Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Στα Διαβατά Θεσσαλονίκης μεταφέρονται πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη



Στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, οδηγούνται πρόσφυγες και μετανάστες από την ουδέτερη ζώνη της Ειδομένης.

Ήδη έχουν φτάσει 5 πούλμαν με πρόσφυγες, ενώ συνολικά αναμένονται 39 λεωφορεία.

Το στρατόπεδο είναι χωρητικότητας περίπου τεσσάρων χιλιάδων ανθρώπων και στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.


Η απόφαση για τη μεταφορά τους ελήφθη χθες, μετά από σύσκεψη εκπροσώπου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και μελών Μη Κυβερνητικών οργανώσεων.


Την εσωτερική φύλαξη του χώρου έχει αναλάβει ο στρατός και του χώρου έξω από το στρατόπεδο η αστυνομία.

Σε συνέλευση που είχαν χθες οι κάτοικοι τόνισαν ότι θα τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ ζήτησαν την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή.

Χθες από την ουδέτερη ζώνη της Ειδομένης αποχώρησαν περίπου 1250 Αφγανοί με 25 πούλμαν.

Εν τω μεταξύ 1700 άνθρωποι έφτασαν νωρίς το πρωί στον Πειραιά με δύο πλοία από Χίο Λέσβο και Κω. Οι περισσότεροι φιλοξενούνται προσωρινά στους 2 επιβατικούς σταθμούς του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ενώ άλλοι αναμένεται να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Τη δημιουργία δύο νέων κέντρων μετεγκατάστασης μελετά η κυβέρνηση, όπως είπε χθες ο Πάνος Καμμένος. Ως πιθανοί χώροι εξετάζονται τοποθεσίες στο Βόλο ή την Ήπειρο και οι εγκαταστάσεις στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Filippo Grandi και αντιπροσωπεία του Οργανισμού θα έχει σήμερα στο υπ. Ναυτιλίας ο αρμόδιος υπουργός Θοδωρής Δρίτσας.

Πηγή:
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου