Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες αυτή την ώρα



Ένας ύποπτος έχει «εξουδετερωθεί» - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή Σάερμπεκ όπου διατηρούσε διαμέρισμα ο βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ

Μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών του Βελγίου σημειώνεται αυτή την ώρα στην περιοχή Σάερμπεκ των Βρυξελλών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως ένας ύποπτος έχει «εξουδετερωθεί», δίχως να διευκρινίζεται αν έχει συλληφθεί ή αν έχει πέσει νεκρός.


Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF αναφέρει πως ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε» κοντά σε σταθμό του μετρό.

Επιπλέον, το ίδιο δίκτυο κάνει λόγο για δύο εκρήξεις και μία σύλληψη, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποίησαν έφοδο σε κτίριο της περιοχής Σάερμπεκ, όπου διατηρούσε διαμέρισμα ο βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Κάτοικος της περιοχής ανήρτησε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό με ρομπότ που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, αναφέροντας πως οι αστυνομικές δυνάμεις κάλεσαν τους περιοίκους να απομακρυνθούν από τα παράθυρα.

Την ίδια στιγμή, φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από δεύτερο κάτοικο της περιοχής αποτυπώνει το ρομπότ, ενώ στο έδαφος δίπλα σε στάση λεωφορείου καταγράφεται ένας άνθρωπος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η βελγική αστυνομία ζήτησε από τον άνδρα να αφαιρέσει το πανωφόρι του, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε με αποτέλεσμα οι άνδρες των τοπικών αρχών να πυροβολήσουν. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας είναι νεκρός ή έχει τραυματιστεί.



Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως η σημερινή επιχείρηση σχετίζεται με τις συλλήψεις που σημειώθηκαν εχθές, Πέμπτη, από τη γαλλική αστυνομία στο Παρίσι.
Υπενθυμίζεται πως η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε κατοικίες που θεωρούνταν ύποπτες στην περιοχή Argenteuil, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον έξι υπόπτους, εκ των οποίων ο Ρεντά Κ. ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην του στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2015 μαζί με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ -ο οποίος εμπλεκόταν στις επιθέσεις του Παρισιού- και σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Ο Γάλλος υπήκοος που συνελήφθη σχεδίαζε επίθεση στη χώρα, ενώ στο διαμέρισμά του βρέθηκε μικρή ποσότητα εκρηκτικών.







protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου