Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

To φυτό που πολεμάει τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες.



Και αυτή δεν είναι άλλη απο την γκραβιόλα!
Είναι ένα φυτό που συναντάται κυρίως στην Αφρική, στη Ν. Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Εκεί οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν παραδοσιακά για να θεραπεύσουν:

Μολύνσεις που προκαλούνται από βακτήρια, παράσιτα ή ακόμα και ιούς.

Σαρακοστή.Πώς να ξεχωρίσετε τα φρέσκα θαλασσινά – Τι κάνουμε σε περίπωση δηλητηρίασης



Η Καθαρά Δευτέρα εκτός από τους χαρταετούς, τον χαλβά, τη λαγάνα και τα παιχνίδια στην εξοχή, υπόσχεται και πολλά εδέσματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι θαλασσινά. Όσο υπέροχα και αν… γαργαλάνε τον ουρανίσκο μας τα θαλασσινά, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ποιότητα και τη φρεσκάδα τους. Οι τροφικές δηλητηριάσεις τη Σαρακοστή, έχουν γίνει, δυστυχώς, σύνηθες φαινόμενο.

Έρευνα επιβεβαιώνει πως η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια μας πριν πεθάνουμε!



Οι αναμνήσεις είναι τόσο έντονες που νιώθουμε ότι τις ξαναζούμε, ενώ μπορούμε να νιώσουμε και τα συναισθήματα των υπολοίπων που ήταν παρόντες.Στο συμπέρασμα πως η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια κάποιου ανθρώπου πριν αφήσει την τελευταία του πνοή έφτασε μια νέα έρευνα.
Η έρευνα, η οποία μελέτησε τις υποθέσεις ατόμων που είχαν επιθανάτιες εμπειρίες,

«Ηφαίστειο» έτοιμο να εκραγεί η Αλβανία



Βράζει η αλβανική πολιτική σκηνή, καθώς για έβδομη συνεχή ημέρα η κεντροδεξιά αντιπολίτευση διαδηλώνει στις μεγάλες πόλεις, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα.Μάλιστα, σήμερα, μιλώντας σε χιλιάδες διαδηλωτές ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουϊζλιμ Μπάσα, κάλεσε τους οπαδούς του σε πολιτική ανυπακοή και σχολιάζοντας την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης είπε απευθυνόμενος στην

Έσκαψε τούνελ κάτω από την Αγιά Σοφιά.Στόχος οι θησαυροί.



Εμβρόντητοι έμειναν Τούρκοι αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν να πιάσουν έναν επίδοξο ληστή. Ο H.O. είχε «βάλει στο μάτι» τους θησαυρούς της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.Μάλιστα είχε καταφέρει και είχε σκάψει ολόκληρο τούνελ το οποίο έφτανε από την αυλή του σπιτιού του στο Ιερό μνημείο της Ορθοδοξίας. Ο άντρας συνελήφθη την Τετάρτη (22.02.2017), μία μέρα πριν από την ιερή επέτειο για την ημέρα

Ο «όρκος» των Τούρκων κομάντος: «Οταν πάω στη μάχη, θα σφάξω 1.000 γκιαούρηδες»



Αριστα εκπαιδευμένοι στο να καλύπτουν τα ίχνη τους είναι οι δύο Τούρκοι κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.Οι λοχίες Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, που στις 15 Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν μαζί με τον δικηγόρο τους στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδος και παραδόθηκαν, ανήκουν στην επίλεκτη ομάδα SAT των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Spiegel: Τέταρτο Μνημόνιο για την Ελλάδα αλλά χωρίς ΔΝΤ



"Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αντί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις: δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη βοήθεια του ΔΝΤ εάν η Ευρωζώνη πέσει σε αναταράξεις", γράφει το Spiegel αναφερόμενο στις εκτιμήσεις για νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ.
 "Σε ενδεχόμενες νέες κρίσεις οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Και

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πέλλας.



Ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου Πέλλας καταδικάζει και διαμαρτύρεται έντονα για τα φαινόμενα καταχρηστικής άσκησης εξουσίας από μέλη της διοίκησης του δήμου.Όπως όλοι γνωρίζουμε ο θεσμικός ρόλος καθώς επίσης και το μέλημα της διοίκησης θα έπρεπε να είναι η επίτευξη της αποδοτικότητας του ανθρωπίνου δυναμικού με διατήρηση της εργασιακής ειρήνης. Το τελευταίο διάστημα όμως διαπιστώσαμε εφαρμογή  επιλεκτικής αυστηροποίησης.

Η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ για την μη έγκριση ονοματοδοσίας δρόμου της Έδεσσας σε «Ειρήνη Γκίνη»



      
  Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ, σχετικά με το «θόρυβο που σηκώθηκε» σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Π.Ε. Πέλλας, με αφορμή πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας και τελικά την μη έγκριση  ονοματοδοσίας δρόμου της πόλης, προς τιμή της  κομμουνίστριας Ειρήνης Γκίνη.

Ο ήρωας δεν βρίσκει δικαίωση μόνον όταν κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους όποιους συσχετισμούς του, θα αποφασίσει να αφιερώσει τιμητικά το όνομά του σε κάποιον δρόμο.  Η Ειρήνη Γκίνη, είναι και θα παραμείνει ήρωας,  στην συνείδηση του λαού μας, για τον οποίο αγωνίστηκε και έδωσε ακόμα και την ίδια της τη ζωή.

Λεβέντης.Το καλύτερο δεκανίκι του Τσίπρα.



Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εμφανίστηκε χθες στη Βουλή στο πλευρό της κυβέρνησης, ζητώντας την ονομαστικοποίηση των μέτρων ώστε οι βουλευτές να γνωρίζουν πριν ψηφίσουν.Παραίτηση και όχι καταψήφιση. «Αυτό λέει η ηθική» δήλωσε και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν».Πάντως, χαρακτήρισε «παγκόσμιο φαινόμενο» την πρακτική να σου παίρνουν από την μια τσέπη και να σου δίνουν από την άλλη.

Αλαλούμ με τον ΕΦΚΑ



Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς τα «ηλεκτρονικά» ειδοποιητήρια που λαμβάνουν οι φορολογούμενοι προβλέπουν λάθος εισφορές, την ώρα που σε έξι μήνες ολοκληρώνεται η προθεσμία για την πληρωμή τους.
Όλα αυτά ενώ έχουν προηγηθεί καταγγελίες για απώλειες δεδομένων των ασφαλισμένων, αφού καταγράφεται σωρεία προβλημάτων: από τη μεταφορά δεδομένων από τα μητρώα μέχρι την έλλειψη ειδικού χαρτιού για την εκτύπωση εκατοντάδων συνταξιοδοτικών

Γ.Καρασμάνης: «Πάρτε άμεσα μέτρα για να σταματήσει η φυγή χιλιάδων Ελληνικών Επιχειρήσεων στο εξωτερικό»



Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση με πρώτο υπογράφοντα τον αείμνηστο  Βουλευτή Βοιωτίας Ευάγγελο Μπασιάκο που κατατέθηκε στη Βουλή στις 10 Φεβρουαρίου προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Εργασίας, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με το δυσάρεστο και διαρκώς τα τελευταία χρόνια εντεινόμενο φαινόμενο να εγκαταλείπουν την Ελλάδα χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες  μεταφέροντας την έδρα τους στο εξωτερικό, προκειμένου να ευνοηθούν από τη χαμηλότερη φορολογία και το καλύτερο οικονομικό περιβάλλον γενικότερα.

Στα "κάγκελα" οι δήμαρχοι για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη»



Βαθαίνει η κόντρα ανάμεσα σε δημάρχους και κυβέρνηση για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο αλλά και τις υπόλοιπες ανατροπές στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών .
Μετά τις οξύτατες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν έως αργά το βράδυ της Τετάρτης, στον χορό μπήκαν χθες και οι περιφερειάρχες. Η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και η

Ανοιχτή πρόσκληση για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πέλλας



Με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πέλλας πρόκειται, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να προβεί στην εκ νέου συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης,  λόγω λήξης της θητείας της, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/7-6-2010): «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-πρόγραμμα Καλλικράτης».

Τα "μασάνε" οι Γερμανοί για το χρέος."Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη στάση μας"



Στην απόφαση του Eurogroup της 26ης Μαΐου παρέπεμψε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, καλούμενο να σχολιάσει δημοσίευμα της Handelsblatt ότι η Γερμανία θα δεχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εφόσον η Αθήνα νομοθετήσει τα πρόσθετα μέτρα.Όπως αναφέρει το Insider.gr η Ουλρίκε Ντέμερ διευκρίνισε πως οι αποφάσεις του Eurogroup του περασμένου Μαΐου τόσο για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις όσο και για την

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 25/2





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Γιαννιτσά: Δικογραφία σε τρεις για κλοπές από αγρόκτημα και επιχείρηση



Μεταξύ άλλων, κλάπηκαν από αγρόκτημα σε αγροτική περιοχή της Πέλλας, 60 οικόσιτα ζώα και άλλα αντικείμενα αξίας 3.500 ευρώ.

Σε περιπτώσεις κλοπών είχαν εμπλακεί τρεις άνδρες ηλικίας 40, 28 και 25 ετών στην Πέλλα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών.

Στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος κ. Ιωήλ



Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου, στις 17.00, στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως.
Θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και θα μετέχουν όλοι οι κληρικοί της πόλεως.
Το εσπερινό κήρυγμα δεν θα πραγματοποιηθεί.

Εσπερινό Κήρυγμα στα Γιαννιτσά «Προσδοκώ Ανάστασιν Νεκρών»



Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μ.μ., στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων του Ι. Ναού Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Πατσαβούδης με θέμα:

«ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΝΕΚΡΩΝ».

Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά Φιλικών Παιχνιδιών Basketball που συνδιοργάνωσαν ο «Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών και ο «Κεραυνός» Άσπρου



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/02/2017, το Τουρνουά Φιλικών παιχνιδιών Μπάσκετ, που διοργάνωσαν από κοινού η Ακαδημία Μπάσκετ του Γ.Α.Σ. «Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών και η Ακαδημία Μπάσκετ του «Κεραυνού» Άσπρου.
Στο Τουρνουά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών της Ακαδημίας των Γιαννιτσών, καθώς συμμετείχαν 32 αθλητές, δίνοντας μια σειρά από δύο (2) ηλικιακά παιχνίδια, τα οποία πραγματοποιηθήκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο των Καλυβίων Πέλλας.

Τα λάθη που κάνουμε στην αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας



Με επιδημία γαστρεντερίτιδας βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες και στο προσκήνιο έχουν έρθει παλιές αντιλήψεις για την αντιμετώπισή της, οι οποίες όχι μόνο δεν βοηθούν τους ασθενείς, αλλά μπορεί και να επιδεινώσουν ή να παρατείνουν τα συμπτώματά της.
Τακτικές όπως το να χορηγούναι στο παιδί (ή στον ενήλικα) αμέσως μετά τον έμετο υγρά,

Αποκριές με τον Φ.Σ. Έδεσσας « Μέγας Αλέξανδρος»



Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις εκδηλώσεις Αποκριάς 2017. Το Εδεσσαϊκό
Καρναβάλι και φέτος δίνει δυναμικό παρόν και συμμετέχει σε αυτό ο Φ.Σ.
Έδεσσας « Μέγας Αλέξανδρος».
Ακόμη την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει
το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτι του στο καφέ μπάρ Face
(Χ.Νέπκα 4, Έδεσσα, κοντά στον ΟΤΕ).

To χρονικό της παράδοσης των Τούρκων κομάντος στην Ορεστιάδα.



Δύο από τους συνολικά 30 κομάντος της περίφημης «Διμοιρίας Θανάτου», που το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016 αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ερντογάν, είναι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν μέσω Έβρου στην Ελλάδα.
Η ονομασία «Διμοιρία Θανάτου» αποδίδεται στο γεγονός ότι κάθε μέλος της ομάδας εκπαιδεύεται στο να καταφτάνει μυστικά στο σημείο του στόχου του και να προχωρά σε

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Πέλλας



Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας πραγματοποιήθηκε από την Α' ΕΛΜΕ Πέλλας, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017. Ο Πρόεδρος κ. Πριβαρτιτσάνης Πέτρος και η Αντιπρόεδρος κα. Σεμερτζίδου Δέσποινα επέδωσαν στη ΔΔΕ Πέλλας έγγραφο ψήφισμα διαμαρτυρίας για την έλλειψη διορισμών στην εκπαίδευση και άλλα προβλήματα που αντυιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί. Η κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει η ΟΛΜΕ.

Στη φυλακή ο "εθελοντής" που ασελγούσε σε προσφυγόπουλα



Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε, μετά την απολογία του στον 5ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 52χρονος Γάλλος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών από το Πακιστάν και μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, τα κοίμιζε με ναρκωτικά χάπια. Ο ίδιος, απολογούμενος στον ανακριτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας -κατά πληροφορίες- ως ψευδείς τις καταγγελίες των τεσσάρων

Τοποθέτηση Στάθη Καστερίδη για τον απολογισμό-ισολογισμό, οικ. Έτους 2015 του Δήμου Πέλλας



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλοι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Και εξηγούμαι: Οι υπάλληλοι του Δήμου προσπαθούν όσο μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εφαρμόζοντας την νομοθεσία, το ίδιο και οι ορκωτοί λογιστές έκαναν τον έλεγχο τους σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις. Με μια διαφορά:  Στην έκθεση ελέγχου «επί των οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2015 του Δήμου Πέλλας», όπως και πέρυσι στο τέλος της έκθεσής τους επισημαίνουν αδυναμίες λάθη.

Κοινή γραμμή Μέρκελ-Λαγκάρντ για την Ελλάδα.



«Δημόσια δεν το λέει βεβαίως κανείς. Ωστόσο, επικρατεί συναίνεση ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τη Γαλλίδα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ: Θα ήθελαν να μην πρέπει να ασχολούνται άλλο με την Ελλάδα. Η μικρή ευρωπαϊκή χώρα αντλεί πόρους του Ταμείου, σε βαθμό που δεν αντιστοιχεί καθόλου στο βάρος και τη σημασία της. Το ΔΝΤ έχει ακόμη 188 χώρες μέλη, οι περισσότερες εξ αυτών

Πραγματοποιήθηκε η διευρυμένη συνεδρίαση της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Πέλλας και η Κοπή βασιλόπιτας



Πραγματοποιήθηκε χθες 22/2/20017 στην Έδεσσα, η διευρυμένη συνεδρίαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας, με θέμα: Πολιτικές εξελίξεις και συνεργασίες.
    Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Γραμματέας της Ν.Ε. Βαγγέλης Προκοπίδης, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές που διέπουν τις συνεργασίες που έχουν προκύψει στα πλαίσια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι, οι συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ με κόμματα- φορείς- ομάδες πολιτών, γίνεται σε μια ισότιμη βάση, χωρίς να αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά κάθε κόμματος.