμόταν, όμως δεν υπήρχαν εργαστηριακά ευρήματα γι’ αυτό.
Η σύλληψη του αγρότη είχε επισπευσθεί εκείνη την περίοδο, καθώς, εκτός των ευρημάτων του ιατροδικαστή, το ζευγάρι είχε χωρίσει ήδη λόγω πράξεων ενδοοικογενειακής βίας από μέρους του, που μάλιστα είχαν καταγγελθεί στην αστυνομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου