Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Την Πέμπτη 24/8 πανηγυρίζει η ενορία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών



Την Πέμπτη 24 Αυγούστου πανηγυρίζει η ενορία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
(Χώρος ανεγέρσεως Ι. Ναού πλησίον μνημείου Ελευθεροχωριτών)

Συγχαρητήρια επιστολή Αλμωπού Αριδαίας προς Α.Αντωνίου και Α.Πανίδη για την εκλογή τους στην Ε.Π.Ο.



Το Δ.Σ. του Αλμωπού Αριδαίας  εκφράζει τα θερμότερα συγχαρητήρια στον κ. Αστέριο Αντωνίου για την εκλογή του ως Α΄ Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) και στον κ. Αβραάμ Πανίδη για την εκλογή του ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου & Συμμόρφωσης  της Ε.Π.Ο. και τους εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους.

Κάρτες Διαρκείας Αλμωπού Αριδαίας και φιλικό με Άρη Θεσσαλονίκης



Ο Αλμωπός ξεκινάει τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά και σε καλεί στο γήπεδο για να ζήσεις όλη την αγωνιστική δράση.

Φέτος το πρόγραμμα είναι γεμάτο ντέρμπυ και η ομάδα είναι ακόμα πιο ενισχυμένη και ανταγωνιστική.

Το τσάι των 99 σεντς που έκανε εκατομμυριούχους δυο ντελιβεράδες



Στο Μπρούκλυν των ΗΠΑ, εν έτει 1971, δυο φίλοι που διαθέτουν ένα... χίπικο βαν VW, τριγυρνούν στους δρόμους και πουλούν παγωμένες μπύρες. Σήμερα, διαθέτουν την υπ' αριθμόν 1, σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, φίρμα παγωμένου τσαγιού. Κυρίες και κύριοι αυτός είναι ο John Ferolito's και Don Vultaggio's way προς την (τεράστια) επιχειρηματική επιτυχία!Και στην Ελλάδα, τα αναγνωρίζουμε από τα ιδιαίτερα, πολύχρωμα μπουκάλια τους, με σχέδια

Ουρικό οξύ: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε για την μείωση των συμπτωμάτων



Η ουρική αρθρίτιδα, μια επώδυνη μορφή αρθρίτιδας, εμφανίζεται όταν τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος σχηματίζουν κρυστάλλους γύρω από μία άρθρωση.Το ουρικό οξύ παράγεται όταν το σώμα διασπά μια χημική ουσία που ονομάζεται πουρίνη. Η πουρίνη υπάρχει φυσικά στο σώμα σας, αλλά εμπεριέχεται επίσης σε ορισμένες τροφές. Το ουρικό οξύ αποβάλλεται από το σώμα με τα ούρα.

Συνελήφθη Τούρκος για απόπειρα εμπρησμού



Ένας Τούρκος υπήκοος, συνελήφθη την Παρασκευή στην Εγνατία Οδό, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά, κοντά στον αυτοκινητόδρομο.
Ο Τούρκος είχε παρκάρει το όχημα του κοντά σήραγγα Αγίου Νικολάου και οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές από άλλον διερχόμενο οδηγό. Αστυνομικοί από το Τμήμα Παραμυθιάς, τον συνέλαβαν αμέσως μόλις έβαλε την φωτιά.

Εκλογές για νέο ΔΣ στο Σύλλογο Ποντίων Χρύσας Τσάκων κ.Ροδωνιάς «Ο Πόντος»



Το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Χρύσας Τσάκων κ.Ροδωνιάς  «Ο ΠΟΝΤΟΣ»  ανακοινώνει,
ότι τη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου  2017  στις 11.00  θα πραγματοποιηθεί  Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση με σκοπό τον απολογισμό πεπραγμένων  και  διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέων μελών στα όργανα του Συλλόγου μας. Η Γ. Σ. θα εκλέξει εφορευτική επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές και σε αυτή θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα του συλλόγου μας.

Κέρκυρα.Σύλληψη Βελγίδας καταζητούμενης για τρομοκρατία.



Συνελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής, μέσα σε επιβατηγό πλοίο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπάρι-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
μια 22χρονη Βελγίδα υπήκοος, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές διωκτικές

ΗΠΑ: Νέες θεραπείες των λοιμώξεων του στομάχου με νανορομπότ



Τα νανο-οχήματα, το καθένα περίπου όσο το μισό πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας, εισέρχονται στο στομάχι από το στόμα και κολυμπούν μέσα στα γαστρικά οξέα, απελευθερώνοντας τα αντιβιοτικά που περιέχουν.

Επιστήμονες στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μικροσκοπικά αυτόνομα ρομπότ για να θεραπεύσουν βακτηριακές λοιμώξεις στο στομάχι.

Οι Τούρκοι προκαλούν στο Αιγαίο: 60 παραβιάσεις μόνο την Παρασκευή



Με αμείωτη ένταση οι Τούρκοι συνεχίζουν την προκλητική τους συμπεριφορά και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση αυτή τη φορά.
Μόνο σήμερα και μέσα σε μόνο λίγες ώρες, τουρκικά μαχητικά σημείωσαν εξήντα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου αλλά και οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Ειδικότερα, στον εθνικό εναέριο χώρο εισήλθαν 14 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο

«Η Γιορτή της Μπαμπέτ» στην Θερινή Κινηματογραφική Λέσχη της Έδεσσας



Ο Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της  ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ., την Δευτέρα  21 και την Τρίτη 22  Αυγούστου   2017 και ώρα 21:15, στον χώρο του θερινού σινεμά (περιοχή Μύλοι, πάρκο Καταρρακτών) του Δήμου Έδεσσας θα προβάλλει την ταινία:

Η Γιορτή της Μπαμπέτ (1987)

Γιγαντιαίος αστεροειδής περνά «μια ανάσα» από την Γη την 1η Σεπτεμβρίου



Ενας αστεροειδής με διάμετρο τρία μίλια, που θα μπορούσε να καταστρέψει την ζωή ή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής επάνω στη Γη θα περάσει «μια ανάσα» για τα δεδομένα του διαστήματος και των αποστάσεων σε αυτό την 1η Σεπτεμβρίου.
«Δεν είναι το πιο κοντινό αντικείμενο που έχει περάσει από τη Γη, είναι όμως το μεγαλύτερο σε αυτήν την απόσταση», δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Διαστημικής

«Αλλάζει σελίδα» ο ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ



Ο ΓΑΣ Έδεσσας μετά από σχεδόν έξι χρόνια λειτουργίας «αλλάζει σελίδα» καθώς μετά από διαδικασίες που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, συγχωνεύτηκε με τον Πανεδεσσαϊκό δημιουργώντας τον Εδεσσαϊκό B.C.
Σε μια σύντομη αναδρομή της εξαετούς πορείας διαπιστώνεται ότι, ο ΓΑΣ κατάφερε εντυπωσιακά πράγματα για το άθλημα και την πόλη μας. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 ο ΓΑΣ Έδεσσας κατάφερε να φέρει μία «φρεσκάδα» και έναν άνεμο ανανέωσης στα  «στάσιμα» μπασκετικά δρώμενα της πόλης μας.

Πόλεμος για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ



Μπορεί η πολιτική επικαιρότητα να κινείται σε ρυθμούς διακοπών, πολλοί όμως είναι αυτοί εντός της Νέας Δημοκρατίας που αγωνιούν και κινούνται παρασκηνιακά. Βασικός στόχος τους; Μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. 
 Καθώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, πολλοί είναι

Ο Ερντογάν καλεί τους υπηκόους του να ρίξουν «μαύρο» στη Μέρκελ



Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και οι σύμμαχοί της είναι εχθροί της Τουρκίας και κάλεσε τους τούρκους ψηφοφόρους στη Γερμανία να μην τους ψηφίσουν στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.

Σοκ και δέος από τις περικοπές των νέων συντάξεων.



Τη δραματική μείωση των νέων συντάξεων και ένα αναλογιστικά άδικο νέο σύστημα, όπου όσοι έχουν πληρώσει περισσότερες εισφορές λαμβάνουν τελικά μικρότερες συντάξεις, αποκαλύπτουν οι πρώτες αιτήσεις συνταξιοδότησης που είχαν κατατεθεί μετά τις 13 Μαΐου του 2016 και εκδίδονται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα στοιχεία από τις αιτήσεις που εκκαθαρίζονται είναι

Γιάννης Σηφάκης : Πιστώθηκε το 70% της προκαταβολής στους νέους αγρότες και στην Κεντρική Μακεδονία




Πιστώθηκε το 70% της προκαταβολής στους νέους αγρότες και στην Κεντρική Μακεδονία, συνολικά 27.557.600,00 € από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι νέοι αγρότες θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα

Kαταστηματάρχης πυροβόλησε κατά εφοριακών.Δεν ήθελε τον έλεγχο.



Χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν τρεις ελεγκτές της εφορίας σε κατάστημα στην Αγριά Βόλου, ο καταστηματάρχης πυροβόλησε εναντίον τους.Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, ο έλεγχος από τους εφοριακούς πραγματοποιήθηκε, ενώ ο καταστηματάρχης είχε φέρει εξαρχής αντιρρήσεις, και τη στιγμή που αποχωρούσαν από το μαγαζί, εκείνος βγήκε έξω και άρχισε να πυροβολεί.
Οι υπάλληλοι της εφορίας ειδοποίησαν την αστυνομία και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος

Eπιτυχία για την Πέλλα.Ο Στ.Αντωνίου Αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ.



Μια επιτυχία έκρυβε για την Πέλλα η χθεσινή διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Α Αντιπρόεδρος στην εκτελεστική επιτροπή ορίστηκε ο Πρόεδρος ΕΠΣ Πέλλας Στέργιος Αντωνίου που από την αρχή είχε ταχθεί ανοικτά στο πλευρό του νέου Προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου.Ευχή όλων και φυσικά του «Πέλλα Δώθε», η νέα διοίκηση και ο συντοπίτης μας κ.Αντωνίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Τελετή έναρξης αγώνων Aridea Cup 2017



Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην τελετή έναρξης του

Aridea Cup 2017
και να παρακολουθήσετε τους αγώνες καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει την Δευτέρα 21 Αυγούστου, στις 19.00
θα ακολουθήσει γιορτή, διαγωνισμοί των αθλητών και μουσική.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για εμάς και στήριξη στην προσπάθεια που κάνουμε.
Σας περιμένουμε.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες εκδίκασης για το νόμο Κατσέλη



Με εντατικότερους ρυθμούς ξεκινάει από το φθινόπωρο η εκδίκαση υποθέσεων δανείων που εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη. Στόχος της εντατικοποίησης των διαδικασιών είναι να καλυφθεί όσό το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος υποθέσεων έως το τέλος του 2017, ενώ και στη διάρκεια του 2018 η επιδίωξη είναι να εκδικαστούν συνολικά 100.000 υποθέσεις. Υπένθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις για υπαγωγή στα ευεργετήματα του νόμου ξεπερνούν τις

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 19/8


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 19 Αυγούστου

Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Πέθανε στα 73 της χρόνια η αγαπημένη ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη



Πέθανε, σε ηλικία 73 ετών, η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη, μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.. Θλίψη στον καλλιτεχνικό αλλά και στον απλό κόσμο που την αγάπησε μέσα από τις ταινίες της σκόρπισε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη.

Η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη βρέθηκε νεκρή σήμερα, Παρασκευή, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη. Ο θάνατός της προήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό της περιβάλλον, από ανακοπή καρδιάς.

Το κρύο τσάι και τα οφέλη για την υγεία μας



Η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει και θέλετε κάτι παγωμένο για να σας δροσίσει και να σας τονώσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Πέρα από τους φυσικούς χυμούς μπορείτε να επιλέξετε το κρύο τσάι που προσφέρει μια σειρά από οφέλη στον οργανισμό.

Γιατί να το προτιμήσετε

Τρέξιμο: Τα μοναδικά οφέλη του για την υγεία του εγκεφάλου



Οι άνθρωποι που είναι σωματικά δραστήριοι στην εφηβεία κάνοντας τρέξιμο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια αργότερα στη ζωή, όπως αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι το τρέξιμο διεγείρει τον εγκέφαλο και βοηθά τη μνήμη.
Η νέα έρευνα των επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, όταν οι άνθρωποι υιοθετούν αυτή τη συνήθεια νωρίς στη ζωή τους.

Η Αστυνομία αναζητά τους γονείς αυτού του παιδιού.Μήπως γνωρίζετε ποιοι είναι;



Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία φωτογραφίες αγοριού περίπου 2,5 ετών που βρέθηκε στις 5 Ιουλίου να περιπλανάται μόνο του στον περιβάλλοντα χώρο του μητροπολιτικού ναού Αγίου Αχιλλείου Λάρισας.
Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών κρίθηκε αναγκαία, καθώς είναι αδύνατη η διακρίβωση της ταυτότητας του αγοριού καθώς και των βιολογικών γονέων του ή ο εντοπισμών των πλησιέστερων συγγενών του.

Ήλθαν στο φως στην Ανταρκτική τα αρχαιότερα μέχρι σήμερα δείγματα πάγου ηλικίας 2,7 εκατ. ετών



Οι επιστήμονες ανέσυραν στην επιφάνεια της Ανταρκτικής από το υπέδαφός της πυρήνες πάγου που έχουν ηλικία-ρεκόρ περίπου 2,7 εκατομμυρίων ετών όταν περίπου άρχιζαν οι κύκλοι των παγετώνων στη Γη.
Οι εν λόγω πάγοι είναι κατά τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια χρόνια παλαιότεροι από αυτούς που μέχρι σήμερα κατείχαν το ρεκόρ (ένας πυρήνας πάγου ηλικίας 800.000 ετών που είχε ανασυρθεί το 2004). Ο νέος και πολύ παλαιότερος πυρήνας πάγου ανασύρθηκε από μια ανεμοδαρμένη περιοχή της ανατολικής Ανταρκτικής, τους λόφους Άλαν, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη βάση

Μπράβο ρε Έφη! Στα μουλωχτά νέα σφαγή 24% σε συντάξεις και επιδόματα.



Αλαλούμ επικρατεί στον επανυπολογισμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων σχετικά με το αν στη λεγόμενη προσωπική διαφορά και στη μείωση ως 18% που θα ισχύσει από το 2019 θα συμπεριληφθούν τα επιδόματα συζύγου και τέκνων που παίρνουν οι συνταξιούχοι ή αν οι περικοπές επιδομάτων θα γίνουν ξεχωριστά όπως προβλέπει το άρθρο 1 του συμπληρωματικού μνημονίου (ν. 4472/2017) που ψήφισε η κυβέρνηση στις 18 Μαΐου.

«Τρέλα» στις ΗΠΑ για την ολική έκλειψη Ηλίου στις 21/8 - Δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα



Έπειτα από 600 εκατ. χρόνια δεν θα γίνεται πλέον ολική έκλειψη - Η τελευταία ολική έκλειψη Ηλίου που έγινε ορατή από τις ΗΠΑ, ήταν το 1979, ενώ πρόκειται για την πρώτη μετά το 1918 που θα είναι ορατή από την μία άκρη των ΗΠΑ έως την άλλη
Μια ολική έκλειψη Ηλίου θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, οπότε η Σελήνη θα παρεμβληθεί ακριβώς μεταξύ της Γης και του μητρικού άστρου της, μπλοκάροντας το φως του τελευταίου και αποκαλύπτοντας έτσι το όμορφο στέμμα, την εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου.

Και ο Γιάννης Ραγκούσης υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά



Την υποψηφιότητά του για τη θέση του επικεφαλής στο νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς πρόκειται να ανακοινώσει ο Γιάννης Ραγκούσης την ερχόμενη Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης έχει αποχωρήσει από την «Ώρα Αποφάσεων», πολιτική κίνηση στην οποία είχε υπάρξει ιδρυτικό μέλος μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη.

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις των Πανελλαδικών - Οι εκτιμήσεις για τις σχολές



Την Παρασκευή 25 Αυγούστου ή τη Δευτέρα 28 Αυγούστου θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι βάσεις των σχολών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας. 
Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε σημαντική πτώση σε των βάσεων. Ωστόσο, πιστεύεται ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.

Όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν το σύμφωνο συμβίωσης αντί του γάμου



Όλο και περισσότερα ζευγάρια στην Ελλάδα καταφεύγουν στον συμβολαιογράφο για να επισημοποιήσουν τη σχέση τους αντί να επιλέξει τον παραδοσιακό γάμο στην εκκλησία.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα στοιχεία από τα ληξιαρχεία δείχνουν μια μεγάλη αύξηση των συμφώνων συμβίωση. Ωστόσο, ο παραδοσιακός γάμος εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πάνω από 50.000 τελετές.

Καυτό φθινόπωρο για υπ. Εργασίας ενόψει της τρίτης αξιολόγησης



Διαδοχικές μεταρρυθμίσεις στο πεδίο των κοινωνικών επιδομάτων, παράλληλα με αλλαγές στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργιών από πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, αλλά και επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης νέων συντάξεων, περιλαμβάνει η λίστα του υπουργείου Εργασίας με τα «καυτά» προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση.

Mε τριήμερη παύση παράδοσης προϊόντων επιχειρούν να χτυπήσουν το "καρτέλ" στο ροδάκινο.



Με τρεις µέρες «στοπ» στις παραδόσεις απαντούν οι παραγωγοί συµπύρηνου ροδάκινουστην προκλητική πολιτική που εφαρµόζει φέτος η µεταποιητική βιοµηχανία για τις τιµές στο προϊόν.
Τα 24 λεπτά µεικτά, άρα 21 για τα προϊόντα που περνούν από τις οργανώσεις αλλά και τα «κόσκινα» που έχουν µπει φέτος στην παραλαβή, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους παραγωγούς που ψάχνουν για τρόπους αντίδρασης στην αιχµή της συγκοµιδής. Σηµειωτέον

Στις 15 Σεπτεμβρίου η εκλογή νέου Δ.Σ. στον Εμπορικό Σύλλογο Αριδαίας



Ο Εμπορικός Βιοτεχνικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Αριδαίας, ενημερώνει τα μέλη του ότι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 θα διενεργηθούν εκλογές, στο Ξενιτίδειο, από τις 10:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ.

Οι εκλογές θα αφορούν:

Πως θα ρυθμίσετε τα δάνειά σας στις τράπεζες - Δείτε αναλυτικά



Στενό μαρκάρισμα ασκούν οι τράπεζες στους δανειολήπτες με οφειλές στο… κόκκινο. Οι καταγγελίες συμβάσεων πέφτουν βροχή… μέσα στο καλοκαίρι, περιλαμβάνοντας ακόμη και περιπτώσεις μικρής καθυστέρησης στην αποπληρωμή των μηνιαίων δανειακών δόσεων.
Οι πιέσεις θα ενταθούν από τον Σεπτέμβριο, αφού τα πιστωτικά ιδρύματα σκοπεύουν να… κατέβουν με σύστημα «φουλ επίθεση» προς επίτευξη του στόχου-δέσμευση στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για μείωση των μη

Τόσκας: Καμία συνωμοσιολογία, δεν υπήρχε ενιαίο σχέδιο εμπρησμών



Ανασκευάζει ο Νίκος Τόσκας τις προηγούμενες διαρροές κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί σχεδίου εμπρησμών. Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών είχαν κάνει λόγο κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Σταύρος Κοντονής, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Σταθερός στο 0,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2017



Σταθερός στο 0,9% παρέμεινε τον Ιούλιο του 2017 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, σε σχέση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τον Ιούλιο του 2017 ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός, σε σχέση με τον Ιούνιο, στο 1,3% και στην ΕΕ στο 1,5%. Ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2016, ο πληθωρισμός τόσο στην Ελλάδα, όσο στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ βρισκόταν στο 0,2%.

Βαρκελώνη: 5 ισλαμιστές σκοτώθηκαν αλλά ο τρομοκράτης – οδηγός αναζητείται



Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη του τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Βαρκελώνης έχουν εξαπολύσει οι ισπανικές αρχές, μετά την αιματηρή επίθεση με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στη Las Ramblas, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι να σκοτωθούν και ακόμα εκατό να τραυματιστούν.
Ο δράστης εξαφανίστηκε και αναζητείται και η ισπανική αστυνομία εκτιμά πως επρόκειτο

Δίνουν κίνητρο στους δημοσίους υπαλλήλους για να συμμετέχουν στην αξιολόγηση -50 έως 450 ευρώ μπόνους το μήνα



Καθώς η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων απέτυχε, η αρμόδια υπουργός Ολγα Γεροβασίλη, βάσει ειδικής ρύθμισης που ετοιμάζεται, θα δώσει κίνητρο συμμετοχής. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» το κίνητρο είναι αυξήσεις  για πολύ μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς προβλέπεται για τους πτυχιούχους υπαλλήλους που υπηρετούν επί 10ετία στο Δημόσιο και θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό και μισθολογική αύξηση.

Δήμος Πέλλας: Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών από Τέλη-Φόρους-Εισφορές & πρόστιμα



Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πέλλας ανακοινώνει ότι με το άρθρο 52 του Ν.4483/201 δύνανται να ρυθμίζονται οφειλές προς τους  Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών έως και την  30/11/2017.
                                                      Ειδικότερα:
 Οφειλές προς τον Δήμο δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:
α) Αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»



Σε αυτό το πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν και οι 4.000 ως 5.000 δικαιούχοι του προηγούμενου προγράμματος που δεν χρηματοδοτήθηκαν λόγω έλλειψης πόρων. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως τα εισοδηματικά κριτήρια 
Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» έγινε σήμερα, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η ενεργοποίηση του προγράμματος,

Χιλιάδες οικογένειες χάνουν απαλλαγές φόρων και επιδόματα



Χάνουν το δικαίωμα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ χιλιάδες οικονομικά αδύναμοι πολίτες.Επιπλέον σταματούν να έχουν τη δυνατότητα να εισπράττουν από τον ΟΓΑ επιδόματα στήριξης τέκνων μειωμένα κατά 33% σε σύγκριση με αυτά που δικαιούνται στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ο ισχύων Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 18/8



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας