Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές



Κάλπες στήνονται σήμερα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Χιλιάδες φοιτητές καλούνται να ψηφίσουν και να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα όργανα διοίκησης των ανώτατων ιδρυμάτων.

Κάλπες στήνονται σήμερα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Χιλιάδες φοιτητές καλούνται να ψηφίσουν και να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα όργανα διοίκησης των ανώτατων ιδρυμάτων.

Μπορεί οι φετινές φοιτητικές εκλογές να μην έχουν τη σημειολογία αυτών του 2015, μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ωστόσο διαχρονικά οι φοιτητικές εκλογές αποτελούσαν βαρόμετρο για τα κόμματα που επιδιώκουν να διευρύνουν την εκλογική τους βάση από τον ενεργό και πολλές φορές έντονα πολιτικοποιημένο νεανικό και φοιτητικό κόσμο.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τα τελευταία 29 χρόνια έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των φοιτητών, κατακτώντας την πρωτιά. Η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές πέρυσι κυμάνθηκε κοντά στο 60%. Βέβαια οι φοιτητικές παρατάξεις, εξαιτίας της αδρανοποίησης της ΕΦΕΕ, αδυνατούν να εκδώσουν κοινά αποτελέσματα αρκούμενες να τα ανακοινώνουν η κάθε μια ξεχωριστά και με αποκλίσεις στα νούμερα.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία στις περυσινές εκλογές αναδείχθηκε, για 29η χρονιά, πρώτη δύναμη, κυκλοφόρησε αφίσα με σύνθημα «Βουλιάξτε τους φελλούς». Πρόκειται για μήνυμα που είχε χρησιμοποιήσει η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη και το 1986. Σε ανακοίνωση για τις σημερινές εκλογές, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρει: «Δίνουμε τη δική μας μάχη απέναντι στον μηδενισμό και την ισοπέδωση. Δίνουμε τη μάχη των ιδεών μας, κόντρα στην απαξίωση και τον λαϊκισμό».

Από την πλευρά της, η Πανσπουδαστική ΚΣ, η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Στις 18 Μάη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ και κεφαλαίου».

«Ποιο πολιτικό μήνυμα θα στείλει η νεολαία που βρίσκεται στο κέντρο της αστικής επίθεσης, βλέποντας το παρόν της να καταστρέφεται μέσα στο πανεπιστήμιο λόγω της υποχρηματοδότησης και το εργασιακό της μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο, με την ανεργία στο 70%, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη μετανάστευση. Αυτή η νεολαία που βλέπει στο πρόσωπο των προσφύγων και των μεταναστών, ένα κοινό μέλλον πολέμων και εξαθλίωσης» σημειώνουν τα σχήματα της ΕΑΑΚ για τις φετινές φοιτητικές εκλογές.

Στις φοιτητικές εκλογές, η ΠΑΣΠ, αν και έχει χάσει μεγάλα ποσοστά πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να καταγράφει υψηλά ποσοστά σε ορισμένες σχολές.

euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου