Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή-έκκληση δημότη Πέλλας προς δήμαρχο, υπουργό και βουλευτές για τα hotspot στα Γιαννιτσά



Με μεγάλη λύπη χθες, 25 Φεβρουαρίου 2016 πληροφορηθήκαμε, δια στόματος Υπουργού Εθνικής Αμύνης Π. Καμμένου, το σχέδιο άμεσης δημιουργίας hotspot χιλιάδων προσφύγων σε δύο ακριτικές πόλεις της Μακεδονίας, τα Γιαννιτσά και το Κιλκίς.

Σε ότι αφορά στα Γιαννιτσά, όπου γεννήθηκα και είμαι Δημότης, θα ήθελα αρχικά να θυμίσω ότι με μία πολιτικο-στρατιωτική απόφαση, το 2010, εκκενώθηκαν τα στρατόπεδα των Γιαννιτσών εντός ενός μηνός, γεγονός που επιβάρυνε οικονομικά την πόλη μας.
Η καταστροφική αυτή απόφαση ρήμαξε στη κυριολεξία την τοπική κοινωνία και την τοπική αγορά της πόλης. Την ίδια χρονική περίοδο, η γεωργία και η κτηνοτροφία ήταν σε σημείο μηδέν και μη στηριζόμενες από το κράτος, με αποτέλεσμα 500 και πλέον οικογένειες να φύγουν εν μια νυκτί από τα Γιαννιτσά. Αυτό είχε ως συνέπεια 500.000€ μηνιαίως να χαθούν από την τοπική κοινωνία και οικονομία, χρήματα που αντιστοιχούσαν σε ενοικιαζόμενες κατοικίες, καταστήματα εστίασης, διασκέδασης, ρουχισμού κλπ.

5 χρόνια και 8 μήνες αργότερα, η Πολιτεία επανέρχεται με καινούρια απόφασή της για τα Γιαννιτσά. Η κυβέρνηση αποφασίζει να εγκαταστήσει χιλιάδες μετανάστες στην πόλη μας, συγκεκριμένα στο Σ/τρδο Φιλιππάκου σε πρώτη φάση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το εν λόγω στρατόπεδο είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος, στη καρδιά της συνοικίας της Νέας Τραπεζούντας ενώ από την δυτική πλευρά, τα σύρματα του στρατοπέδου βλέπουν στις αυλές δεκάδων σπιτιών. Ανατολικά το στρατόπεδο έχει άμεση πρόσβαση σε ακάλυπτη περιοχή, η οποία συνορεύει με τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά συγκροτήματα της πόλης τα οποία λειτουργούν και ως νυχτερινά. Δυτικά επίσης υπάρχουν, εκτός από τις πολλές κατοικίες, και νεκρά σημεία, τα οποία οδηγούν σε περιοχές όπου δεν θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση για την αστυνομία, σε περίπτωση που ξεχυθούν προς τα εκεί οι μετανάστες. Προκύπτουν κατά συνέπεια αγωνιώδη ερωτηματικά σχετικά με την προετοιμασία των διαδικασιών υποδοχής και καταγραφής των μεταναστών καθώς και της κατάλληλης φύλαξης του χώρου αλλά και της ασφάλειας των κατοίκων από παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές.

Η τοπική κοινωνία έχει ισχυρή θρησκευτική ταυτότητα και πατριωτική ιδεολογία, ενώ το στοιχείο του ποντιακού, μικρασιατικού και θρακιώτικου ελληνισμού είναι ιδαιτέρως έντονο. Αντιθέτως οι πολιτικοί της περιοχής ακολουθούν σαν υπνωτισμένοι -ή μήπως δολίως ; - τις κομματικές γραμμές και όχι τις επιταγές των ψηφοφόρων που τους εξέλεξαν.

Η αποδιοργανωμένη κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο δράσης αφού δεν έχει ορίσει τον τρόπο καταγραφής και ελέγχου των προσφύγων, δεν έχει πάρει μέτρα καταστολής και ελέγχου πιθανής έντασης ή ύπαρξης τζιχαντιστών και φαίνεται πως το οποιοδήποτε σχέδιο δράσης/αντίδρασης θα σχεδιαστεί μετέπειτα της έντασης, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε παρόμοια κατάσταση.

Μετά από αυτά, καλώ τον Δήμαρχο Γιαννιτσών και το δημοτικό συμβούλιο να δώσουν έναν υπέρ πάντων αγώνα για τους πολίτες μας και ως μία πρώτη κίνηση να παραιτηθούν, σύσσωμο το ΔΣ, δείχνοντας την έντονη αντίθεσή τους στην υλοποίηση του σχεδίου.

Καλώ τους βουλευτές και τους πολιτευτές όλων των κομμάτων, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, να ενωθούν μπροστά στον κοινό κίνδυνο και να δώσουν έναν ανένδοτο αγώνα, με απώτερο σκοπό την ακύρωση του εν λόγω σχεδίου. Οι βουλευτές οφείλουν να ακούνε τη φωνή των πολιτών τους και μόνο, χάρη σε αυτούς απολαμβάνουν τα βουλετικά τους προνόμια και τη βουλευτική τους αποζημίωση και μόνο στους πολίτες οφείλουν να λογοδοτούν αλλά και να παραδώσουν τις θέσεις τους, εάν δεν καταφέρουν την άρση αυτής της απόφασης. 

Ειδικότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσετε τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής σας ώστε να ακυρωθεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο. Αφήστε κατά μέρος τις ανόητες δικαιολογίες περί διορισμών της κομματικής σας πελατείας και περί προοπτικής ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Αν δεν καταλαβαίνετε τι πραγματικά πρόκειται να συμβεί είστε ή ανόητοι ή έχετε σκοτενούς σκοπούς, οπότε και στις δύο περιπτώσεις είστε επικίνδυνοι. 

Καλώ τον Μητροπολίτη μας και τους Ιερείς του νομού μας να στηρίξουν τους συμπολίτες μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η Εκκλησία έχει στηρίξει τους πολίτες όλα τα χρόνια της κρίσης και έχει επιδείξει σοβαρότητα και θρησκευτική ευλάβεια, μακριά απο σκάνδαλα και παρά θρησκευτικές υποθέσεις. Καλώ την Εκκλησία να δημιουργήσει κίνημα, να προστατεύσει την πόλη από τη μίξη και την πολτοποίηση με το ισλαμικό στοιχείο. 

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι θα αργά ή γρήγορα θα ατονίσει το σχέδιο περιορισμού των μεταναστών στο στρατόπεδο και πολύ γρήγορα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη μας. Στη συνέχεια θα ζητήσουν να αποδώσουν τιμές και να προσκυνήσουν το μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός. Όλοι γνωρίζουμε ότι η πόλη μας χαρακτηρίστηκε ιερή πόλη των τούρκων εξαιτίας του στυγνού ισλαμιστή στρατηγού τους, ο οποίος κατέσφαξε μεγάλο αριθμό κατοίκων της Μακεδονίας και της Θράκης. Και τέλος μην ξεχνάμε ότι καθημερινά θα ακούμε τις φωνές του ιμάμη τους που θα καλεί επιτακτικά τους μουσουλμάνους να προσευχηθούν.
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η στάση που θα κρατήσει η Εκκλησία μας θα είναι ιδιαιτέρως καθοριστική για τη διατήρηση του χριστιανικού μας στοιχείου και της χριαστιανικής μας παράδοσης. Καλώ λοιπόν την Εκκλησια να δημιουργήσει κίνημα αντίστασης και αντίδρασης στην προοπτική να δημιουργηθεί στην πόλη μας χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

Καλώ επίσης τους επιστήμονες του νομού μας, τους ιατρούς, τους δικηγόρους, τους καθηγητές, τους οικονομολόγους, αλλά και τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα γιατί αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους. Δεν μας χωρίζουν οι ιδεολογίες, τα χρώματα, τα κόμματα και τα συνθήματα, μας ενώνει μόνο το καλό του τόπου μας και αυτός ο δεσμός είναι δεσμός αίματος.  

 Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων για το αν συμφωνούν να δημιουργηθεί στα Γιαννιτσά τόπος φιλοξενίας προσφύγων.  
Και επειδή δεν επιθυμώ να κάνω στείρα αντιπολίτευση αλλά εποικοδομητική κριτική με διάθεση προσφοράς στον τόπο μου, αντιπροτείνω το εξής:

Απαλλοτρίωση με οικονομικούς πόρους της ΕΕ αγροτικών περιοχών σε ακτίνα 30 χλμ. από τις κατοικημένες περιοχές, υψηλά σύρματα, οπτική επαφή σε ακτίνα 200 μέτρων περιφερειακά χωρίς φυσικά εμπόδια και οργάνωση της τοπικής κοινωνίας ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα οργανωμένα.

Η χιλιάδων ετών ιστορία μας, η ιστορία της Μακεδονίας με τον Αριστοτέλη, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον μακεδονικό απελευθερωτικό αγώνα, μας προτρέπει ως Έλληνες να αντιδράσουμε ώστε να μην θάψει η δική μας γενιά την ταυτότητα και την ελληνικότητά μας. Δεν θα αφήσουμε να αλλοιωθεί η παράδοση και η ιστορία μας, θα προστατεύσουμε με τη ζωή μας το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.

ΥΓ.: Να μην βιαστούν κάποιοι δήθεν προοδευτικοί, αριστεριστές, να μιλήσουν περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ρατσισμού. Συμπάσχουμε με το δράμα των προσφύγων και ελπίζουμε να βρουν το δρομο τους σε μια άλλη χώρα με ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον και συνθήκες αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.

Φωκάς Ν. Ιωάννης

14 σχόλια:

  1. Ρε Φωκά ΄υποθέτω ότι κατάγεσαι από προσφυγική οικογένεια΄ δεν αισθάνεσαι καθόλου αλληλέγγυος λόγω καταγωγής!!!(για την ψυχή των προγόνων σου)
    Τι σχέση έχεις εσύ με τον ξένιο Ζευς και τον οικουμενισμό την Χριστιανοσύνης!!Κλασικός νεοέλληνας του μακριά από τον κ..ο μας και ας είναι και ένα μέτρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχέση έχουν οι πρόσφυγες του έθνους μας και η τότε κατάσταση με το συνοθύλευμα των λαθρομεταναστών που μας φορτώθηκε;απολύτως καμμία και αν κατάγεσαι απο προσφυγική οικογένεια λυπάμαι διπλά που προσβάλλεις τους προγόνους σου με τα λεγόμενά σου.Ο όρος ξένιος Ζεύς χρησιμοποιούταν στην αρχαιότητα και αφορούσε τη φιλοξενία των Ελλήνων των άλλων περιοχών και πόλεων κρατών της Ελλάδας και όχι τα εχθρικά έθνη όπως για παράδειγμα οι Πέρσες.Τόσο οι σταυροφόροι,όσο οι Βυζαντινοί,οι αγωνιστές της επανάστασης του 1821,αλλά και τόσοι άλλοι σίγουρα δε σκεφτόντουσαν τον οικουμενισμό της Χριστιανοσύνης που αναφέρεις όταν πολεμούσαν με εχθρούς άλλης θρησκείας,αν το έκαναν όμως το μόνο σίγουρο είναι πως η Ευρώπη δε θα υπήρχε σήμερα.Η μαζική εισβολή μεταναστών από κάθε απίθανη χώρα στον ελληνικό και κατ' επέκταση ευρωπαικό χώρο μόνο αθώα δεν είναι και όποιος δεν το βλέπει απλά είτε κοιμάται είτε εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.Τι να πώ,σίγουρα εσύ είσαι τόσο έξυπνος,ωστέ να μπορείς να εγγυηθείς γιά την ασφάλεια των κατοίκων του νομού,όταν άλλα κράτη με εκπληκτικές υποδομές και προγμένη τεχνολογία είναι τόσο ηλίθια και προσπαθούν να αποφύγουν με κάθε τρόπο τη δημιουργία hot spots και την μαζική μετανάστευση.

      Διαγραφή
    2. Εμείς, που μας τα πήραν όλα,
      Εμείς που δεν έχουμε τίποτα να φυλάξουμε
      Εμείς θα φυλάξουμε την αγάπη μας
      Γ.Ριτσος

      Διαγραφή
    3. Είσαι τόσο σίγουρος οτι και οι μετανάστες θα φυλάξουνε την αγάπη τους,όπως λέει ο Ρίτσος;Γιατί ως άνθρωπος που μένει στο εξωτερικό και ταξιδεύει σε πολλές χώρες άλλα βλέπω.Μάλλον μερικοί ζείτε σε έναν δικό σας ονειρικό κόσμο,καλό είναι αυτό,αρκεί να μην απομακρύνεστε πολύ από τη σκληρή πραγματικότητα αυτού του κόσμου.

      Διαγραφή
  2. Μη μπερδευεις τους Ελληνες χριστιανους προσφυγες της μικρασιατικης καταστροφης που ηρθαν στην πατριδα με τους μουσουλμανους που φερνουν τον μεσαιωνα και τον σκοταδισμο. Οχι ενα μετρο αλλα 5000 μιλια μακρυα απο τον κ..ο μας στην πατριδα τους να πανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ 9.24 ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΥΡΙΕ ΦΩΚΑ ΟΤΙ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ.ΚΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕ ΠΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ ΤΟ 1923 ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ¨ Α' ΟΙ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΕ ΜΠΙΖΝΕΣ ,ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΗΤΕΙΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ Β' ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΕΥΡΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ,ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ Β'ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΡΓΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΛΑΟ[ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΟΝ Κ....Ο ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΤΗ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΕΠΗ]ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ?Γ'ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΙΝΟΣ?ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΤΑ ΑΜΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ , ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΟΥΣΙΟΥ ΑΡΤΟΥ ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ,Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ,ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ,ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΑΠΟ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.[ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΩΤΗΣ].Δ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙΣ ΣΕ ΑΣΤΟΧΕΣ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ,ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣΠ.Χ. ΓΑΖΗ ΕΒΡΕΝΟΖ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΦΩΚΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΕΝΟΤΗΤΑ Ε.ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΚΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ,ΑΓΑΠΗΤΕ" ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΕ" ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΕΣ.ΜΕ ΚΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΥΔΡΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο διαολο οι αχρηστοι μουσουλμανοι, να πανε σαουδικη αραβια, ιορδανια , καταρ και κουβειτ.Δεν εχουν καμια θεση στην ορθοδοξη ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ως άνθρωπος του εικοστού πρώτου αιώνα αισθάνομαι απέχθεια για σχόλια και λεγόμενα τα οποιά δεν αρμόζούν σε μια κοι νωνια ή οποία θέλει να λέγεται πολιτισμένη και σύγχρονη. Από την άλλη πλευρά ή πόλη μας φαίνεται να βρίσκεται ακόμη στον μεσαίωνα κυριευμένη από σκοταδισμό και μισαλλοδοξία. Είναι αδιανόητο για μια κοινωνία ή οποία ειναι επί το πλείστον προσφυγική να είναι τόσο εχθρική. Και θέλοντας να προλάβω αυτούς που διαχωρίζουν τη θέση τους λέγοντας πως συγκρίνονται ανόμοια πράγματα, θα ήθελα να τους ρωτήσω αν είναι πράγματι Χριστιανοί Ορθόδοξοι έχοντας πίστη στα λόγια του Ιησού Χριστού που μιλάνε για αγαπάτε αλληλους. Μήπως είμαστε Χριστιανοί μονάχα για τους *δικούς* μας, χωρίζοντας έτσι με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους σε κατηγορίες θρησκευτικές ή χρωματικές; Αν έχουν αυτήν την ιδέα περί Χριστιανοσύνης θα ήθελα να τους θυμισω πως αυτήν την άποψη την είχαν και κάποιοι αλλοι που ονομάζονταν εθνικοσοσιαλιστές με αρχηγό κάποιον Αδόλφο Χίτλερ που είχε συνήθειο να νομίζει πως ήταν καλύτερος από όλους μας. Ακούγονται ανοησίες που μιλάνε για έκρηξη εγκληματικότητας και επίδοξων βιαστων, μόνο για κατασκόπους και για εξωγήινους δεν έχουμε ακούσει. Λοιπόν πρόκειται για ανθρώπους απελπισμένους, θύματα ενός ανηλεους εμφυλίου πολέμου και μιας άναδρης γενοκτονίας στο όνομα του Ισλάμ. Πρόκειται για ανθρώπους με μικρά παιδιά (αμέτρητες ασυνόδευτες ψυχές που πέφτουν θύματα κυκλωμάτων παιδεραστίας και εμπορίου οργάνων) που ψάχνουν να βρουν σωτηρία στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και όχι της εξαθλιωμένης χώρας μας. Άλλωστε είναι γνωστό και στους ίδιους αυτό καθώς δεν μιλαμε για υποανάπτυκτους και αμορφωτους ανθρώπους αλλά για άτομα μιας κοινωνίας ή οποία βρισκόταν αν όχι στο ίδιο ίσως και σε ανώτερο βιωτικο επίπεδο από εμας. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να μας τοποθετήσει στη θέση τους γιατί πολύ εύκολα θα μπορούσαμε και εμείς να βρισκόμαστε εκεί. Θα μπόρουσα ως ένα βαθμό να καταλάβω την άποψη ότι ή επιλογή του συγκεκριμένου τόπου είναι ακατάλληλη, αλλά είναι αδιανόητο το μίσος και ο ρατσισμός. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες δεν επιθυμούν να εγκληστουν στα λεγόμενα hot spots και το βέβαιο είναι ότι θα φεύγουν. Θα φεύγουν όμως όχι για να κλεψουν, πολύ περισσότερο εμείς τους κλέβουμε χρεώνοντας 5€ τη μπριζα και 8€ την τουαλέτα, ούτε και για να μας πάρουν τη χώρα (άλλωστε έτσι όπως είναι να την κάνουν τι;!). Κατεύθυνση τους θα είναι τα τα σύνορα στην Ειδομένη με σκοπό να φύγουν από έδω όπως και όλοι μας οι νέοι. Το σημαντικότερο στην όλη υπόθεση είναι να καταγραφουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και ή πολιτεία να αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό επιπεδο, κυρίως με την αποτροπή τής εισροής από την Τουρκία και άλλων ανθρώπων ώστε να σταματήσει και ή Τουρκία να παίζει αυτό το πρόστυχο παιχνίδι σε βάρος μας. Μιλάμε για ανθρώπους όμως και όχι για παράσιτα! Καλό θα ήταν όλοι οι φορείς να συνεργαστούν για λύση του προβλήματος και όχι στο να ξεμένουν σε δηλώσεις και ανακοινωθέντα ασηκοτου βαρύμαγκα που το μόνο που κάνουν είναι να οξύνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση μικρό πολιτικών συμφερόντων. Καλό θα ήταν να παραδειγματιστούμε από τους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας όπου με την συνεργασία σε πλάισιο βουλευτών περιφέρειας εκκλησίας δήμων και πολιτών αγωνίζονται να βοηθήσουν θύματα πολέμων παραμερίζοντας τον φόβο. Ως πραγματικοί Έλληνες γνωρίζοντας από προσφυγιά, ξενιτιά και έχοντας στο αίμα μας την φιλοξενία και την αγάπη στον συνάνθρωπο από την εποχή του Οδυσσέα μέχρι σημερα, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστασεων όχι μόνο για Έλληνες ή μόνο για Χριστιανους, αλλά για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως άνθρωπος του εικοστού πρώτου αιώνα,καλό θα ήταν να καταλάβεις πως πέρα από την ουτοπική πραγματικότητα που έχεις πλάσει στο μυαλό σου και περιλαμβάνει έναν κόσμο τέλειο γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη υπάρχει και ο πραγματικός κοσμος με τα πρακτικά προβλήματά του,με την επικινδυνότητά του,τα δόγματά του,τα εθνικά θέματά του.Υπάρχουν και οι μετανάστες οι οποίοι ενώ τους παρέχεις αφιλοκερδώς βοήθεια άντι να σου πούν ένα απλό ευχαριστώ,όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη,σου απαντάνε πως μια μέρα θα σε σφάξουν στο όνομα του Θεού τους και της θρησκευτικής τους παράνοιας.Δυστυχώς αυτός ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και είναι κακό να είμαστε αφελείς.

      Διαγραφή
    2. Οι εξτρεμιστές στους οποιοίους αναφέρεστε είναι ακριβώς αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για αυτά τα προσφυγικά κύματα. Στο όνομα του Ισλαμ, έτσι όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται, σφάζουν αμάχους απλά και μόνο γιατί έχουν διαφορετική πίστη, είτε είναι Χριστιανοί είτε είναι σίίτες μουσουλμάνοι. Φυσικά και γνωρίζω ότι δεν είμαστε έτοιμοι ώς πόλη να φιλοξενησουμε πρόσφυγες καθώς δεν γνωρίζουμε ούτε τον αριθμό ούτε τον καιρό που θα μείνουν οι πρόσφυγες. Όμως δεν δέχομαι να φορτωνουμε όλα τα στραβά του κόσμου στους ξένους χωρίς να κοιτάμε την καμπούρα μας. Όλον αυτό τον καιρό σφυρίζαμε αδιάφορα για το προσφυγικό και μόλις έσκασε το πρόβλημα στα πόδια μας αρχησαμε νά βάζουμε φωτιές.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα με τα αυτά που αναφέρεις στην ανάρτηση των 6:19 μ.μ.

      Διαγραφή