Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων χωρίς… πόθεν έσχες



Από την τρέχουσα εβδομάδα, ακίνητα Ελλήνων πολιτών βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ… στον υπολογιστή.
Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη ισχύ τον προσεχή Αύγουστο. Σε αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε τροπολογία-λίφτινγκ με τρεις βασικές τομές στις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Νέα αλβανική πρόκληση: «Σκλαβωμένη Τσαμουριά» οι Φιλιάτες



Τοποθέτησαν σε πλατεία των Τιράνων μία πέτρα από κάθε σημείο των Αλβανικών εδαφών, μεταξύ των άλλων και από τους Φιλιάτες, καθώς για αυτούς αποτελεί «τμήμα της σκλαβωμένης Τσαμουριάς»!!!
Σε μία ακόμη απίστευτη πρόκληση προχωρά η κυβέρνηση της Αλβανίας, σε πλήρη συνεργασία και ευθυγράμμιση με το κόμμα των Τσάμηδων! Πρόκληση που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της ελληνικής πρεσβείας και κατ’ επέκταση της Αθήνας.

Ομιλία με θέμα «Συμβουλές σύγχρονων αγίων για την ανατροφή των παιδιών»

Τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου και ώ­ρα 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. του Αγ. Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:

Τι μας συμβουλεύουν οι σύγχρονοι άγιοι γέροντες, Παΐσιος, Πορφύριος και Ιάκωβος Τσαλίκης, για την ανατροφή των παιδιών;

Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την ψήφιση και των τελευταίων προαπαιτούμενων, εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η κυβέρνηση στερείται στοιχειώδους εντιμότητας. Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς. Η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει», κατήγγειλε ο πρόεδρος της

Από τα Γιαννιτσά στην Ιταλία

Οι παρακάτω αθλητές που θα είναι μέλη του νεοσύστατου συλλόγου μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Γιαννιτσών από τις 13/6 έως 15/6 2016
1. ΓΙΑΛΑΜΠΟΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2004 γεν.
 2.ΛΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 2005 γεν.
3.ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 2006γεν.

Γιάννης Σηφάκης: Προαστιακός μέσω Γιαννιτσών – Επιτέλους ένα βήμα μπροστά!!!

Χρειάστηκε αγώνας 15 ετών από το «Κίνημα πολιτών για τον σιδηρόδρομο», χρειάστηκε να ανασυρθεί το θέμα αμέσως μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 από τον Γιάννη Σηφάκη ( μετά από καταχώνιασμα του στα συρτάρια του ΟΣΕ σχεδόν 10 ετών), χρειάστηκαν 10 παραστάσεις στον Υπουργό, Γενικό Γραμματέα και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ με συμμετοχή και του κινήματος πολιτών,

Θεατρική παράσταση «Κι αν πτωχική τη βρείς, η Ιθάκη δεν σε γέλασε…»

Πέμπτη βράδυ. Καθισμένη στο μπαλκόνι της πολύβουης πόλης, με νωπές ακόμα τις πρωτόγνωρες συγκινήσεις, θέλω να βρω τους κανονικούς μου ρυθμούς, μα δεν μπορώ. Οι στιγμές ζωντανεύουν, σας τις δίνω σαν ένα μικρό χρονικό, ύμνο για τη δύναμη της θέλησης και χρέος ιερό προς τους ξεχασμένους και αφανείς.
Ναι, δεν ήταν εύκολη η αρχή. Ναι, υπήρχαν δισταγμοί μέχρι οι ελάχιστοι αποφασισμένοι να συμπαρασύρουν τους άλλους και οι εσωτερικές σου φωνές υπήρξαν αμείλλικτες.

Δίωξη κατά Μπόμπολα για τα δάνεια του "Πήγασου"



Παραγγελία για την άσκηση ποινικών διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του Γ. Μπόμπολα για τα δάνεια του εκδοτικού Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ. καθώς και σε βάρος στελεχών τριών τραπεζών που τα ενέκριναν, έδωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραγγελία για την απόδοση των ποινικών ευθυνών έδωσε η Οικονομική Εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της σχετικά με τις εγγυήσεις που δόθηκαν για την χορήγηση δανείων ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει ο όμιλος

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η άγρια πέστροφα της Αράπιτσας, Κίνδυνοι και Προστασία»

O Υδροβιολογικός Σταθμός Πέλλας σε συνεργασία με το Τμήμα
Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, το Σύλλογο
Ερασιτεχνών Αλιέων Νάουσας-Η Πέστροφα και το Δήμο Νάουσας
συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η άγρια
πέστροφα της Αράπιτσας, Κίνδυνοι και Προστασία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βέτλανς» του
Πολυχώρου Πολιτισμού Χ. Λαναρά στη Νάουσα την Παρασκευή 16
Ιουνίου στις 19:00 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.
Το πρόγραμμα της ημερίδας θα είναι το εξής:

Γιώργος Καρασμάνης: «Μνημειώδες έργο για τη Μακεδονία και την ιστορία μας οι ανασκαφές στην Πέλλα»

Τις ακούραστες προσπάθειες των αρχαιολόγων που με τις ανασκαφές τους
επί 60 χρόνια στην Πέλλα έφεραν στο φώς ανεκτίμητα ευρήματα – μαρτυρίες
για την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, εξήρε ο Γιώργος
Καρασμάνης με θερμό χαιρετισμό του στην επετειακή εκδήλωση που
οργανώθηκε στη γενέτειρα του Μεγαλέξανδρου, εκπροσωπώντας και τον
πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα

Τσακαλώτος: Κάνουμε και κακούς νόμους όπως κάνατε κι εσείς όμως δεν πρέπει να διευκολύνουμε τους αντιπάλους - Σφοδρή σύγκρουση αντιπολίτευσης - κυβέρνησης για τις τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα - Αποχώρησαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ
Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα μέτρα που εκκρεμούσαν ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Για τις τρεις από τις πέντε τροπολογίες για τις οποίες διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος της ΝΔ, το αποτέλεσμα ήταν 153 «ναι» και 84 «όχι».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 10/6

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 10 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

110 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο των Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγγα

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 110 χρόνων από τον μαρτυρικό θάνατο των ηρωικών Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγγα η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ο Δήμος Έδεσσας, ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017.

«Ψυχ-ώσεις σε μπλε μαρέν» Ποιητική συλλογή της Ιωάννας Αμπατζή


Οι εκδόσεις «Μολύβι», σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ψυχ-ώσεις σε μπλε μαρέν» της Ιωάννας Αμπατζή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:30, στο καφέ "Μούσες",

Ηρώων Πολυτεχνείου & Ηφαιστίωνος ( πλατεία Τημενιδών) , στην Έδεσσα.
 

Την προμήθεια 15 καινούριων ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ μέσω ΕΣΠΑ ενέκρινε ο Περιφ. Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Την προμήθεια 15 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με την υπογραφή της σχετικής προκήρυξης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 1.023.000 ευρώ.
Τα 15 ασθενοφόρα είναι κλειστού τύπου «Van» και πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων. Τα οχήματα προβλέπεται να έχουν τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής των πασχόντων και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφοράς και υποστήριξης δυο ασθενών.

Συναυλία του τμήματος της Μουσικής Τεχνολογίας του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας



Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του τμήματος της Μουσικής Τεχνολογίας του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας. Η εκδήλωση  περιλαμβάνει ακρόαση μουσικής των μαθητών, σε στυλ ambient/electronic, καθώς και video-προβολή.

ΣΥΝΕΒΗ ΚΙ ΑΥΤΟ! Έκοψαν τη φράση «κακός πρωθυπουργός» από το κείμενο του Θεοτοκά στις Πανελλήνιες

Σε κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά, ενός από τους μεγαλύτερους διανοητές της γενιάς του ’30 εξετάστηκαν την περασμένη Δευτέρα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, όμως το κείμενο που δόθηκε στους μαθητές ήταν αλλοιωμένο.
Όπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός στα Νέα, το κείμενο που δόθηκε στους μαθητές είναι από το βιβλίο του Γιώργου Θεοτοκά «Στοχασμοί και Θέσεις», που δημοσιεύτηκε το 1956 και πρόκειται για τις παραινέσεις ενός πατέρα στον 20χρονο γιο του.

Γιάννης Σηφάκης: Πολλοί περισσότεροι αγρότες δικαιούνται το αφορολόγητο

Πολύ σημαντική η τροπολογία που ψηφίστηκε. Δεν προσμετρώνται στο εισόδημα (για να είναι κανείς κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και άρα να δικαιούται το αφορολόγητο) οι συντάξεις ΟΓΑ, οι αμοιβές για εργόσημα, οι αμοιβές από εποχιακή απασχόληση σε μεταποιητικές βιομηχανίες κ.α.
Με την πρόσφατη τροπολογία διευρύνεται ο αριθμός των αγροτών που δικαιούνται το αφορολόγητο (μείωση φόρου). Η νομοθεσία δίνει τη μείωση φόρου σε όσους αγρότες χαρακτηρίζονται «κατ’ επάγγελμα αγρότες».

Ο απίστευτος αυτοεγκλωβισμός του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του



Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται ο διπλωματικός μαραθώνιος της κυβέρνησης με τους δανειστές ενόψει του ερχόμενου Γιούρογκρουπ την άλλη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.Ο πρωθυπουργός χωρίς καμία σταθερή «γραμμή» την οποία να υποστηρίζει από την αρχή έως το τέλος , μοιάζει να είναι εγκλωβισμένος στην ίδια του την πολιτική και γι΄ αυτό το λόγο πότε βγάζει το ένα χαρτί από την τσέπη του και πότε το άλλο, δίχως όμως να μπορεί να αιφνιδιάσει τους αντίπαλους παίχτες που τελικά αποδεικνύονται πολύ πιο ευέλικτοι από τον

Συνελήφθη ο Αλβανός εθνικιστής που έκαιγε τις ελληνικές σημαίες



Συνελήφθη ο Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος φέρεται να είναι ο επικεφαλής της εθνικιστής οργάνωσης που ονειρεύεται την επάνοδο της Μεγάλης Αλβανίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του epiruspost.gr ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να έχει στρατολογήσει δεκάδες νους την Αλβανία, το Κόσσοβο και τα Σκόπια.
Συνελήφθη εξαιτίας των καταδρομικών επισκέψεων που πραγματοποίησε μόλις πριν από λίγες ημέρες σε περιχοές της ελληνικής μειονότητες, στις οποίες υπέστειλε και έκαωε τις

Εφορία: Τι θα πληρώσουν φέτος οι Ελληνες - Τι δείχνουν τα εκκαθαριστικά



Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει βεβαιώσει μέχρι στιγμής φόρους περίπου 500 εκατ. ευρώ όταν ο συνολικός λογαριασμός αναμένεται να ανέβει φέτος στα 4,5 δις. ευρώ. Με λίγα λόγια, φόροι τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται ακόμη στον …προθάλαμο της βεβαίωσης.
Οι φορολογούμενοι ακολουθούν και φέτος τη γνώριμη τακτική των προηγούμενων ετών. Αυτοί που έχουν σπεύσει να κλείσουν την εκκρεμότητα είναι όσοι υποβάλλουν μηδενικό

Έκρηξη λαθρεμπορίου αλλά και κατασχέσεων στην Ελλάδα



Αυξάνεται το λαθρεμπόριο στην Ελλάδα, συνεπεία της υψηλής φορολογίας.
Στον αντίποδα, κατασχέσεις ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων, προϊόντων μαϊμού, αλκοολούχων ποτών αλλά και αυτοκινήτων πραγματοποίησε μεταξύ άλλων η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, σε ελέγχους, που διενεργήθηκαν στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, για την προάσπιση

Οκτώ στους δέκα συνταξιούχους στα όρια της εξαθλίωσης



Φτωχός, απογοητευμένος και αγανακτισμένος είναι ο σημερινός συνταξιούχος όπως προκύπτει από έρευνα μεταξύ των μελών του, που έγινε από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους, ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρός του  Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, «οι

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 9/6


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

GReco: Tα Γιαννιτσά πρωταγωνιστούν στη μαθητική επιχειρηματικότητα (εικόνες & βίντεο)



Από τη σύμπραξη των σχολείων μας,του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών και του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα μαθητική "Εικονική Επιχείρηση" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, γεννήθηκε η εταιρεία GReco, που έχει ως αντικείμενο τη μετατροπή συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά ή ηλιακά.

Πανελλήνιες 2017: Αναρτήθηκαν τα θέματα μαθηματικών ΕΠΑΛ - Οι απαντήσεις

Αναρτήθηκαν τα θέματα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) για τις Πανελλήνιες 2017 των ΕΠΑΛ στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας από τις 10:00πμ ακριβώς
Τα Μαθηματικά είναι το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, μετά τη Νεοελληνική Γλώσσα, στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις πανελλήνιες 2017, ενώ στη συνέχεια, από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικοτήτων.

Δείτε εδώ τα θέματα και απαντήσεις μαθηματικών ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2017.

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΡΗ»



Με επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις από την Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου για να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή 11 Ιούνη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Η θεατρική ομάδα έχοντας στο τιμόνι τη Θεατρολόγο κα Ηρώ Γεωργίου, παρουσιάζει τα σατιρικά μονόπρακτα του «σύγχρονου Αριστοφάνη» Γεωργίου Σουρή, «Η επιδημία», «Πατατράκας ο νεόγαμβρος» και «Δεν έχει τα προσόντα».

Κέρκυρα: Σκότωσε με απανωτές μαχαιριές τον εραστή της γυναίκας του



Ο 30χρονος Αλβανός λογομάχησε με το θύμα μέσα στο ψητοπωλείο του και κατόπιν έβγαλε μαχαίρι.Έγκλημα τιμής φαίνεται πως ήταν η άγρια δολοφονία 52χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στην Κέρκυρα από έναν 30χρονο Αλβανό. Όπως ο ίδιος ο δράστης, που παραδόθηκε μετά τον φόνο στην αστυνομία, δήλωσε, σκότωσε τον άντρα γιατί είχε ερωτική σχέση με την γυναίκα του, που εργαζόταν κι αυτή στο ψητοπωλείο.

Εκρηκτική η κατάσταση στην Εγγύς και Μέση Ανατολή



Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Μετά την πρώτη επίσημη έξοδό του από τις ΗΠΑ και την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, η ευρύτερη περιοχή από την Αραβική Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο έως την Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται σε πλήρη αποσταθεροποίηση.
Η γεωγραφική θέση του Κατάρ καθώς και η μοναδική οικονομική του δραστηριότητα (φυσικό αέριο) αναγκάζουν τη μικρή αυτή χώρα να βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση με την

Γενική Συνέλευση και εκλογή νέου Δ.Σ. στον Αλμωπό Αριδαίας



Ο Αλμωπός Αριδαίας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου, στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 20:00 μμ. Τα θέματα της ημερησίας Διάταξης είναι τα ακόλουθα:

Σοκ για 360.000 ασφαλισμένους -Ποιοι θα πληρώσουν αναδρομικά για εισφορές και συντάξεις

Αναδρομικός λογαριασμός για εισφορές που δεν επέβαλε ο ΕΦΚΑ αλλά και για μειώσεις συντάξεων που δεν εφαρμόστηκαν, παρότι αποφασίστηκαν, έρχεται από τον επόμενο μήνα.
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», τον λογαριασμό αυτό καλούνται να πληρώσουν πάνω από 360.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι οι οποίοι ανήκουν στις εξής τρεις κατηγορίες:

Ο Γιάννης Σηφάκης στην ενημερωτική συνάντηση του ΑΦΟΣ Αλμωπίας



Ενημέρωσε τους αγρότες για τις εξελίξεις στην επισιτιστική βοήθεια, για την διαδικασία μετάκλησης εποχιακών εργατών γης και το πέρασμα της πληρωμής του στα έξοδα του αγρότη, για τις επικείμενες αποφάσεις για τα «στέκια» και το νομοσχέδιο που μπαίνει στη Βουλή για την πληρωμή από τους εμπόρους σε δύο μήνες το αργότερο.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στις τελευταίες προσπάθειες και συσκέψεις με Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων ( μαζί με άλλους συναδέλφους του από άλλους γειτονικούς Νομούς)

Παραλίμνια 2017 στις 9 & 10 Ιουνίου


H Eισαγγελία Γιαννιτσών εφιστά την προσοχή όλων για την "Μπλέ Φάλαινα".



Με αφορμή αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σχετικά με το διαδικτυακό παιχνίδι "Μπλε Φάλαινα" και σε εκτέλεση της με αριθμό 4495/23.5.2017 παραγγελίας της κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στους ανηλίκους, ιδίως δε στους εφήβους σχετικά με την επικινδυνότητα του εν λόγω "παιχνιδιού" και τον σοβαρότατο κίνδυνο που διατρέχουν να αυτοτραυματιστούν ή ακόμη και να οδηγηθούν στο θάνατο. Συγκεκριμένα, ο διαχειριστής του παιχνιδιού αυτού έρχεται σε επαφή με ανηλίκους μέσω

Πώς θα υπολογίζονται οι εισφορές από το 2018 για τους μη μισθωτούς



Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από 1η Ιανουαρόυ 2018 για 1,4 εκατ. μη μισθωτούς ασφαλισμένους περιγράφει αναλυτικά υπουργική απόφαση που εξέδωσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.
Η αύξηση των εισφορών προκύπτει από τον επαναπροσδιορισμός της βάσης υπολογισμού τους, ώστε να είναι το «καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα από την ασκούμενη δραστηριότητα, ή την ιδιότητα που δημιουργεί την υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση

Η κυβέρνηση εκλιπαρεί για μια ,έστω και λεκτική ,διατύπωση για το χρέος.



Το αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε βουλευτές - Στόχος να «λυθούν τα χέρια» της ΕΚΤ και τα ελληνικά ομόλογα να ενταχθούν στην ποσοτική χαλάρωση - Δεν βγαίνουμε στις αγορές με επιτόκιο άνω του 5%, δηλώνει κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης - Με νομοσχέδιο-«σκούπα» ή «βροχή» τροπολογιών θέλουν να κλείσουν την αξιολόγηση
Μία έστω γραπτή διαβεβαίωση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ φαίνεται ότι ζητά η Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup, σε μία ύστατη

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 8/6


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Αν πάθετε ψύξη από κλιματιστικό, τότε κάντε αμέσως αυτό!



Αν πάθετε ψύξη από κλιματιστικό, τότε κάντε αμέσως αυτό!
Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το air condition έχει ήδη μπει σε λειτουργία από τους θερμόαιμους.
Εκτός από τη δροσιά όμως, παραμονεύει και η ψύξη.
Το κύριο χαρακτηριστικό κάποιου που έπαθε ψύξη είναι η δυσκαμψία του μέλους που ήταν εκτεθειμένο (κυρίως ο σβέρκος, η πλάτη και οι ώμοι).

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με αφορμή την ολοκλήρωση του σχολικού έτους και τις πανελλαδικές εξετάσεις 2017



Μια ακόμη σχολική χρονιά οδεύει αισίως προς το τέλος της.
Μέσα από τη συνεργασία, την αμοιβαιότητα και την υπέρβαση καταφέραμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συμβάλλουμε καθένας από τη δική του θεσμική θέση και συμμετοχή ώστε το τρέχον διδακτικό έτος να φτάνει στην ολοκλήρωσή του με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν αποφασιστικά κι εν τη γενέσει τους.

Κατάρ: Μικρότερο από την Πελοπόννησο, τρίτο σε κατά κεφαλή ΑΕΠ στον πλανήτη



Το Κατάρ κατηγόρησε σήμερα τους γείτονές του στον Κόλπο ότι επιδιώκουν να το θέσουν υπό κηδεμονία. Ποια είναι η οικονομική δύναμη του μικρού Εμιράτου με το τεράστιο κατά κεφαλή ΑΕΠ. Τα πετροδόλαρα και η οικονομική του διάρθρωση
Το Κατάρ έχει έρθει τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω του διπλωματικού αποκλεισμού του από επτά χώρες. Παρακάτω θα δούμε την ταυτότητα του Εμιράτου και θα προχωρήσουμε σε έναν συνολικό απολογισμό των πραγμάτων που γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κρίση στην περιοχή.
AdTech Ad

Ευχές Δημάρχου Έδεσσας στους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις



Στους μαθητές και τις μαθήτριες που είναι υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις θέλω να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Εύχομαι να ανταμειφθούν οι κόποι τους και να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στους γονείς τους εύχομαι καλή δύναμη και τους προτρέπω να συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά σε κάθε τους βήμα, γιατί αυτά είναι το μέλλον του τόπου μας.


Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» στο Δήμο Έδεσσας



Ένα βραβείο ιδιαίτερης σημασίας έλαβε ο Δήμος Έδεσσας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση οδού 18ης Οκτωβρίου, Πλατείας Γρανικού και των μεταξύ τους συνδετήριων οδών». Πρόκειται για το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στην κατηγορία της Αστικής Ανάπλασης.