Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Οι υποψήφιοι μνηστήρες για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης



Περισσότερα από ένα ξένα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και των θυγατρικών της στη Σερβία, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του αθηναϊκού πρακτορείου. Το ενδιαφέρον κατατέθηκε εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας, που "τρέχει" ακόμη και αφορά την πώληση των δύο θυγατρικών της βιομηχανίας στη Σερβία.
Πάντως, το έντονο ενδιαφέρον που παρατηρείται για την ΕΒΖ «δικαιώνει την πολιτική της
κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της, αλλά και τις προσπάθειες των τελευταίων διοικήσεων, που σταθερά υποστηρίζουν ότι η τευτλοπαραγωγή έχει μέλλον στην Ελλάδα και η βιομηχανία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και στην ευρωπαϊκή αγορά» επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Υπογραμμίζοντας ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση, που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ανάπτυξη και μεγέθυνση της ΕΒΖ, ο κ. Χατζηδιαμαντής τόνισε ότι «στόχος είναι η βιομηχανία να ανακτήσει τη θέση της εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα του κλάδου διεθνώς».
Ο ίδιος σημείωσε ότι «υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή λύση για την ΕΒΖ, με τη βούληση της κυβέρνησης να παραμένει και να είναι προσανατολισμένη σε μια υγιή βιομηχανία, σήμερα, αύριο και μελλοντικά». Υπενθύμισε, ότι η ισχύς των προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης των δύο θυγατρικών στην Σερβία, είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος ΜΚ του Σέρβου επιχειρηματία Μίοντραγκ Κόστιτς έχει βελτιώσει για δεύτερη φορά την προσφορά του από τα 51 εκατ. ευρώ, στα 60 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο των δύο ζαχαρουργείων της ΕΒΖ στη Σερβία.
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο αθηναϊκό πρακτορείο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, επιβεβαίωσε το ενδιαφέροντων ξένων επενδυτικών σχημάτων, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ήδη εκπρόσωπος του ενός ήρθε σε επαφή μαζί μου».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρκάκης επισήμανε ότι «με δεδομένο ότι δεν αλλάζει η σύμβαση δανεισμού με την πιστώτρια τράπεζα, η πώληση των θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία, θα είναι η ταφόπλακα της βορειοελλαδικής εταιρείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου