Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών εξώφυλλο στην επίσημη σελίδα της ISF WSC Handball



Άλλη μία διάκριση για την ομάδα του 1ου ΓΕΛ καθώς η επίσημη σελίδα International School Sport Federation στο facebook επέλεξε για εξώφυλλο την πραγματικά πολύ όμορφη φωτογραφία που τράβηξαν τα κορίτσια κάνοντας ταυτόχρονα το εξής σχόλιο:

Πώς τα αρχαία ελληνικά θεραπεύουν τη δυσλεξία!



Tην ωφέλεια που προκύπτει για τη διαμόρφωση και τη σωστή χρήση του εγκεφάλου αναγνωρίζουν ξένοι καθηγητές, οι οποίοι προτείνουν τη συστηματική διδασκαλία της γλώσσας σαν θεραπεία σε δυσλεκτικά παιδιά, ενώ εδώ τείνουν να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά από την εκπαίδευσή μας.
Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο Ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών

Δήλωση Δημάρχου Πέλλας για την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών.



Τώρα που επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι, έσβησαν οι φωτιές και ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις, ο Δήμος Πέλλας συνδράμει την Ελληνική κυβέρνηση -όπως από την αρχή είχε δηλώσει- στην αντιμετώπιση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης. Θα το κάνει όμως στο μέτρο που του αναλογεί και με τρόπο αντάξιο του πολιτισμού και της ιστορίας του.
Ο χώρος που προτιμήθηκε ανήκει σε δημοτική επιχείρηση και μπορεί να μετατραπεί σε ανθρώπινη στέγη για περίπου 1000 ανθρώπους. Είναι κοντά στην πόλη, κοντά στις υπηρεσίες και κυρίως κοντά στους πολυάριθμους συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν.

Ιερό Ευχέλαιο στην Έδεσσα



Την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ. θα τελεσθεί το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου στον ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Με το δεξί τα κορίτσια του 1ου ΓΕΛ συνέτριψαν την ομάδα του Ισραήλ με 24-8



Με το δεξί και μάλιστα με συντριπτική διαφορά η Ελληνική Γυναικεία αποστολή κέρδισε αυτήν του Ισραήλ στον πρώτο αγώνα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στη Ρουέν της Γαλλίας!!!
Συγχαρητήρια στα αστέρια μας και συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατάάάάα...
GO GREECE GO!!!

Κόκκινα δάνεια.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε άδεια λειτουργίας σε εισπρακτικές εταιρείες.



Δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ η Πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες για την παροχή άδειας λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή της διαχείρισης απαιτήσεων σε συνδυασμό με την απόκτηση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κατά τα προβλεπόμενα στο Ν. 4354/2015.Για την παροχή άδειας σε υπό ίδρυση ή ήδη

Η πιο «πράσινη» πολυκατοικία που έχετε δει ποτέ βρίσκεται στην Λευκωσία



Τον Απρίλιο του 2015, στην οδό Στασινού 6, της Κυπριακής πρωτεύουσας, Λευκωσία, εγκαινιάστηκε ένα παράξενο κτίριο που θέτει νέα δεδομένα στην αστική ανάπλαση, με το όνομα «White Walls».
Η πολυκατοικία των 18 ορόφων και ύψους 67 μέτρων που φιλοξενεί καταστήματα, γραφεία και οικίες είναι ένα έργο του Γάλλου αρχιτέκτονα Jean Nouvel σε συνεργασία με το κυπριακό γραφείο «Takis Sophocleous Architects».

Αλβανία και Βουλγαρία κατεβάζουν στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα.



Ανησυχία για επικείμενη εμφάνιση στα σύνορά τους προσφυγικών ροών προερχόμενων από την ανθρωποθάλασσα των εγκλωβισμένων στην ελληνική «δεξαμενή» προσφύγων/μεταναστών, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διάδρομου, προκαλεί έντονη κινητικότητα στις όμορες χώρες στον Βορρά, που προχωρούν στη λήψη προληπτικών μέτρων οχύρωσης των μεθορίων τους με την Ελλάδα.
Η απελπισία των 42.000 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μεγαλώνει καθώς

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Πέλλας



Επίσημη επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο πραγματοποίησε η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ)με τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας και Αντιπροέδρου της ΚΕΕ κ. Ιορδάνη Τσώτσου.

Συγκλονίζει η φωτογραφία από την Ειδομένη: Ενα μωρό γεννιέται στη λάσπη



Μια φωτογραφία από την Ειδομένη σαρώνει τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο... Μια φωτογραφία που την ίδια στιγμή αποτυπώνει το θαύμα της ζωής, το δράμα των προσφύγων αλλά και την απάθεια της Ευρώπης... Μία φωτογραφία που συγκλονίζει...

Οι Κίνδυνοι της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, που κανείς δε θα σας τους πει!



Τα τελευταία δέκα χρόνια, πάνω από το 6% των παιδιών που γεννιούνται στην Ευρώπη προέρχονται από την εφαρμογή κάποιας μεθόδου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF, in vitro Fertilization) αποτελεί την πιο συνηθισμένη μέθοδο Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία στον άνθρωπο το 1978. Η εξωσωματική γονιμοποίηση, όπως υποδηλώνει και το ίδιο το επίθετο, είναι η γονιμοποίηση έξω από το σώμα. Αντί δηλαδή το σπερματοζωάριο να γονιμοποιεί ένα ωάριο στο φυσικό του περιβάλλον, που είναι η σάλπιγγα της γυναίκας, η γονιμοποίηση γίνεται στο εργαστήριο.

Κ. Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει ενώνοντας τους Έλληνες



Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να απαλλάξει τον τόπο από τη σημερινή ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου, στη Λαμία.
«Η Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε, «είναι έτοιμη να δώσει τον τελικό αγώνα για να απαλλάξει τη χώρα από την πιο ανίκανη, την πιο ιδεοληπτική, την πιο λαϊκίστικη, την πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση, που γνώρισε η Ελλάδα από την απελευθέρωση και μετά». Και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα που περνά, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η Κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Η απάντηση των Ελλήνων εισαγγελέων στη Γερμανία για το σκάνδαλο της Volkswagen



Την απίστευτη αξίωση να μην κινηθεί ποινική διαδικασία για το σκάνδαλο της Volkswagen σε καμία άλλη χώρα πλην της Γερμανίας, διότι διαφορετικά θα υπάρξει «επικάλυψη αξιοποίνου», προέβαλλαν Γερμανοί εισαγγελείς σε ομολόγους τους από 18 χώρες -ανάμεσά τους και η Ελλάδα- σε συνάντηση που είχαν στη Χάγη με θέμα την υπόθεση του «πειραγμένου» λογισμικού της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
 

Το αποκριάτικο πάρτι του Κ.Δ.Α.Π. Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



Το αποκριάτικο πάρτι του πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2016, το Κ.Δ.Α.Π. Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Οι μικροί μας φίλοι μεταμφιεσμένοι με πρωτότυπες στολές έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν σε αποκριάτικους ρυθμούς!
Όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά, συντροφιά με τον Captain Smile, κατασκεύασαν πειρατικά καράβια από φελλούς, καπέλα, σπαθιά, πιάτα με φιγούρες πειρατών, γάντζους, χαρταετούς...

Πρόταση για 20.000 διορισμούς θα καταθέσει ο Φίλης στους Θεσμούς



Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τα συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ σημειώνοντας ότι  πρόθεση της κυβέρνησης είναι να νομοθετήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών
Adtech Ad
Μελέτη για την ανάγκη να υπάρξουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία, «μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας» θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Και πρεσβευτές Ελληνικών προϊόντων τα κορίτσια του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στο Παγκόσμιο της Γαλλίας



Το 1ο ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ θα παρουσιάσει εκτός από το αθλητικό ιδεώδες, που πρεσβεύει αυτή η χώρα και ένα πολύ μικρό δείγμα από τις ομορφιές που παράγει, με Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα στο Παγκόσμιο της Ρουέν στη Γαλλία.

Εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών



Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών, παράλληλα με τη δράση του για την διατήρηση και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς  κατέχει και έναν ιδιαίτερο ρόλο: Τιμά την γυναίκα και όλα όσα πρεσβεύει, στηρίζει την γυναίκα στην κοινωνία προσαρμόζοντας τις δράσεις του ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής και βοηθά στην επίλυση των διαφόρων προβλημάτων της. Στόχος του είναι η εξύψωση της Ελληνίδας γυναίκας-μητέρας, η ηθική συμπαράσταση και προστασία γυναίκας και παιδιού.

Αλ. Τσίπρας: Σε συμπληγάδες ανάμεσα στα κλειστά σύνορα και τη λιτότητα βρίσκεται η Ευρώπη


«Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε συμπληγάδες. Συντρίβεται ανάμεσα στη λιτότητα και στα κλειστά σύνορα. Κρατά κλειστά τα σύνορα στους κατατρεγμένους και ανοιχτές τις πόρτες της σε πολιτικές ακραίας λιτότητας. Θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής μας και να συνομολογήσουμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο».
Με τα λόγια αυτά ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε την παρέμβασή του στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε με την ευκαιρία της διεθνούς συνάντησης στο Παρίσι που οργάνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λοράν, με θέμα : «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 12/3



Γενικά
Σήμερα είναι πιθανόν να προκύψουν κάποιες έκτακτες οικονομικές αναγκαιότητες, πριν βιαστείς όμως να ανταποκριθείς σε αυτές, θυσιάζοντας ενδεχομένως ένα μέρος των οικονομιών σου, περίμενε μήπως τελικά πρόκειται για έναν «λάθος συναγερμό» ή για ανάγκες που δεν ήταν και τόσο επείγουσες. Παράλληλα όμως, η Σελήνη στον Ταύρο μπορεί να σε ευνοήσει, με μια επιστροφή χρημάτων ή μια αποζημίωση.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 12 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

2ήμερο γεμάτο δράσεις για του προσκόπους της Έδεσσας στο Βέρμιο



Πρόσκοποι (11- 15 ετών), Ανιχνευτές (15-18 ετών) και Βαθμοφόροι( +18 ετών) πέρασαν ένα διήμερο στο προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο Καστανιάς στο Βέρμιο…
Οι πρόσκοποι μας οργανώθηκαν στις ενωμοτίες τους και πραγματοποίησαν τοις εκπαιδεύσεις μέσα στο βουνό, όπου η φύση σε όλο της το μεγαλείο τους ενδυνάμωσε το προσκοπικό τους πνεύμα καθώς αποτελεί ένα ανυπόστατο κομμάτι από τη προσκοπική τους ζωή.

Εορτή Ανακομιδής Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Γιαννιτσά



Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του ιατρού και ομολογητού, στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, το πρωί, 7.30-9.30, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων (μετά κηρύγματος).

Συζήτηση με θέμα της "Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις" πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα



Στις 2/3/2016 συγκεντρώθηκαν οι Πρόεδροι των Δασικών Συνεταιρισμών επίβλεψης Δασαρχείου Έδεσσας με την παρουσία και ορισμένων Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας. Το θέμα της συζήτησης ήτανε το σχέδιο νόμου « ΔΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ».

Πατριαρχική εγκύκλιος για την Μεγάλη Τεσσερακοστή



Ἀδελφοὶ καὶ τέκνα ἐν Κυρίῳ προσφιλῆ καὶ εὐλογημένα,

Διὰ τῆς θεοπνεύστου ρήσεως τῆς ἐλεημοσύνης τοῦ Κυρίου καὶ τῶν κριμάτων αὐτῆς, εἰσάγει καὶ ἐφέτος πάντας τοὺς Ὀρθοδόξους πιστοὺς εἰς τὸ «μυστήριον» τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Τεσσαρκοστῆς ὁ ἱερὸς Ψαλμῳδὸς ἀναφωνῶν: «Ποιῶν ἐλεημοσύνας ὁ Κύριος καὶ κρῖμα πᾶσι τοῖς ἀδικουμένοις» (Ψαλμ. 102, 6). Διότι ὁ Κύριος «ἐμπιπλᾷ ἐν ἀγαθοῖς τὴν ἐπιθυμίαν μας καὶ ἀνακαινίζει ὡς ἀετοῦ τὴν νεότητά μας» (πρβλ. ὅ. π. 5).

ΟΙ "ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ" ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ PELLA TV



Την Παρασκευή 11-3-2016 ώρα 15.05 και το Σάββατο 12-3-2016  ώρα 22.00΄, θα μεταδοθεί έκτακτα η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ" στον τηλεοπτικό σταθμό "ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ", στην οποία καλεσμένος είναι ο λαογράφος, συγγραφέας και επίτιμος πρόεδρος του Ομίλου για την προστασία και προβολή του εθίμου "Γενίτσαροι και Μπούλες" Νάουσας, Τάκης Μπάϊτσης.

Εικόνες ντροπής: Κόλαση η Ειδομένη για τους πρόσφυγες



Εικόνες ντροπής για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό είναι αυτές που έρχονται από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Σε λασπότοπο όπου 14.000 πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, έχει μετατραπεί η Ειδομένη, όπου οι συνθήκες είναι άθλιες. Η βροχή των τελευταίων ημερών έχει φτάσει την κατάσταση σε οριακό σημείο και πλέον τίθεται κίνδυνος για τη ζωή των ανθρώπων.

Πρόγραμμα Ακολουθιών των Χαιρετισμών στην Ι.Μητρόπολη



Ανακοινώνεται ότι οι ιερές ακολουθίες των Χαιρετισμών (από την Α΄ έως και την Δ΄εβδομάδα των νηστειών) θα τελούνται σε όλη την Ιερά Μητρόπολη σύμφωνα με καθιερωμένο πρόγραμμα στις 19.00, ενώ η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου (Ε΄ εβδομάδα) θα τελεσθεί στις 18.30.

Στις παρακάτω ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως θα τελούνται και δεύτεροι Χαιρετισμοί (Α΄ έως Ε΄ εβδομάδα) στις 21.00.

Μέρκελ: Χωρίς συμφωνία με την Τουρκία, η Ελλάδα δεν θα αντέξει το προσφυγικό βάρος



Το κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της Βαλκανικής Διαδρομής επέκρινε το βράδυ της Τετάρτης η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και προειδοποιώντας ότι «το πρόβλημα δεν λύνεται όταν ένας λαμβάνει μια απόφαση».
Σημείωσε δε ότι τα μέτρα των βαλκανικών χωρών δεν θα είναι βιώσιμα χωρίς μια ευρύτερη απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσφυγική κρίση.

Εκδήλωση της Ι.Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου στην Έδεσσα




Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου η Ιερά Μητρόπολις διοργανώνει εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στον ξεσηκωμό του γένους και στις θυσίες των αγωνιστών του 1821 για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος), την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι. 

Κατρούγκαλος: Μειώσεις σε όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.300 ευρώ



Νέα «κόκκινη» γραμμή για τις συντάξεις έθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για προστασία όσων έχουν αθροιστικά αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ. Εμμέσως δηλαδή, ο κ. Κατρούγκαλος προαναγγέλλει μειώσεθς σε όσους εισπράττουν πάνω από 1.300 ως άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης.

Αυτό το κριτήριο, καθώς και το ποσοστό αναπλήρωσης, θα ληφθούν υπόψη στο ύψος της περικοπής των επικουρικών συντάξεων.

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου για τη διαδικασία κτηματογράφησης στο Δήμο Πέλλας



Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας κτηματογράφησης στον Δήμο Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών κρίνει σκόπιμο να παρέμβει δημόσια με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών.
Η κτηματογράφηση περιλαμβάνει τη γεωμετρική περιγραφή και το νομικό-ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε ακινήτου  και αντικαθιστά το ισχύον σύστημα μεταγραφών πράξεων στα Υποθηκοφυλακεία.

Ρητά και απροκάλυπτα: Τα Σκόπια χρησιμοποιούν το προσφυγικό για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ



Η ΠΓΔΜ ελπίζει πως το γεγονός ότι σταμάτησε τους μετανάστες στα σύνορά της με την Ελλάδα, ενέργεια που ουσιαστικά έκλεισε την οδό των Βαλκανίων προς τη βόρεια Ευρώπη, θα τη βοηθήσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ζόραν Γιόλεφσκι.
AdTech Ad
Απαντώντας στην ερώτηση αν η στάση της ΠΓΔΜ στην κρίση θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Γιόλεφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΠΓΔΜ «θα πάρει τη θέση της στο τραπέζι του ΝΑΤΟ». «Δείξαμε ότι είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε.

Πραγματοποίηση ημερίδας Δήμου Σκύδρας με τίτλο «Γυναίκες και πολιτική».



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Σκύδρας, σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο της Σκύδρας και το αντίστοιχο της Καλής, διοργάνωσε, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, ημερίδα με θέμα «Γυναίκες και πολιτική – Μια προσέγγιση σε τοπικό επίπεδο» στην οποία συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου.
Εισηγήτριες ήταν : η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μαρία Γιακαμόζη και η Δημοτική Σύμβουλος Μαγδαληνή Παπαδοπούλου οι οποίες παρουσίασαν την προσωπική τους ενασχόληση και εμπειρία από την τοπική αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια δέχθηκαν ερωτήσεις από τις μαθήτριες και τους μαθητές. Ακολούθησε διάλογος.

Νίκη του Γ.Α.Σ. ‘Μ. Αλεξάνδρου’ Γιαννιτσών επί του ‘Ατρόμητοι’ Ν. Σάντας



Με νίκη εκτός έδρας ξεκίνησε για φέτος τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το τμήμα Μίνι basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 05/03/2016, στο κλειστό γυμναστήριο Γαλλικού , επί των «Ατρόμητων» Ν. Σάντας, με σκορ 31-55.
Σε ένα παιχνίδι με εμφανή την διαφορά των δύο ομάδων ο ‘Μέγας’ επέβαλε τον ρυθμό του από την αρχή και στο ημίχρονο είχε πάρει μία διαφορά 17 πόντων με σκορ 13-30. Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο ημίχρονο καθώς η ομάδα του Μέγα συνεχώς ανέβαζε την διαφορά με αποτέλεσμα το ματς να τελειώσει με σκορ 31-55.

Τα μέταλλα στους ζωντανούς οργανισμούς. Λειτουργία, Τοξικότητα και Φάρμακα



Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το απόγευμα της  Δευτέρας 7-3-2016 δεν εμπόδισαν την  αυθόρμητη προσέλευση του κοινού που παρακολούθησε μιαν ακόμη, καθόλα επιτυχημένη, εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών.  Ο Ιωάννης Χ. Πλακατούρας καθηγητής Ανόργανης Χημείας στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ανέπτυξε το θέμα: «Τα μέταλλα στους ζωντανούς οργανισμούς. Σημαντικοί παράγοντες τοξικότητας και φάρμακα» στα πλαίσια της 13ης εκδήλωσης της 20ης περιόδου 2015-16.

Έντονες ενστάσεις από υπ. Εσωτερικών των 28 για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους



Έντονες επιφυλάξεις εξέφρασαν υπουργοί Εσωτερικών κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άρση των όρων και των προϋποθέσεων, όσον αφορά την έκδοση θεωρήσεων διαβατηρίου για τους υπηκόους της Τουρκίας που επιθυμούν να ταξιδεύουν στο χώρο Σένγκεν από το καλοκαίρι, στοιχείο-κλειδί του σχεδίου συμφωνίας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα, που ειδικά το Βερολίνο ευελπιστεί ότι θα σταματήσει τη μαζική έλευση προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 11/3



Γενικά
Η σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα σε καλεί να εκφράσεις τις καλλιτεχνικές σου τάσεις αλλά και να αναζητήσεις μια «υπερβατική» διέξοδο μέσα από τον διαλογισμό ή την προσευχή. Παράλληλα, η σύνοδος του Ήλιου με τον Χείρωνα μπορεί να σε οδηγήσει στην συνειδητοποίηση κάποιων πραγμάτων που «κουβαλάς» μέσα σου από παλιά, δίνοντάς σου το έναυσμα για να απαλλαγείς από οτιδήποτε σε βαραίνει.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πόσο θα κοστίσει φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι;



Μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των ειδών του σαρακοστιανού τραπεζιού ανάλογα με το σημείο αγοράς - Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών μας συνιστά να αποφεύγουμε τις υπερβολές στις ποσότητες και να αποφεύγουμε τους πλανόδιους πωλητές.
Μεγάλες διακυμάνσεις παρουσιάζουν -ανάλογα με το σημείο πώλησης- οι τιμές των τροφίμων, που παραδοσιακά καταναλώνονται στο σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τιμοληψιών του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) στην αγορά.

Εσπερινό Κήρυγμα στον Ι.Ν. Αγίων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με θύμα «Οι αποτυχίες της ζωής: Ευλογία ή κατάρα;»

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 (της Τυρινής), στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Χατζηδήμου με θέμα:

Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε κανέναν μετανάστη από όσους βρίσκονται στην Ελλάδα



Στη συμφωνία της Συνόδου (που υπέγραψε και η Ελλάδα) είναι ξεκάθαρο ότι η επανεισδοχή δεν αφορά όσους βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, είπε ο τούρκος υπουργός Ευρ.Υποθέσεων
Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

Καθαρή Δευτέρα στον Ιππικό Όμιλο με την "ΣΤΡΑΝΤΖΑ"


Τυπώνουν χρήμα αλλά...όχι για εμάς.



Σε νέα δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας και την τόνωση της ανάπτυξης αναμένεται να προχωρήσει ο Μάριο Ντράγκι, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη.
Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να διαμορφώσει το επιτόκιο στο -0,4% (από 0,3% που είναι σήμερα), αυξάνοντας παράλληλα τη μηνιαία αγορά ομολόγων από τα 60 δις ευρώ στα 75-80 δις ευρώ​

Επικράτηση για τις γυναίκες του Πανεδεσσαϊκού επί του Φ.Ο. Αριδαίας με 46-54



Με το ροζ φύλλο απέδρασε τη περασμένη Κυριακή ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ για το πρωτάθλημα γυναικών καθώς επικράτησε με 46 – 54 του πολύ έμπειρου και μαχητικού Φ.Ο. Αριδαίας εκτός έδρας.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με το πάθος και την ένταση να δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην αναμέτρηση. Από την έναρξη του αγώνα η εδεσσαική ομάδα έχτισε ένα μικρό προβάδισμα και πήγε προηγούμενη στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου με διαφορά 9 πόντων.

Πρώτη φορά Αριστερά με 320 Ευρώ σύνταξη και μειώσεις 20% στο εφάπαξ.



Με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στο ασφαλιστικό, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προετοιμάζεται για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι με στόχο να διασώσει τις κύριες συντάξεις (πλην των υψηλών) και να αναζητήσει συμβιβαστικές λύσεις στις υπόλοιπες αξιώσεις του κουαρτέτου (ύψος εθνικής σύνταξης , επικουρικές ,ποσοστά αναπλήρωσης).

Πραγματοποιήθηκε η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Μ.



Την Κυριακή 06/03/2016  στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική  Γενική Συνέλευση της Ε.Σ.ΠΕ.Μ. με την παρουσία των 26 από τα 28 σωματεία της Ένωσης.
Αφού έγιναν οι απολογιστικές διαδικασίες και ψηφίσθηκαν από το σώμα κατόπιν έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι εξής :

Τα "κλειδιά" του νέου αναπτυξιακού νόμου.Ποιοι θα επιδοτούνται απευθείας.



Πληθώρα φορολογικών κινήτρων, χρήση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και απευθείας επιδοτήσεις (έως 45%) συνολικού ύψους 4,8 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας περιλαμβάνει το σχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου της κυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο 76 σελίδων και 60 άρθρων, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», αναμένει το «πράσινο φως» του κουαρτέτου των θεσμών προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή και οι στόχοι του είναι η ενίσχυση κατά κύριο λόγο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η

«Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση μετ’ Αρχαιρεσιών της 27/3/2016»



Σύμφωνα με τα άρθρα 5,9,20,21,22 και 23 του Καταστατικού μας, σας καλούμε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που θα γίνει στην αίθουσα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ του Δήμου Γιαννιτσών (Βόρεια αίθουσα Πνευματικού Κέντρου), στις  27 Μαρτίου 2016 , ημέρα Κυριακή και ώρα 10. 30΄ το πρωί. Σε περίπτωση μη απαρτίας, σύμφωνα με το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση θα γίνει μετά 1 ώρα στον ίδιο χώρο.