Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Σάλος με τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας



Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός του διοικητή της Τροχαίας το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας. Ο αξιωματικός, Γιώργος Διαμαντόπουλος, δέχτηκε επίθεση στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Πανεπιστημίου, όπου ρύθμιζε την κυκλοφορία λόγω της πορείας υπέρ των προσφύγων.
Μετά το πέρας της πορείας ο διοικητής κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του, όπου έγινε
αντιληπτός από ομάδα τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι με πρωτοφανή αγριότητα άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές.

Ο διοικητής μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Ο Τόσκας επισκέφθηκε τον διοικητή

Τον διοικητή επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μόλις επέστρεψε από τη Βουλγαρία, όπου συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επίθεση στον κ. Διαμαντόπουλο, ο κ.Τόσκας τόνισε: «Είναι ένα καταδικαστέο γεγονός. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΣΥΡΙΖΑ


«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την βάρβαρη επίθεση εναντίον του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει ότι «οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών» και τονίζει πως «τέτοια περιστατικά δεν είναι δυνατόν να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

Νέα Δημοκρατία

Στελέχη της ΝΔ καταδίκασαν την επίθεση:

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, είπε: «Έχει χαθεί η μπάλα. Όλοι ξέρουμε από πού προήλθε ο ξυλοδαρμός του διοικητή».

H Όλγα Κεφαλογιάννη έγραψε στο Twitter «Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στο Διοικητή Τροχαίας Αθηνών. Έπεσε και αυτός θύμα της βίας κ της ανομίας που εξουσιάζουν πλέον το κέντρο της Αθήνας».

Ο Ν. Δένδιας σημείωσε: «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γ. Διαμαντόπουλο, για την βίαιη επίθεση που δέχθηκε. Η επίθεση των ακροαριστερών ταγμάτων εφόδου σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι μία ακόμη ένδειξη της κατάλυσης του Κράτους στην πρωτεύουσα. Η χώρα βυθίζεται στην ανομία και τα όργανα της Πολιτείας δέχονται βίαιες επιθέσεις υπό την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και στη δημόσια ασφάλεια, όπως και σε άλλους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, οι κυβερνώντες αποδεικνύονται ολίγιστοι».

ΠΑΣΟΚ


Για ανικανότητα να προστατεύσει όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τα ίδια τα στελέχη της Αστυνομίας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα, ζητώντας, παράλληλα, την παραίτησή του.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου. Οι γνωστοί – άγνωστοι με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν να λυμαίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικά και την εντεινόμενη πλέον ανασφάλεια των πολιτών.

Το δόγμα ανοχής – συνενοχής της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει υπό το βάρος της ανικανότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε αυτά τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας.

Η παραίτησή του θα πρέπει να είχε δοθεί από καιρό αν δεν ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να ανατροφοδοτεί με την αδράνεια της την ανομία των γνωστών κύκλων των Εξαρχείων . Το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες άλλη μια φορά την επικινδυνότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ανεξάρτητοι Έλληνες


«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργου Διαμαντόπουλου. Τέτοιου είδους φασιστικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες σε μια Δημοκρατία και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» είπε η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου