Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τον λένε Πέλκα είναι από τα Γιαννιτσά και είναι ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ! (βίντεο)



Ο Δημήτρης μεγάλωσε και αποτελεί hot prospect για τον ΠΑΟΚ. Το Onsports γράφει για τον εν δυνάμει ηγέτη του «Δικέφαλου» που έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ο νέος… Φέτφα και η Ακαδημία Γιαννιτσών
Δημήτρης Πέλκας. Πριν από σχεδόν 8 χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε ξεχωρίσει έναν πιτσιρικά που έμοιαζε στον... Φετφατζίδη. Ανήκε στην Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών που αποτελεί δεδομένο οπλοστάσιο παραγωγής ταλέντων. Από 17χρονων ο μικρός έκανε πράγματα και θαύματα στον ΠΑΟΚ. Με την Κ20. Φαινόταν πως στο άμεσο μέλλον όχι απλά θα ήταν στην πρώτη ομάδα, αλλά θα είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όσοι τον είχαν δει τότε και ακόμα περισσότεροι που επέμεναν πως αυτό το παιδί θα κάνει καριέρα δεν λάθεψαν. Θα γελάνε και τα μουστάκια του Σάββα Παπαδόπουλου,  ασχέτως εάν δεν έχει, για την εξέλιξη ενός δικού του παιδιού, την οποία και προέβλεψε προτού τον ανακαλύψει ο θαυμαστός κόσμος της Super League.
Ποιος είναι ο Σ. Παπαδόπουλος; Η ψυχή της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών και ο άνθρωπος που μαζί με το επιτελείο του έχουν τον τρόπο να βγάζουν σπουδαία ταλέντα και σπουδαίους άντρες.



Η φανέλα με το «10», το… αγροτικό και η μεγάλη επιστροφή
To 2012 ο Γιώργος Δώνης τον προωθεί στην πρώτη ομάδα Δικεφάλου δίνοντάς του μάλιστα τη φανέλα με το «10»! Ένα χρόνο αργότερα δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Καλαμαριάς για να θαμπώσει τα πλήθη με το παιχνίδι του και τα 14 γκολ του σε 34 αναμετρήσεις.




Η επόμενη σεζόν δεν τον βρήκε στην Τούμπα, αλλά στην Πορτογαλία όπου έπαιξε δανεικός με τη φανέλα της Σετούμπαλ. Τα εκπληκτικά του παιχνίδια με την πορτογαλική ομάδα (25 συμμετοχές και 2 γκολ) δεν γινόταν να μην συγκινήσουν τους Ιγκόρ Τούντορ και Φρανκ Άρνεσεν, δίνοντάς του ουσιαστικά τα «κλειδιά» του φετινού ΠΑΟΚ.



Σε ουκ ολίγα παιχνίδια φέτος έχει δείξει πως ο ΠΑΟΚ έχει βρει χρυσάφι και ίσως τον πιο εξελίξιμο ποδοσφαιριστή που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Στο παιχνίδι της Λεωφόρου, πήρε την ομάδα πάνω του, βοηθώντας τη αν και έπαιζε χωρίς επιθετικό και με το 2-0 στην πλάτη, να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας δείχνοντας σε όλους πως τα καλύτερα έρχονται.
Τέτοιους ποδοσφαιριστές θέλουμε να βλέπουμε σε αυτό το ρημαδένιο το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και την Εθνική μας ομάδα. Έναν παίκτη με σεβασμό στους συμπαίκτες, στους φιλάθλους, στα λεφτά που παίρνει αλλά και στο ίδιο το άθλημα. Διότι η αντίδραση του Πέλκα όταν ο Μαμουτέ τον κουτούλησε αυτό έδειξε. Ψυχραιμία, επίπεδο και σεβασμό στο ίδιο το σπορ, χωρίς να πέσει στο έδαφος σαν «πυροβολημένος» όπως πολλοί άλλοι θα έκαναν.
Ακόμα και στο γκολ που πέτυχε έτρεξε στον πάγκο να το πανηγυρίσει μαζί με τον προπονητή του Ιγκόρ Τούντορ που έχει ακούσει τόσα φέτος.

Μπορεί η χρονιά να έχει ουσιαστικά χαθεί για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο με βάση τα όσα έχουμε δει φέτος από τον Πέλκα σίγουρα στη Θεσσαλονίκη έχουν και έναν «κρυφό» λόγο να χαμογελούν.




Onsport.gr

1 σχόλιο:

  1. το ξεφτιλισατε. ηγετης δεν ειναι και οσο τετοια γελοια αρθρα τον φουσκωνουν τα μυαλα δεν προκειται και να γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή