Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Τελικά, πόση "οθόνη" επιτρέπεται στα παιδιά;



Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (APP) εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση στην οποία αναθεωρεί τις κατευθυντήριες γραμμές για τους γονείς που έχουν παιδιά έως 2 ετών σχετικά με το χρόνο που μπορούν να περνούν αυτά βλέποντας τηλεόραση. Η προηγούμενη σύσταση της APP όριζε ότι τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν θα πρέπει να αφιερώνουν καθόλου χρόνο παρακολουθώντας εκπομπές στην τηλεόραση.

«Μπαϊράκι» Ρέντσι: Δεν είμαστε ο κουμπαράς της Ευρώπης



«Η Ιταλία είναι έτοιμη να θέσει βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό αν δεν αναλάβουν όλες οι χώρες μέλη της ίδιες ευθύνες και υποχρεώσεις», επανέλαβε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, μιλώντας στο ραδιόφωνο Ράντιο Ραντικάλε.
«Η Ιταλία δεν είναι και δεν εννοεί να είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Ρέντσι, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του δίνει 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και λαμβάνει μόνον

Η BMW ανακαλεί 136.000 οχήματα



Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακαλεί 136.000 οχήματά της που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ έπειτα από ένα πρόβλημα στην αντλία καυσίμων, που θα μπορούσε να ακινητοποιήσει το όχημα, σύμφωνα με τις υποδείξεις που της έγιναν από τις αρμόδιες αρχές οδικής ασφάλειας.Η ΒMW δήλωσε στις εποπτικές αρχές πως δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί εξαιτίας του προβλήματος αυτού.

Δύο 14χρονοι αποπειράθηκαν να βιάσουν 13χρονο κορίτσι



Δύο 14χρονοι μαθητές που φοιτούν στη δευτέρα τάξη γυμνασίου στη Λάρνακα της Κύπρου αποπειράθηκαν να βιάσουν 13χρονη συμμαθήτρια τους της Α΄τάξης. Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος των αγοριών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η απόπειρα βιασμού έγινε στις 12 Οκτωβρίου εντός του σχολείου, όταν οι δύο

Κάθε πότε αλλάζει η ώρα και γιατί;



Πότε γκρινιάζουμε γιατί χάνουμε μια ώρα ύπνο και πότε γιατί νυχτώνει νωρίς. Γιατί όμως αλλάζει η ώρα δύο φορές το χρόνο; Η ώρα αλλάζει ταυτόχρονα σε όλες τι Ευρωπαϊκές χώρες και αυτό συμβαίνει κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και του Οκτωβρίου. Ο στόχος είναι η εξοικονόμηση της ενέργειας, καθώς με αυτό τον τρόπο επωφελούμαστε περισσότερες ώρες από το φως της ημέρας.

Τσίπρας: Να κόβονται κονδύλια σε χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες



Περικοπή στα κονδύλια για χώρες της ΕΕ που δείχνουν μειωμένη αλληλεγγύη στο προσφυγικό και δεν δέχονται την εγκατάσταση προσφύγων ζητά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

Πρέπει να τηρούνται τα συμπεφωνημένα (pacta sunt servanta), όπως ακριβώς έγινε και με την Ελλάδα κατά τις διαπραγματεύσεις της ευρωκρίσης, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης στο θέμα αυτό.

2 κουταβάκια ψάχνουν να βρουν στέγη



Πριν λίγες ημέρες στο δρόμο προς Αμπελειές (απέναντι από το Los Ambeles) βρέθηκαν τα δύο σκυλάκια της φωτογραφίας. Πρόκειται για ένα θηλυκό (καφέ) και ένα αρσενικό (μαύρο). Η φίλη που τα βρήκε δηλώνει ότι είναι πολύ παιχνιδιάρικα αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού χώρου αδυνατεί να τα φιλοξενήσει και μας έστειλε φωτογραφίες σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος ή κάποια που να ενδιαφέρεται να υιοθετήσει.

Ποιος κυβερνά την Αμερική και τον κόσμο; Wall Street, Goldman Sachs, Κοινωνίες και Δημοκρατία



Του Δημήτρη Απόκη.
Η σκληρή προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το εξαιρετικά χαμηλό της επίπεδο, κατάφερε να αναδείξει ένα θέμα το οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ένα θέμα το οποίο έχει τη δυναμική να τινάξει στον αέρα τον κόσμο και την πολιτική που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αν και πολλές φορές στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, το θέμα των σχέσεων της Wall

Παρέμβαση Ομπάμα για το ελληνικό χρέος



Με θερμά λόγια μίλησε για την ελληνοαμερικανική κοινότητα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αποδεχόμενος το βράδυ της Πέμπτης τιμητική διάκριση, στο ετήσιο δείπνο του «OXI Foundation», που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ειρήνης στην Ουάσιγκτον.

O ίδιος έδωσε μία «υπόσχεση», αδειάζοντας τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα εγείρει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Βόμβα από ΔΝΤ ."Συζητάμε και 4o μνημόνιο για την Ελλάδα"



Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδος εντός του Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.
«Τα στελέχη του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, διεξάγουν παράλληλες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του

Αλλαγή πλεύσης Μαξίμου μετά την ήττα στο ΣτΕ



Σε τακτικό ελιγμό για να απαλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την πολιτική ήττα που υπέστη και, ταυτόχρονα, να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων, προχωρεί η κυβέρνηση. Την αρχική, έντονη και συναισθηματικά φορτισμένη αντίδραση διαδέχθηκαν χθες ψυχραιμότερες σκέψεις και αναπροσανατολισμός της στρατηγικής, σε μια προσπάθεια να περάσει στην αξιωματική αντιπολίτευση το αρνητικό φορτίο των εξελίξεων.

Χωρίς Δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία είναι οργανωμένη ληστεία



Την πλήρη αποδοκιμασία τους για τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχονται οι δικαστές του ΣτΕ, αλλά και για την έλλειψη σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των δικαστικών λειτουργών εκφράζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Κάνουν μάλιστα λόγο για «νέα φαινόμενα που καταδεικνύουν τον εκπεσμό της δημόσιας

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής



Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00.
Η χειμερινή ώρα θα διατηρηθεί έως και την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2017.

ΟΑΕΔ: Δωρεάν διακοπές προσφέρει ο κοινωνικός τουρισμός 2016



Περικοπή στα κονδύλια για χώρες της ΕΕ που δείχνουν μειωμένη αλληλεγγύη στο προσφυγικό και δεν δέχονται την εγκατάσταση προσφύγων ζητά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

Πρέπει να τηρούνται τα συμπεφωνημένα (pacta sunt servanta), όπως ακριβώς έγινε και με την Ελλάδα κατά τις διαπραγματεύσεις της ευρωκρίσης, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης στο θέμα αυτό.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 29/10



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση του Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος, «Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία»



Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο «Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία», το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του παλιού Παρθεναγωγείου(Βαρόσι, Έδεσσας).
 Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του Εδεσσαίου ποιητή και παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και βιβλίων του ιδίου*.
Θα μιλήσουν οι:

Η ΠΟΕΔΗΝ εκθέτει τη Γεροβασίλη: Από το ΕΣΠΑ οι προσλήψεις στα νοσοκομεία



«Τα χρήματα για τα 4.000 άτομα που θα προσληφθούν στον τομέα της Υγείας, καλύπτονται από το ΕΣΠΑ και ότι τις τηλεοπτικές άδειες», δήλωσε ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος
Σε διάψευση όσων ισχυρίστηκε η Όλγα Γεροβασίλη περί περικοπών των 4.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της Υγείας, εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ για τα τηλεοπτικά, προχώρησε η ΠΟΕΔΥΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), δια στόματος του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου.

Παρουσίαση βιβλίου "Εμείς σπείραμε, εσείς θα θερίσετε" του Αδάμ Δράγα



Εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών και η Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αδάμ Δράγα:
«Εμείς σπείραμε, εσείς θα θερίσετε» (Εκδόσεις Νησίδες).

 Το βιβλίο εστιάζει στις αναμνήσεις του συγγραφέα από την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Παραβιάσεις τούρκικων αεροσκαφών και εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο



Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, εισήλθαν την Πέμπτη στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 46 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

Η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο “νόμος Παππά” αποτελεί ένα καθοριστικό γεγονός στο δημόσιο βίο της xώρας. 

Ο διαγωνισμός - παρωδία ακυρώθηκε. 

Ο “νόμος Παππά” ανήκει πια στο παρελθόν. 

Ενημερωτική συνάντηση για τη « Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)» στο Δήμο Πέλλας



Ο Δήμος Πέλλας  ξεκινώντας  μια διαδικασία ενημέρωσης – διαβούλευσης  στο πλαίσιο προετοιμασίας του για την υποβολή πρότασης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που αφορά στην πόλη των Γιαννιτσών, οργανώνει ενημερωτική συνάντηση, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά,  με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού και των φορέων.

Πολιτική μάχη στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ



Σε παιχνίδι τακτικής με έντονο πολιτικό «χρώμα» έχει εξελιχθεί η υπόθεση ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά και της σημερινής, έπειτα από κυβερνητική πρωτοβουλία, ανακοίνωσης περί νέας διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή τη Δευτέρα (17:00), με στόχο τη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Το έπος του '40 - 76 χρόνια μετά το ΟΧΙ



Η 28η Οκτωβρίου καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και τη Κύπρο, μνημονεύοντας την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις.Το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά έλαβε την αρνητική απάντηση από πλευράς των Ελλήνων. 
Η άρνηση είχε ως συνέπεια την είσοδο της Ελλάδας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 28/10





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

5 σημεία φροντίδας του εαυτού μας!



Μήπως κάτι πάει στραβά; Μήπως κάτι έχουμε καταλάβει λάθος; Και εντέλει που αρχίζει η προσωπική μας ευθύνη για ότι συμβαίνει στη ζωή μας;Η καθημερινότητά μας είναι συνήθως αδυσώπητη. Απαιτητική. Δουλειά, σπίτι, υποχρεώσεις, αρκετό stress και πολύ πίεση για να ανταπεξέλθουμε. Σαν να μιλάμε για μια μηχανή που δουλεύει ασταμάτητα, παράγει αδιάκοπα… μια μηχανή χωρίς ζωή! Αυτός είναι ο κίνδυνος της ρουτίνας: Ν’ αποκοπούμε από την ίδια μας τη ζωή, να αποκοπούμε από τον εαυτό μας. Αλλοτρίωση.

Ψήφισμα για την προαστιακή σύνδεση του Νομού Πέλλας



Οι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οι πολίτες του Ν. Πέλλας, που λάβαμε μέρος στη σύσκεψη στα Γιαννιτσά σήμερα, 24-10-2016:
Διαπιστώνοντας ότι:
Συνεχίζουμε να βιώνουμε τη συγκοινωνιακή απομόνωση του Νομού, με το ανεπαρκές και επικίνδυνο για την ασφάλειά μας-παρά τις όποιες βελτιώσεις-οδικό δίκτυο που συνδέει το Νομό με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με την απουσία κάθετης πρόσβασης προς την Εγνατία Οδό.

Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών για την απελευθέρωση της πόλης των Γιαννιτσών



Στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης των Γιαννιτσών, το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών πραγματοποίησε την εκδήλωση με θέμα «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Στρατιωτικού Μουσείου Γιαννιτσών.
Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε η  ομιλία του Συνταγματάρχη Αεροπορίας Στρατού κ. Χαράλαμπου Μπαντιμαρούδη ο οποίος θύμισε τους αγώνες για την απελευθέρωση των Γιαννιτσών, τόνισε την σπουδαιότητά της στην ιστορία της Μακεδονίας, καθώς και την σημαντικότητα των Γιαννιτσών στην αυγή του 20ου αιώνα.  

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέλλας



Το μεγαλύτερο ανασκαφικό γεγονός του 2016 «Η αποκάλυψη του τάφου του Αριστοτέλη»



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δεύτερη εκδήλωση της 21ης περιόδου 2016 – 2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
     την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα του Δημοτικού

Mπουτάρης προκλητικός και ανιστόρητος.Ας τον μαζέψει κάποιος επιτέλους!



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή την επίσκεψή του στην Άγκυρα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Χουριέτ και αναφέρθηκε σε συνομιλίες σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, η οποία αναμένεται να εγκαινιαστεί στις αρχές του 2017.
Μάλιστα ο κ. Μπουτάρης, υπερασπίστηκε το άνοιγμα της πόλης στην Τουρκία και θύμισε

Γιάννης Σηφάκης σε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον προαστιακό σιδηρόδρομο



Η Πέλλα δεν θα ανεχτεί την συνέχιση της συγκοινωνιακής της  απομόνωσης
Το σκάνδαλο της «κλοπής» της  Εγνατίας  οδού  δεν θα συνεχιστεί και με την απώλεια της προαστιακής σύνδεσης μέσω Γιαννιτσών που αποτελεί την «ευθεία» οδό και έχει μικρό προϋπολογισμό σε σχέση με τις ανάγκες που θα εξυπηρετήσει
Να γίνει άμεση ένταξη του  προαστιακού  Θεσσαλονίκης – Έδεσσας  μέσω Γιαννιτσών  και παράκαμψη προς Αριδαία  στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ, ορισμός του ως τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας και πλήρης ωρίμανση του

«Μασκαράδες» λεηλατούν τα ασφαλιστικά ταμεία



Ευφάνταστες πρακτικές  που υιοθετούν επιχειρήσεις για την αποφυγή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, καταγράφει απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας σε σχετική, για την εισφοροδιαφυγή, επίκαιρη ερώτηση του Ποταμιού στη Βουλή.Πρωταθλητές στην απάτη τοποθέτησης «αχυρανθρώπων» σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης, με στόχο την οργανωμένη εισφοροδιαφυγή και τη δημιουργία μεγάλων

«Ψυχρολουσία» για την κυβέρνηση - Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά



«Κόλαφος» για την κυβέρνηση η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.
Αργά το βράδυ της Τρίτης η ολομέλεια του ΣτΕ, κατά την πέμπτη - και πιο καθοριστική όπως αποδείχτηκε - πέμπτη διάσκεψή της, έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά (νόμος 4339/2015) για τις τηλεοπτικές άδειες, με 14 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 27/10





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αλλαγή ώρας το ξημέρωμα της Κυριακή.



Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00.
Η χειμερινή ώρα θα διατηρηθεί ως την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2017.