Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Ποιοι δικαιούνται τα 200 ευρώ το μήνα

Σήμερα αρχίζουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να πάρουν 200 ευρώ το μήνα όσοι πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:
Όλα τα μέλη του νοικοκυριού πρέπει να μένουν νόμιμα σε έναν από τους δήμους που συμμετέχουν στην πρώτη φάση του προγράμματος.
Το συνολικό εισόδημα όλων των μελών του νοικοκυριού τους τελευταίους έξι μήνες, πριν από την υποβολή της αίτησης,
πρέπει να είναι κάτω από το όριο εισοδήματος που προβλέπεται για ένταξη στο πρόγραμμα. Το όριο εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού. Πιο συγκεκριμένα ένα άτομο που διαμένει μόνο του, θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα, αν το εισόδημά του κατά τους έξι μήνες, πριν από την υποβολή της αίτησης, ήταν κάτω από 1.200 ευρώ (δηλαδή 200 ευρώ ανά μήνα κατά μέσο όρο).

Εκτός από τη διαμονή και το εισοδηματικό κριτήριο, θα ισχύουν και τα ακόλουθα περιουσιακά κριτήρια:

Η φορολογητέα αξία των ακινήτων που ανήκουν σε πρόσωπο που υποβάλλει αίτηση ατομικά δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ. Η συνολική αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων όλων των μελών του νοικοκυριού που έχουν δηλωθεί στο τελευταίο Ε1, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εξαμηνιαίου εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.

Η αντικειμενική δαπάνη για μηχανοκίνητα οχήματα που ανήκουν σε μέλη του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, όπως υπολογίζεται για φορολογικούς σκοπούς στο Ε1.

Επίσης, τα νοικοκυριά που κατέχουν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής (άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών), αεροσκάφη, ιδιωτικά ελικόπτερα, ανεμόπτερα και πισίνες, δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Κ.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου