Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τέσσερις ερωταπαντήσεις για την Κυριακή 5 Ιουνίου στο θεατράκι του Αδέσποτου



1η ερώτηση- Τι σημαίνει πικ νικ στην σχολική μας αυλή;
Σημαίνει ότι παίρνεις την οικογένεια και τον εξοπλισμό που θα της ήταν απαραίτητος για ένα πικ νικ σε εξοχή ή σε ακρογιαλιά: 
Καρέκλες- τραπεζάκι πτυσόμενα ή χαλάκι για στρώσμο καταγής, τέτοια πράγματα... 
Φαγάκι σε τάπερ (πατροπαράδοτα μπιφτέκια, πίτες και άλλα καλούδια, που τραβάει η ψυχή σου και το περιβάλλον), καφέδες, μπύρες και χυμούς, εσύ ξέρεις... 

Δείτε πως να ενισχύσετε το σήμα του WiFi του router σας με απλά βήματα!

Αρκετός κόσμος κατά καιρούς αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σήμα του WiFi του router του σπιτιού του. Αν ο μόνος τρόπος να έχετε σήμα είναι να είστε δίπλα στο router, τότε μάλλον ήλθε η ώρα να δούμε τι θα κάνετε για την ενίσχυση του σήματος Wi-Fi (με την προϋπόθεση ότι ο router δεν έχει βλάβη).Αλλά στην περίπτωση που έχει βλάβη, θα παρατηρήσετε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ακόμη κι αν είστε δίπλα του. Οπότε, αν αυτό δεν συμβαίνει, πάμε να δούμε πώς θα επιτύχουμε την ενίσχυση του σήματος Wi-Fi του router σας ώστε να μπορείτε να σερφάρετε στο Web από όπου κι αν είστε (μέσα σε λογικά πλαίσια).

Εκκλησιαστικές δραστηριότητες στον Ι.Ν. Αγίων Πέτρου & Παύλου Γιαννιτσών



Αγρυπνίες Αποδόσεως του Πάσχα στα Γιαννιτσά

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, το βράδυ, από 20.30 έως 00.30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί Αγρυπνία με την ευκαιρία της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα.

Επίσης Αγρυπνία θα τελεσθεί την ίδια ημέρα  και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών, από 21.00 έως 01.00.

Ημερίδα με θέμα: «Το αγροδασικό (ημιφυσικό) περιβάλλον του Δήμου Σκύδρας»



Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής σας προσκαλούμε στην Ημερίδα
που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σκύδρας στα πλαίσια του εορτασμού
της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με θέμα:
«Το αγροδασικό (ημιφυσικό) περιβάλλον του Δήμου Σκύδρας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 5 Ιουνίου 2016, ώρα
έναρξης 10:00πμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας.
Η παρουσία σας θα μας τιμούσε.

ΚΚΕ: Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών



Συνεχίζεται προκλητικά το σκηνικό ποινικοποίησης και καταστολής των αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως  γινόταν  και  με  προηγούμενες κυβερνήσεις,  για την τρομοκρά­τηση του αγώνα των αγροτών, καθώς υπάρχουν δικαστικές κλήσεις κι ασκούνται  ποινικές διώξεις  σε αγρότες  που πήραν μέρος  στις μεγάλες αγροτικές  κινητοποιήσεις του 2016.
Όμως  ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς για το δίκιο της δεν είναι «έγκλημα».  Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο και στο σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που καταστρέφει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

Έκθεση ζωγραφικής της Α. Παππά και βραδιά οινογνωσίας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.



Ένα ονειρικό ταξίδι στα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων εκτυλίσσεται στην έκθεση της Αθηνάς Παππά με τίτλο «Places», που θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει το ντεμπούτο του νέου κρασιού Pata trava (Κτήμα Λίγας), την ετικέτα του οποίου σχεδίασε η Αθηνά Παππά.
Ως τις 30 Ιουνίου, στους χώρους του Τελλογλείου, η νεαρή δημιουργός θα παρουσιάσει ένα σύνολο έργων, στο οποίο επιχειρεί ένα προοδευτικό πέρασμα στα διαφορετικά σημεία παρατήρησης του εαυτού στον χώρο, αλλά και της αναζήτησης των κατευθύνσεων και των όψεων του μέσα σε αυτόν.

Μετατρέπουν την Αγία Σοφία σε τζαμί για 30 ημέρες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah, το κρατικό κανάλι θα αναμεταδίδει από την Αγία Σοφία το πρόγραμμα sahur, δηλαδή την πρωινή προσευχή πριν από τη νηστεία. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε… τζαμί θα διαρκέσει για 30 ημέρες, από τις 6 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου.Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά… Το μοναδικό αυτό αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό «κόσμημα» λειτούργησε ως τζαμί για 482 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ενώ πλέον λειτουργεί ως Μουσείο. Η μετατροπή αυτή, όσο προσωρινή κι’ αν είναι, έχει προκαλέσει εθνικό «παραλήρημα» στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, που έσπευσε να επικροτήσει την απόφαση.

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών «Επιλέγουμε σωστά τι θέλουμε να σπουδάσουμε»



O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομών Πέλλας – Κιλκίς  και η ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας διοργανώνουν εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με θέμα την «Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος», την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στα Γιαννιτσά, με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτορα Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Κωνσταντίνο  Κότιο.

Κόκκινες γραμμές και ...πράσινα άλογα! ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2031 ψήφισε ο Τσίπρας.

Η κυβέρνηση που είχε δεσμευθεί να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο δεν το έκανε, όχι μόνο δεν τον μείωσε, αλλά τον κρατάει μέχρι και το 2031.Η αλήθεια κρυβόταν στην Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων του νέου νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, προβλέπει ο νόμος αυτός τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον μέχρι το 2031, καθώς το κράτος έχει υπολογίσει έσοδα από την συγκεκριμένη πηγή.Μιλάμε ουσιαστικά για μονιμοποίηση του χαρατσιού αφού τα εκτιμώμενα κρατικά έσοδα από τη λειτουργία των επενδύσεων, που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο ανέρχονται σε 1,45 δισ. ευρώ τη 15ετία 2016-2031.

Απάντηση Υπουργού Εσωτερικών στον Γιώργο Καρασμάνη για ενίσχυση με αστυνομικούς στην Πέλλα



Με αφορμή την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας, με την οποία επισημαίνονταν η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας με αποσπάσεις Αστυνομικών που το επιθυμούν από άλλους Νομούς, προκειμένου να καλυφθούν στοιχειωδώς οι αυξημένες υποχρεώσεις αστυνόμευσης του Νομού μας, έπειτα από τη λειτουργία και του «Κέντρου Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων» στα Γιαννιτσά, ο Γιώργος Καρασμάνης σε συνέχεια και της υπ’ αριθ. 1184/03-03-2016 αναφοράς του επανέφερε το ίδιο θέμα  στη Βουλή καταθέτοντας  εκ νέου στις 09/05/2016 σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Το απόλυτο ξεπούλημα από τον ΣΥΡΙΖΑ.Δώσαν όλα τα δάνεια του κοσμάκη στα τραπεζικά "κοράκια".

Άλλη μία «κόκκινη» γραμμή στην διαπραγματευτική «φαρέτρα» της κυβέρνησης έσβησε προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. Η υπαναχώρηση όμως σε μία σειρά από ζητήματα στη διαχείριση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων, για τα οποία μόλις προ ημερών το οικονομικό επιτελείο είχε προβλέψει εξαιρέσεις μέσα στο πολυνομοσχέδιο, αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ...λαϊκές οικογένειες για τις οποίες “κόπτεται” η κυβέρνηση.Και αυτό καθώς η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες απ' τους βουλευτές της συγκυβέρνησης προβλέπει πλέον την ανάθεση στις εταιρείες – μη τραπεζικά ιδρύματα τη διαχείριση και των μικρών ενυπόθηκων δανείων για α' κατοικία με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 4/6



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Συλλογή καπακιών από το 11ο Δημ. Σχολείο Γιαννιτσών για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου




Συλλογή πλαστικών καπακιών ξεκίνησε το 11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών (δίπλα στο Δημοτικό Κλειστό «Έλλη Μυστακίδου» προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για μαθητή του σχολείου. Όποιος ή όποια από τους φίλους αναγνώστες επιθυμούν μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Δημήτρης Πέλκας: «Φέτος έκανα μια αρχή, δεν είναι αυτό το ταβάνι μου»



O ΠΑΟΚ κατάφερε έστω και στις… καθυστερήσεις της φετινής σεζόν να πετύχει τον τελευταίο στόχο του και να εξασφαλίσει την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League.
Ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος τη φετινή χρονιά κλήθηκε να τραβήξει… κουπί μεσοεπιθετικά για τον «Δικέφαλο», στην πρώτη ουσιαστικά γεμάτη σεζόν του στην πρώτη ομάδα, μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24, κάνοντας… ταμείο για όλα όσα συνέβησαν, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο και σχολιάζοντας την πρόκληση του Champions League που έρχεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στην κορυφή της Ευρώπης για την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στο Διαγωνισμό Young Business Talent 2016



Για άλλη μια φορά (μετά την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Young Business Talent 2016) μας έδωσαν μεγάλη χαρά και μας έκαναν περήφανους οι μαθήτριές μας με τη νίκη τους στον Ευρωπαϊκό Τελικό του Διαγωνισμού Young Business Talent, έναν σημαντικό διαγωνισμό που αφορά στη Νεανική Επιχειρηματικότητα. Ο διαγωνισμός σε αυτό το επίπεδο ήταν ανάμεσα στους πρώτους ευρωπαϊκών χωρών. Ο ανταγωνισμός δύσκολος και οι συνθήκες απαιτητικές, καθώς έπρεπε να  διοικήσουν με επιτυχία μια εικονική επιχείρηση μέσα σε ελάχιστο χρόνο.