Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Τρεις τρόποι να αντιμετωπίσετε τις αϋπνίες



Η έλλειψη ύπνου έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού όσο και στην ποιότητα ζωής μας γι’ αυτό και θα πρέπει να μας απασχολεί αν έχουμε αϋπνίες.
Ο συνεχόμενος βραδινός ύπνος είναι πολύ σημαντικός αλλά δεν είναι για όλους δεδομένο. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι τρόποι να αντιμετωπίσετε τις αϋπνίες που σας ταλαιπωρούν.
-Αποφύγετε τα μεγάλα και βαριά γεύματα πριν τον ύπνο.

Μεξικάνος ειδικός υποστηρίζει ότι βρέθηκαν μούμιες… εξωγήινων στο Περού (Video)



Ο Μεξικανός ειδικός στα UFO και δημοσιογράφος Jaime Maussan υποστηρίζει ότι οι μούμιες που εντοπίστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες στη Nάζκα του Περού, προσομοιάζουν σε ερπετοειδή και λιγότερο σε ανθρώπους.
 Μάλιστα ο Maussan, όπως δημοσιεύει το Russia Today, παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι μούμιες του Nasca είναι ηλικίας άνω των 1.700 ετών ενώ παρέθεσε και

Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: Ανησυχώ για την κακοκαιρία που έρχεται



Την ανησυχία του για την επιδείνωση του καιρού που έρχεται εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.
Μάλιστα, ο κ. Καλλιάνος έγραψε χαρακτηριστικά:
«ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
Πλησιάζει ένα σύστημα τη χώρα μας, που προς το παρόν με ανησυχεί για τις καλλιέργειες των αγροτών, διότι κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες ή και

Ανοιχτή επιστολή Πυροσβεστών για τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη



Διαβάσαμε τη συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, όπως απομαγνητοφωνήθηκε και δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα bloko.gr στις 10/07/2017. Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Υπουργός φέρεται να δήλωσε: “Εγώ νομίζω και πιστεύουμε, ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος ασχέτως σε πιο πολιτικό χώρο βρίσκεται, πιστεύει ότι δεν πρέπει τα συνδικαλιστικά όργανα του σκληρού μηχανισμού του κράτους,

Διάκριση για τον Δημήτρη Γιάννου



Οι Δήμοι Έδεσσας και Τριφυλίας τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, που ξεκίνησαν από τις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή του Καπετάν Άγρα, ο οποίος καταγόταν από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και μαρτύρησε έξω από την Καρυδιά του Δήμου Έδεσσας.

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Ερντογάν.



Στα ύψη και πάλι ο εθνικός παροξυσμός στην Τουρκία λόγω της εθνικής γιορτής το Σάββατο, όπως έχει αναδειχθεί, η πρώτη επέτειος από την απόπειρα του πραξικοπήματος, και ενώ «χτίζει» κλίμα έντασης στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε μία περίεργη ιστορική παρομοίωση σε ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 15ης Ιουλίου,

Συλλυπητήριο μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ Δ.Πέλλας για τον θάνατο της 42χρονης



Φίλες/οι,

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό της 42χρονης συμπολίτισσάς μας, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών - Δ. Πέλλας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο οικείο οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον. Έναν άδικο χαμό απόρροια των οικονομικών προβλημάτων που προκάλεσε η μη καταβολή δεδουλευμένων δεκαπέντε μηνών.

O Ρέντσι "καρφώνει" Τσίπρα για την ιστορική 17ωρη διαπραγμάτευση. "Κουράστηκε και μου είπε φτάνει..."



Αποκαλύψεις για την κρίσιμη, για την χώρα μας, ευρωπαϊκή σύνοδο - διάρκειας 17 ωρών - τον Ιούλιο του 2015, περιέχει το τελευταίο βιβλίο του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στην Ιταλία. Ο νυν επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, στο βιβλίο του Avanti (Eμπρός), περιγράφει αναλυτικά πώς έζησε την δραματική εκείνη νύχτα. Αποκαλύπτει ότι ο

Γ.Καρασμάνης: Ξεκινήστε επιτέλους το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»



Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή με πρώτο υπογράφοντα το Βουλευτή Τρικάλων Κωνσταντίνο Σκρέκα  προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομίας, σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται με ευθύνη της Κυβέρνησης στην έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ».

Νέα ρύθμιση: Πληρωμή χρεών στους δήμους έως 100 δόσεις



Νέες διατάξεις για τη ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:
Οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου, μπορούν, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως ακολούθως:

Πρόστιμα άνω των 10 εκατ.ευρώ σε μεγάλο όμιλο και 5 γνωστά σούπερ μάρκετ



Πρόστιμο 9,4 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις εταιρίες του ομίλου COLGATE - PALMOLIVE (COLGATE-PALMOLIVE (HELLAS) ABEΕ και COLGATE-PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΕΠΕ) και στη μητρική εταιρία COLGATE-PALMOLIVE COMPANY για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ελληνική αγορά καθαριστικών για τζάμια, απαγόρευσης των παράλληλων εισαγωγών στην ελληνική

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου μ΄εκπροσώπους του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου(TAP)



Στη διεκδίκηση και στην εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσοτέρων κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών ωφελειών από τη διέλευση, την κατασκευή και τη λειτουργία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), του οποίου τμήμα διέρχεται μέσα από τα διοικητικά όρια του Δήμου Σκύδρας, στοχεύει κατά προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή Σκύδρας.  

Τελεσίγραφο φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ:Θα διακόψουμε τη σύμβαση στα αναλώσιμα 1η Αυγούστου



Τελεσίγραφο πληρωμής έστειλαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, οι οποίοι απειλούν να καταγγείλουν τη συλλογική σύμβαση χορήγησης από τα φαρμακεία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη και προϊόντων ειδικής διατροφής στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Η διακοπή αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Αυγούστου, εάν δεν εξοφληθούν τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου.

Νέα παράταση έως τις 21 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις



Τι θα γίνει με τους κατ' επάγγελμα αγρότες
Παράταση λίγων ημερών για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων δίνει το υπουργείο Οικονομικών, αποδεχόμενο σχετική εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενώ λύση φαίνεται πως βρέθηκε για το ζήτημα των κατ’ επάγγελμα αγροτών που δεν έχουν αναγνωριστεί ως τέτοιοι από το σύστημα, με τροποποιητικές δηλώσεις  που θα υποβληθούν από 1-8-2017 μέχρι 31-10-2017.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 15/7



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου

Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Το κόλπο για να μη σε τσιμπάνε τα κουνούπια.



Καλοκαίρι ίσον ζέστη και υγρασία. Η συγκεκριμένη εξίσωση όμως φέρνει άλλο ένα αποτέλεσμα ή μάλλον επισκέπτη. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τα κουνούπια. Μπορεί να προκαλέσουν από ένα μικρό, αθώο τσιμπηματάκι μέχρι να σας κάνουν πουά από τις αδίστακτες επιθέσεις τους με χαρίζοντας σας αυτά τα κατακόκκινα τσιμπήματα που φαίνονται από το διάστημα. 

Παρ'ολίγο νεκρός από μπαλωθιές σε γλέντι γάμου.



Τον τραυματισμό ενός 46χρονου άνδρα από άσκοπο πυροβολισμό διερευνούν οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου.Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στη μία τα ξημερώματα στο Μεταξοχώρι του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, κατά τη διάρκεια γλεντιού, όταν κάποιοι που συμμετείχαν σε αυτό, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.Μία από τις σφαίρες, όπως φαίνεται, χτύπησε τον 46χρονο, ο οποίος διασκέδαζε στο ίδιο γλέντι.

Έκτακτο δελτίο: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα



Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (15-07-2017) και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:
Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και
Β. Τους θυελλώδεις ανέμους
 Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τρία πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή όταν έχει ζέστη



Οι υψηλές θερμοκρασίες, μας ταλαιπωρούν σχεδόν καθημερινά το καλοκαίρι και ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα είναι η διατροφή μας. Το τι τρώμε, παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς αντιμετωπίζει ο οργανισμός μας τη ζέστη, γι' αυτό θα πρέπει να ακολουθούμε συγκεκριμένες συμβουλές.Δείτε τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε...

Προσλήψεις, αυξήσεις και άλλα ρουσφέτια σε νομοσχέδιο για τους Δήμους



Λίγες ημέρες μετά την απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων που είχε ως αποτέλεσμα να πνιγεί η χώρα στα σκουπίδια, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο «ρουσφετιών» για τους ΟΤΑ, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ», το οποίο πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, προβλέπει αύξηση μισθού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων μέσω επιδομάτων,

Πολυετής κάθειρξη σε 30χρονο από τη Θεσσαλονίκη που βίασε τη μητέρα του



Συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε έναν 30χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος βίασε την 58χρονη μητέρα του, πριν 9 μήνες, στη Θεσσαλονίκη.Κρίθηκε ένοχος για βιασμό και για αιμομιξία και οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς η έφεση του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου 2016, ύστερα από

Καμπανάκι στους αγρότες να «τρέξουν» για τους δασικούς χάρτες



«Καμπανάκι» χτυπούν στους αγρότες για να… τρέξουν έως τις 27 Ιουλίου να τακτοποιήσουν τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε περιοχές εντός των αναρτημένων δασικών χαρτών τα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Η ΚΥΑ καθορίζει τη διαδικασία, αλλά και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση με την Κύπρο



Δύο πλοία και ένα υποβρύχιο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εστάλησαν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα ενός γαλλικού πλωτού γεωτρύπανου στα ανοικτά της Κύπρου, στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, μια εξέλιξη που είναι πιθανό να σημάνει την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού την περασμένη

Ιδρύεται νέος ΟΓΑ για χορήγηση επιδομάτων σε μία ημέρα



Την ίδρυση ενός νέου φορέα, ο οποίος θα είναι οργανωμένος στο πρότυπο του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (που διασυνδέει on line όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους) και θα εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες χορήγησης επιδομάτων, ώστε να δίνονται σε μία μέρα, προανήγγειλε η αν. υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.Όπως ανέφερε η κ. Φωτίου, «χωρίς να κόβουμε ούτε ένα επίδομα, ιδρύουμε το νέο ΟΓΑ που θα μπορεί να απονέμει τα επιδόματα στους δικαιούχους χωρίς καμία ταλαιπωρία».

Μόλις 13% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Μόλις το 13% των Ελλήνων πολιτών εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους επισημαίνεται σε έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Μάλιστα η Ελλάδα είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως (μαζί με Χιλή, Φινλανδία και Σλοβενία) που η εμπιστοσύνη των πολιτών στις κυβερνήσεις έπεσε κατακόρυφα.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση οι Έλληνες εμπιστεύονται σε ποσοστό 42% την δικαιοσύνη, 69% την αστυνομία, σε ποσοστό 31% το εθνικό σύστημα υγείας και 44% την Παιδεία που

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται νεφώσεις και τοπικές βροχές



Σήμερα Παρασκευή στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα ορεινά όλης της ηπειρωτικής χώρας αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες.
  Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ ενώ η

Στα 1.270 ευρώ κατά μέσο όρο η λυπητερή της εφορίας



Στα 1.270 ευρώ κατά μέσο όρο είναι ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν εφέτος μισθωτοί, συνταξιούχοι κι άλλοι φορολογούμενοι, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τις δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί.
Συνολικά οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και έχουν εκκαθαριστεί έως σήμερα ανέρχονται σε 5.363.907, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν υποβληθεί και 2.580.009 δηλώσεις Ε2 και 1.070.266 δηλώσεις Ε3. Πέρυσι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις



«Aυτήν τη στιγμή έχουν κατατεθεί 5.600.000 φορολογικές δηλώσεις. Είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών που αναμένονται. Από την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για το σύστημα και αν θα αντέξει τις δηλώσεις, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Πιστεύουν ότι τα συστήματα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν», δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης μετά τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, λέγοντας ότι «αν εκτιμήσουν οι υπηρεσίες ότι

Πότε η εφορία «μπλοκάρει» την έκδοση φορολογικής ενημερότητας



«Μπλόκα» έχει στήσει η εφορία σε όσους ζητούν την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας για να μεταβιβάσουν ακίνητο ή για να εισπράξουν χρήματα από το δημόσιο. Από τις παγίδες δύσκολα ξεφεύγουν όσοι έχουν χρέη προς το Δημόσιο και ζητούν την έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Στην περίπτωση αυτή, η εφορία προχωρά στην αυτόματη παρακράτηση των οφειλών.

Τι λένε τ'άστρα για σήμεα Παρασκευή 14/7


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου


 


Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Στις 27 και 28 Ιουλίου τα 11α ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ στην Κρύα Βρύση



- Με Αλέξη Παρχαρίδη και Ματθαίο Τσαχουρίδη


Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Κρύας Βρύσης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ», διοργανώνει φέτος, για 11η συνεχή χρονιά,  τα «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ». 
Το διήμερο των εκδηλώσεων στα «11α Υψηλάντεια» θα πραγματοποιηθεί
την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στο αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης, με ώρα έναρξης -και τις δύο βραδιές- 9.30 μ.μ.

Τα παιδιά με κινητό τηλέφωνο... κολλάνε πιο εύκολα ψείρες!



Μην κολλάς πάνω μου, γιατί θα κολλήσουμε ψείρες! Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση των παιδιών που έχουν κινητό τηλέφωνο και το παίρνουν μαζί τους στο σχολείο, συνωστιζόμενα το ένα δίπλα στο άλλο για να δουν κάτι στην οθόνη - πράγμα που διευκολύνει τις ψείρες να πηδάνε από το ένα παιδικό κεφάλι στο άλλο.
Μια νέα βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι μαθητές δημοτικού έχουν κινητό smartphone ή tablet, αντιμετωπίζουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο να κολλήσουν ψείρες.

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ...», η κωμωδία της χρονιάς, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών!



H πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς, "ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ...." των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 17 Ιουλίου, στις 9.15΄ το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών.
Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Φάνης Μουρατίδης, η Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος στην πιο απολαυστική και σύγχρονη κωμωδία της χρονιάς! Μια παράσταση που ύμνησαν οι κριτικοί και λάτρεψαν περισσότεροι από 80.000 θεατές, για μία (1) παράσταση στα Γιαννιτσά.

Σκοτώθηκε όταν έπιασε το κινητό που φόρτιζε στο μπάνιο



Τραγωδία με νεαρό κορίτσι στο Τέξας όταν έπαθε ηλεκτροπληξία τη στιγμή που έπιασε το κινητό της που φόρτιζε ενώ βρισκόταν μέσα στην μπανιέρα. Η οικογένεια του κοριτσιού δημοσιοποίησε τον θάνατό της ώστε να αποφευχθούν παρόμοια δυστυχήματα.
Η 14χρονη Μάντισον Κόε από το Λάμποκ βρσκόταν στο σπίτι του πατέρα της στο Νιού Μέξικο το σαββατοκύριακο όταν συνέβη το δυστύχημα, έγραψε η εφημερίδα Hobbs

Tο ύπουλο παιχνίδι της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.



Ύπουλο παιχνίδι θέλει να παίξει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή και την έρευνα που ξεκίνησε η γαλλική εταιρεία Total στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ανεβάζει συνεχώς τους τόνους και προκαλεί σε διάφορα επίπεδα -στρατιωτικά και πολιτικά- αλλά χωρίς να προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν νομικά εναντίον της. Πρόκειται για πρακτική προκλήσεων

Έρευνα: Ένας στους τρεις Έλληνες ψάχνει δουλειά στο εξωτερικό



Για τρίτη συνεχή χρονιά νέα έρευνα της Αdecco με τίτλο «Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα» κατέγραψε σταθερή ανοδική τάση για την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό δείχνοντας ετσι τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι και οι υποψήφιοι την κατάσταση στην αγορά εργασίας το 2017… 
Εξετάζοντας αρχικά την εργασιακή εμπειρία των ερωτώμενων και την ενεργή τους παρουσία τους στην αγορά εργασίας, 1 στους 4 (28%) δήλωσε ότι την περίοδο διεξαγωγής

Χαροπαλεύει 18χρονη που εισέπνευσε αέριο γέλιου



Σύμφωνα με το flashnews.gr  η νεαρή τουρίστρια μεταφέρθηκε χθες Τρίτη αρχικά στο ιατρικό κέντρο των Μαλίων και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ σε κωματώδη κατάσταση.Η κοπέλα είχε περάσει την τελευταία νύχτα των διακοπών της στην Κρήτη διασκεδάζοντας σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής.Οι πρώτες πληροφορίες από την παρέα της 18χρονης αναφέρουν πως η κοπέλα βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση αφού εισέπνευσε

Επιστολή Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πέλλας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό



Κύριε Υπουργέ
Για ακόμα μια φορά και κατόπιν εκκλήσεων των συμπολιτών μας αλλά και βλέποντας και ζώντας οι ίδιοι την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κατάσταση της υγείας στον Νομό μας, αναγκαζόμαστε να σας γράψουμε και να ζητήσουμε την βοήθεια σας. Καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά της χώρας είναι σε τραγική κατάσταση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να κάνουμε συμβιβασμούς στον τομέα της υγείας και μακάρι να ήτανε απλώς συμβιβασμοί.

Μητσοτάκης.Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και καταλύει το κράτος Δικαίου



«Oι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μιλώντας σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επικράτηση του κόμματός του στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση. «Δεν θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Θα τις κερδίσει η ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας! Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-Αργίας



Στις 16 Ιουλίου, για μια ακόμα Κυριακή, καλούνται οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, οι Κυβερνήσεις  και οι μεγάλοι εργοδότες.
Αυτή την Κυριακή 16.7 θα λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή  νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13

Με "καπέλο" οι πληρωμές φόρων στα γκισέ των τραπεζών



Από την τσέπη τους θα πληρώνουν στο εξής τα τραπεζικά έξοδα, όσοι θα εξοφλούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις στα γκισέ των τραπεζών.
Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κυρίου Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδος, δωρεάν θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές οι πληρωμές φόρων, μόνο εφόσον πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου (web banking) ή ΑΤΜ και τραπεζικών καρτών. Ειδική εξαίρεση θα ισχύσει πάντως για

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Ιάκωβο Γκανούλη για την οριστική προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας



Η πολιτεία οφείλει να συγκεκριμενοποιήσει και να νομοθετήσει για την οριστική προστασία της λίμνης κόντρα στα συμφέροντα, εξασφαλίζοντας την δυνατότητα βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής πέριξ της λίμνης σε Πέλλα και Φλώρινα.
Ολοκληρώνονται οι μελέτες πλημμύρας και το σχέδιο τροποποίησης της διαχειριστικής μελέτης του υδατικού διαμερίσματος 9 που θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.
Ο βουλευτής αφού ενημερώθηκε για την πρόοδο της τροποποίησης των μελετών διαχείρισης των υδατικών λεκανών και των μελετών πλημμύρας, ανέλυσε στον Ειδικό Γραμματέα

Άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στην Κοζάνη με αφορμή την ομιλία Τσίπρα



Μια όχι τόσο… φιλική υποδοχή, επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Κοζάνης στον πρωθυπουργό, έξω από το εκθεσιακό κέντρο, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Οι συγκεντρωμένοι, που διαμαρτύρονταν μεταξύ άλλων και για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, επιχείρησαν αρκετή ώρα μετά την άφιξη Τσίπρα, να προσεγγίσουν τον χώρο του Περιφερειακού Συνεδρίου, κάτι που απαγόρευσαν… δια ροπάλου οι αστυνομικοί.

Απίστευτο: Από χολέρα πέθανε Γερμανίδα τουρίστρια στην Πρέβεζα



Ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ,το δείγμα που δόθηκε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας από την άτυχη 41χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Γερμανία η οποία παραθέριζε στο χωριό του συζύγου της την Ανω Σκαφιδωτή και μεταφέρθηκε με συμπτώματα σοβαρής μόλυνσης αρχικά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου και απεβίωσε.

Όλες οι δαπάνες για γιατρούς και φάρμακα που μετρούν στο αφορολόγητο



Από φέτος οι δαπάνες για γιατρούς, φάρμακα και φαρμακευτικά προϊόντα θα μετρούν στο χτίσιμο του αφορολόγητου.
Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, υπέγραψε σήμερα τη σχετική απόφαση επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι αποδείξεις δαπανών που θα χτίζουν το αφορολόγητο δεν περιλαμβάνουν μόνον επισκέψεις σε γιατρούς ή κόστος νοσηλείας στα νοσοκομεία αλλά και φάρμακα και άλλα φαρμακευτικά

Αλλάζουν οι αντικειμενικές, παραμένει ο ΕΝΦΙΑ και το 2018



«Δυσβάσταχτο» θα είναι από τις αρχές του 2018 το «κεραμίδι» για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας καθώς και ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος στην επιστολή – φωτιά που απέστειλαν προς την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ «δεσμεύονται» να προχωρήσουν στην εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων.