Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Υποχρεωτική η επίδειξη των γυαλιών οράσεως για την αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ



Δεν θα παραλαμβάνουν οι υπάλληλοι τα αιτήματα των ασφαλισμένων, χωρίς επίδειξη των νέων γυαλιών, σύμφωνα με εγκύκλιο του προέδρου του Οργανισμού
Εφόσον θέλετε να πάρετε την αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ για ένα νέο ζευγάρι γυαλιών οράσεως που φτιάξατε, τότε θα πρέπει να προσέλθετε στις κατά τόπους διευθύνσεις του Οργανισμού, μαζί με τα νέα σας γυαλιά!
Σύμφωνα με εγκύκλιο που απεστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και υπογράφει ο ίδιος ο
πρόεδρος του Οργανισμού, Σωτήρης Μπερσίμης, οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων για αποζημίωση γυαλιών όρασης, χωρίς την επίδειξη των νέων γυαλιών μυωπίας.
Όπως αναφέρει η εγκύκλιος (με ημερομηνία 3 Αυγούστου) από την Πέμπτη, 10 Αυγούστου, οι διευθύνσεις θα δέχονται τα αιτήματα των ασφαλισμένων, μόνον εφόσον αυτοί τους δείχνουν και τα γυαλιά ηλίου.
Επίσης ο Οργανισμός έχει δικαίωμα δειγματοληπτικού ελέγχου των ασφαλισμένων που καταθέτουν ή έχουν ήδη καταθέσει δικαιολογητικά αγοράς γυαλιών οράσεως προς αποζημίωση.
Στόχος της νέας εγκυκλίου είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο όπου ασφαλισμένοι προσκόμιζαν την συνταγογράφηση των γυαλιών οράσεως σε συμβεβλημένα καταστήματα του ΕΟΠΥΥ, και αντί για γυαλιά – για παράδειγμα μυωπίας προμηθευόντουσαν γυαλιά ηλίου.
Σύμφωνα με τον ενιαίο κανονισμό παροχών, στους ασφαλισμένους χορηγείται ένα ζευγάρι γυαλιά ή φακοί επαφής για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας. Χορηγείται μόνο ένα είδος για την αντιμετώπιση της πάθησης των οφθαλμών, είτε γυαλιά (κάθε τέσσερα έτη) είτε φακοί επαφής (κάθε δύο έτη).
Η αντικατάσταση των γυαλιών είναι δυνατή κάθε τέσσερα έτη. Η αντικατάσταση των φακών επαφής είναι δυνατή ανά διετία. Δεν χορηγούνται συγχρόνως γυαλιά και φακοί επαφής. Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας (άθραυστα) κάθε δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου