Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Θρήνος για την τραγωδία με το ελικόπτερο - Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος



Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι ένοπλες δυνάμεις μετά την τραγωδία που έλαβε χώρα τα ξημερώματα ανοικτά της νησίδας Κινάρου και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις νέοι αξιωματούχοι του πολεμικού ναυτικού.

Εντολή να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος στην Κίναρο, έδωσε την Πέμπτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις κήρυξαν τριήμερο πένθος.

Νωρίς το πρωί εντοπίστηκαν οι δύο σοροί εκ των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου και ταυτοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ ανήκουν στον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά, 34 ετών, και τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου, 36 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοροί βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρυμνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.
Aγνοούμενος παραμένει ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, 37 ετών, οι έρευνες για τον εντοπισμό του οποίου συνεχίζονται έως αυτήν την ώρα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που επέστεψε από τις Βρυξέλλες βρέθηκε το απόγευμα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.
 
Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού από το υπουργείο άμυνας στο σπίτι της γυναίκας του άτυχου χειριστή του ελικοπτέρου Κωνσταντίνου Πανανά στο Ναύπλιο.


Στην Αθήνα επέστρεψαν νωρίς το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, οι οποίοι μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος και παρακολούθησαν την εξέλιξη των ερευνών.
Το χρονικό της τραγωδίας
Το στίγμα του ελικοπτέρου Agusta Bell χάθηκε στις 02.45 κοντά στο ύψος της νησίδας Κινάρου, στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma και ένα αεροσκάφος C130 πέταξαν στην περιοχή, όπου νωρίς το πρωί, εντόπισαν τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου, το οποίο είναι ιδίου τύπου με αυτό που έπεσε στα Ίμια.
Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16» και το ίχνος του χάθηκε στην περιοχή της Κινάρου. Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν από άλλο ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες, ενώ σύμφωνα με τον Α/ΓΕΕΘΑ κατά το τελευταίο του στίγμα πετούσε στα 390 πόδια.
Όπως μάλιστα ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης η περιοχή που κατέπεσε το ελικόπτερο είναι απόκρημνη, ενώ οι ομάδες που κινητοποιήθηκαν είναι από την πρώτη στην περιοχή. «Δεν είχαμε καμία ένδειξη από το ελικόπτερο ότι κάτι πήγε στραβά. Ότι κάτι έγινε» είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ ενώ για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα της συντριβής είπε πως ήταν φυσιολογικές.

Ποιοι είναι οι τρεις αξιωματικοί
Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης 37 ετών (γεννήθηκε το 1979). Πολύ έμπειρος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης, έγγαμος
Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο
Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Έγγαμος με ένα παιδί
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου