Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε το εξώφυλλο του τεύχους του Αστερίξ «Ο Γύρος της Γαλλίας»



Σε δημοπρασία στο Παρίσι, πουλήθηκε το αυθεντικό εξώφυλλο του άλμπουμ του Αστερίξ «Ο Γύρος της Γαλλίας», όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Drouot.Το έγχρωμο εξώφυλλο, που φέρει χειρόγραφες αφιερώσεις των "μπαμπάδων" του Αστερίξ, του Ρενέ Γκοσινί και του Αλμπέρ Ουντερζό προς τον σκηνοθέτη Πιερ Τσερνιά, είχε εκτιμηθεί στα 180.000-200.000 ευρώ. Το εξώφυλλο του άλμπουμ «Η Ασπίδα της Αρβέρνης», που

Αλλεργία στους καρπούς: Οι απαγορευμένες τροφές



Πολλά από τα συστατικά που αναγράφονται στις ετικέτες των τροφίμων, είναι άγνωστα στους περισσότερους. Για όσους έχουν τροφικές αλλεργίες όμως, η άγνοια αυτή μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. 
Εάν για παράδειγμα έχετε αλλεργία σε κάποιους ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα, δεν πρέπει να αποφύγετε μόνο όποιο τρόφιμο περιέχει αμύγδαλα, αλλά και «μάρτζιπαν», που σημαίνει αμυγδαλόπαστα.

Μια πυραυλική επίθεση του Κιμ θα μπορούσε να σκοτώσει το 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ!



Καθώς οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα βρίσκονται στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου με τον Ντόναλντ Τραμ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν να εκτοξεύουν απειλές για ανάληψη στρατιωτικής δράσης η Ουάσιγκτον μετακινεί συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στην αυλή της Πιονγιάνγκ με στόχο να καταρρίψει τυχόν πυραύλους που θα εκτοξεύσει το κομμουνιστικό καθεστώς.Αλλά μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων προειδοποίησε το αμερικανικό κογκρέσο ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό σε περίπτωση που ο Βορειοκορεάτης

Χιλιάδες Βρετανοί ζητούν άλλη υπηκοότητα!



Τουλάχιστον 17.000 Βρετανοί ζήτησαν την υπηκοότητα κάποιας άλλης χώρας μέλους της ΕΕ στη διάρκεια της χρονιάς μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται από τη βρετανική εφημερίδα Guardian με τίτλο «Η ψηφοφορία για το Brexit δημιουργεί κύμα αιτήσεων για την υπηκοότητα της ΕΕ». 
Όσον αφορά την Κύπρο και την Ελλάδα, ο αριθμός των αιτήσεων αυτών τετραπλασιάσθηκε, φθάνοντας τις 306 και τις 45 αντιστοίχως.

Κόκκινα δάνεια: Δυνατότητα «κουρέματος» στους συνεπείς δανειολήπτες



Σε σαρωτικές αλλαγές του Κώδικα Δεοντολογίας τους προχωρούν οι τράπεζες, επιχειρώντας να βάλουν «φρένο» στην περαιτέρω εισροή μη εξυπηρετούμενων (κόκκινων) δανείων στα χαρτοφυλάκιά τους και για το σκοπό αυτό αλλάζουν τους μηχανισμούς αποπληρωμής τους, δίνοντας κίνητρα στους «συνεπείς κόκκινους» δανειολήπτες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», με δεδομένο το στενό «μαρκάρισμα» που ασκεί ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ (SSM) στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Στην Άγκυρα για... «διαβουλεύσεις» η ηγεσία των «Τούρκων Δυτικής Θράκης».Δεν τους άρεσε η τροπολογία.



Πριν καθαρογραφεί η απόφαση της Βουλής να εγκρίνει την τροπολογία  που αφορά τις οργανώσεις και συλλόγους που ζητούν να έχουν στον τίτλο τους τον όρο «τουρκικός», η Άγκυρα με μια συμβολική κίνηση αναδεικνύει στην κορυφή της ελληνοτουρκικής ατζέντας μειονοτικό ζήτημα, με τον πρωθυπουργό Yıldırım να υποδέχεται με όλες τις τιμές την πολυπληθή αντιπροσωπεία από την Θράκη.Όπως έγινε γνωστό ο κ. Yıldırım υποδέχθηκε τον σκληρό πυρήνα της μειονότητας, την «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης»

Στα ίχνη των εκτελεστών του Ζαφειρόπουλου η ΕΛ.ΑΣ



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Είναι τόσο πλήρη τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές για την ταυτότητα των δύο δραστών που δολοφόνησαν τον δικηγόρο, ώστε είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.
Από την πρώτη στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να ξετυλίγει το «μίτο» της υπόθεσης -που σόκαρε τόσο τον πολιτικό όσο και τον δικηγορικό κόσμο- και διερεύνησε εξονυχιστικά όλα τα πιθανά σενάρια για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τα κίνητρα των δραστών.

Σε πλειστηριασμό βγαίνει η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ



Σε πλειστηριασμό βγαίνει στις 7 Δεκεμβρίου η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 18,281 εκατ. ευρώ.Το τίμημα θεωρείται υψηλό και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να βρεθεί αγοραστής. Στην περίπτωση της ΑΓΝΟ, ο  εκκαθαριστής επιδιώκει να εισπράξει μέρος των δανείων της τάξης των 19 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία.
Περίπτωση ιδιάζουσα, δεδομένου ότι η ΑΓΝΟ ιδρύθηκε και ανδρώθηκε ως συνεταιριστική

«Δώρο» Χριστουγέννων για χιλιάδες συνταξιούχους



Χριστουγεννιάτικος μποναμάς έρχεται για 1.000.000 συνταξιούχους, καθώς με τη σύνταξη του Ιανουαρίου που θα πληρωθεί μέσα στις γιορτές θα ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων από τις παράνομες κρατήσεις στις συντάξεις για τις εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ.Το κράτος παραδέχθηκε το λάθος στις συντάξεις και υπολογίζεται ότι έγιναν παράνομες κρατήσεις σε 1.000.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα πρέπει τώρα να περιμένουν επιστροφή από 1.000 ως και 3.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό της σύνταξής τους.

Ποινές φυλάκισης έως 20 μήνες σε 11 οπαδούς του ΠΑΟΚ



Ποινές φυλάκισης από 9 έως 20 μήνες επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε έντεκα οπαδούς του ΠΑΟΚ που κατηγορούνταν για συμμετοχή στα επεισόδια του προπέρσινου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον «Δικέφαλο του Βορρά» και τον Ολυμπιακό, που διεκόπη οριστικά λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης, στο γήπεδο της Τούμπας. 
Οι πράξεις για τις οποίες τιμωρήθηκαν είναι -κατά περίπτωση- αυτές που συνδέονται με τον

Αναρτήθηκαν τα «ραβασάκια» Σεπτεμβρίου του ΕΦΚΑ



Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι εισφορές Σεπτεμβρίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά για την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα

Όλα τα είχαμε...Κινέζικος δορυφόρος θα πέσει στα κεφάλια μας.



Σήμα κινδύνου έρχεται από το διάστημα. Ένα κινέζικο διαστημόπλοιο βρίσκεται εκτός ελέγχου από τον Σεπτέμβριο του 2016 και σύμφωνα με τις επίσημες κινεζικές αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν το θέμα που έχει προκύψει, θα καταπέσει σε κομμάτια στη Γη το αμέσως επόμενο διάστημα.Το οκτώ τόνων διαστημικό όχημα χρησιμοποιήθηκε το 2011 σε μία αποστολή για την επέκταση του πρώτου Κινεζικού Διαστημικού Σταθμού που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Κάποια δυσλειτουργία προκάλεσε την απώλεια ελέγχου του τον

Υπουργός λάτρης της "φούντας".Να καλλιεργούμε στα μπαλκόνια μας πληρώνοντας...παράβολο.



Μια διαφορετική άποψη όσον αφορά τη χρήση κάνναβης για προσωπικούς λόγους, εξέφρασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον Realfm. Ο κ. Τσιρώνης θεωρεί ότι θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα στους χρήστες να έχουν ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι τους για ιδιόχρηση, καταβάλλοντας ένα παράβολο στο κράτος.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 14/10


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 14 Οκτωβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Βουλωμένες αρτηρίες: Τέσσερα «σιωπηλά» σημάδια



Η απόφραξη των αρτηριών δεν αποτελεί μεμονωμένη πάθηση, χαρακτηρίζει όμως τη στεφανιαία νόσο και ανοίγει τον δρόμο για σοβαρές επιπλοκές όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.Στη στεφανιαία νόσο η απόφραξη των αρτηριών είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης μιας κηρώδους ουσίας που ονομάζεται πλάκα εσωτερικά στα τοιχώματα των στεφανιαίων αρτηριών, οι οποίες τροφοδοτούν με πλούσιο σε οξυγόνο αίμα την καρδιά. Η συσσώρευση πλάκας έχει σαν αποτέλεσμα να

Άφαντη η 47χρονη καθηγήτρια.Δεν έχει δώσει σημεία ζωής για μια εβδομάδα.



Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της Βάιας Οικονόμου, της 47χρονης καθηγήτριας Μαθηματικών από τη Θεσσαλονίκη τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί εδώ και μια εβδομάδα. Τα ίχνη της χάθηκαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ οπότε και μίλησε τελευταία φορά στο τηλέφωνο με τη μητέρα της.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η αστυνομία αναζητά ένα άτομο με το οποίο φαίνεται να είχε μιλήσει τηλεφωνικά η 47χρονη το οποίο όμως δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Θρίλερ στην Ευρώπη : Δεν γνωρίζουν από πού διέφυγε η ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα.



Aκόμη κανείς δεν ξέρει από πού διέφυγε η ποσότητα του ραδιενεργού ισοτόπου Ρουθήνιο-106 (Ru-106)  το οποίο προκάλεσε συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, αφού εκτός της Ελλάδας, ποσότητες ανιχνεύτηκαν σε τουλάχιστον ακόμη 5 χώρες.Το γερμανικό γραφείο παρακολούθησης ραδιενέργειας  "δείχνει" για την προέλευση του  Ρουθηνίου προς την πλευρά της Ρωσίας, η οποία όμως αρνείται κατηγορηματικά ότι οποιδήποτε εγκατάστασή της ευθύνεται για τα αυξημένα επίπεδα του ισοτόπου.

«Η ΕΚΤ κερδίζει 7,8 δισ. από τα ελληνικά ομόλογα, αλλά στην Αθήνα δίνει ψίχουλα»



«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κερδίζει 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα, αλλά στην Αθήνα καταλήγουν μόνο ψίχουλα», γράφει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «η ΕΚΤ πρέπει να αναδιανείμει τα κέρδη της στα μέλη της, στις διάφορες κεντρικές τράπεζες», αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης, αλλά προσθέτει πως «τα εμβάσματα στην Ελλάδα έχουν σταματήσει, προσωρινά, από το 2014, όταν η οικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε εντυπωσιακά, υποχρεώνοντας τους

Πατρίκιοι στο δημόσιο- Πληβείοι στον ιδιωτικό τομέα



Τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της παρατεταμένης κρίσης με τη λιτότητα, τις περικοπές και την υπερφορολόγηση, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, εκεί όπου οι δαπάνες μένουν στο απυρόβλητο (πλην των κοινωνικών παροχών και συντάξεων)  επιβεβαιώνει ο ΣΕΒ, στο εβδομαδιαίο δελτίο του. 
Οι βιομήχανοι παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία των αμοιβών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που έκλεβε φορτηγά στη Β. Ελλάδα



Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές οκτώ φορτηγών και ενός επιβατικού αυτοκινήτου, καθώς και μία ακόμη απόπειρα κλοπής, από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στην αποδόμηση συμμορίας που διέπραξε τις κλοπές, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρία μέλη συμμορίας, εκ των οποίων συνελήφθη ένα,ς 25χρονος ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ακόμη μία γυναίκα που παρείχε

Σε 700 κατασχέσεις καθημερινά προχωρεί η Εφορία



Το κραχ στα φορολογικά έσοδα φαίνεται ότι συνεχίζεται, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι αδυνατούν, συνεπεία της υπερφορολόγησης, να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν.
Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι τον Αύγουστο, πριν ξεκινήσει η πληρωμή των δόσεων του φετινού ΕΝΦΙΑ, οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι άγγιξαν το 1 δισ. ευρώ.
Οι αστοχίες αυτές έχουν ήδη καταγράφει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018,

Στο 1 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης - «Μαχαίρι» 50% στο επίδομα



Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι αναμένεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης.\Ωστόσο «μαχαίρι» στην κατανάλωσή του βάζει η «φουσκωμένη φορολογία (ΕΦΚ και ΦΠΑ) και το «κουτσουρεμένο» κατά 50% σε σχέση με το 2016, κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης.
Σήμερα ξεκινά ο εφοδιασμός των πρατηρίων και από την Δευτέρα οι καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες του και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αντιδράσεις ΝΔ για το νομοσχέδιο κάνναβης."Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;"



Η ΝΔ σε non paper σημειώνει, πως είναι αυτονόητο ότι θα εξετάσει το νομοσχέδιο για την κάνναβη, αφού προηγουμένως συμφωνήσουν για το περιεχόμενο, τόσο οι κυβερνητικοί εταίροι, «όσο και οι τάσεις τους που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε».«Μέχρι τότε ας απαντήσει τουλάχιστον η Κυβέρνηση στο εύλογο ερώτημα των πολιτών “τι πίνετε και δεν μας δίνετε”» προσθέτει η ΝΔ και σημειώνει: «Μια Κυβέρνηση που:

Με ενδιαφέρον θέμα «Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο στη Σύγχρονη εποχή» άρχισες τις εκδηλώσεις της ο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ»



Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών την Δευτέρα 9-10-2017. Ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση της 22ης περιόδου  2017-18  και την τελετή αγιασμού ευλόγησε με την παρουσία, τα θερμά του λόγια και τις πλούσιες πατρικές ευχές του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ ενώπιον  πλήθους ακροατήριου που κατέκλυσε τη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Πώς θα «ελαφρύνετε» το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ



Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για το έτος 2017 έχουν πλέον οι φορολογούμενοι. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να αποφύγουν άδικες υπερχρεώσεις στα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του 2017, τα οποία έχουν λάβει. Ωστόσο, κατά την υποβολή των δηλώσεων αυτών θα χρεωθούν με πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής ύψους 100 ευρώ.
Η υποβολή τροποποιητικών-διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το 2017

Ανάπτυξη με...café και τυρόπιτες



Ανάπτυξη, επενδύσεις, νέο παραγωγικό μοντέλο, δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, αύξηση της απασχόλησης. Αυτό είναι το αφήγημα της κυβέρνησης εδώ και μήνες προκειμένου να ξεπεραστεί η ψυχρολουσία των πρόσθετων μέτρων για το 2019 και το 2020, όπως επίσης η μάλλον θολή υπόσχεση των δανειστών μας για κάποια ελάφρυνση του χρέους. Τα επίσημα στοιχεία διαλύουν όμως και αυτές τις αυταπάτες, τις ψευδαισθήσεις περί... στροφής της οικονομίας -πώς άραγε θα μπορούσε να γίνει αυτό;- σε νέα μονοπάτια,

Γίναμε Κολομβία.Εν ψυχρώ δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας.



Το ραντεβού φέρεται να ήταν προκαθορισμένο, όμως ο γνωστός δικηγόρος δεν γνώριζε τους δράστες - Είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους - Τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο στήθος και έφυγαν ατάραχοι - Πρόσωπο-κλειδί ο συνεργάτης του που είδε τους δολοφόνους και γνωρίζει πράγματα
Στον κύκλο των αλλοδαπών πελατών, υποθέσεις των οποίων χειριζόταν το τελευταίο διάστημα, αναζητούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών τους δολοφόνους του Μιχάλη

Έτσι θα γίνεται η λοταρία των αποδείξεων



Έως και ένα λαχνό για κάθε ευρώ αγοράς θα αναλογεί στους φορολογούμενους που θα συμμετέχουν στην λοταρία του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις συναλλαγές τους με πλαστικό χρήμα.
Αυτό προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία καθιερώνει ειδική κλίμακα με βάση την οποία θα καθορίζεται ο αριθμός των λαχνών που θα αντιστοιχεί σε κάθε δαπάνη.

Κράχ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.Σχεδόν 1δις απλήρωτοι φόροι.



Στα 8,551 δισ. ευρώ έφτασαν στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ενώ αν αθροιστούν και οι συσσωρευμένες παλαιότερες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις πλησιάζουν το «κατοστάρι» (98,23 δισ. ευρώ).
Μόνο τον Αύγουστο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία διογκώθηκαν κατά 1,068 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο, εκ των οποίων τα 938 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι.
Το ρεκόρ των ληξιπρόθεσμων δεν είναι το μοναδικό, το οποίο προκύπτει από τα σημερινά

Eπιδημία ιλαράς στη χώρα.35 νέα κρούσματα σε έξι ημέρες



Συνεχίζεται η επιδημική έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ), άλλα 35 κρούσματα ιλαράς προστέθηκαν στον κατάλογο με τα σοβαρά, δηλωθέντα περιστατικά της νόσου, κατά το διάστημα από 6 έως 12 Οκτωβρίου.
Συνολικά από τον περασμένο Μάιο έχουν καταγραφεί 250 κρούσματα ιλαράς -με την πλειονότητα αυτών να έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο δίμηνο. Βεβαίως, οι ειδικοί λένε πως ο

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 13/10





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η απλή πρωινή συνήθεια που αδυνατίζει



Τα περισσότερα από τα πράγματα που κάνουμε για να αδυνατίσουμε, όπως μια αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες ή η εντατική γυμναστική, περιλαμβάνουν σε κάποιο βαθμό προσπάθεια ή και στέρηση. 
Και μόνο λοιπόν στη σκέψη ότι μια απλή καθημερινή συνήθεια μπορεί διευκολύνει την απώλεια βάρους δεν γίνεται να μην ενθουσιαστούμε!
Ποια είναι αυτή η συνήθεια;

Αυθαίρετα: Σε 100 δόσεις τα πρόστιμα και εκπτώσεις



Νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα με περισσότερες δόσεις και μεγαλύτερες εκπτώσεις. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Γ. Σταθάκης οι δόσεις αυξάνονται από τις 80 στις 100 ενώ όσοι έχουν ήδη μπει σε κάποια από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις και εντός εξαμήνου μπουν στη νέα ρύθμιση θα τύχουν επιπλέον έκπτωσης 20%. Δίδεται παράταση επιπλέον δύο ετών στην τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων.Mειώνεται στο 10% από το 20% το ποσοστό του προστίμου που θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης βιομηχανικού

Νέα καραβάνια προσφύγων στέλνει ο Ερντογάν.Κραυγή αγωνίας από τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.



Αυστηρή προειδοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου λόγω της σταθερής αύξησης των προσφυγικών ροών και της ασφυκτικής κατάστασης στα Κέντρα Υποδοχής απευθύνει ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.
«Η σταθερή αύξηση των προσφυγικών ροών έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση τόσο εντός των Κέντρων Υποδοχής και Φιλοξενίας όσο και στις γύρω από αυτά περιοχές.

Νέο χαράτσι-σοκ έως 130% στις ασφαλιστικές εισφορές επαγγελματιών από το 2018



Νέο χαράτσι - σοκ, το οποίο θα επιφέρει αυξήσεις στις εισφορές των επαγγελματιών έως 130% λόγω της αλλαγής της βάσης υπολογισμού τους, έρχεται από το 2018.Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τα «Νέα» οι νέες ανατροπές για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, και αυτοαπασχολούμενους αφορούν την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών, όπου θα υπολογίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί, ενώ έως και φέτος επιβάλλονται επί του

"Kolotumba".Οι Ισπανοί βάζουν στο λεξιλόγιό τους την αγαπημένη λέξη του κ.Τσίπρα.



Ενας πολιτικός όρος που πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα για να χρακτηρίσει την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, τώρα κάνει το γύρο της Ισπανίας. «Το Kolotumba είναι μια ελληνική πολιτική έννοια που σημαίνει το να κάνει κανείς στροφή 180 μοιρών» λέει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έκανε τον όρο… παγκοσμίως γνωστό μετά από το δημοψήφισμα για το σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Mέτρα 2,4 δις και περικοπή συντάξεων ζητά το ΔΝΤ



«Λέει αυτό που λέει πάντα. Πού είναι η είδηση; Πού είναι το νέο;» απάντησαν  υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο ερώτημα πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ για το πλεόνασμα του 2018 κι όλα δείχνουν ότι πάμε για νέο θρίλερ, πιθανότατα με επίκεντρο τις συντάξεις.
Παρά τη φαινομενικά ψύχραιμη αντίδραση του οικονομικού επιτελείου -οι προβλέψεις αυτές ήταν σε γνώση τους πολύ πριν δημοσιοποιηθούν, η πραγματικότητα είναι ότι άπαντες

Καταρρίφθηκε ο μύθος του "τεμπέλη" Έλληνα.Δείτε πόσες ώρες δουλεύουμε.



Τον μύθο του «τεμπέλη Ελληνα» κατέρριψε  ο γλωσσολόγος και μαθηματικός Τζέικουμπ Μαριάν.Ο Τζέικουμπ Μαριάν, δημιούργησε έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζεται ο μέσος όρος εργασίας την εβδομάδα την Ευρώπη.Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο χάρτη, οι Ελληνες εργάζονται κατά μέσο όρο τις περισσότερες ώρες την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 39 ώρες, ενώ ο μικρότερος αριθμός ωρών εβδομαδιαίως είναι στη Γερμανία στις 26.
Δεδομένου ότι περιλαμβάνει εργαζομένους με μερική απασχόληση, οι αριθμοί είναι

Ποιοι μπορούν να βγουν στην σύνταξη από τα 52 και τα 53 έτη



Παράθυρο για σύνταξη από τα 52 και 53 με μειωμένη έχουν οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και στα πρώην Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών, Τύπου). Τα όρια ηλικίας καθορίζονται από το πότε οι υπάλληλοι έχουν την 25ετία και από το πότε συμπληρώνουν την ηλικία που θα έπαιρναν σύνταξη με το παλιό καθεστώς
Όσοι έχουν την 25ετία έως το 2012 και συμπλήρωσαν τα 50, 52, 55 μέχρι τις 18/8/2015 δεν επηρεάζονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας που ισχύει για όσους πιάνουν τα 50, 52

Έρχεται νέα ρύθμιση για την φαρμακευτική κάνναβη



Θετική γνώμη για την νομιμοποίηση της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης ενόψει σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Υγείας.Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ρωτήθηκε σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εάν θα ψήφιζε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης στην Ελλάδα. «Όχι φυσικά!» είπε. Αργότερα ξεκαθάρισε,

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα



Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά είτε μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) ΟΑΕΔ, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), είτε από οποιοδήποτε άλλο χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Διευκρίνιση:

Για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ η κυβέρνηση καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει.



Σε μια αίθουσα κατάμεστη από ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος  στο Ηράκλειο στα τέλη του περασμένου μήνα και στο πλαίσιο συνεδρίου για την περιφερειακή ανάπτυξη ο κ.Τσίπρας μίλησε για την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. «Σφαίρα πηγαίνουμε» στα νέα προγράμματα ανερυθρίαστα εκστόμισε ο Πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος από τους παρόντες που σαφώς δεν είχαν ,δεν έχουν και δεν θα έχουν την παραμικρή ιδέα για το ποια είναι η πραγματικότητα.

Παιδί και…. χαράτσι για τους πολύτεκνους



Απίστευτη αναλγησία και αδιαφορία για τις πολύτεκνες οικογένειες επιδεικνύει η κυβέρνηση της… Αριστεράς.Αντί να μεριμνήσει να τις ελαφρύνει φορολογικά ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη που έχουν επωμιστεί, διατήρησε σε ισχύ και τροποποίησε επί το δυσμενέστερον τις μνημονιακές φορολογικές διατάξεις της περιόδου 2010-2014, με τις οποίες οι πολύτεκνες οικογένειες υπερφορολογούνται και οδηγούνται με γοργούς ρυθμούς στην απόλυτη φτώχεια.

Ασφυξία στα νοικοκυριά.Στα ύψη βασικά αγαθά.



Περιόρισαν περαιτέρω τις δαπάνες τους τα ελληνικά νοικοκυριά πέρυσι, καταναλώνοντας τα περισσότερα για διατροφή και στέγαση και τα λιγότερα για εκπαίδευση. Ωστόσο, σε σχέση με το 2015, μειώθηκε οριακά το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας.
 Σύμφωνα με την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική µηνιαία

Εξαιρούνται από τους e-πλειστηριασμούς ακίνητα έως 300.000 ευρώ



Την παράταση ισχύος του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την 31.12.2017 εξετάζει η κυβέρνηση, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής φέρεται να συμφώνησε με τις τράπεζες να μην ενταχθεί κανένα σπίτι με αξία έως 300.000 ευρώ, ανεξάρτητα αν προστατεύεται ή όχι από τον νόμο Κατσέλη , στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι αρχίζουν στις 29/11.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 12/10





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Αστεροειδής με μέγεθος σπιτιού θα «ξύσει» τη Γη



Ο αστεροειδής «2012 TC4», που έχει μέγεθος σπιτιού, θα περάσει το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου (στις 08:40 ώρα Ελλάδας) πολύ κοντά από τη Γη, σε ύψος κάτω των 44.000 χιλιομέτρων, σχεδόν στο επίπεδο που οι γεωσύγχρονοι δορυφόροι κινούνται γύρω από τον πλανήτη μας (36.000 χλμ.).Η απόσταση αυτή είναι περίπου το ένα όγδοο της απόστασης Γης - Σελήνης. Ο αστεροειδής δεν θα είναι ορατός με γυμνό μάτι ή με κιάλια, αλλά το βράδυ της Τετάρτης θα μπορούν να τον δουν τα τηλεσκόπια από την Ευρώπη.