Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Προειδοποίηση-σοκ από Χόκινγκ: Η συνάντηση με εξωγήινους θα ναι το τέλος της ανθρωπότητας.



Μία σοκαριστική προειδοποίηση έκανε ο Στίβεν Χόκινγκ. Μιλώντας σε ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Τα αγαπημένα μέρη του Χόκινγκ» διατύπωσε την άποψη ότι αν ποτέ οι άνθρωποι έρθουν σε επαφή με εξωγήινους, αυτοί θα μας σκοτώσουν. Ο πιο διάσημος επιστήμονας του κόσμου συνέστησε στους ανθρώπους να είναι πιο διστακτικοί όσον αφορά την αναζήτηση εξωγήινης ζωής, γιατί τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν και τόσο καλά για το είδος μας...

Για ποιους κληρώνει η φορο-λοταρία



Προς υλοποίηση βαίνει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την παροχή κινήτρου χρήσης πλαστικού χρήματος προς τους φορολογούμενους μέσω της φορο- λοταρίας.
Η φορολοταρία, εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται εντός του Σεπτεμβρίου με τους πρώτους τυχερούς να εισπράττουν τα χρηματικά έπαθλαΧθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία το όλο εγχείρημα γίνεται ακόμη πιο φιλικό για τους φορολογούμενους αφού, όπως γράφει το capital.gr, τα χρηματικά έπαθλα που θα εισπράττουν

Στο διάστημα... πάμε καλά: Την κατασκευή τριών δορυφόρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση.



Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε την συμφωνία για την κατασκευή τριών μικροδορυφόρων.
Η επερχόμενη συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ του κ. Παππά και τριών πανεπιστημίων της χώρας: Δημοκρίτειο, Πελοποννήσου και Πατρών.
Ο Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, συναντήθηκαν με τους καθηγητές δύο εκ των τριών πανεπιστημίων,τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κώστα Μασσέλο και τον καθηγητή πανεπιστημίου

Άρχισαν οι γκλαμουριές στο ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μέγαρο Μουσικής συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή.



Στο αίθριο των Μουσών, του μεγάρου Μουσικής διεξήχθη η πρώτη ημέρα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, συνηθισμένα από αντίστοιχες συνεδριάσεις του παρελθόντος σε σκοτεινές αίθουσες ξενοδοχείων, έδειχναν να απολαμβάνουν το δροσερό και αλέγκρο περιβάλλον του μεγάρου Μουσικής.
Εν αναμονή της έναρξης των εργασιών της ΚΕ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο

Μυστήριο με την τύχη της όμορφης Ελένης: Είναι στα χέρια της αφγανικής μαφίας;



Ο πατέρας της, που την μεγάλωσε μόνος του μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της, «οργώνει» μέρα - νύχτα την Αθήνα και έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η εξαφάνιση της ανήλικης Ελένης, που αγνοείται από τις 21 Ιανουαρίου. Η Ελένη Ευσταθιάδη μεταφέρθηκε μες στη νύχτα στα επείγοντα νοσοκομείου της Αθήνας με δυνατούς πόνους στο στομάχι. Περίμενε να την εξετάσουν οι γιατροί και ξαφνικά χάθηκε απ’ τα μάτια του πατέρα της που τη συνόδευε.

Μείναμε με τη χαρά...Ο Τράμπ απέλυσε τον Έλληνα προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.



Η Ουάσιγκτον βοούσε εδώ και καιρό ότι ερχόταν εκκαθάριση στο περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ και ότι μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου θα ήταν και ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους. 
Τελικά η ώρα έφτασε και ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την απομάκρυνση του και την αντικατάστασή του από τον μέχρι σήμερα υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, στρατηγός Τζον Κέλι.

Παρέμβαση καταγγελία της ΕΑΚΠ για την άμεση απεμπλοκή πυροσβεστικών δυνάμεων που ενισχύουν περιοχές χωρίς πυρκαγιές



Κύριε Υπουργέ
Στις 24 Ιουλίου ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Λούτσες – Περίθεια, στο νησί της Κέρκυρας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί της 26ης Ιουλίου.
Στο συγκεκριμένο συμβάν έχουν σταλεί ενισχύσεις (οχήματα και πυροσβέστες) από περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Παρότι η πυρκαγιά έχει κατασβεστεί πλήρως και έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, οι περιφέρειες της Ηπείρου και της Μακεδονίας συνεχίζουν να συνδράμουν με ενισχύσεις για 4η συνεχή ημέρα.

ΝΟΔΕ Πέλλας για τις ζημιές στους ροδακινοπαραγωγούς



Οι ροδακινοπαραγωγοί μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις,  είμαστε εγκαταλειμμένοι από την πολιτεία, ενώ έχουμε μπροστά μας υπέρογκες ασφαλίστηκες και φορολογικές υποχρεώσεις ενώ  ταυτόχρονα μένουμε στο κενό χωρίς αποζημιώσεις.
Επίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας και την αβεβαιότητα του συμπύρινου που ενώ έχει μαζευτεί  το 50% της συνολικής παράγωγης δεν  έχουν καθοριστεί οι τιμές . Δυστυχώς μετά την συνάντηση της 26/7 με την συμμετοχή ΥΠΑΑΤ –ΕΛΓΑ και εκπροσώπων μας δεν βγαίνει άμεσα αναγγελία για τις βροχοπτώσεις στις 16-17/7/2017

Κλιμακώνεται η ένταση: «Οπλίζει» ο Τραμπ μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα



ΗΠΑ και Νότια Κορέα συζήτησαν τις «στρατιωτικές επιλογές» τους μετά την εκτόξευση πυραύλου από Β. Κορέα 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά, μετά τη νέα εκτόξευση ενός βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε η Παρασκευή (28/07) η Βόρεια Κορέα, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να χαρακτηρίζει «απερίσκεπτη και επικίνδυνη» την ενέργεια της Πιονγκγιάνγκ, η οποία θα την οδηγήσει σε «περαιτέρω απομόνωση».

Εκτός ρύθμισης δύο στους τρεις οφειλέτες



Αδυναμία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ακόμα και οι μέχρι προσφάτως συνεπείς φορολογούμενοι λόγω των υπέρογκων αυξήσεων σε φόρους και εισφορές, δείχνουν τα στοιχεία για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η έκθεση αποτυπώνει την αποτυχία των μαζικών

Οι νέοι διευθυντές σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Πέλλας.



Τοποθέτηση Διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας
 Τοποθετούμε τους παρακάτω εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τη σειρά εγγραφής τους στον κυρωμένο ενιαίο αξιολογικό πίνακα και τις δηλωθείσες προτιμήσεις, σε θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, με τριετή θητεία που λήγει 31-07-2020, ως εξής:

Γ.Καρασμάνης: «Βάλε τέλος στον εμπαιγμό των ροδακινοπαραγωγών»!



Το ¨θέατρο του παραλόγου¨ σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις τριήμερες καταστροφικές βροχοπτώσεις (15,16 και 17 Ιουλίου), συνεχίζεται με… νέες παραστάσεις!
Αφού προχθές επιχείρησαν να τους ¨παραμυθιάσουν¨ με την ανακοίνωσή τους ότι, αντί να τους αποζημιώσουν για την ολοσχερή καταστροφή της παραγωγής τους, «θα… διερευνήσουν σε συνεργασία με τα ινστιτούτα της χώρας το φαινόμενο της ποιοτικής υποβάθμισης για να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον»…

Πέντε διατροφικοί μύθοι που... βλάπτουν την υγεία μας



Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αυγών κάνει καλό στην υγεία ή ότι η κατανάλωση προϊόντων που είναι υψηλά σε περιεκτικότητα λιπαρών μπορεί, στην πραγματικότητα, να συμβάλει στην απώλεια βάρους;
Αν όχι, τότε καλό είναι να διαβάσετε τους παρακάτω διατροφικούς μύθους που υποστηρίζει η διατροφολόγος, Rhiannon Lambert και οι οποίοι θα σας κάνουν να αναθεωρήστε πολλά για τη διατροφή σας.

Στα 827 εκατ. οι νέες οφειλές προς Ταμεία το δεύτερο τρίμηνο



Αδυναμία άντλησης νέων εσόδων από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις οφειλών καθώς και κόπωση των μέχρι πρότινος συνεπών ασφαλισμένων, κυρίως λόγω των υπέρογκων αυξήσεων εισφορών και φόρων, καταδεικνύει η νέα αύξηση, κατά 827.180.068 ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ταμεία, που εκτόξευσαν τα συνολικά χρέη σε 23,3 δισ. ευρώ.

Προσλήψεις 53 ατόμων στην 3η Υγειονοµική Περιφέρεια Μακεδονίας(Γιαννιτσά,Έδεσσα,Κρύα Βρύση)



Ο ∆ιοικητής της 3ης Υγειονοµικής Περιφέρειας Μακεδονίας ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά πενήντα τριών (53) ατόµων για την αντιµετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων καθαριότητας των Κέντρων Υγείας και Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθµιου Εθνικού ∆ικτύου Υγείας (Π.Ε.∆.Υ.) που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ηµαθίας, Πέλλας,

Γ.Σηφάκης: «Η ζημιά στα ροδάκινα θεωρώ ότι εντάσσεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις»



Δεν ζητάμε καμιά υπέρβαση ή κατ’ εξαίρεση που ξέρουμε ότι δεν έχουν τύχη. Θέλουμε πιστή τήρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και δίκαιη κρίση
Η ζημιά που υπέστησαν τα ροδάκινα από τις έντονες άκαιρες και πρωτόγνωρες σε ένταση και διάρκεια (για εποχή καλοκαιριού) βροχοπτώσεις του Ιουλίου σε συνδυασμό με την απότομη θερμοκρασιακή μεταβολή είναι ζημιά που, με βάση και εκθέσεις επιστημόνων γεωπόνων, εντάσσεται στα πλαίσια των ζημιών που προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για αποζημίωση.

ΕΝΦΙΑ: Σε πέντε δόσεις η εξόφληση του - Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων



Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, προβλέπουν -μεταξύ άλλων- τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Επίσης, προβλέπεται απαλλαγή από τη φορολογία των χρηματικών επάθλων που θα μοιράζονται στους τυχερούς φορολογούμενους στο πλαίσιο της λοταρίας ηλεκτρονικών αποδείξεων.

Προβλέπεται ακόμη η σύσταση διαρκούς, συντονιστικής επιτροπής για την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 29/7



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 29 Ιουλίου

Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Kινέζοι επιστήμονες πέτυχαν τηλεμεταφορά στο διάστημα.



Ομάδα Κινέζων επιστημόνων πέτυχε κάτι που μέχρι πολύ πρόσφατα θεωρείτο απίθανο. Να τηλεμεταφέρει αντικείμενο στο διάστημα χρησιμοποιώντας κβαντικούς μηχανισμούς.
Οι Κινέζοι επιστήμονες μετέφεραν ένα πρωτόνιο από τη Γη σε διαστημικό σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω της εδώ και έναν χρόνο.Αυτή η τουλάχιστον σημαντική επιστημονική επιτυχία επιτεύχθηκε χάρη στον συνδυασμό προχωρημένης φυσικής και

Από Σεπτέμβρη η λοταρία των αποδείξεων



Παράταση τουλάχιστον ενός μήνα παίρνει η λοταρία αποδείξεων και αντί για Αύγουστο, όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί, αναμένεται να ξεκινήσει από Σεπτέμβριο. 
Την εξαγγελία έκανε χθες, Πέμπτη, στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Επιπλέον, όπως είπε, σε μια από τις 13 τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή προβλέπεται ότι στα έπαθλα των κληρώσεων δεν θα επιβάλλεται ο φόρος που

Ομόφωνα ένοχος ο υπουργός του Σημίτη, Τάσος Μαντέλης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος



Ομόφωνα ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κρίθηκε από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση των χρημάτων που είχε λάβει από τη Siemens. Οι εφέτες έκριναν ότι το αδίκημα της δωροδοκίας, το οποίο επίσης βάρυνε τον πρώην υπουργό, έχει παραγραφεί.
Έπειτα από πολυμηνη διαδικασία, οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε αναψυκτικά όταν τρώμε μπριζόλα -Ο ύπουλος συνδυασμός.



Η αλήθεια είναι πως η ζάχαρη είναι σχεδόν αναπόφευκτη στα περισσότερα τρόφιμα. Αποτελεί το 16% της συνολικής πρόσληψης ενέργειας, με τη μεγαλύτερη ποσότητα να έρχεται από τα γλυκά ποτά.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απολαμβάνουν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό μέσα στη μέρα, το οποίο τους «καταστρέφει» την όποια υγιεινή διατροφή μπορεί να κάνουν.
Μια νέα μελέτη διαπίστωσε πως η κατανάλωση ενός αναψυκτικού ή ποτού με ζάχαρη μαζί με

Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη!



«Εκθρόνισε» τον Μπιλ Γκέιτς

Ο ιδρυτής του Amazon Μπιλ Γκέιτς, έγινε σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, εκθρονίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς, χάρη στην αύξηση της αξίας των χρηματιστηριακών τίτλων του κολοσσού του Διαδικτύου, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Εδεσσαϊκό Θέατρο: Στον πυρετό της προετοιμασίας διοργάνωσης φεστιβάλ



Πιστοί στο όραμά μας και με την υποστήριξή σας κινητήριο δύναμη,  συνεχίζουμε την πορεία μας βάζοντας κάθε φορά υψηλότερους στόχους.
Το μεράκι και η εργατικότητα που χαρακτηρίζει όλους όσοι ανήκουν στη μεγάλη αυτή θεατρική οικογένεια, στοιχεία που μαζί με την αστείρευτη αγάπη για την Τέχνη του Θεάτρου, έχουν καταφέρει να αναδείξουν το Εδεσσαϊκό Θέατρο ως ένα σύλλογο που πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και στις καρδιές του θεατρόφιλου κοινού.

Mητσοτάκης για τις σχέσεις κυβέρνησης-αναρχικών. "Κάνατε την αστυνομία ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα"



Την Τετάρτη μέλη της αναρχικής ομάδας πραγματοποίησαν εισβολή στο προαύλιο της Βουλής για την υπόθεση της Ηριάννας - Στην αρχή συνελήφθησαν και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.Μία ακόμη επίθεση έκανε στην κυβέρνηση -μέσω Twitter αυτή τη φορά- ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Με σχόλιό του στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στην πρόσφατη εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή γράφοντας: «Η μόνη εντολή

«Τσουνάμι» τροπολογιών από την κυβέρνηση δοκιμάζει την Βουλή



Στο ναδίρ βυθίστηκε πάλι η νομοθετική λειτουργία της Bουλής, εξαιτίας της κυβερνητικής επιλογής να χρησιμοποιήσει νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ως «όχημα» για να περάσει από την Ολομέλεια σειρά τροπολογιών, μέσω των οποίων επιχειρείται να ρυθμιστούν-διευθετηθούν πολλές υποθέσεις διαφόρων Υπουργείων.
Το νέο «τσουνάμι» τροπολογιών (έφθασαν τις 22 υπουργικές) προκάλεσε την εν μέσω διαμαρτυριών αποχώρηση από την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, αρχικώς του Ποταμιού και στη συνέχεια και του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η μητέρα που βiαζε επί τέσσερα χρόνια τα ανήλικα παιδιά της (φώτο)



Φρίκη από την υπόθεση παιδεπαστίας στη Θεσσαλονίκη – Μία μητέρα και ο πρώην σύντροφός της φέρονται να βiαζαν επί τέσσερα χρόνια τα ίδια της παιδιά – Στην πρωτοφανή υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο εμπλέκονται πέντε άτομα επιπλέον – Στη δημοσιότητα τα στοχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τους

H Τουρκία τα σπάει και με το Ισραήλ.Μαινόμενος Ερντογάν εκτοξεύει απειλές.



Έκρυθμη χαρακτηρίζεται πλέον η κατάσταση στις τουρκοισραηλινές σχέσεις καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ «θα πλήρώσει το τίμημα και θα υποφέρει την μέγιστη ζημιά» για την διαμάχη που προκλήθηκε με τα μέτρα ασφαλείας που υιοθετήθηκαν στην είσοδο του τεμένους του al-Aksa στην Ιερουσαλήμ.
«Το Ισραήλ δεν δείχνει κανένα σεβασμό για το τέμενος του Αλ Ακσά και το Θόλο του

Ανακοίνωση της ΔΗΣΥΜ για τους ροδακινοπαραγωγούς Πέλλας & Ημαθίας



Κατόπιν της ερωτήσεως των Βουλευτών της ΔΗ.ΣΥΜ. και της πιέσεως που ασκήθηκε, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε χθες στην σύσταση ειδικής επιστημονικής επιτροπής που θα μελετήσει και θα αξιολογήσει τα αίτια της καρπόπτωσης στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας ,ώστε να διαπιστωθεί αν μπορούν να ενταχθούν στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Τζόκερ: Υπερτυχερός από την Κατερίνη τίναξε την μπάνκα στον αέρα -5 εκατ. ευρώ!



Πλουσιότερος κατά 5 εκατομμύρια ευρώ έγινε ένας υπερτυχερός από την Κατερίνη, ο οποίος βρήκε και τους 6... χρυσούς αριθμούς στη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ.
Ένα  τυχερό δελτίο βρέθηκε στην 1η κατηγορία (5+1) κατά τη χτεσινή διαλογή της 1830ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ που κερδίζει το ποσό των  € 5.031.240,72.
Επίσης στην δεύτερη κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν  5 τυχερά δελτία  δελτία κάθε ένα απο τα

Εφοριακοί-τελωνειακοί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αδικαιολόγητα.



«Λαβράκια» έβγαλαν οι στοχευμένοι έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης «Πόθεν Έσχες» από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ από 01/04/2016 έως 27/07/2017, έγιναν εκατόν ογδόντα οκτώ (188) στοχευμένοι έλεγχοι και βρέθηκαν εννέα (9) υπάλληλοι με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν:

Γ.Καρασμάνης: Κατοχυρώστε το επίδομα παραμεθορίων περιοχών



Στο θέμα της κατοχύρωσης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, αναφέρθηκε ο Γιώργος Καρασμάνης, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση της Κυβέρνησης να σεβαστεί την απόφαση της Επιτροπής Περιφερειών το 2007 – η οποία και υπερψηφίστηκε από όλες τις Πτέρυγες της Βουλής – με την οποία η Πέλλα χαρακτηρίζεται ως Νομός Παραμεθόριος και Προβληματικός στο σύνολό του και έτσι, δόθηκε το επίδομα παραμεθορίων περιοχών.

Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις.Τελευταίες εκτιμήσεις πριν την ανακοίνωση.



Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, το πιθανότερο την εβδομάδα μεταξύ 21 και 25.
Μπορεί οι αποδόσεις στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης να ήταν κακές, ωστόσο οι σχολές υψηλής ζήτησης στα Πολυτεχνεία κρατάνε τις βάσεις τους.
Το ίδιο ισχύει για τις Ιατρικές και Νομικές σχολές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυξάνονται

ΜΕΒΓΑΛ. Έπεσαν οι υπογραφές από τις τράπεζες.Σε νέα πορεία ανάπτυξης η εταιρεία.



Σε πορεία ανάπτυξης βαδίζει η ΜΕΒΓΑΛ μετά την τελική συμφωνία αναδιάρθρωσης δανεισμού της ΜΕΒΓΑΛ που υπέγραψαν χθες, Πέμπτη 27/07/17, οι τέσσερις συνεργαζόμενες με την εταιρεία τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς), σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συναντίληψης, της 25/04/17, όπου είχαν συμφωνηθεί οι βασικοί όροι και οι προϋποθέσεις της.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει την έκδοση

Σύσκεψη στον ΕΛΓΑ βουλευτών και ΟΠ Πέλλας και Ημαθίας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ



Έγινε η σύσκεψη στον ΈΛΓΑ για τις ζημιές στα ροδάκινα και νεκταρίνια από
τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις με παρουσία βουλευτών Πέλλας και Ημαθίας,
εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπων των
αγροτικών οργανώσεων Πέλλας και Ημαθίας
Συστάθηκε από τον Υπουργό επιστημονική επιτροπή για τα ακριβή αίτια για
να είναι σαφές αν η ζημιά εντάσσεται στον κανονισμό του ΈΛΓΑ για
αποζημίωση

Σε 5 δόσεις από τον Σεπτέμβριο η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ



Την απαλλαγή από τη φορολογία των χρηματικών επάθλων που θα μοιράζονται στους τυχερούς φορολογούμενους στο πλαίσιο της λοταρίας ηλεκτρονικών αποδείξεων, όπως και την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 5 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, προβλέπουν μεταξύ άλλων τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή.
Προβλέπεται ακόμη η σύσταση διαρκούς συντονιστικής επιτροπής για την αναθεώρηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και την αξιοποίηση της Τράπεζας Αξιών Ακινήτων. Η

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 28/7




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου


 


Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ποιοι είναι οι νέοι διευθυντές σε όλα τα δημοτικά σχολεία Πέλλας



Το Π.Υ.Σ.Π.Ε Πέλλας (Συμβούλιο Επιλογής), με τη με αρ.πρωτ.23/27-07-2017 Πράξη του, ανακοινώνει, προς ενημέρωσή σας, την πρόταση τοποθέτησης Διευθυντών σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πέλλας:




Σε έξαρση ο σταφυλόκοκκος: Τι πρέπει να προσέχουμε



Για ένα ακόμη καλοκαίρι ο σταφυλόκοκκος έχει μετατραπεί στο μικρόβιο-«εφιάλτη» για τον παιδικό πληθυσμό.
«Εισβάλλει» με ευκολία στον οργανισμό των παιδιών προκαλώντας τους συνήθως δερματικές λοιμώξεις αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στα «θύματά» του όσο και στους γονείς που επωμίζονται τη φροντίδα τους μέχρι τελικής… απομάκρυνσης του μικροβίου.
  Γιατί υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων από σταφυλόκοκκο;
Ο σταφυλόκοκκος αποτελεί ένα από τα πιο συχνά αίτια λοιμώξεων σε βρέφη και παιδιά,

Πάει στη δουλειά του κάθε μέρα κολυμπώντας 2χλμ σε ποτάμι.ΒΙΝΤΕΟ



Οι περισσότεροι για να πάμε στη δουλειά χρησιμοποιούμε μέσα μαζικής μεταφοράς ή ΙΧ. Κάποιοι επιλέγουν το ποδήλατο, ενώ άλλοι, αν είναι πιο τυχεροί και είναι σχετικά κοντά στη δουλειά, έρχονται με τα πόδια. Ωστόσο δεν είχαμε ακούσει για ανθρώπους που πηγαίνουν στη δουλειά τους κολυμπώντας- μέχρι που μάθαμε για την περίπτωση του Μπέντζαμιν Ντέιβιντ στο Μόναχο της Γερμανίας.
Όπως αναφέρει το BBC, ο Ντέιβιντ είχε απαυδήσει με την κίνηση στους πολυσύχναστους

Συντάξεις: Μειώσεις έως 300 ευρώ με το «κόλπο» της προσωπικής διαφοράς



Την ώρα που η Βελκουλέσκου ζητά περικοπή των συνταξιοδοτικής δαπάνης και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, οι απώλειες από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις από το 2019 θα φτάνουν έως και τα 300 ευρώ
Επιπλέον, ορατός είναι κίνδυνος να υπάρξει πλήρης περικοπή της διαφοράς, όπως επισημαίνεται στα «Νέα». «Είχαμε επισημάνει πρώτοι ότι το τρικ της προσωπικής διαφοράς στήθηκε για να γίνει οριζόντια μείωση στους σημερινούς συνταξιούχους» τονίζει ο πρόεδρος

Άπιαστο όνειρο για τους Έλληνες οι καλοκαιρινές διακοπές.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στο τεύχος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων καταγράφεται ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο: Το γεγονός ότι πέρυσι υπήρξε αύξηση του εσωτερικού τουρισμού σε σύγκριση με το 2015, η οποία όμως προκύπτει δεδομένου ότι το καλοκαίρι του 2015 ήταν περίοδος εξαιρετικά υψηλής οικονομικής ανασφάλειας. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων εσωτερικού και ακτοπλοΐας, το 2016 παρατηρείται αύξηση κατά 8% της ταξιδιωτικής

Στα χέρια Σαββίδη "Έθνος" και "Ημερησία"



Tα σήματα του «Έθνους» και της «Ημερησίας» αλλά και οι μετοχές που είχε ο όμιλος Μπόμπολα στην «Άνωση» εκποιήθηκαν σήμερα, μέσω του αναγκαστικού πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.Αντιθέτως, για τις υπόλοιπες συμμετοχές του Ομίλου δεν υπήρξε ενδιαφέρον, η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη και θα επαναληφθεί.Ως προς τα σήματα του Έθνους (Έθνος, Έθνος Κυριακής και Ethnos.gr) αυτά περνούν στον όμιλο Dimera συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη έναντι ποσού 3.000.000 ευρώ.

Μοσκοβισί: Η ζωή (σας) ποδήλατο!



ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες ακόμα για το πού πάει το πράγμα και για το κατά πόσο θα βελτιωθεί η (δύσκολη) ζωή του λόγω της εξόδου της χώρας στις αγορές, δεν έχει παρά να ακούσει προσεκτικά τα όσα (μας) είπε ο επίτροπος περί των οικονομικών της Κομισιόν, ο μεγάλος φίλος της χώρας Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Γάλλος φίλος, που επισκέφτηκε την Αθήνα ακριβώς τη μέρα που παίζονταν το επιτόκιο του δανεισμού (από τις αγορές),