Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Οι «μαγικές» τροφές που καίνε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς



Η κοιλιακή χώρα είναι ιδιαιτέρως «ευάλωτη» στη συσσώρευση λίπους, καθώς οι περισσότερες από τις αγαπημένες μας… αμαρτωλές τροφές «κάθονται» ακριβώς κάτω από το στομάχι και γύρω από τη μέση μας, με αποτέλεσμα τη μονίμως φουσκωμένη και πλαδαρή κοιλιά.Τροφές όπως οι τηγανητές πατάτες, τα ζαχαρώδη, τα λιπαρά τυριά και τα αναψυκτικά γίνονται άμεσα λίπος και συσσωρεύονται στη συγκεκριμένη περιοχή γι’ αυτό θα πρέπει να τα περιορίσουμε σημαντικά.

Αγώνας Πρωταθλήματος μεταύ Παναλμωπιακού - Νεοχώρι αύριο Κυριακή στις 11π.μ.


"Πιθανή η διάλυση της Ευρωζώνης εντός δεκαετίας"



Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου έκανε πιθανότερη την διάλυση της ευρωζώνης μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, έκρινε ο Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, μιλώντας σε ένα κοινό αποτελούμενο κυρίως από ανώτατα στελέχη τραπεζών.
«Το Brexit καθιστά την πιθανότητα η ευρωζώνη να μην επιβιώσει σε 10 χρόνια από τώρα

Αρχίζουν τα μαθήματα Αγιογραφίας στην Έδεσσα για το διδακτικό έτος 2016-17.



Αρχίζουν τα μαθήματα Αγιογραφίας στην Έδεσσα για το διδακτικό έτος 2016-17.
Ημερομηνία έναρξης θα είναι η 15η Οκτωβρίου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, απέναντι από τον Ψηλό Βράχο.


Κάθε Σάββατο 6:30 μ.μ. - 8:00 μ.μ. θα διδάσκονται αγιογραφία οι αρχάριοι.
Κάθε Δευτέρα στις 5:00 μ.μ. θα διδάσκονται οι προχωρημένοι.

Από 12/10 οι εγγραφές στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου «ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ» Ν.Πέλλας



Ανακοίνωση δοκιμαστικών παρουσιών για ποδοσφαιριστήνες Γ΄εθνική  και εναρξη τμηματων υποδομής    ( προκορασιδες – κορασιδες – προνεανιδες )

Η τεχνική ηγεσία και διοικητικό συμβούλιο της γυναικείας ομάδος ποδοσφαίρου  ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ  σας ενημερώνουν πως :   
 

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 105 χρόνων από την απελευθέρωση των Γιαννιτσών στη Θεσσαλονίκη



Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6:00 μμ.
θα γίνει στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης,
με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης,
ο εορτασμός της 105ης Εθνικής Επετείου της απελευθέρωσης της πόλης των
Γιαννιτσών, από τον τουρκικό ζυγό το 1912.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η αρχαιολόγος
κα Αναστασία Χρυσοστόμου-Χατζηδήμου με θέμα:
«Γιαννιτσά-Αρχοντικό-Πέλλα-Γιαννιτσά το χρονοκύκλωμα του τόπου»

Την έναρξη επέκτασης δικτύου φυσικού αερίου σε Γιαννιτσά και σε άλλες 5 πόλης ανακοίνωσε η Π.Κ.Μ.



Την έναρξη της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε όλα τα αστικά κέντρα και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε στη σημερινή 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα συνδεθούν έξι μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, εκτός Θεσσαλονίκης, που είναι οι Σέρρες, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς, η Αλεξάνδρεια, η Βέροια και η Κατερίνη, ενώ ταυτόχρονα, επέκταση του δικτύου θα γίνει και σε επτά νέες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης από τις οποίες θα περάσει για πρώτη φορά το δίκτυο του φυσικού αερίου, ενώ ταυτόχρονα θα συνδεθούν με το δίκτυο και νέες περιοχές 12 Δήμων της Θεσσαλονίκης, όπου ήδη χρησιμοποιείται το φυσικό αέριο.

Έχουν ξεφύγει εντελώς στην κυβέρνηση.Ετοιμάζουν κατάργηση των συντάξεων χηρείας.



Eγκύκλιο που ουσιαστικά «καταργεί» τις συντάξεις χηρείας ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εφαρμόσει τις διατάξεις που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος αυτό προκύπτει καθώς οι περιορισμοί δεν είναι μόνο ηλικιακοί, επειδή ο νόμος προβλέπει ότι στο εξής σύνταξη χηρείας εφ’ όρου ζωής θα παίρνουν οι επιζώντες σύζυγοι που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος, αλλά μπαίνουν περιορισμοί και στο ποσό της σύνταξης που

Συμμετοχή του Δήμου Πέλλας στο 1ο Ελληνοκινεζικό φόρουμ



Ο δήμος Πέλλας ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στις εργασίες του 1ου Ελληνοκινεζικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 από τις 12:00 – 18:00 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.
Το φόρουμ αφορά στις  «Δημιουργικές Βιομηχανίες»  και συνδιοργανώνεται από την « Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»  και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ως στόχο έχει την πολιτιστική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των δήμων των δύο χωρών.

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν.Τη μισή Ελλάδα ονειρεύεται να πάρει.



Η τουρκική εφημερίδα Star δημοσίευσε άρθρο το οποίο περιελέμβανε και χάρτη  σχετικά με τα σύνορα που θα είχε η Τουρκία εάν δεν ίσχυε η Συνθήκη της Λωζάννης.Συγκεκριμένα, η εφημερίδα, η οποία θεωρείται φίλα προσκειμένη στον Πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύει έναν χάρτη, όπου η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Θράκη, η Κρήτη, η Κύπρος και πολλά από τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά και όχι ελληνικά.Αυτός ο χάρτης

Γιάννης Σηφάκης: Καμιά αλλαγή στο επίδομα «παραμεθορίου» η δυσπρόσιτου



Σε συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον Αν. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη ο Υπουργός απόρησε με την φημολογία που εντέχνως καλλιεργείται από κύκλους της αντιπολίτευσης για αλλαγές στο επίδομα «παραμεθορίου» ή δυσπρόσιτου. Καμιά αλλαγή δεν συζητείται όσον αφορά αυτό το θέμα.
Ας σταματήσει η αντιπολίτευση, κυρίως η ΝΔ, να προσθέτει στην ακατάσχετη κινδυνολογία της (που συνεχώς διαψεύδεται αλλά με πραγματική εφευρετικότητα αναπαράγεται σε διαφορετικά θέματα) και να εξευτελίζεται συζητώντας συνεχώς για την κατάργηση του συγκεκριμένου επιδόματος.

Αισθητός στην Πέλλα ο σεισμός των 3,6 ρίχτερ έξω από το Κιλκίς




Σεισμός της κλίμακας 3,6 ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (3:33 π.μ.) έξω από το Κιλκίς. Ο Σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Πέλλας.


Αποδείξεις... τέλος για το 2016



Διευκρινίσεις για το μέτρο της συλλογής αποδείξεων παρείχε το Υπουργείο Οικονομικών, διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνος Αλεξιάδη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, «ούτε εφέτος οι φορολογούμενοι έχουν τη νομική υποχρέωση να κρατούν αποδείξεις»Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη, οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να μαζέψουν παραστατικά για τις δαπάνες του 2016, καθώς δεν είναι απαραίτητο να τα υποβάλουν στη δήλωση εισοδήματος.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους Βαλκανικούς Πολέμους από την Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος»



Ως εξαιρετική  και εξόχως ενδιαφέρουσα κρίθηκε από τους παρευρισκόμενους η εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 5 Οκτώβριου 2016 και ώρα 19.30΄ στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου  του Δήμου Πέλλας με την  παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ιωάννη Ανδρεάδη, πληρεξούσιου υπουργού Α΄ επί τιμή : «Ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων. Διπλωματικά Δρώμενα».
     Η εκδήλωση παρουσιάστηκε ως συνεργασία της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» και της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. Πέλλας.  Προλόγισαν: ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος, ο πρόεδρος της Ι.Λ.Ε. Κωνσταντίνος Κάμτσης και ο Βασίλειος Πόπτσης μέλος του Δ.Σ. της Ι.Λ.Ε.

Τόμσεν: «Τελειωμένη υπόθεση η Ελλάδα. Μη επιδιορθώσιμη η οικονομία της»



Ένας πόλεμος μαίνεται εδώ και καιρό στις ΗΠΑ και απ' ότι φαίνεται στο ΔΝΤ έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα για το θέμα της Ελλάδας και του χρέους.
Στην μια πλευρά είναι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και στην άλλη μέλη του που έχουν ανοικτούς διαύλους με τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euro2day.gr και του πρακτορείου ΜΝΙ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, επιθυμεί με θέρμη να φύγει εντελώς το ΔΝΤ από την Ελλάδα.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 8/10


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 8 Οκτωβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Μια Θεσσαλονικιά η νέα Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.Ο Τζιτζικώστας αδειάζει όλους τους περιφερειακούς συμβούλους στην Πέλλα.




Ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» επιφύλαξε  για τους Περιφερειακούς Συμβούλους Πέλλας εκλεγμένους με το συνδυασμό  του ο  Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο σάλος και το μείζον πολιτικό θέμα που ξέσπασε από χθες με την παύση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας λόγω καταδίκης του από το Εφετείο Θεσσαλονίκης για τη γνωστή πλέον υπόθεση δωροδοκίας του φαίνεται πως θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό.Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε να αναθέσει τα καθήκοντα του παυθέντος κ.Θεοδωρίδη ,όχι σε κάποιον από την

Ακόμα και το λίγο αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου



Οι γιατροί προειδοποιούν εδώ και χρόνια να αποφεύγουμε το πολύ αλάτι στο φαγητό διότι αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως υπέρτασης.
Μία νέα μελέτη, όμως, αποκαλύπτει ότι ακόμα και λίγο περισσότερο αλάτι από το συνιστώμενο να τρώει κάποιος, μπορεί να αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες που έχει να πεθάνει πριν την ώρα του.
Το συνιστώμενο είναι έως 1 κουταλάκι του γλυκού ή 2.400 mg νάτριο, αλλά το ιδανικό για

Σε αργία ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ.Θεοδωρίδης για την υπόθεση του Καϊμακτσαλάν



Ο Θ.Θεοδωρίδης καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για παθητική δωροδοκία από τον ανάδοχο του χιονοδρομικού. Τι ανέφερε ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου.

Σε αργία τίθεται ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση χρηματισμού του από τους επιχειρηματίες που είχαν αναλάβει από το 2011 την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας - Καϊμακτσαλάν.

Καβγάς Λαγκάρντ-Σόιμπλε πάνω από το πτώμα της ελληνικής οικονομίας.



Από την Ουάσιγκτον κατά την διάρκεια της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε επέμεινε εκ νέου ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι πρόβλημα. Αντιθέτως, η Κριστίν Λαγκάρντ -συνεπικουρούμενη από τον Αμερικανό υπ. Οικονομικών Τζακ Λιού – επέμεινε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Γ.Σηφάκης: Εξαίρεση Ν.Πέλλας από τον νέο νόμο σχετικά με γνωματεύσεις παιδιών με δυσλεξία



Ο ΕΟΠΠΥ αποφάσισε να εξαιρέσει και τον Νομό Πέλλας από τον νέο Νόμο που επέβαλε την έκδοση γνωματεύσεων για τα παιδιά με δυσλεξία από ειδικότητες ψυχιάτρου η νευρολόγου αντί παιδιάτρου που προέβλεπε ο προηγούμενος Νόμος.
Επειδή δεν υφίστανται οι ειδικότητες του ψυχιάτρου και του νευρολόγου στα Νοσοκομεία του Νομού αποφασίστηκε η συνέχιση υπογραφής των σχετικών γνωματεύσεων από παιδίατρο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Απολύουν εργαζομένους 55-64 ετών και προσλαμβάνουν «φθηνούς» νέους



Στο 23,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος, μειωμένο σε σύγκριση με το 24,8% του ίδιου μήνα πέρυσι και οριακά σε σχέση με το 23,4% του Ιουνίου 2016.
Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.120.843 άτομα.
Βασικό πρόβλημα- εκτός από την πολύ υψηλή ανεργία στους νέους- το γεγονός ότι το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται συνεχώς στις ηλικίες 55- 64 ετών, κάτι που «αντανακλά»

Δωρεάν διανομή χυμών από το Δήμο Πέλλας



Ο δήμος Πέλλας σε εφαρμογή της απόφασης 129/2016 που ελήφθη 10 Μαΐου 2016 από το δημοτικό συμβούλιο και σε συνεργασία με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Α.Σ. Επισκοπής Νάουσας και Α.Σ. Βέροιας Venus Growers ολοκλήρωσε τη δωρεάν διανομή τυποποιημένου χυμού σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Πέλλας.

Φόρος 60% για αδήλωτα εισοδήματα



Στο... κυνήγι των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων ρίχνεται το οικονομικό επιτελείο, με το νέο σχετικό νομοσχέδιο να βρίσκεται στα... σκαριά.
Περί τα μέσα Οκτωβρίου, κλιμάκια του υπουργείου αναμένεται να επιδοθούν σε σαφάρι ελέγχων, προκειμένου να βρεθούν τα εισοδήματα αυτά, να καταγραφούν και να φορολογηθούν με βάση την επερχόμενη νομοθεσία.

Πέλλα: Νεκρός αλεξιπτωτιστής που κατέπεσε σε πλαγιά της Άρνισσας.



Τραγικό θάνατο βρήκε χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι στο όρος Βόρας, στο νομό Πέλλας, ένας 39χρονος αλεξιπτωτιστής από την Τσεχία, όταν κατέπεσε με το αλεξίπτωτο πλαγιάς που χρησιμοποιούσε.Το δυστύχημα συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες. Ο άτυχος 39χρονος εντοπίστηκε τραυματισμένος βαριά στο σημείο όπου είχε πέσει και μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Άρνισσας. Εκεί κρίθηκε όμως αναγκαία η διακομιδή

Σε κοινό κουμπαρά τα χρήματα όλων των ασφαλισμένων για να πληρώνονται οι συντάξεις



Σε κίνδυνο τίθενται τα χρήματα των ασφαλισμένων, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι υποχρεωμένα να «εκχωρήσουν» στο νέο υπερταμείο ΕΦΚΑ όσα διαθέσιμα δεν μετέφεραν υπό την πίεση της κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Στόχος του κοινού κουμπαρά που θα δημιουργηθεί είναι τα εύρωστα ταμεία να

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 7/10


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας



Σαν Σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Στη «τελική ευθεία» η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας του ΓΑΣ Έδεσσας



Στην «τελική ευθεία» μπαίνει η προετοιμασία της «καλύτερης μπασκετικής παρέας» της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Είναι αυτά τα «παιδιά», που πάνω από δέκα χρόνια πρωταγωνιστούν στο Εδεσσαϊκό μπάσκετ και στα μπασκετικά δρώμενα της Κεντρικής Μακεδονίας, προσφέροντας συγκινήσεις και χαρές, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Είναι αυτά τα «παιδιά» που παρά το γεγονός ότι «μεγάλωσαν» και έκαναν οικογένειες, είναι πάντα στο γήπεδο παρέα με την πορτοκαλί μπάλα, συνεχίζοντας να γράφουν την δικιά τους ιστορία στον Εδεσσαϊκό αθλητισμό.

Ένας στους δύο Έλληνες παίρνει αντιβιοτικά χωρίς λόγο



Σχέση... εξάρτησης έχουν οι Έλληνες με τα αντιβιοτικά.
Τα καταναλώνουν σταθερά για να αντιμετωπίσουν συνάχι, βήχα και πονόλαιμο, δηλαδή για ιώσεις όπου έξ' ορισμού δεν είναι δραστικά τα αντιβιοτικά. Το γεγονός αυτό δίνει επίσης σταθερά τα τελευταία χρόνια παγκόσμια αρνητική «πρωτιά» στη χώρα μας σε ό,τι αφορά το ποσοστό της αντοχής των μικροβίων και συνεπώς της μη αποτελεσματικότητας των αντιβιοτικών. 

10χρονο Ελληνόπουλο παιδί-θαύμα έχει καταπλήξει τις ΗΠΑ.



Ο 10χρονος Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης, με καταγωγή από την Κάλυμνο, είναι ο νεότερος μαθητής που αποφοίτησε ποτέ από δημόσιο Λύκειο στις ΗΠΑ και έγινε δεκτός σε πολλά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και το φημισμένο Carnegie Mellon University.
Οι γονείς του, όμως, επέλεξαν το Community College of Allegheny County, ούτως ώστε να ξεκινήσει τις σπουδές του από ένα μικρότερο κολέγιο. Ο Ουίλιαμ ξεκίνησε με ενθουσιασμό

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας για καταβολή ειδικού εποχιακού βοηθήματος



Ενημερώνει τους οικοδόμους, δασεργάτες, χειριστές, εργαζόμενους σε τουριστικά επαγγέλματα και λοιπούς εποχικούς κλάδους ότι την 10/10/2016 ξεκινάει ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων,
που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 όπως ισχύει.
Η λήξη υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού
βοηθήματος ορίζεται η 30/11/2016.

Νέος γύρος προσλήψεων αναπληρωτών



Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η επιλογή περίπου 500 αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

«Εκτιμούμε ότι από τους πίνακες αναπληρωτών θα απορροφηθούν περί τους 500 εκπαιδευτικούς από διάφορες ειδικότητες και κάποιοι επιπλέον νηπιαγωγοί θα προσληφθούν αργότερα.

Ο Φίλης αλλάζει και το μάθημα της Ιστορίας -Κόβει περσικούς πολέμους και Μ. Αλέξανδρο



Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να περιορίσει ολόκληρα κεφάλαια στο μάθημα της Ιστορίας.

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης των προγραμμάτων σπουδών των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, το υπ. Παιδείας μελετά να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α' Λυκείου ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός,
Ειδικότερα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιβάλλει να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α΄Λυκείου τα ακόλουθα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας: Κυκλαδικός Πολιτισμός, Μινωικός Πολιτισμός, Μυκηναϊκός Πολιτισμός, όπως λέει η εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων.

Oδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.Πώς να αναγνωρίσετε έναν παιδόφιλο.Τι πρέπει να κάνουν γονείς και παιδιά.



Τα περιστατικά παιδεραστίας συνεχώς αυξάνουν. Στην Ελληνική Αστυνομία η αρμόδια Υποδιεύθυνση προσπαθεί να διαλευκάνει και να προστατέψει τα θύματα.Αλήθεια, ποιο είναι το προφίλ του διεστραμμένου δράστη, τι πρέπει να προσέχουν παιδιά και γονείς; Οι απαντήσεις στο Πρακτορείο, το περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που κυκλοφορεί σήμερα.
Σε μάστιγα της εποχής μας έχει εξελιχθεί η παιδοφιλία, με τα περιστατικά σε βάρος μικρών

Ενοριακές δραστηριότητες της Ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών



Από τον μήνα Οκτώβριο αρχίζουν οι μορφωτικές και αθλητικές Δραστηριότητες της Ενορίας Μητροπόλεως (Ι.Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου) Γιαννιτσών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές.

Τα τμήματα των Δραστηριοτήτων περιλαμβάνουν: Μαθήματα Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, και Βυζαντινής Μουσικής. Συμμετοχή στον Βυζαντινό Χορό της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, συμμετοχή στην Θεατρική Ομάδα της ενορίας, συμμετοχή στην Αθλητική Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Μητρόπολις» και βασικά μαθήματα Πληροφορικής για μεγάλους.

Αυξήσεις-φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης



Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, με τις νέες τιμές να τίθενται σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου. Όπως όλα δείχνουν -εφόσον δεν υπάρξει σημαντική μείωση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου-, εφέτος τα νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα, παρόλο που το ύψος του σχετικού επιδόματος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Προϋπολογισμός ανακύκλωσης της ύφεσης και της Κοινωνικής Ισοπέδωσης



Ως διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας και ταυτόχρονα πολίτες αυτής της χώρας βλέπουμε και ανησυχούμε για την όλη κατάσταση που διαδραματίζεται στην χώρα μας. Συμφωνώντας με τις απόψεις της ΓΣΕΕ έχουμε να πούμε τα εξής:
Με αντιαναπτυξιακές λογικές και φορομπηχτική πολιτική, η Κυβέρνηση για ακόμη  μία φορά επιχειρεί, μέσω του νέου προϋπολογισμού, να τροφοδοτήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στις πλάτες όμως ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Παραίτηση δύο μελών του ΣτΕ εξαιτίας των τηλεοπτικών αδειών



Ανατροπές στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την απόφαση του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, Νίκου Σακελλαρίου, να ματαιώσει την πρώτη κρίσιμη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την ένταση και τις διαφωνίες που υπήρξαν με το «καλημέρα» της συνεδρίασης. 
Πριν από λίγο έγινε γνωστή η παραίτηση δύο μελών της Ενωσης Δικαστών του ΣτΕ, με επιστολές-ράπισμα σε βάρος της απόφασης του προέδρου, ενώ στρέφονται και σε βάρος συναδέλφων τους (σ.σ.: μελών της ίδιας ένωσης) οι οποίοι με ανακοίνωσή τους τάχθηκαν με το μέρος του προέδρου. 

Β. Ελλάδα: «Χάθηκαν» από τα κέντρα φιλοξενίας 6.000 πρόσφυγες σε δύο μήνες



Περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν «εξαφανιστεί» από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων της Βόρειας Ελλάδας το τελευταίο δίμηνο, χωρίς κανείς να γνωρίζει που πήγαν τα άτομα αυτά. Σχεδόν κάθε μέρα ομάδες προσφύγων και μεταναστών εγκαταλείπουν τα κέντρα φιλοξενίας και κανείς δε φαίνεται να γνωρίζει ποια είναι η τύχη τους. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως από μεγάλα κέντρα φιλοξενίας στα οποία παλαιότερα βρίσκονταν μέχρι και 4.000 άτομα, πλέον έχουν φύγει σχεδόν οι μισοί

Κατάσχουν σπίτια για 500 ευρώ



Οι εικόνες από τη Θεσσαλονίκη, όπου πολίτες μπήκαν μπροστά ως ασπίδα προστασίας υπέρ ευπαθούς, πολύτεκνου συμπολίτη τους, οι απειλές έως και για αυτοχειρίες αν προχωρήσουν οι κατασχέσεις κατοικιών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, η ένταση και σε άλλους δικαστικούς χώρους όπως τα Ειρηνοδικεία Πατρών και Καλαμάτας και οι δεκάδες περιπτώσεις πλειστηριασμών σε όλη την Αττική αποτελούν σκηνές από το κοντινό παρελθόν.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 6/10



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Γιαννιτσά: 32χρονος συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να διαρρήξει μονοκατοικία



Συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς ένας 32χρονος την στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει σπίτι στην Πέλλα
Στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά δισκία και αντικείμενα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει
Οι συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταπολέμησης της παραβατικότητας, οδήγησαν στην σύλληψη ενός ατόμου την στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει σπίτι στην Πέλλα.

Ενίσχυση και Αποχωρήσεις για τον Μακεδονικό Έδεσσας



Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος αποδείχθηκε "θερμή" για τον Μακεδονικό Έδεσσας καθώς υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις, για διάφορους λόγους, και ανάλογες προσθήκες.
Συγκεκριμένα αποχώρησαν οι Καραγιάννης Βαγγέλης (Αργοναύτης Καλαμαριάς), Βαρτέσκας Γιάννης (σταμάτησε), Γάτσης Χρήστος (Αργοναύτης Καλαμαριάς), Παπαδόπουλος Άγγελος (σταμάτησε), Κόντος Χρήστος (ΑΕ Πυλαίας) και Ράικος Πέτρος. Στον αντίποδα ήρθαν οι:

Πόνος στο στήθος: Έμφραγμα ή καούρα;



Ο πόνος στο στήθος είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό σύμπτωμα που πρέπει να αξιολογείται άμεσα από γιατρό. Ιδιαίτερα εάν ο πόνος είναι έντονος, ξαφνικός και φαινομενικά αναίτιος, επιβάλλεται η επίσκεψη στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Ο πόνος του εμφράγματος συχνά συγχέεται με τον πόνο της καούρας, παρά το γεγονός ότι οι δύο παθήσεις δεν σχετίζονται μεταξύ τους και έχουν πολύ διαφορετική αιτιολογία. Η

Εκδήλωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Έδεσσας για Μάχες του ΕΛΑΣ στο ΜΟΥΧΑΡΕΜ-ΧΑΝΙ



Στα Στενά του Μουχαρέμ Χάνι βόρεια της Έδεσσας, ανάμεσα στα βουνά Καϊμακτσαλάν και Βέρμιο, το Παράρτημα Έδεσσας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ πραγματοποίησε και φέτος την Εκδήλωση Μνήμης για τους ηρωικούς νεκρούς των νικηφόρων αντιφασιστικών μαχών του 30ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ με την ανατίναξη των γερμανικών αμαξοστοιχιών, που περνούσαν από τα στενά τον Αύγουστο του 1944.

Νικηφόρο ξεκίνημα για την ομάδα του Πανεδεσσαϊκού



Η φιλόδοξη φετινή ομάδα του Πανεδεσσαϊκού ξεκίνησε με νίκη τη νέα αγωνιστική χρονιά απέναντι σε μια από τις παραδοσιακά ισχυρές ομάδες της ΕΚΑΣΚΕΜ με 53-41.  Η ομάδα της Έδεσσας μετά το πρώτο δεκάλεπτο επέβαλε το ρυθμό της και δημιούργησε διψήφια διαφορά που τη διατήρησε χωρίς πρόβλημα μέχρι το τέλος.  Το ραντεβού των δύο ομάδων ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά στην έδρα της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ευχαριστήριο προς Ιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Γιαννιτσών



Ευτυχώς που υπάρχουν και τα δημόσια Νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι (Ιατροί-Νοσηλευτές-λοιπό Προσωπικό) σ' αυτά.
'Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλο το Ιατρικό-Νοσηλευτικό-λοιπό Προσωπικό και ιδιαίτερα των εκτάκτων περιστατικών και της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, για την ιατρική φροντίδα που παρείχαν στη μητέρα μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ  Σαϊα για όλο το διάστημα της νοσηλείας της σ' αυτό (29/08 - 03/09-2016).