Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Mάνα και πατριός σκότωσαν τον 23χρονο Σπύρο.



Δραματική εξέλιξη έχει το προ πενταετίας έγκλημα σε βάρος του 23χρονου Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα Κοζάνης καθώς σήμερα η αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα και τον πατριό του νεαρού ως κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία. Η υπόθεση είχε απασχολήσει και την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη όπου είχαν καταφύγει οι γονείς μετά την «εξαφάνιση» του νέου.
Το ζευγάρι συνελήφθη στο σπίτι όπου διέμεναν τα τελευταία χρόνια στην Ελευσίνα μετά
από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες οι οποίοι δεν αντιστάθηκαν και ήταν ψύχραιμοι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης αναμένεται να μεταχθούν τις επόμενες ώρες στην ανακριτή Κοζάνης.
Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, περιύβριση νεκρού, ψευδορκία αλλά και πλαστογραφία. 
Τα ίχνη του 23χρονου είχαν χαθεί στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, ενώ επτά μήνες αργότερα, το πτώμα του βρέθηκε θαμμένο, από κυνηγό, σε χωράφι του πατριού του, στα σύνορα των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, κοντά στη Σιάτιστα. Τότε ο ιατροδικαστής δεν είχε καταφέρει να προσδιορίσει την αιτία του θανάτου καθώς το πτώμα ήταν μισοφαγωμένο από τα σκυλιά. 
Το προανακριτικό υλικό περιήλθε στα χέρια του ανακριτή Κοζάνης που στη συνέχεια διενήργησε ενδελεχή έρευνα. Από την κύρια ανάκριση φαίνεται ότι προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της 49χρονης και του 42χρονου, ενώ, ακολούθως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον τους για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού.
Δάκρυα στη Νικολούλη
Λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του νεαρού και πριν βρεθεί το πτώμα, η μητέρα του είχε εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή αναζήτησης προσώπων της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη όπου έκανε έκκληση για να βρεθεί το παιδί της. 
Η 49χρονη μητέρα του θύματος και ο 42χρονος πατριός του φέρονται να προχώρησαν στη δολοφονία του νεαρού έχοντας ως κίνητρο τα δάνεια ύψους 250.000 ευρώ στο όνομά του, κάποια από αυτά μάλιστα με υπογραφή του πατριού και στοιχεία του Κωστή Πολύζου χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.
Επιβαρυντικό στοιχείο για το ζευγάρι ήταν επίσης το γεγονός ότι η σορός του άτυχου 23χρονου βρέθηκε σε χωράφι του πατριού, ο οποίος δεν είχε αποκαλύψει ότι κατείχε παρότι είχε ερωτηθεί από τους αστυνομικούς. 
Ο πατριός είχε αρνηθεί τότε αυτές τις υπογραφές, οι οποίες όμως ταυτοποιήθηκαν στην γραφολογική εξέταση. Εξίσου σημαντικές ήταν οι καταθέσεις γειτόνων, που είχαν δει την μάνα του Κωστή Πολύζου, την επόμενη μέρα της δήλωσης εξαφάνισης, να καθαρίζει επιμελώς το σπίτι. Ο πατριός πούλησε άμεσα το αυτοκινητό του, με το οποίο φέρεται να είχε μεταφέρει τη σορό του 23χρονου στο χωράφι όπου το έθαψε, όπως αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. Παράλληλα έφυγαν από την Σιάτιστα μαζί με τον 13χρονο γιο τους, και μετακόμισαν στην Ελευσίνα. Τα τελευταία χρόνια ο πατριός εργαζόταν στη ΔΕΗ Ασπροπύργου ενώ εκείνη ήταν άνεργη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου