Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ευχαριστήριο Ειδικού Σχολείο Γιαννιτσών για χορηγίες



Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών «Πηνελόπη Δέλτα» για την ευγενική χορηγία ενός ψυγείου για τις ανάγκες του προγράμματος κουζίνας του Σχολείου μας.

Ειλεός, απόφραξη του εντέρου, κατάσταση για επείγουσα αντιμετώπιση. Αιτίες, θεραπεία και συμβουλές πρόληψης



του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Η πάθηση αυτή ορίζεται ως η αδυναμία προώθησης του εντερικού περιεχομένου. Η πλήρης και επίμονη διακοπή της φυσιολογικής προώθησης των αερίων και κοπράνων σε περιοχή του εντέρου προσδιορίζει την έννοια της εντερικής αποφράξεως. Μπορεί να αφορά συνήθως το λεπτό έντερο ( ειλεός λεπτού εντέρου), ή σπανιότερα

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 κι ώρα 19:00΄, με τα εξής δέκα πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Έγκριση απόφασης  Οικονομικής Επιτροπής για αποδοχή επιπλέον ποσού χρηματοδότησης λόγω τροποποίησης υπουργικής απόφασης (θεομηνίες), τροποποίηση προγράμματος έργων, αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων  έτους 2018.

Την... αιώνια ζωή κυνηγούν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη


Το χρήμα ίσως να μη μπορεί να αγοράσει την αγάπη, αλλά μπορεί σίγουρα να αγοράσει μια καλύτερη υγεία. Και προκειμένου να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη είναι πρόθυμοι να πληρώσουν "με το αζημίωτο".
Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει έρευνα της UBS, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των ανθρώπων που διαθέτει τους κατάλληλους πόρους, στοιχηματίζει πως θα ζήσει τουλάχιστον μέχρι τα

Γ.Σηφάκης: Τεχνητό νεφρό στο Νοσοκομείο Έδεσσας




Το Σαββατοκύριακο 21-22/04/18 μετεγκαθίσταται η μονάδα τεχνητού νεφρού στην νέα σύγχρονη μονάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστου Σμία.
Τελειώνει από την Δευτέρα 23/04/18 η ταλαιπωρία πολλών χρόνων νεφροπαθών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας τεχνητού νεφρού που εξυπηρετεί όλη την Πέλλα και γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες.

Nέα δημοσκόπηση-κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα 13 μονάδων της ΝΔ


Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα Τα Νέα δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 13 μονάδες διαφορά στην εκτίμηση ψήφου.
Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα ακόλουθα ποσοστά 

Yπό διάλυση η Χρυσή Αυγή.Παραιτήθηκε ο ευρωβουλευτής τους καταγγέλοντας "άεργα" στελέχη.


Με σκληρή κριτική για κύκλο «άεργων» στελεχών που δημιουργήθηκε σταδιακά στους κόλπους της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής του κόμματος Ελευθέριος Συναδινός ανακοίνωσε την αναξερτητοποίησή του.Οπως τονίζει στην επιστολή του «διαπίστωσα ότι εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό

Επίσκεψη του υφυπουργού παιδείας στα Γιαννιτσά και συνάντηση με τον δήμαρχο Πέλλας



Συνάντηση με τον υφυπουργό παιδείας κ. Δημήτριο Μπαξεβανάκη είχε την Παρασκευή 20 Απριλίου ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, στο πλαίσιο  της επίσκεψης του υφυπουργού στο μουσικό σχολείο και στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Γιαννιτσών. Ο δήμαρχος, ενημέρωσε τον υφυπουργό  για την πορεία των ενεργειών που έχει δρομολογήσει ο δήμος Πέλλας για την κατασκευή νέου διδακτηρίου μουσικού σχολείου καθώς και για την πρόταση που ετοιμάζει για την εξοικονόμηση ενέργειας δημοσίων κτιρίων και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

Σοκ.16 χρονος έπεσε από βράχια για μια selfie.


Εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μεταφέρθηκε 16χρονος έπειτα από πτώση που είχε από βράχους στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, στο Κερατσίνι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 16χρονος φαίνεται πως επιχείρησε να σκαρφαλώσει στον βράχο μαζί με ένα φίλο του στο πάρκο λίγο πριν τη μία το μεσημέρι προκειμένου να τραβήξουν μια φωτογραφία selfie.

1η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση "Εκπαίδευση και Λαογραφία"



Περισσότεροι από 700 μαθητές αναμένεται να βρεθούν στην Αριδαία, στις 24 και 25 Απριλίου 2018, προκειμένου να πάρουν μέρος στην 1η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση με θέμα «Εκπαίδευση και Λαογραφία». Είναι μια εκδήλωση Πανελλήνιας εμβέλειας, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο μεγάλος αριθμός ενεργών πολιτιστικών συλλόγων της Αλμωπίας, με την έντονη παρουσία τους, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την επιτυχία της διημερίδας.

Ποιους συμφέρει να πληρώνουν την Εφορία με κάρτα μέσω Taxis


Μετά από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της ΑΑΔΕ στο ΦΕΚ, είναι θέμα ημερών να ανοίξει στην ιστοσελίδα του Taxis η σχετική εφαρμογή μέσα από την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν φόρους και άλλες οφειλές με πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Η απόφαση, που πήρε ΦΕΚ και άρα τίθεται σε ισχύ από χθες, προβλέπει ότι:
1. Η πληρωμή των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ ατομικών οφειλών (φυσικών και μη προσώπων)

Έντονο το ενδιαφέρον του κοινού για το θέμα: "Η κατάθλιψη στον άνθρωπο και στην κοινωνία" στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών



Οι  δυσμενείς-σχετικά-καιρικές συνθήκες  που επικράτησαν το απόγευμα της Δευτέρας 16-4-2018 δεν απέτρεψαν πλήθος κόσμου να κατακλύσει  την φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας  και να παρακολουθήσει άλλη μιαν απολύτως επιτυχημένη εκδήλωση, την 14η για την εφετινή χρονιά 2017-18, του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών.  Ο  καταξιωμένος θεσμός-πλέον-  του Α.Λ.Π.  συνδιοργανώνεται από την   Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» και την ΔΕΠΑ Πέλλας και διανύει αισίως την 22η συνεχή χρονιά επιτυχημένης παρουσίας στα πολιτιστικά-ιστορικά πράγματα της περιοχής μας.

Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για το 2018


Ξεκινούν στις αρχές Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του 2018. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο 4446/2016, εκτός των εκπτωτικών περιόδων του καλοκαιριού και του χειμώνα, υπάρχουν ακόμη δυο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι κάθε έτος, την άνοιξη (μέσα στο Μάιο) και το φθινόπωρο (μέσα στο Νοέμβριο).
Έτσι, για φέτος, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, ξεκινά στις 2 Μαΐου και θα διαρκέσει

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 26/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 21 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Τελετή μνήμης του Μακεδονομάχου Καπετάν Καψάλη στα Γιαννιτσά


Εκθεση ΟΟΣΑ γκρεμίζει τα περί "δωρεάν παιδείας": 99 στους 100 μαθητές της Γ’ Λυκείου πηγαίνουν φροντιστήριο


Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλαγή ή ακόμη και κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων, ζήτησε ο ΟΟΣΑ.
Η έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Εκπαίδευση για ένα Λαμπρό Μέλλον στην Ελλάδα», περιλαμβάνει το εύρημα ότι 99 στους 100 μαθητές της Γ’ Λυκείου στην Ελλάδα, παρακολουθούν φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα.
Οι επόμενες δύο χώρες στη λίστα είναι η Κορέα με το 90% των μαθητών να καταφεύγουν

Ακόμη και το Facebook επιστρατεύει η ΑΑΔΕ στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής


Μερική και σταδιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους έχει επιβληθεί κατάσχεση από την εφορία εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών προωθεί η ΑΑΔΕ, εφόσον ο φορολογούμενος ενταχθεί σε ρύθμιση, την οποία τηρεί.
Παράλληλα, ο ελεγκτικός μηχανισμός επιστρατεύει συστηματικά το διαδίκτυο, ακόμα και το facebook, προκειμένου να εντοπίσει ύποπτες συναλλαγές και παράνομο εμπόριο. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής στο πλαίσιο του συνεδρίου Athens Tax Forum ανέφερε, πως

Ο Μοσκοβισί αδειάζει Τσίπρα."Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος."


Εγκλωβισμένη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, η κυβέρνηση αδυνατεί να επιβάλει το κυβερνητικό αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» τον Αύγουστο και τέλους της επιτροπείας, με τον κυβερνητικό σχεδιασμό να βρίσκεται στον αέρα.Χθες, το χτύπημα ήρθε από τον Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος ξεκάθαρα μίλησε για «νέα διευθέτηση που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα με τους εταίρους και πιστωτές της στην ευρωζώνη αφού τερματιστεί το πρόγραμμα στήριξης την 20ή Αυγούστου, για να εξασφαλιστεί ότι η εφαρμογή των

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερά μπροστά η ΝΔ με 9 μονάδες -28,5% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ


Σταθερό προβάδισμα για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η έρευνα της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.Ταυτόχρονα, οι πολίτες νιώθουν «ανασφαλείς» ενώ επικρίνουν την κυβέρνηση στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Πρόθεση ψήφου

Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet


Η αντίστροφη μέτρηση για περίπου 6,2 εκατ. νοικοκυριά ξεκίνησε χθες όταν άνοιξαν οι ηλεκτρονικές πύλες του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018.
Με την προθεσμία να εκπνέει στο τέλος Ιουνίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1) έχουν:
Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 20/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Διακοπή ρεύματος σε Κοινότητες του Δήμου Σκύδρας



Με βάση την ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε τους συνδημότες μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στις παρακάτω Κοινότητες – Οικισμούς και κατά τις εξής ώρες:

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη και η σημασία τους για τα μάτια μας και στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Σε ποιες τροφές βρίσκονται



του Κωνσταντίνου Λούβρου
Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι οργανικές χρωστικές ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ξανθοφυλλών που μαζί με μια άλλη κατηγορία αυτή των καροτενίων στην οποία ανήκουν η βήτα-καροτίνη και το λυκοπένιο απαρτίζουν μια μεγαλύτερη ομάδα αυτή των καροτενοειδών.

Τα δύο θρεπτικά συστατικά, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, είναι και τα δύο καροτενοειδή, συστατικά που δίνουν σε πολλά φρούτα και λαχανικά το κίτρινο χρώμα.

Η φανέλα του Αντετοκουνμπο στην 4η θέση των πωλήσεων στο ΝΒΑ! (pics)



Ο Έλληνας φόργουορντ «κυνηγάει» μόνο τους Στεφ Κάρι ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή, ΛεΜπρόν Τζέιμς (νο2) και Κέβιν Ντουράντ (νο3).
Αντίθετα έχει αφήσει πίσω του παίκτες όπως οι Κάιρι Ίρβινγκ (νο5), Ράσελ Ουέστμπρουκ (νο6), Κρίσταπς Πορζίνγκις (νο7), Τζοέλ Εμπίντ (νο8), Τζέιμς Χάρντεν (νο9) και Μπεν Σίμονς (νο10).

3η Ανθοέκθεση Σκύδρας 24-30 Απριλίου 2018




Foreign Policy: Ελλάδα και Τουρκία κινούνται αργά προς τον πόλεμο


Επικίνδυνο χαρακτηρίζει το Foreign Policy το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα, προειδοποιώντας ότι ίσως τελικά η σύγκρουση να είναι αναπόφευκτη.
Το δημοσίευμα- με τίτλο «Ελλάδα και Τουρκία κινούνται αργά προς τον πόλεμο»- επισημαίνει ότι ακόμη και σε αυτή την κατάσταση υπάρχει ριψοκίνδυνη ρητορική τόσο από

Εκλογή νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων την Κυριακή 29/4 στα Γιαννιτσά



Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι την Κυριακή 29/4/18 ώρα 11.00. πμ στην αίθουσα πληροφορικής του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και της εξελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου μας. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν έγγραφη αίτηση στο γραφείο του Συλλόγου μέχρι την Δευτέρα 23/4/2018.

Πότε χτυπάει το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς σε Γυμνάσια και Λύκεια.


Την Πέμπτη 31 Μαΐου θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για μάθημα στα γυμνάσια και στις 25 Μαΐου για τα λύκεια -σηματοδοτώντας την έναρξη της εξεταστικής περιόδου- σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.
Η απόφαση, που εκκρεμούσε για να συμπληρωθεί το παζλ του χρονοδιαγράμματος της φετινής σχολικής χρονιάς, δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (1322/18-4-2018).
Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται ότι η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του

Γ.Σηφάκης: Πριν το τέλος του 2018 η έναρξη εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμούς Ντεκοβίλ στην Σκύδρα



Συνάντηση στην Αθήνα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και Δημάρχου Σκύδρας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ Αθανάσιου Σχίζα και άμεση προώθηση των μελετών και αδειών.
Η χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου θα γίνει από την ΓΑΙΟΣΕ.
Στην Αθήνα σήμερα 18/04/18 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρας Τζάκρη και της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ Αθ. Σχίζα.

Κακούργημα η παγίδευση φωνής και η λήψη βίντεο με κινητό


Η μαγνητοφώνηση ή βιντεοσκόπηση (παγίδευση) συνομιλίας ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή, αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη, αλλά δεν υπάρχει αδίκημα παραβίασης απορρήτου των επικοινωνιών όταν καταγράφονται φράσεις απειλητικές, εξυβριστικές κ.λπ. (όπως «σου έχουν έτοιμο τον λάκκο» ή «θα σε κάψουν») ή όταν η καταγραφόμενη συνομιλία γίνεται δημόσια.

Ανακοίνωση Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας αναφορικά με το πρόσφατο κτύπημα ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας κατά της Συρίας



Τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι στρατιωτικές δυνάμεις ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία με πρόσχημα την δήθεν χρήση χημικών όπλων. Θυμόμαστε πριν λίγα χρόνια την εισβολή των ίδιων αυτών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιράκ, με πρόσχημα το χημικό οπλοστάσιο του Σαντάμ, το οποίο βέβαια ακόμη αναζητάται...

Με κάρτα μέσω TAXIS η πληρωμή της Εφορίας


Με τη χρήση κάρτας πληρωμών θα μπορούν σύντομα οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία.
Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν πολλές οφειλές σε μια και μόνον συναλλαγή. Η υπηρεσία αφορά αρρύθμιστες οφειλές.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 19/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 19

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η χρήση ψηφιακών συσκευών τη νύχτα καταστρέφει τη ψυχική υγεία των παιδιών


Η χρήση ψηφιακών συσκευών τη νύχτα επηρεάζει τις συνήθειες ύπνου των παιδιών και καταστρέφει την ψυχική τους υγεία, προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί στην Αυστραλία. Σύμφωνα με έρευνα που έδωσαν στη δημοσιότητα, η τάση αυτή κάνει τα παιδιά να ενεργούν σαν «βρυκόλακες συσκευών» με αποτέλεσμα να έχουν διαταραγμένο ύπνο και να κοιμούνται το μεγαλύτερο διάστημα της σχολικής ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ο «Νούμερο 1» κακοποιός του κόσμου


Έτσι είχε χαρακτηρίσει ο Μπαράκ Ομπάμα τον 57χρονο Γεωργιανό Λάσα Σουνανασβίλι, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «το Λίπος» - Συνελήφθη έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα που εξέδωσαν εις βάρος του οι γαλλικές διωκτικές αρχές 
Για τον Γεωργιανό αρχιμαφιόζο Λάσα Σουνανασβίλι ο οποίος συνελήφθη προχθές το απόγευμα σε τριώροφη μεζονέτα επί της οδού Ζαϊμη στη Θεσσαλονίκη έπειτα από κινηματογραφική επιχείρηση των ανδρών του τμήματος οργανωμένου εγκλήματος, τα λόγια

Η Άγκυρα συνεχίζει το τροπάρι της."Τα Ίμια είναι τουρκικά"


Ο χορός των προκλήσεων συνεχίζεται από την Αγκυρα με αμείωτη ένταση και πλέον βάζει στο στόχαστρο και την ΕΕ μέσα ανακοίνωσης τους τουρκικού ΥΠΕΞ. Με μια προκλητική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει ότι ο εναέριος και θαλάσσιος χώρος των Ιμίων είναι τουρκικοί. «Οι βράχοι των Ιμίων και τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος βρίσκονται αποκλειστικά υπό την τουρκική