Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Κατηγορηματικό 'όχι' σε υποκατώτατο μισθό



Διερευνητική χαρακτήρισε ο υπουργός Eργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος την πρώτη συνάντηση που είχε με τους θεσμούς διευκρινίζοντας ότι από την ατζέντα αποκλείονται θέματα που έχουν κριθεί από ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως ο υποκατώτατος μισθός για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας που εισηγούνταν το πόρισμα της επιτροπής σοφών.

AdTech Ad
Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός Εργασίας απέκλεισε να υπάρξει ή έστω να συζητηθεί μισθός κάτω από τον κατώτατο αφού έχει γνωμοδοτήσει σχετικά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι μπορεί να υπάρχει μόνο ένας κατώτατος μισθός. 
Σε ότι αφορά το θέμα των ομαδικών απολύσεων επανέλαβε ότι η Ελλάδα περιμένει την γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ εμφανίστηκε και πάλι ακραίο και υποστήριξε ακραίες αλλαγές θεωρώντας ότι μέχρι τώρα οι διαπραγματεύσεις δεν έγιναν με σωστό τρόπο και γι αυτό είχαμε λανθασμένα αποτελέσματα.
Τα εργασιακά θα απασχολήσουν σε τεχνικό επίπεδο τους θεσμούς και την Τρίτη, ενώ την Πέμπτη ο κ. Κατρούγκαλς θα έχει συνάντηση με τους θεσμούς και το βράδυ.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου