Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ιερέας «ξάφριζε» εκκλησίες στην Καβάλα

Η ασφάλεια Καβάλας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος  του για διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, καθώς ο 34χρονος ιερέας υπεξαίρεσε συνολικά από δύο εκκλησίες στην Καβάλα και την Μονή Τσούκας, 15 εικόνες, τμήματα λειψάνων, ένα ιερό Ευαγγέλιο και πλήθος εκκλησιαστικών αντικειμένων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας, λειτουργούσε σε παρεκκλήσι της Ελευθερούπολης Καβάλας και πριν από περίπου έναν μήνα ο μητροπολίτης Ελευθερούπολης, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ενημερώθηκε για την δράση του, τον αντικατέστησε.


Σε έρευνα που έκανε η αστυνομία σε δύο σπίτια του 34χρονου ιερέα και σε μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, ενώ το ιερό Ευαγγέλιο, 6 εικόνες και 13 εκκλησιαστικά αντικείμενα στάλθηκαν για εξέταση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας. Η πρώτη του κλοπή φαίνεται να έγινε το 1997 όταν ο 34χρονος σήμερα ιερέας, που τότε ήταν μόλις 15 χρόνων, σε εκκλησία της Καβάλας, από την οποία αφαίρεσε θρησκευτικούς θησαυρούς, ενώ η δράση του τοποθετείται μέχρι τις αρχές του 2016. Πριν από 20 χρόνια ήταν δόκιμος μοναχός στην ιστορική Μονή Παναγίας Τσούκας στο Ελληνικό Ιωαννίνων, η οποία χτίστηκε το 1190 από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Άγγελο, σε υψόμετρο 760 μέτρων, με θέα την υπέροχη χαράδρα του Αράχθου.
Εκεί επέστρεψε πριν από 8 χρόνια και φεύγοντας φεύγοντας πήρε εκκλησιαστικά αντικείμενα, τα οποία και βρέθηκαν στην κατοχή του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου