Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Πουλούσαν ναρκωτικά με αγγελίες μέσω γνωστής ιστοσελίδας



Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). 
Ηρωίνη, χασίς και όλων των ειδών τα ναρκωτικά, καθώς και φαρμακευτικά σκευάσματα, πωλούσαν τέσσερα άγνωστα άτομα μέσω γνωστής ιστοσελίδας αγοραπωλησιών στο διαδίκτυο.
 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με την καταγγελία, υπήρχαν αγγελίες στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στις οποίες πωλούνταν πλήθος φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν ουσίες υπαγόμενες στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, καθώς και άλλα απαγορευμένα προϊόντα.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι στην επίμαχη ιστοσελίδα υπήρχαν συνολικά έξι αγγελίες πώλησης παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων άγνωστης προέλευσης, καθώς και ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κάνναβη, MDMA, LSD, λοιπά ναρκωτικά χάπια κ.ά.).

Η αστυνομία ενημέρωσε τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, οι οποίοι είχαν άγνοια και κατέβασαν αμέσως τις αγγελίες, ενώ από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων που βρίσκονται σε χώρα του εξωτερικού.

Για την εξακρίβωση των στοιχείων της αυτότητάς τους εστάλη σχετικό αίτημα, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, προς τις αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές. Ταυτόχρονα, σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου