Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΚΚΕ : Να επανέλθει το αφορολογητο όριο στους πωλητές λαϊκών αγορών



    
  Να επαναφέρει η κυβέρνηση το ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να καταργηθούν διόδια και Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων».

Αξιόλογη η εκδήλωση για τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο μέσα από τις μαρτυρίες Ελλήνων στρατιωτών, στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών



 Ιδιαίτερα σημαντική από πολλές απόψεις και εξόχως ενδιαφέρουσα όσο και διαφωτιστική κρίθηκε από τους παρευρισκόμενους ακροατές και θεατές που παρακολούθησαν την ομιλία του Ιωάννη Σταμούλου  πτυχιούχου Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Διδάκτορα  Ιστορίας, επιστημονικού συνεργάτη της Στρατιωτικής Σχολής Διοίκησης και Επιτελών, μέλους του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στην Ιταλία



28η Οκτωβρίου: Μία ημέρα, που γράφτηκε στην ιστορία για το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στον Μουσολίνι. Μία ημέρα, που άραγε η νεολαία γνωρίζει τον πραγματικό λόγο που την εορτάζουμε;
Τι έγινε την 28η Οκτωβρίου 1940;
Η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία της Ελλάδος. Η απάντηση της κυβέρνησης Μεταξά στο τελεσίγραφο ήταν αρνητική.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Γιατί οι Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Τζομπς μεγάλωσαν τα παιδιά τους μακριά από την τεχνολογία;



Ποιος θα φανταζόταν ότι ο Μπιλ Γέιτς θα απαγόρευε στην κόρη του να παίζει videogames και ο Στιβ Τζομπς δεν θα επέτρεπε στα παιδιά του να αγγίξουν το iPad.
Κι όμως φαίνεται πως κάτι ήξεραν παραπάνω καθώς έρευνες δείχνουν πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει να περιοριστεί η χρήση της τεχνολογίας στις νέες ηλικίες.
Επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι ο κίνδυνος για ένα 14χρονο παιδί να εμφανίσει κατάθλιψη εκτοξεύεται στο 27% όταν το παιδί χρησιμοποιεί τακτικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πόσο ασβέστιο χρειάζεται ένα παιδί ημερησίως



Αναντικατάστατο για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, το ασβέστιο συμβάλλει στην καλή σκελετική τους ανάπτυξη και υγεία και όχι μόνο.
Οι ανάγκες σε ασβέστιο ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία και το βαθμό ανάπτυξης ενός παιδιού.

Επιστήμονας κάνει άνω κάτω τους συνωμοσιολόγους: Αληθινές οι «εξωγήινες μούμιες» του Περού



Ενώ τα αλλόκοτα λείψανα με τα τρία δάχτυλα σε χέρια και πόδια θεωρήθηκαν ψεύτικα από άλλους επιστήμονες ο Vivanco επισημαίνει ότι υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που συνηγορούν στο ότι τα σώματα είναι αληθινά
Μια σειρά από 5 «μούμιες εξωγήινων» που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στο Περού είναι αληθινές σύμφωνα με επιστήμονα που συμμετέχει στην ομάδα ερευνών.

Βρήκαν σπάνιο «θησαυρό» στη Βόρεια Ελλάδα αξίας 330.000 δολαρίων!



Έναν σπάνιο και πανάκριβο γαστρονομικό θησαυρό εντόπισε ο τρουφοσυλλέκτης και συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, κ. Χρήστος Πλεσιώτης στη Βόρεια Ελλάδα.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα (Tuber magnatum), που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, βάρους 510 γραμμαρίων και η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που βρέθηκε στην Ευρώπη φέτος, με την πρώτη, που βρέθηκε στην Ιταλία, να ζυγίζει 570 γραμμάρια.

Βρέθηκαν τα αρχαιότερα δέντρα



Τα πρώτα δέντρα που αναπτύχθηκαν στον πλανήτη μας, φαίνεται πως ήταν και τα πιο πολύπλοκα - περισσότερο από ό,τι είναι τα σημερινά δέντρα. Αυτό αποκαλύπτουν δύο απολιθώματα ενός δέντρου ηλικίας 374 εκατομμυρίων ετών, τα οποία βρέθηκαν σε μια απομονωμένη περιοχή στη βορειοδυτική Κίνα και διαθέτουν μια απρόσμενα πολύπλοκη ανατομία στο εσωτερικό τους.

Παρουσίαση βιβλίου «Το δημοτικό τραγούδι Παιδιά της Σαμαρίνας» της Γιαννιτσώτισας Μαρίας Ποπκιώση



Σας προσκαλώ στην παρουσίαση του νέου μου βιβλίου με τίτλο Το δημοτικό τραγούδι Παιδιά της Σαμαρίνας, συγγραφέας Μαρία Ποπκιώση την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 στο Cafe Prestige (Πλαστήρα 35) στα Γιαννιτσά. Η παρουσία σας θα μου δώσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή!!!

Βερναρδάκης: Η κακομοίρα η ΝΔ φαντασιώνεται ότι την παρακολουθούν



Με ιδιαίτερα δηκτικό ύφος απάντησε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης στην ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για παρακολούθηση των λογαριασμών των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω προηγούμενης ανάρτησης του υπουργού που αναφερόταν σε ανάλογες έρευνες.

Έγραψε ιστορία το ξεκίνημα του Γιάνναρου! (vid)



Tαβάνι είναι μόνο ο ουρανός για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάτι που αποδεικνύει συνεχώς ο ίδιος.
Οι εκπληκτικές επιδόσεις του Greek Freak στα 4 πρώτα ματς τον κάνουν να φιγουράρει πλέον μόνος πρώτος σε μια ξεχωριστή λίστα.

¨Της Κακομοίρας" από το Εδεσσαϊκό Θέατρο



38 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της πόλης, κινητοποιώντας δυνάμεις απλών καθημερινών ανθρώπων, που βρίσκουν διέξοδο στην καλλιτεχνική δημιουργία, προσφέρει το Εδεσσαϊκό Θέατρο. Με δράση και παραγωγές που έχουν ως κύριο άξονα την κατάθεση ψυχής. Με αγάπη και πολύ μεράκι, εργάστηκαν οι συντελεστές της νέας παραγωγής που ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή, έχοντας στο τιμόνι την Δέσποινα Οτουντζίδου.

ΝΔ: Η κυβέρνηση ομολογεί ότι «φακελώνει» τους πολίτες



«Μετά την γνωστή απόπειρα χειραγώγησης των ερευνών και τις στημένες δημοσκοπήσεις που κατασκευάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου, επιβεβαιώνεται -και μάλιστα αρμοδίως- ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τους λογαριασμούς των πολιτών στα Social Media», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας ανάρτηση στο facebook Χριστόφορου Βερναρδάκη, στο οποίο ο υπουργός Επικρατείας αναφέρεται στο μηνιαίο report για τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media.

Νέο χειμερινό ωράριο καταστημάτων από την ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ



Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το νέο χειμερινό ωράριο καταστημάτων και έχει ως εξής:

Στην Αθήνα έρχεται ο Ερντογάν



Την χώρα μας θα επισκεφθεί ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νικος Κοτζιάς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα Πέμπτη μετά από το ταξίδι του στην Άγκυρα.
Αρχικά ήταν ο κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα μας τον Φεβρουάριο αλλά τελικά η επίσκεψη θα γίνει πιο νωρίς ή στο τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου ή στο πρώτο 10ήμερο Δεκεμβρίου. Η ατζέντα του ταξιδιού του Τούρκου Προέδρου δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη, αλλά όπως φαίνεται θα τον υποδεχθεί στη χώρα μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

ΚΕΠ Έδεσσας και Άρνισσας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού



Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Έδεσσας και Άρνισσας ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι έχουν εκδοθεί  oι παρακάτω προκηρύξεις που αφορούν πρόσληψη μόνιμου προσωπικού:

ΤτΕ: Κατά 4 δισ. ευρώ μειώθηκε ο ELA των ελληνικών τραπεζών στα 28,6 δισ. ευρώ



Κατά 4 δισ. ευρώ μειώθηκε ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό χρηματοδότησης (ELA), στα 28,6 δισ. ευρώ, από τα 32,6 δισ. ευρώ. 
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει: στις 26 Οκτωβρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 28,6 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Τελετή Αφής Φλόγας σήμερα στις 2:00μμ στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών


Εκκρεμούν 133.998 αιτήσεις συνταξιοδότησης



Με ανοικτά μέτωπα τόσο σε σχέση με τα προαπαιτούμενα, που περιλαμβάνονται στο συμπληρωματικό μνημόνιο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, όσο και με τις επιδιώξεις για βελτίωση συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου, αναμένεται να προσέλθει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Η έναρξη των συζητήσεων βρίσκει στην ατζέντα, εκτός από τα «βαριά» ζητήματα των εργασιακών και της πρόνοιας, και το μόνιμα… ανοικτό ασφαλιστικό.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 27/10



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Γιορτάζουν στο Πάικο με κάστανα, κρασί και τυρί!



Κείμενο-φωτογραφίες: Δάνος Δανιηλίδης/Γλυκομαγεία

Βρισκόμαστε στο μέσο της πιο πολύχρωμης, ίσως, εποχής του χρόνου, του φθινοπώρου. Είναι η εποχή των καφέ, πορτοκαλί και χρυσοκίτρινων οργιαστικών αποχρώσεων της φύσης. Το βουνό έχει την τιμητική του, όπως και ο καφέ μαγικός καρπός του, το κάστανο.

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν υγιή σεξουαλική ζωή



Η καλή ερωτική ζωή ενός ζευγαριού είναι σημαντική και την υπόλοιπη σχέση τους.  
Το κάθε ζευγάρι βέβαια έχει τους δικούς του ρυθμούς και κάνει διαφορετικά πράγματα αλλά υπάρχουν σημάδια που δείχνουν μια γενική καλή σεξουαλική ζωή στους περισσότερους.
Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά…

Διαγράφηκε η Κατερίνα Παπακώστα από τη Ν.Δ με απόφαση Κ. Μητσοτάκη



Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη βουλευτή, Κατερίνα Παπακώστα.

Στέλνοντας μήνυμα σαφές πως δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα... φάλτσο, που θα αποτελέσει αφορμή εσωστρέφειας ή θα... θολώνει τις κεντρικές πολιτικές στοχεύσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση, μετά από το… τρίτο κατά σειρά χτύπημα της Κατερίνας Παπακώστα, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Βασικός παράγοντας το σωματικό βάρος για τον έλεγχο της πίεσης



Η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για τη ρύθμιση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Αυτό δείχνει νέα μελέτη της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση της μακροχρόνιας διατήρησης 5 υγιεινών συνηθειών στα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, χρησιμοποιώντας δεδομένα από 4.630 εθελοντές, ηλικίας 18-30 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν για 25 χρόνια.

Φόροι: Δείτε τι θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς



Ίλιγγο» προκαλούν οι φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να τηρήσουν κατά γράμμα οι Έλληνες έως το τέλος του 2017, τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα την επόμενη χρονιά και ευαγγελίζεται διαρκώς την ανάπτυξη.
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, δεν υπάρχει ούτε ένας μήνας, κατά τον οποίο οι φορολογούμενοι θα πάρουν ανάσα, με το «μενού» να περιλαμβάνει πολλά και διάφορα «χαράτσια».

Συλλυπητήριο μήνυμα για την Ευθυμία Γουναρά - Βυρώζη



Σήμερα (χθες) αποχαιρετίσαμε με σεβασμό και οδύνη ένα εκλεκτό μέλος της Εδεσσαϊκής κοινωνίας.
Η Ευθυμία Γουναρά Βυρώζη είχε ανακηρυχθεί επίτιμη δημότισσα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για τη μεγάλη της προσφορά στο Γηροκομείο της πόλης.
Εκφράζω θα συλλυπητήρια μου στους οικείους της και εύχομαι να αποτελέσει παράδειγμα προσφοράς για όλους μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

Το μεγάλο κόλπο Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία: «Έφαγε» 42 εκατ. από 10.000 Έλληνες



Πώς ένας επιχειρηματίας από τη Λάρισα κατάφερε να εξαπατήσει τους συμπατριώτες του στη Γερμανία
Σαράντα δύο εκατομμύρια ευρώ που έκαναν φτερά! 10.000 εξαπατημένοι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας ασφαλιστικών προϊόντων που παραμένει ασύλληπτος, συνθέτουν μια υπόθεση που απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και χιλιάδες Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, εδώ και αρκετά χρόνια.

ΟΜΓ: Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 22/10 ο ΄΄ 1ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής ΄΄.



Η εκκίνηση δόθηκε  έξω από το μουσείο της Βεργίνας στις 9 το πρωί. Οι δρομείς, κλήθηκαν να καλύψουν την συμβολική αυτή διαδρομή μήκους 32 χιλιομέτρων, ακολουθώντας τα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην πορεία του από το παλάτι των Αιγών προς τη σχολή Αριστοτέλους στη Μίεζα.  Εκατόν είκοσι τρεις  δρομείς εκκίνησαν και τερμάτισαν όλοι μέσα σε χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους στην Σχολή Αριστοτέλους.

Νέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα -«Η προειδοποίηση για ισχυρή δοκιμή βόμβας υδρογόνου είναι σοβαρή»



Νέες απειλές εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα κατά των ΗΠΑ, με διπλωμάτη της χώρας να «προειδοποιεί» ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του καθεστώτος ότι θα πραγματοποιήσει τη «ισχυρότερη δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό». 
Ανώτατος αξιωματούχος από το υπουργείο Εξωτερικών της Βορείου Κορέας, ο  Ρι Γιονγκ Πιλ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ακούσουν καλά όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ρι Γιονγκ Χο, επειδή είναι στενός συνομιλητής του Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Να ψηφίσει αυτή η Βουλή το Δημόσιο Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Βεγορίτιδας



Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας έγινε συνάντηση για θέματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης παρουσία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, Περιβαλλοντικές οργανώσεις, Βουλευτές και άλλοι.
Το Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας, εκπροσώπησε ο Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Πρώιος.

Ερώτηση ΚΚΕ για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου



Στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εργάζονται σε 875 δομές 3500 εργαζόμενοι. Εδώ και 15 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου προσφέρουν κοινωνική στήριξη και βοήθεια σε πάνω από 100.000 συνανθρώπους μας που εντάσσονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΑμΕΑ, υπερήλικες, κ.ά.).
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν μπορεί να έχει εφήμερο χαρακτήρα, μέσω διάφορων προγραμμάτων της ΕΕ, ούτε μπορεί να παραδοθεί ως βορρά στα αρπακτικά των επιχειρηματικών ομίλων.

O Γιάννης Σηφάκης με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στα λιγνιτορυχεία και τους ΑΗΣ Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας



Καταρτίζεται άμεσα ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας με σημαντική συμμετοχή του λιγνίτη που θα είναι σταδιακά μειούμενη και παράλληλη ανάπτυξη των Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας
Η λίμνη Βεγορίτιδα πρέπει να προστατευτεί και θα προστατευτεί. Απαιτείται για την διαχείριση της η ίδρυση δημόσιου φορέα διαχείρισης

Καμμένος: Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία για τα F-16



«Δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16, υπάρχει ένα «Letter of Request» [έγγραφο αίτημα], είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής. 
«Αναμένουμε την απάντηση των Αμερικανών. Για να πάρουν την έγκριση από το Κογκρέσο είπαν ότι για την αναβάθμιση 123 ελληνικών F-16, δηλαδή και της έκδοσης Block 30, Block 50, Block 52 plus θα χρειαστούν 2,4 δισ. δολάρια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος από το βήμα της βουλής και συνέχισε:

«Φθινοπωρινοί, μουσικοί περίπατοι» στο ΒΑΡΟΣΙ της Έδεσσας



Το Φθινόπωρο είναι η εποχή των χρωμάτων. Οι περίπατοι στο χρυσαφί χαλί και η επαφή με τη Φθινοπωρινή φύση, γεμίζουν την ψυχή με ανείπωτα συναισθήματα. 
Έναν διαφορετικό περίπατο, διοργανώνουμε ο Σύλλογος ΒΑΡΟΣΙ με το ΝΕΟ ΩΔΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ το απόγευμα της Κυριακής 29/10/ 2017 και ώρα 17:00, στην περιοχή του Βαροσίου,.
Θα περιηγηθούμε την περιοχή, ντύνοντας με νότες τις γωνιές του Υπαίθριου Μουσείου νερού και της συνοικίας.