Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Καμμένος εναντίον Βούτση για τη θρησκεία



Ένταση μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- Ο Υπουργός Άμυνας με tweet  κατά του Προέδρου της Βουλής για τις δηλώσεις αμφισβήτησης της Ορθοδοξίας- Παρέμβαση και από τη ΝΔ:  Παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβητεί ακόμα και την θρησκεία των Ελλήνων- «Ευχαριστούμε που η ΝΔ υπενθυμίζει τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας» απαντά ο Τζανακόπουλος 

Αφορμή για την ένταση στο εσωτερικό της κυβερνητικής συμμαχίας ήταν η δήλωση του κ. Βούτση ότι «η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"». 


«Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν" της Ορθοδοξίας» προσέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής και επισήμανε ότι «οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Μετά τις διαφοροποιήσεις που Δημήτρη Καμμένου στη Βουλή για τις ρυθμίσεις σχετικά με το άσυλο και τη διαφωνία του για τους σημαιοφόρους με λοταρία, σειρά πήρε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας.

«Οι δηλώσεις του Βούτση μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Όπως και τη μεγάλη πλειοψηφία των ορθόδοξων Ελλήνων» έγραψε στο twitter.




Πρόκειται για την πρώτη τοποθέτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ από τότε που άρχισαν να εκδηλώνονται τέτοιου είδους θέματα στην κυβερνητική δράση. Και αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για επουσιώδες ζήτημα, καθώς το Μαξίμου σκέφτεται, υπό την πίεση και των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να διευρύνει και να επιμείνει στην αριστερή ατζέντα.

Η ραστώνη των ημερών πιθανόν να μην βοηθά στην άμεση μετεξέλιξη της υπόθεσης σε μείζονα κυβερνητική κρίση – αν και τίποτα δεν αποκλείεται πλέον – ωστόσο διαφαίνεται ότι οι σχέσεις Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου θα περάσουν από δοκιμασία.

Μέτωπο και με τη ΝΔ...

Στο θέμα παρενέβη και η ΝΔ η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής για παραλήρημα ιδεοληψίας. Από το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας. Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα»

Στην αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δική του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας».

«Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου