Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Αναστάσιμο μήνυμα Μητροπολίτου Εδέσσης-Πέλλης & Αλμωπίας κ.Ιωήλ


Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί και Πατέρες, Χριστός Ανέστη!

«Ἠγέρθη ὁ Κύριος ὄντως» (Λκ. 24, 34)

Χριστός Ανέστη!
Κανένα άλλο πράγμα δεν πολεμήθηκε τόσο πολύ, όσο η Ανάσταση του Κυρίου. Η Ανάσταση του Χριστού είναι το μεγαλύτερο γεγονός των αιώνων, αλλά και το μεγαλύτερο σκάνδαλο των ανθρώπων. Το αμφισβήτησαν πολλοί, μα και πολλοί το βεβαίωσαν. Εκείνο που βεβαίωσαν οι Απόστολοι το βράδυ της Αναστάσεως επαναλαμβάνεται όλο και πιο ηχηρό στο πέρασμα των αιώνων· «Ηγέρθη ο Κύριος όντως».

Επιχείρησαν στον ΕΟΠΥΥ να περάσουν έμμεση αύξηση της συμμετοχής των ασθενών σε εξετάσεις


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης

Επανειλημμένως κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι είναι πολύ κρίσιμο να μειωθεί η οικονομική  επιβάρυνση των ασθενών για τη συμμετοχή που καλούνται να καταβάλουν είτε για εξετάσεις είτε για φάρμακα.

Όμως στο τελευταίο συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ επιχείρησαν να περάσουν διά της πλαγίας οδού, αύξηση της συμμετοχής των ασθενών σε εξετάσεις. 

Πάσχα: Ποιοι και τι πρέπει να προσέξουν στη διατροφή τους


Καθόλου τυχαίο δεν είναι για τους επιστήμονες το γεγονός ότι τις ημέρες του Πάσχα «παρατηρείται μία ιδιαίτερη αύξηση τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, καθώς στοιχεία δείχνουν η προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία αυξάνεται τουλάχιστον 30% μετά την Κυριακή του Πάσχα, από άτομα που παρουσιάζουν καρδιακά και γαστρεντερολογικά προβλήματα κατά κύριο λόγο»,

Κατευθυνόμενη η αύξηση ροής των προσφύγων


Με την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας ασχολείται άρθρο της εφημερίδας Frankfurter Rundschau. «Τίθεται το ερώτημα εάν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάποια σχέση (σ.σ. με αυτή την αύξηση). Στην Αθήνα υπάρχει αυτή η ανησυχία. Πρόσφατα ο Ερντογάν απείλησε να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως μέσο άσκησης πιέσεων» αναφέρεται στην αρχή του δημοσιεύματος. 

Ευχές από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Έδεσσας

Το Διοικητικό Συμβούλιο 
του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Έδεσσας 
σας εύχεται:
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Ανάσταση προσωπική,
Ανάσταση της κοινωνίας μας και
Ανάσταση της Πατρίδος μας.
Το άγιο Φως της Ανάστασης,
ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

«Βόμβα» στα μεταχειρισμένα ΙΧ: Ποιοι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάσχεσης


Αντιμέτωποι με κατάσχεση και αδυναμία πώλησης των αυτοκινήτων τους βρίσκονται εκατοντάδες ιδιώτες που έπεσαν θύματα εμπόρων, οι οποίοι εισήγαγαν μεταχειρισμένα οχήματα από το εξωτερικό χωρίς να έχουν εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις τους. Να έχουν καταβάλλει, δηλαδή, το Τέλος Ταξινόμησης και τον αναλογούντα ΦΠΑ, ως όφειλαν.Όπως ανακαλύφθηκε από το Β’ Τελωνείο Πειραιά, σε 880 περιπτώσεις εισαγόμενων

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης τέλεσε την Αποκαθήλωση στον Ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών


Το πρωί (08.00-11.30) της Μεγάλης Παρασκευής (6/4/2018) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χοροστάτησε στις ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού (Αποκαθήλωση) στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών (1858).

Πατάτα Νευροκοπίου από… Αίγυπτο – Απίστευτες καταγγελίες από τους παραγωγούς


Eνα… θαύμα, παρόμοιο με εκείνο που έκανε ο Ιησούς Χριστός ταΐζοντας χιλιάδες πιστούς με πέντε ψωμιά και δύο ψάρια, συντελείται κάθε χρόνο στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.Η ακριτική περιοχή είναι πασίγνωστη σε όλη την Ελλάδα για την -εξαιρετικής ποιότητας- πατάτα της. Συνολικά, καλλιεργούνται 33.000 στρέμματα, τα οποία αποδίδουν περίπου 130.000 τόνους πατάτας. Μόνο που από τους υπολογισμούς του τοπικού Αγροτικού

Γ.Σηφάκης: Η επόμενη μέρα της Πέλλας μέσα στους Εθνικούς σχεδιασμούς μετά από πολλές δεκαετίες πλήρους εγκατάλειψης


Πως θα αντιστραφεί ο κατήφορος της Πέλλας από την 5η θέση σε κατά κεφαλήν εισόδημα το 1990 στην 49η σήμερα
Προχωρούν προαστιακός σιδηρόδρομος, οδικές παρακάμψεις, φυσικό αέριο, φράγμα Αλμωπαίου, έξοδος προς Βορρά από την Αλμωπία, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και στα δύο Νοσοκομεία και εκ νέου οργάνωση του αγροτικού κόσμου σε υγιή βάση
Η διαδικασία προετοιμασίας με συμμετοχή 62 φορέων από την Πέλλα ( ΟΤΑ, επαγγελματικά σωματεία, αγρότες, πολιτιστικοί, αθλητικοί και άλλοι φορείς) αλλά και το ίδιο το αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας

Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν για πρώτη φορά τουρκικό drone, στο Αιγαίο


Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, τα ελληνικά F-16 αναχαίτισαν για πρώτη φορά τουρκικό drone!
Οπως αναφέρει το militaire.gr, χθες, ένα UAV ANKA του τουρκικού ναυτικού, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου. 
Αμέσως ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από το Καστέλι κατευθύνθηκαν στην περιοχή που πετούσε το UAV ANKA και το εντόπισαν. Με την εμφάνιση των ελληνικών F-16, οι Τούρκοι το απέσυραν για λίγο στον εναέριο χώρο τους ,αλλά γρήγορα το επανέφεραν στον ελληνικό.

Η παγίδα της Εφορίας με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης


Τόκοι από καταθέσεις, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, υπεραξίες από πωλήσεις μετοχών, μερίσματα, αμοιβαία κεφάλαια. Αποτελούν εισόδημα για το φορολογούμενο και φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 15% ή 20%. Η  Εφορία όμως δεν σταματά εδώ.Τα εισοδήματα αυτά προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα που μπορεί να έχει ο φορολογούμενος για παράδειγμα από μισθωτές υπηρεσίες και ανεβάζουν το ποσό της ειδικής εισφοράς που θα κληθεί να πληρώσει αν το συνολικό του εισόδημα υπερβαίνει τις 12.000

Καιρός: Ποιοι θα κάνουν Ανάσταση υπό βροχή - Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία


Βροχερό το σκηνικό του καιρού, σήμερα, Μεγάλο Σάββατο – Ποιοι θα κάνουν Ανάσταση υπό βροχή – Με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία – Με καλές καιρικές συνθήκες η επιστροφή των εκδρομέων – Πότε έρχεται «μίνι» καλοκαίρι
Υπό βροχή φαίνεται πως θα κάνουν Ανάσταση, σήμερα Μεγάλο Σάββατο (07/04/2018) αρκετοί κάτοικοι της χώρας, καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το σκηνικό θα «ντύσουν» βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Μ.Σάββατο 7/4


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Μεγάλη Σάββατο 7 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Δελτίο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας για παρέλαση


Εμείς στην Ομάδα Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έδεσσας εκτιμούμε πολύ την άμεση αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και την έκπληξη της στην διαμαρτυρία μας. Είναι προτιμότερη από την αδράνεια που έχει επιδείξει σε ίσως σπουδαιότερες επιστολές διαμαρτυρίας, όπως αυτές που αφορούσαν στην Ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Ευχές από τον βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη


Tι συμβαίνει, ξαφνικά και αρχίζει να αναπτύσσεται ένας καρκινικός όγκος, στο σώμα μας;


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια των κυττάρων, τα οποία είναι βασικά δομικά στοιχεία του σώματος. Το σώμα μας φτιάχνει συνεχώς νέα κύτταρα για να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε, να αντικαταστήσουμε φθαρμένα κύτταρα, ή να θεραπεύσουμε τα κατεστραμμένα κύτταρα μετά από έναν τραυματισμό.

Ευχές από την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΟ Δ.Σ. 
ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. 
ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

Ευχές Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου


ΝΟΔΕ Πέλλας: «Συνέχεια στο ρεσιτάλ του ψεύδους και της παραπληροφόρησης από τον κ. Σηφάκη»


Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε το πρόσφατο δελτίο τύπου στο οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σηφάκης, κάνει λόγο για… φόβο που διακατέχει τη Νέα Δημοκρατία, μετά τη … μεγάλη επιτυχία του κομματικού Περιφερειακού Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης και, ειδικότερα, μπροστά στις κοσμογονικές εξελίξεις που δρομολόγησε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πέλλας!

Γ. Καρασμάνης : Η αναλγησία της κυβέρνησης για τους τευτλοπαραγωγούς στο έπακρο


         
 Ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :
          «Πάσχα δίχως ευρώ κινδυνεύουν να κάνουν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή που παρέδωσαν πέρυσι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (6,2 εκατ. ευρώ τα οφειλόμενα ποσά), ενώ το υπόλοιπο των 2,4 εκατ. ευρώ από την συνδεδεμένη με την παραγωγή τους ενίσχυση κινδυνεύει να επιστραφεί στα κοινοτικά ταμεία.

Ευχές Δημάρχου Έδεσσας για την Ανάσταση


Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,
σε λίγες ημέρες θα ζήσουμε ξανά το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου, που αποτελεί φάρο ελπίδας για τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια.
Είναι αλήθεια ότι κουραστήκαμε να ανεβαίνουμε τον πολυετή Γολγοθά της οικονομικής ύφεσης, των οικονομικών αδιεξόδων, της ανεργίας και της συνεχούς επιδείνωσης του βιοτικού μας επιπέδου.

Γιάννης Σηφάκης : Αίτημα βουλευτών Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης για συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη μαζί με τους ροδακινοπαραγωγούς


Από το γραφείο του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη ανακοινώνεται ότι οι βουλευτές Πέλλας, Ημαθίας και Κοζάνης υπέβαλαν κοινό αίτημα προς τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη για συνάντηση μαζί του μαζί με την Διεπαγγελματική πυρηνοκάρπων και ολιγομελή ομάδα ροδακινοπαραγωγών για την εισοδηματική ενίσχυση στο επιτραπέζιο ροδάκινο
Επισυνάπτεται το αίτημα :

Επίσκεψη Δημάρχου στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών


Το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών επισκέφθηκε την Μ. Πέμπτη ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, μαζί με συνεργάτες του, τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αθανάσιο Επιτροπάκη, την αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Γιαννιτσών κ. Ζωή Κουτσοκώστα ,τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π κ. Απόστολο Φάκκα, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Σκορδή, την πρόεδρο του συμβουλίου Δ.Κ. Γιαννιτσών κ. Σταυρούλα Γκαδάκη και τα μέλη του: κ. Γιώργο Γρηγοριάδη και κ. Λίνα Κίτση.

Έλαφρυνση του χρέους μόνο με ...αιώνιο αυστηρό έλεγχο.


Είναι νωρίς ακόμα, πρέπει να δούμε και τις λεπτομέρειες για να αξιολογήσουμε συνολικά το πακέτο των μέτρων, δεν στεκόμαστε σε επιλεκτικές διαρροές» ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες.Γνωρίζοντας τον διάβολο που μπορεί να κρύβεται στις λεπτομέρειες των σχεδίων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που κατέθεσαν Γαλλία και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τον «πήχη» εν όψει και της συζήτησής τους στο Euro Working Group της 12ης Απριλίου.

Ευχές από Π.Υ. Γιαννιτσών


Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομών Πέλλας – Κιλκίς  και η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Πέλλας, διοργανώνουν εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος, την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 στα Γιαννιτσά, με προσκεκλημένο ομιλητή τον τον κ. Γεώργιο Γατούδη, σύμβουλο σταδιοδρομίας και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα».

Frankfurter Rundschau: Παιχνίδια με τη φωτιά στο Αιγαίο- Φόβοι για «ανεπιθύμητο ατύχημα»


Για επικίνδυνη κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που μπορεί να οδηγήσει σε ένα «ανεπιθύμητο ατύχημα» και μια νέα κούρσα εξοπλισμών μεταξύ των δύο νατοϊκών εταίρων κάνει λόγο η Frankfurter Rundschau.Σε άρθρο με τίτλο: «To παιχνίδι με τη φωτιά στο Αιγαίο» ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Γκερντ Χέλερ σημειώνει ότι τα σχόλια του «δεξιού λαϊκιστή» Έλληνα υπουργού Άμυνας για τον «τρελό Ερντογάν, με τον οποίο δεν μπορεί κανείς να συζητήσει», αποτυπώνουν το ναδίρ προς το οποίο οδεύουν οι σχέσεις

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Μ.Παρασκευή 6/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Γιατί παχαίνουμε κατά τη νηστεία και τι πρέπει να προσέξουμε


H μακρά περίοδος νηστείας πλησιάζει προς το τέλος της και πλέον λίγες ημέρες χωρίζουν τους νηστεύοντες και μη από το τραπέζι με τη μαγειρίτσα, τα κόκκινα αυγά και όλα τα καλούδια του Πάσχα. Γιατί παχαίνουμε κατά τη νηστεία; Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Χειρότερο από ποτέ το σκάνδαλο για το Facebook: Σε 87 εκ. χρήστες είχε πρόσβαση η Cambridge Analytica!


Το Facebook ανακοίνωσε  ότι η εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica ενδέχται να είχε αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών και όχι μόνο 50 εκατομμυρίων, όπως ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
"Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες έως και 87 εκατομμυρίων χρηστών -

Κατακόρυφη αύξηση προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών


Με ξαφνική και κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά μέσα σε λίγες ώρες απάντησε ο Ερντογάν στις ενστάσεις κρατών-μελών προς την Κομισιόν, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Τουρκίας για τους πρόσφυγες, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη Τρίτη. «Ο,τι συνέβη χθες με τις αφίξεις μεταναστών σε όλη τη διάρκεια της νύχτας αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Τούρκος πρόεδρος ελέγχει τις ροές

Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι όσο ένα βιλαέτι μας - Είναι πιο μικρή από την Κωνσταντινούπολη


Ανεβάζει διαρκώς τους τόνους στα ελληνοτουρκικά η Άγκυρα, επιμένοντας στην προκλητική γραμμή απέναντι στην Αθήνα. 
Μιλώντας στην Άγκυρα για το Πρόγραμμα Συνοχής και Υπερπόντιας Εκπαίδευσης, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι η Τουρκία κατατάσσεται δεύτερη πίσω από την Ελλάδαστην προσβασιμότητα στα πανεπιστήμια.

Αυτός είναι παιδεραστής που κακοποίησε 10χρονα παιδιά στην Ηλεία


Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία 67χρονου που κακοποίησε δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας δέκα ετών στην Ηλεία.
Πρόκειται για τον (επ) ΚΑΠΩΝΗ (ον) Αθανάσιο του Νικολάου και της Ευγενίας, γεννηθείς στις 28-10-1951 στo Λιβαδάκι Ηλείας.O 67χρονος κατηγορείται για «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας» και συνελήφθη το απόγευμα της 28ης Μαρτίου, στον Πύργο, από

"Τσέπωνε" επί 22 έτη τη σύνταξη του πατέρα της -Εγινε διοικήτρια νοσοκομείου επί ΣΥΡΙΖΑ


Για ευνοιοκρατική τοποθέτηση υπαλλήλου σε θέση διοικήτριας νοσοκομείου που δεν λειτουργεί, κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την κυβέρνηση.Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ η συγκεκριμένη γυναίκα εισέπραττε παράνομα επί 22 χρόνια τη σύνταξη του πατέρα της. Οταν αυτό αποκαλύφθηκε και αναγκάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα, της έγινε μία «προνομιακή ρύθμιση», κατά την ίδια πηγή, ενώ διορίστηκε και διοικήτρια στο Νοσοκομείο Νοσημάτων

7.000 στρατιώτες μεταφέρονται σε Αιγαίο και Έβρο


Αιγαίο και Έβρος ενισχύονται με επιπλέον στρατιωτική δύναμη, τη στιγμή που η ένταση στα ελληνοτουρκικά δε λέει να κοπάσει. Μάλιστα χθες οι Τούρκοι αρχικά άφησαν σκάφος με μετανάστες και πρόσφυγες να περάσει στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, ωστόσο στη συνέχεια έσπευσαν να προχωρήσουν σε διάσωση των ναυαγών.
Η λέμβος με τους μετανάστες και πρόσφυγες ανέπτυξε ταχύτητα και πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κάποιοι από τους επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Άμεσα το σκάφος της

Οργή των ΗΠΑ για τον "έρωτα" Πούτιν-Ερντογάν.


Ο επικίνδυνος εναγκαλισμός Ρωσίας – Τουρκίας έχει ανησυχήσει τις ΗΠΑ που σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου, δεν απέχουν πολύ από την επιβολή κυρώσεων στην Αγκυρα για την αγορά των S-400.Αναλυτικά όπως σημειώνει στο hellasjournal.com ο Μιχάλης Ιγαντίου:

Πανελλαδικές εξετάσεις 2018: Στις 8 Ιουνίου ξεκινούν – Δείτε το πλήρες πρόγραμμα


Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεολλεηνικής Γλώσσας θα ξεκινήσουν  εφέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια.
Στις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ. Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι μικρότερες σε διάρκεια σχέση με πέρυσι καθώς οι υποψήφιοι εξετάζονται σε λιγότερα