Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου, θα είχαμε και όφελος 33,3 εκατ. ευρώ



Εν μέσω απεργιών, διαδηλώσεων, ασφαλιστικού, τρακτέρ και διορισμών μετακλητών ξεχάσαμε τον κύριο Σταύρο Παπασταύρου. Ή μάλλον θα τον είχαμε ξεχασμένο ακόμα και τίποτα απ’ όλα αυτά να μην συνέβαινε – αυτό επιτάσσει η δαιμονοποίηση των «νυν», που παρέλαβαν μια Ελλάδα βουτηγμένη στο success story και την έχουν μετατρέψει σε οίκο ανοχής.Η καταβολή 3,3 εκατ. ευρώ στα Δημόσια Ταμεία από τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά είναι μια είδηση που – γιατί άραγε; - πέρασε στα ψιλά από τα
συστημικά μέσα ενημέρωσης. Και όμως, κανείς από όλους αυτούς τους αυτόβουλους, μεγαλοσχήμονες -κατά το δοκούν- επικριτές η χειροκροτητές της εκάστοτε κυβέρνησης δεν σκέφτηκε να… συγχαρεί τον τέως πρωθυπουργό για την αλησμόνητη ατάκα του («μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου») στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Αφού όλοι τους αναρωτιούνται απ’ όπου θα αντλήσουν πόρους τα Δημόσια Ταμεία προκειμένου να μετριαστεί το δημοσιονομικό βάρος από τις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου γιατί δεν αναδεικνύουν και την προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει μερικούς ακόμη Παπασταύρου;
Άλλους εννιά (μόνο) να είχαμε, όπως είχε ευχηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, το συνολικό όφελος για το κράτος θα ήταν 33,5 εκατ. ευρώ. Μακάρι να είχαμε 100 Παπασταύρου θα πρόσθετα εγώ.
Υπενθυμίζω ότι ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού ήταν ένας από τους μεγαλοκαταθέτες της Λίστας Λαγκάρντ, με 5.386.374 ευρώ στο λογαριασμό του. Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι ο πραγματικός δικαιούχος των επίμαχων λογαριασμών ήταν ο στενός φίλος του επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή και ότι ο ίδιος δέχτηκε να μπει συνδικαιούχος μαζί με τους γονείς του για να τον... εξυπηρετήσει.
Τώρα το κατά πόσο λογικό ακούγεται το σενάριο να δίνει ένας μεγαλοεπιχειρηματίας τη διαχείριση ενός ποσού κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ στον δικηγόρο του και τους υπέργηρους γονείς του (ο πατέρας του κ. Παπασταύρου έχει πλέον πεθάνει) επαφίεται στην κρίση του καθενός...
Αφού ελέγχθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς ο Σταύρος Παπασταύρου υποχρεώθηκε να καταβάλει το πρόστιμο των 3,3 εκατ. ευρώ, διαφορετικά θα έρχονταν αντιμέτωπος με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
Για να ξοφλήσει την οφειλή του, υποστήριξε, ότι αναγκάστηκε να δανειστεί τα χρήματα από τον Σάμπι Μιώνη, αλλά και ότι ως «στοχοποιημένος» και «αδικημένος» θα κάνει χρήση όλων των ένδικων μέσων προκειμένου να του επιστραφούν.
Η είδηση όμως, επί της παρούσης, δεν αλλάζει. Ένας στενός σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού, ο οποίος είχε στρατολογηθεί στην πρώτη γραμμή της «μάχης» – διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και τον οποίο το «αφεντικό» του θα είχε κλωνοποιήσει αν ήταν εφικτό, αποδείχτηκε ότι ήταν ένας από τους πιο παραβατικούς Έλληνες φορολογούμενους. Αν το ακούσατε να «παίζει» έτσι στα τηλεοπτικά Μ.Μ.Ε., μάλλον βλέπετε πολύ… kontra channel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου