Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Φωτίου: Από την αρχή του 2017 η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης



Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα εφαρμοστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, ανέφερε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι το πρόγραμμα θα αφορά περίπου 700.000 ανθρώπους και το κόστος της καθολικής εφαρμογής του υπολογίζεται σε 800 με 900 εκατομμύρια ευρώ.

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί βαθμιαία από τον φετινό Ιούλιο σε 30 δήμους 13 περιφερειών και θα καλύπτει 60.000 άτομα. Οι εν λόγω δήμοι θα επιλεγούν με πληθυσμιακά κριτήρια και τους δείκτες φτώχειας.


Όπως τόνισε η κ. Φωτίου, όσοι δεν επιλεγούν σε αυτή τη φάση θα υποστηριχθούν από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο εξακολουθεί να εφαρμόζεται.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τρεις πυλώνες. Την εισοδηματική ενίσχυση των δικαιούχων, η οποία θα δίνεται κατά 50% με τραπεζική κάρτα και το υπόλοιπο σε ρευστό, την πρόσβαση σε συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες, και την προώθηση του 10% των δικαιούχων σε θέσεις εργασίας «και ένα μεγαλύτερο ποσοστό σε διαδικασίες επανένταξης».

Η κ. Φωτίου είπε επίσης, ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα συνδυάζεται και με άλλες δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας όπως είναι τα σχολικά γεύματα σε 4.000 ολοήμερα σχολεία σε κάποιες περιοχές.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου