Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας: Αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά το κλείσιμο των συνόρων



Κατέκρινε την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης όσον αφορά τις προσφυγικές ροές
Το κλείσιμο των συνόρων και την άρνηση χωρών για επιμερισμό της ευθύνης όσον αφορά τις προσφυγικές ροές, κατέκρινε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις στάσεις αυτές «καθ' όλα αντιευρωπαϊκές», υπογραμμίζοντας πως αντιβαίνουν στο αξιακό πλαίσιο και τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η αδυναμία συνεννόησης των ευρωπαϊκών χωρών, όχι μόνο αποβαίνει μοιραία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά στρώνει το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη».

Παράλληλα, τόνισε τους όρους της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τον πλήρη σεβασμό τόσο των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αρμοδιοτήτων της χώρας, όσο και της συνθήκης της Γενεύης, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα τηρεί πλήρως τα συμφωνηθέντα στο προσφυγικό και το ίδιο περιμένει από τους εταίρους στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «η Ελλάδα θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα, την κατοχύρωση του υποχρεωτικού, αναλογικού διαμερισμού των βαρών και της ευθύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ».

Εκτός από το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο αγροτικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι ο συνδυασμός ασφαλιστικού και φορολογικού όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά ελαφρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με δεδομένο ότι το 54%, των αγροτών δηλώνουν μέχρι 5000 ευρώ το χρόνο, το 92% μέχρι 10.000 ευρώ.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου